Bästa kosttillskottet för muskelökning 2024

1. Optimum Nutrition 100% Whey 2. Svenskt Kosttillskott Core Casein 3. Star Nutrition Creatine Monohydrate
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard bästa kosttillskottet för muskelökning

Svenskt Kosttillskott Core Casein

Star Nutrition Creatine Monohydrate

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Det råder ingen tvekan om att du, med rätt kost och rätt träning, kan bygga muskler på egen hand, men om du vill maximera din effekt och orka längre på gymmet är ett kosttillskott ett riktigt bra alternativ. Med det bästa kosttillskottet för muskelökning kan du inte bara se till att din kropp får alla näringsämnen som behövs för muskeluppbyggnad, utan du kan också säkerställa att återhämtningen blir optimal samtidigt som du ökar i styrka.

Att hitta det bästa kosttillskottet för muskelökning kan vara svårt, men med hjälp av vårt bäst i test blir det betydligt enklare. Här har vi listat några av de absolut bästa och viktigaste tillskotten som du kan använda dig av om fokus är att bygga muskler. Kosttillskotten kommer främst i form av pulver som du blandar ut med vätska, men också i form av smidiga kapslar. Här listar vi de bästa lagliga kosttillskottet för både män och kvinnor. Det är några grejer vi inte recenserat ännu, så som BCAA och Glykogen. Det kommer senare.

Topp 5 bästa kosttillskottet för muskelökning 2024

 1. Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard
 2. Svenskt Kosttillskott Core Casein
 3. Star Nutrition Creatine Monohydrate
 4. Chained Nutrition BCAA Hardcore
 5. Healthwell Zink Plus
Testvinnare

1. Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard

4.9
/
5

100% Whey Gold Standard från Optimum Nutrition är ett av världens absolut mest sålda proteinpulver och det finns goda anledningar till varför. Med det här proteinpulvret kan du vara säker på att du får i dig ett mycket rent, högkvalitativt och prisvärt protein som kommer från vassle. Dess tidigare föregångare, 100 % Whey Protein, ligger bakom inspirationen till 100% Whey Gold Standard, som nu är en mer uppdaterad och ännu mer effektiv produkt. 100% Whey Gold Standard är berikat med varumärkets exklusiva och unika blandning av proteiner och är helt fri från aspartam. Kosttillskottet innehåller bland annat ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat och mikrofiltrerat vassleproteinisolat, men också hydrolyserade vasslepeptider. På så sätt kan du få i dig det som du faktiskt vill ha i kroppen, vilket är ett odenatuerat och rent vassleprotein, och skippa allt vad laktos, kolesterol, fett och kolhydrater heter.

Fördelar

 • Ett av världens mest sålda proteinpulver
 • Innehåller Ion-Exchanged vassleproteinisolat
 • Berikat med hydrolyserade vasslepeptider
 • Fritt från kolhydrater, mättat fett, laktos och kolesterol

2. Svenskt Kosttillskott Core Casein

4.7
/
5

De allra flesta är väl medvetna om att protein är kroppens och musklernas byggstenar, men inte fullt lika många vet fördelarna med kasein. Core Casein är ett svensktillverkat kosttillskott för muskelökning och som innehåller mjölkprotein som kan utsöndras mycket långsamt i kroppen. Tack vare detta kan tillskottet se till att dina muskler förses med protein under en mycket längre tid, jämfört med klassiskt proteinpulver. Core Casein motverkar muskelnedbrytning i kroppen och har ett mycket högt proteininnehåll. Den kommer dessutom i riktigt goda smaker och passar utmärkt att blanda med vatten, mjölk eller i smoothies. Med Core Casein kan du inte bara se till att bygga muskler, utan du får också ett tillskott som har ett stort näringsinnehåll och låga halter av laktos. På så sätt kan Core Casein även användas av den som är laktoskänslig.

Fördelar

 • Minskar risken för muskelnedbrytning
 • Högt innehåll av protein
 • Förser dina muskler med protein mycket längre
 • Låg på laktos

3. Star Nutrition Creatine Monohydrate

4.5
/
5

Om du vill bygga muskler och öka i muskelmassa är keratin ett tillskott som du kommer få stor användning för. Kreatin består nämligen av 3 olika typer av aminosyror som går under namnen glycin, arginin och metionin. Det finns ett flertal vetenskapliga studier som har visat att användande av keratintillskott inte bara ser till att främja muskeltillväxen, utan också se till att du blir mycket starkare. Med Star Nutrition – Creatine Monohydrate får du ett riktigt högkvalitativt kosttillskott för muskelökning som ger dig den energi du behöver för att klara av allt fler och fler reps. Keratinet ser också till att dina muskelceller absorberar mer vatten, vilket är något som är viktigt om vi tittar på den mer långsiktiga tillväxten. Idag finns det keratin i många olika former, men är du ute efter det absolut bästa är det monohydrat keratin som du ska satsa på, vilket är precis vad Star Nutrition – Creatine Monohydrate är. Köp det idag hos Gymgrossisten eller SvenKosttillskott.

