Bästa kreatinet 2024 – Test av kreatin monohydrat

Kreatin är effektivt för både kvinnor och män och är inte alls något som endast passar kroppsbyggare med tävlingsambitioner. Med ökad ålder minskar tyvärr muskelmassan hos många vilket leder till att också ämnesomsättningen minskar. Muskler förbränner nämligen energi dygnet runt, även när du sitter stilla. För den som inte vill gå upp i vikt eller vill gå ner i vikt är det därför viktigt att öka muskelstyrkan. Kreatin är ett kosttillskott med mycket forskning bakom sig och anses vara ett av de bästa när det kommer till muskeltillväxt.

Topp 9 bästa kreatinet 2024

 1. Star Nutrition Creatine Monohydrate
 2. Core Creatine
 3. Holistic Kreatin
 4. Core Creatine Pro
 5. Kreatin från Thorne
 6. North Nutrition Kreatin
 7. CreaKong kreatin
 8. Core Kre-Alkalyn
 9. Fairing Kreatin Monohydrat
Testvinnare

1. Star Nutrition Creatine Monohydrate

4.9
/
5
Fördelar
 • Påskyndar och förbättrar muskelökningen
 • Främjar en bättre återhämtning
 • Innehåller 100% av rent mikroniserat kreatin
 • Innehåller glycin, arginin och metionin

Om du vill bygga muskler och öka i muskelmassa är keratin ett tillskott som du kommer få stor användning för. Kreatin består nämligen av 3 olika typer av aminosyror som går under namnen glycin, arginin och metionin. Det finns ett flertal vetenskapliga studier som har visat att användande av kreatintillskott inte bara ser till att främja muskeltillväxten, utan också se till att du blir mycket starkare. Med Star Nutrition – Creatine Monohydrate får du ett riktigt högkvalitativt kosttillskott för muskelökning som ger dig den energi du behöver för att klara av allt fler och fler reps. Kreatinet ser också till att dina muskelceller absorberar mer vatten, vilket är något som är viktigt om vi tittar på den mer långsiktiga tillväxten. Idag finns det keratin i många olika former, men är du ute efter det absolut bästa är det monohydrat keratin som du ska satsa på, vilket är precis vad Star Nutrition – Creatine Monohydrate är.

Ett bra pris och ett av de bästa kreatin som går att få tag på har gjort den till en riktig toppsäljare. Några av de nöjda kunderna säger bland annat att den är enkel att blanda ut i vatten och att den ger de resultat som de är ute efter. Många uppskattar det låga priset och användarna nämner också fördelen med att kunna återförsluta förpackningen när den har öppnats. Star Nutrition Creatine Monohydrate är en vegansk produkt men tillverkas i lokaler där det hanteras mjölk vilket gör att den kan innehålla spår av mjölk.

2. Core Creatine

4.9
/
5

Core Creatine är en av marknadens mest omtyckta produkter som får högsta betyg av en majoritet av köparna. Enligt nöjda användare är den både god och prisvärd samtidigt som den ger riktigt bra effekt på muskelstyrkan. Jämfört med andra produkter som till exempel Thorne erbjuder Core Creatin har man flera olika storlekar på sina förpackningar. Du kan välja mellan 500 g, 1 kg och 1,5 kg och produkten är dessutom förpackad i en lätt förpackning som tar minimalt med plats. Fördelen med att kunna välja storlek är bland annat att det är enklare att ta med en mindre när du ska ut och resa eller om du vill testa produkten för att se om den är något för dig.

3. Holistic Kreatin

4.9
/
5

Holistic inriktar sig på helhetshälsa och arbetar med rena och väl beprövade ingredienser i alla sina produkter. Deras kosttillskott är svensktillverkade och passar för veganer eftersom de är vegetabiliska. Många som har problem med allergier väljer gärna Holistic då de är kända för att inte orsaka problem för denna grupp. Holistic Kreatin innehåller 100% kreatinmonohydrat med beteckningen Creapure som ökar din fysiska prestation i samband med träning. För att få önskad effekt bör du ta en dos på minst 3 gram om dagen. Om du vill topprestera vid exempelvis en tävling eller om du vill komma i toppform till semestern är det bra att starta med kreatinet i cirka åtta veckor innan för att få optimal effekt.

4. Core Creatine Pro

4.8
/
5
279 kr

Detta kreatin är en riktig kvalitetsprodukt för den kräsna användaren. Både den fräscha citronsmaken och blandningen av prestationshöjande ämnen gör den till en favorit hos många. Till skillnad från exempelvis Core Creatine innehåller Pro kreatinbisglycinat som är en sammansättning av kreatin och magnesiumbisglycinat. Denna sammansättning ger dig både de prestationshöjande effekterna av kreatinet samtidigt som magnesiumet bidrar till normal funktion hos musklerna och nervsystemet. Fördelen med denna form av magnesium är att den har mycket hög biotillgänglighet vilket gör det lättare för kroppen att tillgodogöra sig det.

