Bästa kosttillskottet bäst i test 2021 – Läs vårt test av kosttillskott

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

1. Core Female Vitamins 2. Healthwell MultiVitaminer 3. Holistic Multivitamin
Core Female Vitamins bästa kosttillskotten

Healthwell MultiVitaminer

Holistic Multivitamin

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Kosttillskott är egentligen ett samlingsnamn som används för att beskriva tillskott av vitaminer och mineraler, men också fettsyror, växtextrakt eller aminosyror. Syftet med ett kosttillskott är att använda det för att komplettera din vanliga kost och på så sätt få en hälsa som är mycket bättre, ett immunförsvar som är starkare eller ett förbättrat träningsresultat. Än är det inte bevisat att kosttillskott har den effekt på kroppen som eftersträvas, men det är fortfarande ett mycket populärt alternativ som människor använder sig av på en daglig basis.

Ett av de vanligaste kosttillskotten är proteinpulver som främst används av människor som tränar, men det finns också så kallade multivitamin som ger en bra dos av majoriteten av alla vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Att veta vilken du ska välja är inte alltid lätt och därför har vi plockat fram de bästa kosttillskotten för 2021.

I detta bäst i test för bästa kosttillskotten kommer vi att fokusera på multivitamintabletter. Multivitamin är ett kosttillskott som innehåller ett flertal olika vitaminer och ett flertal olika mineraler, som tillsammans ger dig ett riktigt bra komplement till en balanserad och varierad kost. Alla produkter som vi har testat och recenserat är 100 % trygga och säkra att använda sig av och godkända på den svenska marknaden.

Topp 4 bästa kosttillskotten 2021

1. Core Female Vitamins

Core Female Vitamins bästa kosttillskotten

Med Core Female Vitamins får du ett riktigt bra och högkvalitativt multitillskott som innehåller både vitaminer och mineraler. Precis som namnet beskriver är Core Female Vitamins en produkt som i första hand riktar sig till kvinnor som lever en aktiv livsstil och som vill ge kroppen en daglig boost av det absolut bästa. Här krävs endast två kapslar om dagen för att du ska få i dig allt från järn och folsyra, till coenzym Q10 och vitamin C, E, D, B9, B5 och B12. Just folsyra och järn är extra viktigt för kvinnor som befinner sig i en fertil ålder och som vill främja detta lite extra. För att kosttillskottet ska kunna tas upp så bra som möjligt och vara skonsamt är det också berikat med mjölksyrebakterier som är snälla mot magen, samtidigt som du får en uppiggande kick av rosenroten!

Fördelar

 • Innehåller vitaminer som C, D, E, B5, B9 och B12
 • Berikat med rosenrot och mjölksyrebakterier
 • Passar för aktiva kvinnor i en fertil ålder
 • Uppiggande
Se priset här →

2. Healthwell MultiVitaminer

Healthwell MultiVitaminer

Healthwell MultiVitaminer passar för dig som söker ett komplett och kvalitativt kosttillskott som innehåller samtliga vitaminer, såväl som andra liknande ämnen, t.ex. Q10, PABA och Inositol. Med detta kosttillskott kan du se till att främja ett bättre mående, samtidigt som din hud, ditt hår och dina naglar blir starkare. Healthwell MultiVitaminer verkar således både på insidan och på utsidan och gör din vardag lite friskare. Healthwell har valt att använda sig av ett bioflavonoidkomplex som fungerar som en lite extra stark boost. Genom att addera kokosolja kan du också se till att din kropp får den bästa möjliga upptagsförmågan och att vitaminerna verkligen kommer till sin rätt. Precis som majoriteten av Healthwells tillskott så är Healthwell MultiVitaminer kapslar tillverkade av vegetabiliska ämnen. På så ätt kan produkten användas även av veganer eller vegetarianer.

Fördelar

 • Endast en kapsel om dagen
 • Innehåller både Q10 och PABA
 • Berikat med kokosolja och bioflavonoidkomplex
 • Passar för veganer
Se priset här →

3. Holistic MultiVitamin

Holistic Multivitamin

För att din kropp ska fungera optimalt behöver du se till att få i dig vitaminer. Vitaminer är trots allt livsviktiga för hälsan och bidrar till att du håller dig stark och frisk. Om vi tittar på hur skördemetoderna ser ut finns det många olämpliga alternativ, vilket i sin tur bidrar till att du inte får i dig alla näringsämnen, även om du äter en bra och balanserad kost. Med hjälp av Holistic MultiVitamin kan du kombinera dina vanliga måltider och på så sätt säkerställa att det dagliga intaget blir optimalt. Beroende på vilket behov som du har rekommenderas en daglig dos på 1-2 kapslar. Holistic MultiVitamin innehåller allt ifrån D-vitamin till C-vitamin och B12, men också biotin och folsyra som är extra viktigt för kvinnor. Holistic MultiVitamins kapslar är också tillverkade av vegetabiliska ämnen, vilket gör att de lämpar sig för de allra flesta kosthållningar.

