Bästa kosttillskott för hår 2024 – Se vilken som blev bäst i test

Det finns ett flertal olika ämnen som är starkt kopplade till ett friskt och välmående hår. Det kan kännas överväldigande att sitta och leta efter bra tillskott då det är viktigt att det blir rätt, och värre kan det bli om du redan tappar väldigt mycket hår eller märker att ditt hår har fått en sämre kvalitet, t.ex. med mycket slitage eller slitna toppar. Håret är för många kopplat till personligheten och detta är naturligtvis något att vårda.

Vilket hårtillskott ska man välja? I vårt kosttillskott hår bäst i test vägleder vi dig genom djungeln med produkter och hjälper dig att finna det bästa kosttillskottet som stärker håret och hårsäckarna på djupet.

Topp 5 bästa kosttillskottet för hår 2024

 1. Healthwell Biotin 10 000
 2. Great Earth Beautiful Hair
 3. Healthwell Silica
 4. New Nordic Hair Volume
 5. Priorin
Testvinnare

1. Bästa hårtillskottet Healthwell Biotin 10 000

4.9
/
5
Fördelar
 • Innehåller 100 % biotin (Vitamin H)
 • Berikat med MCT olja för bästa upptag
 • Förbättrar energiomsättning
 • Hjälper till att bryta ner aminosyror, kolhydrater och fett
Nackdelar
 • Passar inte dig som vill ha fler tillskott än Biotin

Biotin 10 000 från Healthwell är vår absoluta favorit och vinnaren i detta bäst i test. Här får du ett mycket kraftfullt och högdoserat vitamin som består av tiotusen mikrogram med aktiva ämnen. Det gör att Biotin 10 000 är ett av de mest koncentrerade och effektiva hårtillskotten som finns på marknaden. Vill du inte använda dig av en så hög dos finns även Biotin 5000, 1000 eller 500. Biotin 10 000 är det bästa valet för dig som vill se till att din hud, ditt hår och dina naglar blir starkare och kan växa sig länge. Hårtillskottet ser även till att främja en normal energiomsättning, samt främja en förbättrad funktion i ditt nervsystem. Biotin är ett mycket vanligt ämne som man använder sig av i samband med skönhetsprodukter och tillskott och orsaken till detta är för dess bevisade effekt. Med Biotin 10 000 från Healthwell kan du enkelt få i dig en stor mängd med Vitamin H, utan att behöva blanda eller hålla koll på olika förpackningar och doseringar.

För att biotinet enklare ska tas upp av kroppen är Biotin 10 000 berikat med MCT-olja och kommer i form av kapslar som är enkla att svälja.

2. Bästa mineralrika hårtillskottet Great Earth Beautiful Hair

4.7
/
5
Fördelar
 • Innehåller både zink, biotin och mangan
 • Enkel och smidig dosering
 • Mycket prisvärd
 • Berikad med aminosyror
Nackdelar
 • Ej glutenfri

Majoriteten av alla hårtillskott som vi har listat ligger lite högre i pris, men en bra hårkvalitet är något som alla människor ska ha råd med. Great Earth – Beautiful Hair är ett hårtillskott som är mycket prisvärt och som passar för dig som söker ett billigare (men effektivt) alternativ. Beautiful Hair från Great Earth innehåller mängder med härliga och näringsgivande mineraler och vitaminer, som är noggrant utvalda för att främja en bättre hårhälsa. Här har tillverkaren även sett till att berika tillskottet med cystein, vilket är en aminosyra och beståndsdel som återfinns i keratin. Beautiful Hair från Great Earth är också utrustad med biotin och zink, som tillsammans ser till att du får ett friskt och starkt hår som kan växa sig längre. Koppar och mangan säkerställer att kroppens celler är skyddade mot den oxidativa stress som kan uppstå och hjälper dig även att behålla pigmenteringen i håret bättre.

Beautiful Hair från Great Earth innehåller sammanlagt 60 stycken tabletter och här rekommenderas du en kapsel om dagen. Eftersom tillskottet är högdoserat behöver du inte ta mer än en om dagen, vilket bör ske i samband med måltid.

3. Bästa hårtillskottet med silica Healthwell Silica

4.5
/
5
Fördelar
 • Högdoserat
 • Består av kisel
 • innehåller 250 mg per kapsel
 • Vegansk och tillverkad av bambu
Nackdelar
 • Innehåller inte Biotin

Vi tittar närmare på ytterligare ett hårtillskott från Healthwell, men denna gång är det istället högdoserad silica som gäller. Detta kosttillskott är berikat med det nödvändiga mineralet kisel och består av hela 250 milligram i sin renaste form. Kiseln kommer från bambu och kapslarna är helt vegetabiliska. Det innebär att du som äter en vegansk eller vegetarisk kost kan använda tillskottet utan några problem. Silica är ett ämne som är 100 % biologiskt och som vi har naturligt i kroppen. Yttre faktorer, stress och ålder kan dock påverka detta och göra att nivån sjunker. Dess viktiga funktion ser till att fungera som en form av skelett och bindväv, medan kiseln ser till att främja optimalt bildande av elastin och kollagen. Elastin och kollagen är två ämnen som ligger i framkant när det kommer till att främja hud, hår och naglar.

Healthwell – Silica ligger nästan i samma nivå som deras biotin, men skillnaden ligger i valet av ingredienser. Silica är mycket populärt som hårtillskott, men på senaste tid finns det allt fler studier som visar på att ett ökat intag av biotin har större och snabbare effekt.

4. Bästa hållbara hårtillskottet New Nordic Hair Volume

4.3
/
5
Fördelar
 • Innehåller många vitaminer och mineraler
 • Berikat med Hirs och äpple
 • Extra tillsatt biotin
 • Ger volym och främjar hårkvaliteten
Nackdelar
 • Högre pris än genomsnittet

Hair Volume från New Nordic är ett tillskott som riktar sig till dig som vill förse ditt hår, dina hårrötter, naglar och hud med viktiga vitaminer och mineraler. Med New Nordic Hair Volume får du ett hårtillskott som innehåller zink, men som också är berikad med koppar för att främja en normal och förbättrad hårpigmentering. Det är sedan länge känt att just koppar kan minska risken för att du blir gråhårig eller tunnhårig mycket tidigare och därför är det en mycket populär och uppskattad ingrediens i just hårtillskott. Hair Volume innehåller även extra biotin för att få ditt hår att växa sig länge och starkare helt naturligt, samtidigt som du får mer volym.

Att vi gillar Hair Volume lite extra är inte svårt att förstå. Produkten är riktigt prisvärd och innehåller många vitaminer som är främjande för hårhälsan. Utöver ovanstående hittar du också aminosyror, hirs och äpple, samt mineraler, vitaminer och åkerfräken.

5. Bästa premium hårtillskott Priorin

4.1
/
5
Fördelar
 • Innehåller Vitamin B7 och B5
 • Lämpar sig för tillfälliga håravfall
 • Främjar en normal hårkvalitet
 • Gjord av naturliga växtextrakt
Nackdelar
 • Innehåller gelatin

Det finns flera orsaker till att du upplever att ditt hår är mer glanslöst eller att du tappar onormala mängder med hår. Då är det viktigt att se till att du får i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler. I många fall handlar det om tillfälliga håravfall som du kan lindra på egen hand, t.ex. genom att tillsätta Vitamin B5. Med detta hårtillskott från Priorin får du både vitamin B5 såväl som vitamin B7, vilket är detsamma som biotin. Sammansättningen verkar på djupet och ser till att du får en normal hårkvalitet som bibehålls. Priorin passar för dig som upplever kortvariga försämringar i hårkvaliteten, t.ex. om du har varit stressad under en period eller om väder och vind har orsakat slitage. Oftast orsakas tillfälliga håravfall av just stress, men också ensidig kost, hormonrubbningar eller årstidsskiftningar kan ta ut sin rätt.

Med Priorin får du en förpackning som innehåller 60 stycken kapslar, vilket motsvarar ca 2 månaders användning. En kapsel innehåller 400 % biotin, 458 % Vitamin B5, samt L-cystin och Hirsextrakt.

I vårt bäst i test av hårtillskott har vi granskat marknaden för att göra ditt val mycket enklare. Här har vi tittat på popularitet och omdömen från tidigare kunder, men vi har också tittat på varumärket och valet av ingredienser, såväl som priset och hur enkel doseringen är.

