Bästa BCAA 2024 – Stort test av BCAA tillskott

1. Core BCAA Powder 2. Core BCAA Caps 3. Better You BCAA Pulver
Core BCAA Powder bästa BCAA

Core BCAA Caps

Better You BCAA Pulver

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

BCAA är tre aminosyror som behövs för att kroppen ska kunna bygga upp muskelmassa. Det är en förkortning för branched-chain amino acids som på svenska översätts till förgrenade aminosyror. BCAA är ett av de mest populära tillskotten för personer som tränar mycket eftersom det påskyndar uppbyggnaden av muskler samt minskar träningsvärken och muskeltrötthet. Aminosyrorna förbättrar uthålligheten och gör det lättare att fokusera.

Samtliga BCAA är essentiella aminosyror som kroppen inte kan producera själv. Därför är det särskilt viktigt att få i sig dessa via kosten eller kosttillskott. Det finns många BCAA-produkter på den svenska marknaden. Vi har testat oss igenom utbudet och valt ut de 5 bästa tillskotten med BCAA. Här kan du läsa mer om testvinnarna samt vad BCAA är för något och hur det används i form av kosttillskott.

Topp 5 bästa BCAA 2024

 1. Core BCAA Powder
 2. Core BCAA Caps
 3. Better You BCAA Pulver
 4. Holistic BCAA
 5. Womens Best BCAA Amino
Testvinnare

1. Core BCAA Powder

4.9
/
5

Core BCAA Powder från Svenskt Kosttillskott är det bästa tillskottet med BCAA. Med ett mycket stort utbud av olika smaker, inklusive favoriten cola, hög kvalitet och ett plånboksvänligt pris är det en värdig vinnare i vårt bäst i test. Dessutom är det en storfavorit hos användarna. Med över 700 användaromdömen och ett högt genomsnittsbetyg är det helt klart ett av de populäraste träningstillskotten på marknaden.

Core BCAA Powder har vunnit många bäst i test och det är lätt att förstå varför. De har lyckas göra ett träningstillskott som faktiskt smakar riktigt gott utan att vara för sött. Med smaker som vattenmelon, päron och cola finns det en smak för alla preferenser. Dessutom är det här pulverttillskottet helt veganskt. Det är en prisvärd pulverprodukt som finns i olika förpackningsstorlekar.

Det är en mycket kraftfull BCAA-produkt som innehåller hela 7350 mg BCAA. Tillskottet har ett förhållande på 8:1:1 mellan leucin, valin och isoleucin. Det innehåller även glycin och vitamin B6 som är viktigt för proteinomsättningen och nervfunktionen. Tillskottet har ett optimalt upptag och stimulerar uppbyggnaden av ny muskelmassa.

Core BCAA Powder är en kundfavorit. Tillskottet har fått över 700 stycken användaromdömen och ett genomsnittsbetyg på 4,5. Användarna beskriver det som ett prisvärt och effektivt tillskott som ger en bra boost vid träning. Många hyllar den goda smaken.

2. Core BCAA Caps

4.7
/
5

Om du föredrar kapslar istället för pulver är Core BCAA Caps det bästa tillskottet. Även den här produkten kommer från Svenskt Kosttillskott och uppskattas av användarna. De lättsvalda kapslarna innehåller grenade aminosyror som behövs för att bevara och bygga muskelmassa.

Det är ett högkoncentrerat kosttillskott med BCAA som till skillnad från testvinnaren inte har någon smak. Kapslarna har proportioner 8:1:1 med aminosyrorna L-leucin, L-isoleucin och L-valin. Det innebär att tillskottet innehåller 8 gånger mer L-leucin än övriga aminosyror. Kapslarna är berikade med vitamin B6 för maximalt upptag och effekt. Varje portion innehåller 2 400 mg BCAA.

Core BCAA Caps har inte fått lika många recensioner som testvinnare, men tillräckligt många för att vi ska kunna dra slutsatsen att det är ett mycket populärt tillskott med BCAA. Med 4,8 i genomsnittsbetyg är det marknadens bästa BCAA-kapslar. Användarna beskriver det som ett effektivt tillskott som ger en extra boost som gör det möjligt att lyfta tyngre och fler repetitioner på gymmet. De ser en klar förbättring av träningsresultaten sedan de började med Core BCAA Caps.

3. Better You BCAA Pulver

4.5
/
5

BCAA Pulver från varumärket Better You är en värdig utmanare till testvinnaren Core BCAA Powder. Även det här tillskottet är i pulverform och finns i flera goda smaker. Det innehåller extra mycket leucin och är naturligt sötat med stevioglykosider från steviaväxten. Inga andra tillsatser för smak, färg eller funktion är tillsatta. Better You BCAA Pulver är den bästa BCAA-produkten för dig som letar efter ett naturligt innehåll.