5. Kreatin från Thorne

4.5
/
5

Thornes kreatin är troligen en av de renaste kreatinmonohydraten som finns på marknaden. Vid användningen av detta kreatin kan du öka kreatinfosfatnivåerna i musklerna med mellan 10 till 40 procent, något som gör att du känner ökad energi under styrkepasset och därmed klarar av att hålla en ökad intensitet. Thorne erbjuder även ett veganskt kreatinpulver som består av ärtproteinpulver av högsta kvalitet. Thornes pulver är både luktfritt och färglöst och är mycket enkelt att blanda ut med vatten. Thorne rekommenderar att produkten tas i samband med första måltiden efter träningspasset för att minska risken för eventuella magtarmbesvär. Produkten är naturligt fri från gluten och är även certifierad som dopingfritt kosttillskott.

 

6. North Nutrition Kreatin

3.9
/
5

För dig som är ute efter ett av de bästa kreatin som ger bra resultat är North Nutrition ett bra val. Innehållet består av aminosyrorna metionin, arginin och glycin och den dagliga dosen på 5 h gör att du inom kort kan märka tydlig resultat på ditt fokus vid träningen. Fördelen med att ta ett kreatintillskott är att många också märker att det går fortare att återhämta sig efter träningspasset. North Nutritions Kreatin innehåller endast 20 kalorier per portion och har en neutral smak.

7. CreaKong kreatin

3.8
/
5

Med kreatin från CreaKong får du en ordentlig effekt på dina träningsresultat. Produkten innehåller hela 3 olika typer av kreatin för att maximera upptaget i kroppen. De 3 typerna består dels av alkaliserat kreatin som bundits till magnesium, dels av kreatinmonohydrat och dels av peptidbundet kreatin. En förpackning på 300 g ger dig 75 st portioner. Pulvret är enkelt att ta med sig i en flaska och blanda med vatten innan träningen. Rekommendationen från tillverkaren är att dricka kreatinet ungefär 30 minuter innan du startar ditt träningspass.

8. Core Kre-Alkalyn

3.6
/
5

Kre-Alkalyn skiljer sig från de traditionella kreatinen som till exempel Core Creatine eftersom det är en buffrad form av kreatinmonohydrat. Tack vare den annorlunda formulan kan en större mängd tas upp i kroppen, något som gör att det behövs en lägre dos jämfört med traditionella kreatin. Kre-Alkalyn är mycket mer skonsamt mot magen och den binder heller inte vätska i kroppen vilket förekommer med traditionella kreatinpreparat. Att produkten dessutom är förpackad som kapslar gör att den är mycket enkel att hantera oavsett var du befinner dig. Om du inte tycker om smaken av att dricka ett pulver är kapslar ett perfekt sätt att få i dig kreatin. Även Lamberts Creatine erbjuder kreatin i kapselformat men då med det traditionella innehållet kreatinmonohydrat.

9. Fairing Kreatin Monohydrat

3.5
/
5

När du är ute efter att hitta bästa kreatin som ger dig de resultat du är ute efter är Fairing Kreatin ett utmärkt val. En rejäl förpackning med 500g eller 1000g innehåller mikroniserat kreatinmonohydrat för bästa effekt på styrka och prestation. Kreatinmonohydrat är en trygg produkt som ger ökad prestationsförmåga vid muskelarbete. Fairings kreatin innehåller den patenterade formen av kreatin som kallas för Creapure som även exempelvis Holistic använder i sin Kreatinprodukt. Creapure är ett mycket rent och säkert kosttillskott utan kända biverkningar.

Vad är fördelarna med kreatin?

Forskning visar att kreatin hjälper till att öka muskelstyrkan eftersom du klarar av att träna hårdare och får därmed bättre resultat.

En stor fördel med kreatin är att det är enkelt att ta med sig och att få i sig. Du kan antingen ta det i pulverform eller som kapslar. Använder du ett pulverbaserat kreatin är det bara att ta med det i en flaska och fylla på vatten när det är dags att dricka det. Ämnet kreatin finns naturligt i kött och fisk och i genomsnitt får vi i oss 1 g kreatin per dag och bildar ytterligare 1 gram i kroppen. Därför kan du få effekt av att ta ett tillskott med kreatin och om du dessutom är vegetarian eller vegan är ett tillskott med kreatin extra bra att ta. För att du enklare ska kunna hitta bästa kreatin har vi samlat 10 av de populäraste produkterna på marknaden.