Det bästa tillskottet för håret är ett tillskott som innehåller aktiva ingredienser som vårdar och främjar en bättre hårtillväxt Oberoende studier har visat att människor som får tunnare hår eller tappar mycket hår ofta känner ett försämrat självförtroende eller skam. Håravfall kan börja redan tidigt i åldern och beror inte alltid på att man börjar bli äldre. Det kan t.ex. vara ärftligt, bero på stress eller att man inte äter en tillräckligt bra kost. Med hjälp av det bästa hårtillskottet för tjockare hår kan du få ordning på problemet, det finns även kosttillskott som passar tunt hår.

Vanliga frågor och svar om hårtillskott

Vilka vitaminer för håret är bäst i test? Kan kosttillskott förbättra både hår och naglar och vilka ingredienser ska jag leta efter? Här nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som kan uppstå när du ska köpa det bästa kosttillskottet för ditt hår.

1. Hur vet jag vilka ingredienser som hårtillskottet ska innehålla?

Det finns flera orsaker som kan ligga bakom ett sprött hår eller onormalt håravfall. Ofta handlar det om brist på kisel, järn, B-vitamin och zink. Av denna orsak är det inte ovanligt att tillverkare väljer att använda sig av just detta när de skapar hårtillskott, men hur mycket av varje vitamin/mineral som finns kan variera ganska kraftigt. Vi rekommenderar att du väljer ett tillskott som innehåller lite av varje, t.ex ett brett Vitamin B komplex.

2. Hur vet jag om jag behöver ett hårtillskott?

Med en varierad och hälsosam kost kan du komma riktigt långt. Om du sedan kombinerar detta med en regelbunden motion och bra sömn är du sällan i behov av det bästa tillskottet för håret. Om det däremot är så att ditt liv är i obalans eller om du har symptom som tyder på att din hårhälsa inte är på topp kan vitaminer för håret vara ett riktigt bra alternativ. En vanlig fråga är om det går bra att äta när man är gravid, och det går bra.

3. Kan jag få i mig biotin på annat sätt än genom kosttillskott?

Absolut! Biotin är något som du med fördel får i dig via maten du äter, men det är också ett mycket populärt val av ingrediens när det kommer till kosttillskott för hår och naglar. Du hittar det bland annat i vetegryn och havregryn, men också i lever och i äggula.

4. Stannar effekten kvar om jag slutar med hårtillskott?

Hårsäckar har ingen egen blodcirkulation eller ämnesomsättning och därför kan de inte förse dig med vitaminer och mineraler på egen hand. De kan heller inte lagra vitaminer, vilket innebär att du behöver äta ditt kosttillskott regelbundet för att bibehålla ditt nya, starka och friskare hår. Med dessa vitaminer för håret bäst i test kan du se till att få ett bra och beprövat tillskott som främjar en god hårhälsa.

5. Fungerar kosttillskott för hår och naglar?

Flera studier har visat att håret kan bli både tjockare och längre med kosttillskott.

Summering

Vi vet hur svårt det kan vara att hitta det bästa hårtillskottet och tyvärr är det så att du ibland kan behöva testa dig fram och ha tålamod. Att främja en bättre hårkvalitet går inte på en dag och därför kan du behöva använda dig av tillskotten en längre tid innan du upplever någon skillnad. Skulle det vara så att du inte ser någon förändring alls kan det betyda att tillskottet du har valt inte innehåller de vitaminer och mineraler som du eventuellt har brist på. I detta fall rekommenderar vi att du byter och testar ett annat märke. Har du mycket omfattande håravfall kan du även få hjälp hos en läkare som kan utreda vilket vitamin du saknar.

För den som har tillfälliga håravfall eller endast försämrad hårkvalitet kan ett hårtillskott vara tillräckligt för att återställa och bibehålla en normal hårväxt. Här finns det mängder med olika alternativ att välja mellan, men vår absoluta favorit är Biotin 10 000. Biotin är ett mycket eftertraktat ämne hos människor som vill få håret att växa sig starkare, men det har också en bevisad effekt när det kommer till att förstärka dina naglar.

Du kan köpa det här på en mängd olika ställen, men bland annat på Apoteket eller på ovan sidan som vi nämner.

Är du redo att påbörja din resa mot ett starkare, längre och friskare hår? Härligt! Vår bäst i test hjälper dig att välja rätt!

Innehåll

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22