Aminosyrorna i pulvret är sammansatta i fördelningen 6:1:1, där L-leucin förekommer i högst dos. Det innebär att pulvret innehåller 6 gånger mer L-leucin än L-isoleucin och L-valin. L-leucin är den aminosyra som påverkar muskeluppbyggnaden allra mest och därför väljer många tillskott att ha en betydligt högre andel av denna.

Det här är den bästa naturliga BCAA-produkten för aktiva personer. Den hjälper till både med uppbyggnaden och återhämtningen. Den finns i fem goda smaker. Även smaken är naturlig. I användaromdömena beskrivs smaken som syrlig, fräsch och naturligt söt. Användarna skriver även att pulvret ger god effekt vid träning och att det är lätt att blanda ut det med vatten utan att den klumpar sig.

4. Holistic BCAA

4.3
/
5

Holistic BCAA är den bästa BCAA-produkten för den som vill ha ett tillskott utan smak. Många användare gillar träningstillskott med goda smaksättningar, men det finns även många som föredrar en helt neutral smak. Holistic BCAA är marknadens bästa BCAA utan smaksättning. Den är perfekt för dig som vill blanda ut ditt pulver med din favoritdryck.

Holistic BCAA är ett pulvertillskott som innehåller de tre aminosyrorna leucin, isoleucin och valin i fri form. Att aminosyrorna är i fri from innebär att de är nedbrutna i minsta möjliga beståndsdelar vilket gör att kroppen lättare kan kan ta upp dem. Det här pulvret innehåller inga smakämnen eller kolhydrater. Det gör att det även är ett bra val för personer som går på en diet som uteslutet kolhydrater.

Tillskottet har fortfarande få användaromdömen, men det har varit med i många tidigare bäst i test. De få omdömen som finns beskriver det som ett naturligt tillskott som tas upp snabbt.

5. Womens Best BCAA Amino

4.1
/
5

Womens Best BCAA Amino är ett pulvertillskott som är särskilt utformat för kvinnor som tränar. Precis som andra BCAA-produkter bidrar det här tillskottet till bättre återhämtning och muskeltillväxt. Den stora skillnaden med Womens Best BCAA Amino jämfört med de andra produkterna i testet är förhållandet mellan aminosyrorna.

Det här pulvret har fördelningen 2:1:1 vilket betyder att aminosyran L-leucin kommer i dubbel mängd i jämförelse med de andra. Jämfört med de andra tillskotten i jämförelsen är det en låg mängd L-leucin. Det gör Womens Best BCAA Amino till det bästa tillskottet för dig som vill optimera återhämtningen, men inte vill bygga för stora muskler.

Tillskottet kommer i tre olika goda smaker varav vattenmelon är den smak som flest användare verkar gilla bäst. Womens Best BCAA Amino har fått 4,1 i genomsnittsbetyg och skriver att det är ett mycket gott tillskott som ger bra resultat.

Hur valdes produkterna?

Det finns många tillskott med BCAA på marknaden och det är inte helt lätt att välja ut den bästa. Priset och innehållet kan skilja sig rejält mellan olika märken och därför är det viktigt att göra en noggrann jämförelse för att kunna utse vilken produkt som är bäst i test. För att utse vinnarna har vi främst tittat på följande faktorer:

 • Innehållet: Är det ett tillskott med rent innehåll eller innehåller det även många onödiga tillsatsämnen? Innehåller det några andra näringsämnen som underlättar upptaget av järn, exempelvis vitamin B6?
 • Förhållandet mellan aminosyrorna: Hur är de tre olika aminosyrorna fördelade? Framför allt har vi tittat på hur mycket L-leucin tillskottet innehåller eftersom det är den viktigaste aminosyran för muskeluppbyggnaden.
 • Smak: Är smaken god? Finns det olika smaker att välja bland? Smakar det naturligt eller artificiellt?
 • Prisvärdhet: Ger tillskottet mycket BCAA för pengarna? Är det högdoserat?
 • Kvalitet: Ger produkten önskad effekt?
 • Kundrecensioner: Vad säger personer som testat tillskottet?

Bra att tänka på vid köp av BCAA

Det finns många BCAA-produkter på marknaden och kvaliteten varierar mellan olika varumärken och produkter. Med andra ord måste du vara extra uppmärksam när du väljer tillskott med BCAA för att säkerställa att du väljer den bästa produkten för just ditt behov.

Du bör börja med att fråga dig själv vilken form av tillskott du föredrar. Gillar du pulver eller föredrar du kapslar? Därefter bör du fundera på om du gillar tillskott med smaksättning eller om du föredrar en neutral smak.

Du måste så klart även studera innehållsförteckningen för att försäkra dig om att du köper ett tillskott med högkvalitativt innehåll. Du bör bland annat se efter hur rent innehållet är och om tillskottet innehåller onödiga tillsatser och färgämnen. Självklart är det viktigt att ett BCAA-tillskott innehåller rikligt med aminosyror vilket du kan kontrollera genom att studera hur många % protein det innehåller. Ett bra BCAA-tillskott bör ha minst 80% protein.

Sist men inte minst bör du kolla tillskottets aminosyra ratio vilket är förhållandet mellan aminosyrorna. Ration beskriver proportionerna av aminosyrorna L-leucin, L-isoleucin och L-valin. Om ett tillskott har ratio 8:1:1 innehåller det 8 gånger mer L-leucin än övriga aminosyror. Förhållandet mellan olika aminosyror skiljer sig rejält mellan olika tillskott. Det finns tillskott som har en ratio på 2:1:1 och det finns tillskott med en ratio 8:1:1. Ju mer L-leucin desto bättre om du vill bygga muskelmassa. Det är dock viktigt att det är en balanserad ratio av de olika aminosyrorna. Det bör inte vara mer än 8:1:1.

Vanliga frågor och svar om BCAA

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om BCAA.

Vad är BCAA?

BCAA är en förkortning för branched-chain amino acids som på svenska översätts till förgrenade aminosyror. BCAA utgörs av de tre aminosyrorna L-leucin, L-isoleucin och L-valin som behövs för att kroppen ska kunna bygga upp muskelmassa. Samtliga BCAA är essentiella aminosyror som kroppen inte kan producera själv. Därför är det särskilt viktigt att få i sig dessa via kosten eller kosttillskott.

Varför är BCAA bra?

BCAA är har många fördelar i samband med träning. Framför allt stimulerar det ökad muskeluppbyggnad och minskar träningsvärken och tröttheten i musklerna. BCAA snabbar på återhämtningen och stimulerar även proteinsyntesen. Med andra ord är det ett av de bästa tillskotten för personer som tränar och vill öka muskelbyggnaden. BCAA förbättrar även uthålligheten och gör det lättare att fokusera. Vissa studier påvisar även att BCAA kan skydda mot vissa leversjukdomar och cancer i levern.

När ska jag ta BCAA?

Tillskott med BCAA kan tas innan, under eller direkt efter träning.

Vem bör äta tillskott med BCAA?

Tillskott med BCAA rekommenderar framför allt till personer som tränar och vill bygga muskelmassa. Gravida samt personer som äter vissa mediciner bör alltid rådgöra med läkare innan de börjar använda BCAA-produkter.

Hur mycket BCAA behöver jag?

Följ alltid anvisningar på den specifika BCAA-produkt som du köpt. Doseringen varierar mellan olika tillskott beroende på hur hög koncentration tillskottet har samt vilken form det är.

Bästa BCAA för killar och tjejer?

Det är egentligen ingen större skillnad, ta det som passar dig. Dock finns det vissa märken som specialgjort för tjejer. T.ex produkt 5. Men välj det som passar dig bäst. En vanlig myt kring 

Bästa BCAA enligt Flashback?

Som vanligt finns det massor trådar på forumet Flashback om bästa BCAA drycken eller pulvret eller huruvida man får håravfall eller andra nackdelar av att ta det. Som vanligt kan man avfärda mkt av men vi tycker oss se att det finns en hel del som gillar Core BCAA. Många verkar också tycka att Gymgrossisten är bra.

BCAA eller EAA?

Dricker du EAA får du i dig alla nio essentiella aminosyror som behövs för stimulera proteinsyntesen.

Dricker du BCAA får du i dig dom grenade aminosyrorna L-Leucin, L-Isoleucin och L-valin (som utgör tre av nio aminosyror i EAA).

Den aminosyra som ger de bästa resultaten är L-leucin och den finns i både EAA och BCAA.

Behövs verkligen BCAA eller är det värdelöst?

Det råder inga tvivel om att aminisyrorna i BCAA sänder signaler för proteinsyntes. För att minska den upplevda ansträngningen under ett träningspass och minska träningsverk verkar det vara effektivt.

Sammanfattning

BCAA är tre aminosyror som kroppen behöver för att kunna bygga upp muskelmassa. Det finns många bra tillskott med BCAA som är särskilt lämpliga för aktiva personer. Tillskott med BCAA ökar muskeluppbyggnaden samt minskar träningsvärken och muskeltrötthet. Kroppen kan inte producera BCAA själv och därför är det viktigt att få i sig det via kosten eller kosttillskott. Vi har jämfört utbudet av BCAA-tillskott på den svenska marknaden och valt ut de 5 som är bäst i test. Testvinnaren Core BCAA Powder från Svenskt Kosttillskott är det bästa tillskottet med BCAA. Det är ett pulvertillskott som finns i många goda smaker. Dessutom är det högdoserat, prisvärt och har fått mycket positiva användaromdömen.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22