Fördelar

 • Påskyndar och förbättrar muskelökningen
 • Främjar en bättre återhämtning
 • Innehåller 100% av rent mikroniserat kreatin
 • Innehåller glycin, arginin och metionin

4. Chained Nutrition BCAA Hardcore

4.3
/
5

Med Chained Nutrition BCAA Hardcore får du ett tillskott som innehåller grenade aminosyror, vilket är precis detsamma som BCAA. Om du har läst om kosttillskott i samband med muskelökning är BCAA något som du med största sannolikhet har stött på. Chained Nutrition BCAA Hardcore innehåller aminosyror i fri form och där tillverkaren har satt till extra L-Glutamin för bäst effekt. BCAA är ett internationellt samlingsnamn för att beskriva de tre aminosyrorna L-Valin, L-Leucin och L-Isoleucin, som alla är viktiga för muskeltillväxten. Det protein som du stoppar i dig behöver spjälkas och brytas ner till aminosyror innan din kropp kan ta upp dessa, men med detta kosttillskott är aminosyrorna redan separerade. Det innebär att de kan tas upp av dina muskler och börja verka mycket snabbare. Den naturliga smaken är väldigt neutral, men Chained Nutrition har smaktillsatt sitt BCAA pulver för att göra det godare. Välj mellan jordgubb, cola och ananas, eller varför inte is te.

Fördelar

 • Kommer i många goda smaker
 • Består av 4900 mg BCAA
 • Stimulerar och ökar muskeltillväxten
 • Fria aminosyror

5. Healthwell Zink Plus

4.1
/
5

Zink kanske inte känns som det mest självklara valet när det kommer till kosttillskott för muskelökning, men sanningen är att det blir svårt för dig att prestera om du har brist på zink i kroppen. Några vanliga tecken på att du lider av zinkbrist är att dina naglar blir väldigt sköra och lätt går av, men du kan också få problem med återkommande infektioner, försämrat immunförsvar eller träningsvärk som håller i sig ovanligt länge. Om du lätt blir förkyld eller har ont länge efter träningspassen är det svårt att uppnå de resultat du vill ha, men med Healthwells Zink Plus blir det betydligt enklare. Här får du ett kosttillskott som är mycket högdoserat på zink som kommer från tre mycket bra källor. Healthwells Zink Plus kan användas som ett dagligt komplement till en bra och balanserad kost och är berikat med både krom, järn, koppar och mangan. Den viktiga antioxidanten ser till att ditt immunförsvar förbättras så att du inte blir lika mottaglig för virus och infektioner i kroppen, men säkerställer också att omsättningen av fett, kolhydrater och protein fungerar som den ska.

Fördelar

 • Innehåller krom, järn och mangan
 • Gör dig starkare och friskare
 • Minskar risken för svår träningsverk
 • Håller hormonnivån i balans

Vanliga frågor och svar kring muskelökning

Måste jag använda mig av tillskott för ett bra resultat?

Det behöver du absolut inte göra. Huruvida du vill använda dig av ett eller flera tillskott är helt upp till dig själv att bestämma. För många räcker det gott och väl med ett riktigt bra proteinpulver, medan andra vill komplettera detta med BCAA, zink eller glutamin.

Fungerar kosttillskott för muskeltillväxt?

Det korta svaret på den frågan är ja. Med hjälp av ett kosttillskott kan du absolut se till att effektivisera din träning och få både större och starkare muskler. Det kosttillskottet gör är att se till att du får i dig alla vitaminer, proteiner och mineraler som behövs för muskelbyggande. Att få i sig detta via kosten kan vara svårt och i många fall krävs en orimlig fokus på maten. Kosttillskottet underlättar processen och gör det enklare för dig att ha koll.

Hur mycket kosttillskott behöver jag?

Det finns flera faktorer som kommer påverka hur mycket kosttillskott du behöver. Det är bland annat din ålder och ditt kön, men också din aktivitetsnivå och vilka resultat som du vill ha. När det kommer till kosttillskott för muskelökning är det viktigt att du inte självdoserar, utan att du följer de anvisningar som står på förpackningen.

Finns det veganska proteinpulver?

De allra flesta proteinpulver är tillverkade med bovint, men inte alla. Om du är vegetarian eller äter en vegansk kost kan du istället välja proteinpulver som kommer från ris eller ärtor. Proteinhalten per dosering är inte lika hög som med animaliskt protein, men det är fortfarande ett mycket bra och uppskattat alternativ.

Vad finns det för nackdelar med muskelökande tillskott`?

– Kostar pengar
– Kan ge dig mycket gaser i magen till en följd av allt extra protein i kroppen

Summering

Det går inte att sticka under stol med att allt fler människor intresserar sig för träning och det är en trend som vi naturligtvis hoppas håller i sig länge. När du tränar och rör på dig ser du inte bara till att bygga en kropp som är starkare och mer välmående, utan du främjar också den mentala hälsan. För att du ska få ut så mycket av din träning som möjligt är det viktigt att du har en mycket god kosthållning där du får i dig alla vitaminer, proteiner och mineraler som kroppen behöver. Ett kosttillskott i form av proteinpulver, keratin, kasein och zink kan hjälpa dig på vägen.

Eftersom vi recenserade olika kosttillskott för muskeluppbyggnad satsade vi på att välja ut det absolut bästa inom alla olika kategorier. Här ser du alltså vilka som blev vinnare inom samtliga olika tillskott. Kom ihåg att det är viktigt att du följer doseringsanvisningar och att du inte överstiger dessa. På så sätt kan du se till att din kropp får i sig det viktigaste för att du ska kunna bygga starka, stora och snygga muskler! Fokusera på ett tillskott eller testa flera – Vilket följer med dig till gymmet nästa gång?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22