Fördelar

 • Rik på D-vitamin
 • Innehåller folsyra och biotin
 • Enkel dosering
 • Vegetabiliska kapslar
Se priset här →

4. Star Nutrition Ultimate Vitamins & Minerals

Star Nutrition Ultimate Vitamins & Minerals

Ultimate Vitamins & Minerals från Star Nutrition är det bästa alternativet för dig som vill ha ett kosttillskott som innehåller antioxidanter och vitamin C, E och A. Med Ultimate Vitamins & Minerals får du ett komplett tillskott med hela 8 olika mineraler och 12 olika vitaminer, som tillsammans ser till att främja en bättre hälsa. Här hittar du bland annat olivbladextrakt såväl som astaxanthin, men också oliola och D-vitamin. Eftersom Ultimate Vitamins & Minerals är högdoserat räcker det med en kapsel om dagen för att du ska fylla kroppens dagliga behov. Med hjälp av antioxidanterna kan du se till att skydda din kropp och dess celler mot farliga fria radikaler som finns i kroppen såväl som i din omgivning. Star Nutrition – Ultimate Vitamins & Minerals bör intas i samband med din frukost och är mycket enkel att svälja. Är det så att du ändå upplever problem kan du dela tabletten med hjälp av den lilla skåran som finns i mitten.

Fördelar

 • Innehåller olivbladextrakt
 • 12 vitaminer och 8 mineraler
 • En kapsel som dagen räcker
 • Skyddar cellerna mot fria radikaler
Se priset här →

Vanliga frågor och svar om kosttillskott

Hur vet jag om jag är i behov av ett kosttillskott?

Om du äter en bra och varierad kost får du antagligen i dig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver, men faktorer som ålder, kön, livsstil och träning kan ligga till grund för att du är i behov av mer än du får i dig. Kosttillskott passar för den som vill förstärka den naturliga kosten och säkerställa att kroppen får i sig alla viktiga näringsämnen. Symptom på brist av detta kan t.ex. visa sig genom att du känner dig trött och hängig eller att din hårkvalitet har försämrats. Även orkeslöshet och svårigheter att koncentrera sig är vanligt.

Är kosttillskott farligt?

Om du inte använder dig av kosttillskott som ett substitut för din vanliga kost och följer doseringsanvisningarna noga är multivitamin eller andra kosttillskott sällan farliga. Dock är det viktigt att du inte överdoserar och att du först rådfrågar en läkare om du är gravid, ammar eller om du har någon specifik sjukdom. Detta gäller alla typer av kosttillskott.

Vilket är det bästa kosttillskottet?

Det bästa kosttillskottet för dig är ett kosttillskott som förser dig med viktiga vitaminer och mineraler. Det förutsätter dock att du är på jakt efter ett multivitamintillskott. I annat fall bör du rikta in dig på ett tillskott som är framtaget för ditt ändamål, t.ex. ett proteinpulver om du vill bygga muskler eller kapslar av betakaroten om du vill förbättra solbrännan.

Måste jag använda ett kosttillskott?

Naturligtvis måste du inte använda dig av ett kosttillskott i form av ett multivitamin, proteinpulver eller aminosyror. Sanningen är att de flesta får i sig tillräckligt med näring med en riktigt bra kost. Dock kan ett kosttillskott ge dig en extra boost och säkerställa att du inte går miste eller får brist på något.

Summering

Alla människor kan må bra av att använda sig av ett kosttillskott som ett komplement till den vanliga kosten. Det finns mängder med olika alternativ att välja mellan, som innehåller olika vitaminer och mineraler, men också som kommer i olika former och prisklasser. Med ett kosttillskott kan du säkerställa att du inte får brist på någon av de viktiga vitaminerna och mineralerna som din kropp behöver, samtidigt som du främjar immunförsvaret och blir både starkare och friskare.

I detta test hittar du fyra stycken riktigt bra kosttillskott som är mycket populära och uppskattade. Vi har endast valt ut tillskott som kommer i form av tabletter eller kapslar, just eftersom de är mycket enklare att använda sig av och dosera rätt. Här behövs endast en kapsel om dagen för att du ska uppleva en mycket stor skillnad i ditt välbefinnande, men vilken tycker du är bäst och vilken kommer du att välja?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar