Bästa kosttillskottet bäst i test 2024 – Läs vårt test av kosttillskott

Topp 6 bästa kosttillskotten 2024

 1. Holistic MultiVitamin
 2. Healthwell MultiVitaminer
 3. Star Nutrition Ultimate Vitamins & Minerals
 4. Core Female Vitamins
 5. Core Vitamins Man
 6. Mivitotal Plus

I detta bäst i test för bästa kosttillskotten har vi fokuserat på multivitamintabletter. Multivitamin är ett kosttillskott som innehåller ett flertal olika vitaminer och ett flertal olika mineraler, som tillsammans ger dig ett riktigt bra komplement till en balanserad och varierad kost.

Alla produkter som vi har testat och recenserat är 100 % trygga och säkra att använda sig av och godkända på den svenska marknaden. Här har vi plockat fram de 4 bästa kosttillskotten för 2024.

Testvinnare

1. Bästa kosttillskottet Holistic MultiVitamin

4.9
/
5
Fördelar
 • Rik på D-vitamin
 • Innehåller folsyra och biotin
 • Enkel dosering
 • Vegetabiliska kapslar
Nackdelar
 • Något svåra att dela

För att din kropp ska fungera optimalt behöver du se till att få i dig vitaminer. Vitaminer är trots allt livsviktiga för hälsan och bidrar till att du håller dig stark och frisk. Om vi tittar på hur skördemetoderna ser ut finns det många olämpliga alternativ, vilket i sin tur bidrar till att du inte får i dig alla näringsämnen, även om du äter en bra och balanserad kost. Med hjälp av Holistic MultiVitamin kan du kombinera dina vanliga måltider och på så sätt säkerställa att det dagliga intaget blir optimalt. Beroende på vilket behov som du har rekommenderas en daglig dos på 1-2 kapslar. Holistic MultiVitamin innehåller allt ifrån D-vitamin till C-vitamin och B12, men också biotin och folsyra som är extra viktigt för kvinnor. Holistic MultiVitamins kapslar är också tillverkade av vegetabiliska ämnen, vilket gör att de lämpar sig för de allra flesta kosthållningar.

2. Bästa kosttillskottet med Q10 Healthwell MultiVitaminer

4.7
/
5
Fördelar
 • Endast en kapsel om dagen
 • Innehåller både Q10 och PABA
 • Berikat med kokosolja och bioflavonoidkomplex
 • Passar för veganer
Nackdelar
 • Kan upplevas svåra att svälja

Healthwell MultiVitaminer passar för dig som söker ett komplett och kvalitativt kosttillskott som innehåller samtliga vitaminer, såväl som andra liknande ämnen, t.ex. Q10, PABA och Inositol. Med detta kosttillskott kan du se till att främja ett bättre mående, samtidigt som din hud, ditt hår och dina naglar blir starkare. Healthwell MultiVitaminer verkar således både på insidan och på utsidan och gör din vardag lite friskare. Healthwell har valt att använda sig av ett bioflavonoidkomplex som fungerar som en lite extra stark boost. Genom att addera kokosolja kan du också se till att din kropp får den bästa möjliga upptagsförmågan och att vitaminerna verkligen kommer till sin rätt. Precis som majoriteten av Healthwells tillskott så är Healthwell MultiVitaminer kapslar tillverkade av vegetabiliska ämnen. På så ätt kan produkten användas även av veganer eller vegetarianer.

3. Bästa mineralrika kosttillskottet Star Nutrition Ultimate Vitamins & Minerals

4.6
/
5
Fördelar
 • Innehåller olivbladextrakt
 • 12 vitaminer och 8 mineraler
 • En kapsel som dagen räcker
 • Skyddar cellerna mot fria radikaler
Nackdelar
 • Högst tablettpris

Ultimate Vitamins & Minerals från Star Nutrition är det bästa alternativet för dig som vill ha ett kosttillskott som innehåller antioxidanter och vitamin C, E och A. Med Ultimate Vitamins & Minerals får du ett komplett tillskott med hela 8 olika mineraler och 12 olika vitaminer, som tillsammans ser till att främja en bättre hälsa. Här hittar du bland annat olivbladextrakt såväl som astaxanthin, men också oliola och D-vitamin. Eftersom Ultimate Vitamins & Minerals är högdoserat räcker det med en kapsel om dagen för att du ska fylla kroppens dagliga behov. Med hjälp av antioxidanterna kan du se till att skydda din kropp och dess celler mot farliga fria radikaler som finns i kroppen såväl som i din omgivning. Star Nutrition – Ultimate Vitamins & Minerals bör intas i samband med din frukost och är mycket enkel att svälja. Är det så att du ändå upplever problem kan du dela tabletten med hjälp av den lilla skåran som finns i mitten.

4. Bästa kosttillskott för kvinnor Core Female Vitamins

4.4
/
5
Fördelar
 • Innehåller vitaminer som C, D, E, B5, B9 och B12
 • Berikat med rosenrot och mjölksyrebakterier
 • Passar för aktiva kvinnor i en fertil ålder
 • Uppiggande
Nackdelar
 • Mindre lämpad för män då järnvärdet överstiger dagligt rekommenderat intag

Med Core Female Vitamins får du ett riktigt bra och högkvalitativt multitillskott som innehåller både vitaminer och mineraler. Precis som namnet beskriver är Core Female Vitamins en produkt som i första hand riktar sig till kvinnor som lever en aktiv livsstil och som vill ge kroppen en daglig boost av det absolut bästa.

Här krävs endast två kapslar om dagen för att du ska få i dig allt från järn och folsyra, till coenzym Q10 och vitamin C, E, D, B9, B5 och B12. Just folsyra och järn är extra viktigt för kvinnor som befinner sig i en fertil ålder och som vill främja detta lite extra.

För att kosttillskottet ska kunna tas upp så bra som möjligt och vara skonsamt är det också berikat med mjölksyrebakterier som är snälla mot magen, samtidigt som du får en uppiggande kick av rosenroten!

Core Female Vitamins är en del av Core serien från Svenskt Kosttillskott och är framtagen av experter inom idrott, biokemi, hälsa och träning. På så sätt vet du med dig att du kommer att få en mycket högkvalitativ produkt som verkligen har en bevisad effekt.

5. Bästa kosttillskottet för män Core Vitamins Man

4.4
/
5
Fördelar
 • Innehåller extrakt från frukt och grönt
 • Allsidigt kosttillskott för män
 • Billiga och prisvärda
Nackdelar
 • Går inte att köpa färre än 120 kapslar

Core Vitamins Man är ett allsidigt kosttillskott för den aktiva mannen vilket innehåller över 20 olika vitaminer och mineraler som ska bidra till ett friskt och aktivt liv för mannen.

Förutom det höga innehållet av vitaminer och mineraler så har även kosttillskottet extrakt från pumpakärnor, granatäpple, broccoli och grönt te m.m.

Core Vitamins Man passar för alla män, men är extra bra för dig som tränar och eller är mer aktiv än vad som anses vara normal, daglig motion då den även en framtagen för att bidra till normal muskelavslappning samt främja matsmältningen i högre grad än många andra kosttillskott.

Core Vitamins Man är ett mycket populärt kosttillskott med hundratals nöjda kunder, och visst får man verkligen ett innehållsrikt kosttillskott som dessutom säljs till ett lågt pris, dock rekommenderas 2 kapslar/dag vilket höjer dagspriset något, men det kan det vara värt. Vi rekommenderar verkligen den här produkten till dig som vill ha ett omfattande kosttillskott.

6. Bästa flytande kosttillskott Mivitotal Plus

3.9
/
5
Fördelar
 • Omfattande kosttillskott
 • Upptas snabbt av kroppen
 • Tlllskottet kan användas av barn från 3 år
Nackdelar
 • Smakar inte så gott

Med Mivitotal Plus får du en riktig boost med vitaminer och mineraler som stärker både ditt fysiska och psykiska mående.

Mivitotal Plus är ett högdoserat kosttillskott som kan användas av i princip hela familjen. Det kan nämligen användas av barn från 3 år och uppåt, och eftersom att det är flytande behöver man inte oroa sig för att barnet ska få i sig mer än vad som rekommenderas.

Iom att det är ett flytande kosttillskott passar det utmärkt för dig som inte är så förtjust i att svälja tabletter eller som helt enkelt vill kunna styra mängd själv. Något som är mindre populärt är att smaken inte är den godaste du kan hitta, den är väldigt koncentrerad. Antingen biter du ihop och kastar i dig, men du kan även blanda ut kosttillskottet med en dryck som passar dig.

Värt att nämna är även att färg och konsistens kan variera från flaska till flaska, men det har absolut ingen betydelse för dess verkan och det har heller inte att göra med om den är ätbar eller inte. Det finns en enkel förklaring på det och det är att Mivitotal använder sig av olika tillverkare av produkten vilka i sin tur använder olika framställningsprocesser av ämnet betakaroten, och även förtjockningsmedlet kan variera.

Kosttillskottet innehåller betydande ämnen för kroppens funktion som t.ex magnesium som främjar normal ämnesomsättning, den starka antioxidanten riboflavin som bildar vissa hormoner samt stärker huden och slemhinnornas funktion samt folsyra som bildar röda blodkroppar.

No posts found

Kosttillskott är egentligen ett samlingsnamn som används för att beskriva tillskott av vitaminer och mineraler, men också fettsyror, växtextrakt eller aminosyror. Syftet med ett kosttillskott är att använda det för att komplettera din vanliga kost och på så sätt få en hälsa som är mycket bättre, ett immunförsvar som är starkare eller ett förbättrat träningsresultat.

Än är det inte bevisat att kosttillskott har den effekt på kroppen som eftersträvas, men det är fortfarande ett mycket populärt alternativ som människor använder sig av på en daglig basis.

Ett av de vanligaste kosttillskotten är proteinpulver som främst används av människor som tränar, men det finns också så kallade multivitamin som ger en bra dos av majoriteten av alla vitaminer och mineraler som din kropp behöver.

Vanliga frågor och svar om kosttillskott

Hur vet jag om jag är i behov av ett kosttillskott?

Om du äter en bra och varierad kost får du antagligen i dig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver, men faktorer som ålder, kön, livsstil och träning kan ligga till grund för att du är i behov av mer än du får i dig. Kosttillskott passar för den som vill förstärka den naturliga kosten och säkerställa att kroppen får i sig alla viktiga näringsämnen. Symptom på brist av detta kan t.ex. visa sig genom att du känner dig trött och hängig eller att din hårkvalitet har försämrats. Även orkeslöshet och svårigheter att koncentrera sig är vanligt.

Är kosttillskott farligt?

Om du inte använder dig av kosttillskott som ett substitut för din vanliga kost och följer doseringsanvisningarna noga är multivitamin eller andra kosttillskott sällan farliga. Dock är det viktigt att du inte överdoserar och att du först rådfrågar en läkare om du är gravid, ammar eller om du har någon specifik sjukdom. Detta gäller alla typer av kosttillskott.

Vilket är det bästa kosttillskottet?

Det bästa kosttillskottet för dig är ett kosttillskott som förser dig med viktiga vitaminer och mineraler. Det förutsätter dock att du är på jakt efter ett multivitamintillskott. I annat fall bör du rikta in dig på ett tillskott som är framtaget för ditt ändamål, t.ex. ett proteinpulver om du vill bygga muskler eller kapslar av betakaroten om du vill förbättra solbrännan.

Måste jag använda ett kosttillskott?

Naturligtvis måste du inte använda dig av ett kosttillskott i form av ett multivitamin, proteinpulver eller aminosyror. Sanningen är att de flesta får i sig tillräckligt med näring med en riktigt bra kost. Dock kan ett kosttillskott ge dig en extra boost och säkerställa att du inte går miste eller får brist på något.

Summering

Alla människor kan må bra av att använda sig av ett kosttillskott som ett komplement till den vanliga kosten. Det finns mängder med olika alternativ att välja mellan, som innehåller olika vitaminer och mineraler, men också som kommer i olika former och prisklasser. Med ett kosttillskott kan du säkerställa att du inte får brist på någon av de viktiga vitaminerna och mineralerna som din kropp behöver, samtidigt som du främjar immunförsvaret och blir både starkare och friskare.

I detta test hittar du fyra stycken riktigt bra kosttillskott som är mycket populära och uppskattade. Vi har endast valt ut tillskott som kommer i form av tabletter eller kapslar, just eftersom de är mycket enklare att använda sig av och dosera rätt. Här behövs endast en kapsel om dagen för att du ska uppleva en mycket stor skillnad i ditt välbefinnande, men vilken tycker du är bäst och vilken kommer du att välja?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22