Frågor och svar kring kreatin

1. Hur lång tid innan effekt av kreatin?

De flesta märker en effekt av att ta kreatin efter cirka en till två veckors användning. Störst effekt brukar komma efter ungefär 8 veckor vilket innebär att det är klokt att sätta upp ett mål efter ungefär två månader. Kanske vill du komma i form till sommarsemestern i juli? Då är det smart att påbörja kreatinkuren i maj samtidigt som du styrketränar regelbundet. Tänk på att kreatin främst ger effekt om du samtidigt tränar dina muskler. Att bara äta kreatin utan att träna är därför inte någon bra idé. Hur mycket du måste träna för att få tydliga resultat beror på din utgångspunkt. Om du aldrig har styrketränat förut kommer du att kunna få resultat med två till tre intensiva styrkepass per vecka i kombination med kreatin.

2. När ska du ta kreatin?

Olika tillverkare har olika rekommendationer för när du ska ta dagens kreatindos. Många menar att du bör inta portionen en timme till 30 minuter innan träningspasset. Om du har en känslig mage kan det vara bra att ta det tillsammans med en måltid. Vissa av producenterna rekommenderar att ta kreatin i samband med den första måltiden efter träningspasset. Eftersom rekommendationerna kan skilja sig åt är det viktigt att alltid läsa instruktionerna för att se vad tillverkaren rekommenderar för det aktuella kreatinet.

3. Ta kreatin när du inte tränar?

Kreatin är säkert att ta även när du inte tränar men den största effekten får du om du tar det i samband med styrketräning. Många rekommenderar att du sänker dosen de dagar som är träningsfria. Läs instruktionerna om hur just det kreatinet som du tar ska användas när du inte tränar.

4. Varför göra uppehåll med kreatin ibland?

För att uppnå maximal effekt av kreatin är det smart att variera intaget då och då. Flera av producenterna rekommenderar att du tar ett uppehåll på cirka 4 veckor för att du ska uppnå en toppeffekt nästa gång du använder kreatin. Ett bra intervall kan vara att ta kreatin i åtta veckor för att få en skjuts i träningen. Efter denna period gör du ett uppehåll på fyra till åtta veckor innan du börjar använda kreatin igen. Naturligtvis är det ingen fara att ta kreatin kontinuerligt men många upplever att de får en mental nytändning när de cyklar kreatin på detta sätt!

<class=”rank-math-faq-item”></class=”rank-math-faq-item”>

5. Vad säger de om kreatin på Flashback forum?

Det diskuteras kreatin flitigt på Flashback. Alla har givetvis sin egen åsikt men många verkar gilla Core, som är dem vi listat högt.

6. Hur mycket kreatin per dag?

Det är givetvis högst individuellt precis som allt annat men man får från maten i regel runt 1 gram per dag. Man kan dock mumsa i sig 5 g per dag utan problem i regel. En annan fråga vi ofta är vad som händer om man tar för mycket kreatin eller om det är farligt? Egentligen inte mer än att kroppens njurar får jobba hårdare. Ta inte mer än du behöver.

7. Kan man värma kreatin?

Ja det går bra. Lös upp cirka 3 gram i varmt vatten på morgonen.

8. Kan kreatin bli gammalt?

Ja det kan det, titta på när det går ut på förpackningen. Ofta några år efter att de producerades. Håll det torrt och svalt.

9. Är kreatin farligt?

Snabba svaret är nej. Titta på Livsmedelsverkets hemsida för mer information. Man kan ev. få magproblem för känsliga personer.

Sammanfattning

Att ta kreatin som kosttillskott är sammanfattningsvis en mycket bra idé om du vill förbättra träningsresultaten och din muskelökning. Många användare vittnar om ökad energi och ökat tryck i musklerna när de tränar. Kreatin passar särskilt bra om du inte äter kött och fisk eller om du endast äter mindre mängder av det. Ett av de bästa kreatin som går att hitta är Core Creatine Pro som även innehåller magnesium. Det är även av de mildaste kreatinet för magen. De finns en mängd andra kreatin på dig Styrkelabbet eller Tyngre man kan kolla in.

En av flera fördelar med att öka muskelmassan är att du förbränner mer energi även när du sitter stilla. Eftersom många upplever att de går upp i vikt när de kommer i medelåldern är styrketräning och muskeltillväxt viktiga pusselbitar för att behålla god form genom hela livet. Hos äldre är det extra viktigt med styrketräning för att minska risken för sarkopeni, det vill säga låg muskelmassa.

Positiva effekter av kreatin i korthet

 • Ökar effekten av styrketräning
 • Prisvärt kosttillskott
 • Enkelt att ta med
 • Bevisad effekt enligt forskning
 • Finns i olika smaker
 • Kan användas av vegetarianer och veganer

Nackdelar med kreatin

Det finns inte mycket som är belagt men rapporter från användare säger bland annat. Läs på Livsmedelsverkets hemsida för mer information.

 • Man kan ev få magproblem för känsliga personer

Med andra ord är kreatin ett kosttillskott med många fördelar som passar både vanliga motionärer och hårdsatsande elit. Varför inte testa kreatin i en månad eller två för att se vilken effekt det har på ditt träningsresultat?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22