Bästa PWO-shots 2023 – Bäst i test-guide

PWO står för Pre Workout och syftar på ett supplement som bland annat ger oss energi innan ett gympass eller ett träningspass. Detta supplement säljs i flera olika former beroende på hur användaren föredrar att inta produkten. Du kan hitta PWO-produkter i shotform, i pulver som man blandar med vatten och det finns också snackbars som används som PWO. Forskningen kring preworkout-produkter visar idag att du som tränar verkligen kan höja din träning och din hälsa med hjälp av dessa produkter. Tack vare dess välstuderade ingredienser så hjälper det inte bara oss att få energi utan dessa produkter ger oss också vitaminer och aminosyror som kroppen behöver.

Topp 6 bästa PWO-shots 2023

  1. Off The Hook PWO-Shots
  2. Viking Powers Viking Shot PWO
  3. Star Nutritions PWO Shot
  4. M-46 PWO Rhubarbed Whine Shot
  5. Swedish Supplements PWO-shot I Am Fucked Up
  6. Jacked Pump Shot PWO-shot
Testvinnare

1. Off The Hook PWO-Shots

4.9
/
5

Off The Hooks PWO-Shots är den mest omtyckta PWO-shoten tillgänglig på www.gymgrossisten.com. Inom kategorin så är det den produkt på Gymgrossisten som har både flest och bäst recensioner. Kunderna visar sig vara väldigt nöjda med den energi som de får av produkten innan ett gympass.

Denna PWO-shots erbjuds i tre olika smaker; Brutal Berries, Pineapple Orange Power och Sick Citrus. Produkten beskrivs som en uppiggande och potent prestationshöjare. Shoten innehåller L-citrullin, L-arginin, L-tyrosin, beta-alanin och en hög dos av hela 200 milligram koffein. Det rekommenderas absolut inte att ta två av dessa shots innan ett träningspass då det skulle resultera i en oerhört hög koffeinhalt som i vissa fall kan innebära komplikationer i samband med träning. Per servering så innehåller produkten 3500 mg av L-citrullin, 2000 mg av Beta-alanin, 1000 mg av L-arginin, 400 mg av L-tyrosin, 200 mg av koffein, 1,4 mg av Vitamin B6 och 2,5 µg av Vitamin B12. Beroende på vilken smak du väljer så innehåller även produkten diverse surhetsreglerande medel och smakmedel för både smak och färg.

2. Viking Powers Viking Shot PWO

4.7
/
5

Denna PWO-shot är definitivt inte för alla men för den som vill bli ordentligt taggad för ett hårt pass så finns det ingen bättre produkt på marknaden. Den marknadsförs som en extremt stark PWO med extremt höga halter av både koffein och beta-alanin. Hos www.mmsports.se så är Viking Powers Viking Shot PWO den högst rankade och mest recenserade PWO-shoten som finns tillgänglig. Kunderna uttrycker sig som extatiska i sina kommentarer och är otroligt nöjda med hur snabbt och effektivt denna PWO-shot fungerar. I kommentarerna så rekommenderar kunderna också andra användare att ta denna shot i direkt samband med träning, istället för att dricka den 30 minuter innan som du vanligtvis gör. Produktbeskrivningen varnar också sina kunder för att inte bli orolig om användaren upplever stickningar eller ett pirrande i kroppen då det är en reaktion på de höga halterna av beta-alanin och koffein.

Produkten erbjuds för närvarande i fem olika smaker; Sour Apple, Pineapple, Cola Lemon, Wild Berries och kundernas favorit Blue Ice. 1 servering av denna Viking Powers Viking Shot PWO är 100 ml och innehåller 4000 mg Beta-alanin, 3300 mg av L-citrullinmalat, 1666 mg av L-arginin-alfa-ketoglutarat och 300 mg av koffein.

3. Star Nutritions PWO Shot

4.5
/
5

Star Nutrition är ett välkänt företag inom träning och hälsa. Företaget har en mängd olika produkter på marknaden när det kommer till kosttilsskott och supplement. Det som gjort att Star Nutrition lyckats växa så pass mycket inom industrin som de gjort under de senaste åren är deras fokus på forskning och vetenskap. Varje produkt som de säljer har studerats och prövats innan den släppts till allmänheten. Detta innebär att kunden kan förlita sig på företagets produkter utan att känna sig osäker på biverkningar eller potentiella hälsoproblem.

Star Nutritions PWO Shot är precis som resten av företagets produkter: väl studerad och ingredienserna är noggrant utvalda. Denna PWO-shot finns tillgänglig på www.gymgrossisten.com och ligger för tillfället som nummer två på hemsidans mest beställda PWO-shot. PWO-shoten kommer i två smaker; Lemon Lime och Tropical.

4. M-46 PWO Rhubarbed Whine Shot

4.3
/
5

På Sportkost hittar vi ytterligare en riktigt uppiggande PWO-shot tillverkad av det klassiska företaget Fairing. Fairing har varit på den svenska marknaden under 20 års tid och var en av de första att introducera den svenska träningsindustrin till ett stort utbud av kosttillskott och supplement. Fairing tillverkar, till skillnad från många andra företag idag, sina produkter själva och på plats här i Sverige.

Denna PWO-shot är väldigt svår att hitta och säljs inte hos många utbud. M-46 PWO Rhubarbed Whine Shot kommer endast i denna smak, Rhubarbed Whine. Vad som mest står ut med denna produkt är att den kommer i storleken 100ml per servering. Det vanliga inom PWO-shots är en serveringsstorlek på cirka 60ml. Med produktens höga koffein halt så indikerar kunder att de upplever det där härliga pirret innan träningen som gör att de kan pusha sig lite extra.

Denna PWO-shot innehåller 3000mg av Citrullin-dl-malat, 1250mg av Arginin HCL, 1250mg av Betain, 500mg av Inositol, 250mg av Koffein och 10mg av Niacin.

5. Swedish Supplements PWO-shot I Am Fucked Up

4.1
/
5

En grupp av väldigt träningsintresserade och utbildade vänner samlades för cirka tio år sedan och skapade vad som vi idag känner till som Swedish Supplements. Swedish Supplements produkter kan vi se i många butiker och företaget har ett väldigt stort utbud som passar de flesta. På sportkost.se så hittar vi deras omtyckta PWO-Shot på hela 100ml som är döpt till I Am Fucked Up. På produktens etikett så ser vi en dödskalle, texten ”for real hardcore training athletes only” och dessutom en tag som säger ”headshot”. Meddelandet som företag vill förmedla kan nog inte bli klarare än så, detta är en ordentlig energishot för den som behöver piggna till ordentligt innan sitt träningspass.

Swedish Supplements PWO-shot I Am Fucked Up säljs i två smaker, Green Apple och Sour Cola. Man marknadsför produkten som en rejält doserad shot med högkvalitativa ämnen. I denna PWO-shot så hittar vi per shot 2000mg av beta-alanin, 2000mg av citrullin-dl-malat, 1000mg av arginin-hcl, 1000mg av betain, 500mg av Acetyl-l-carnitin, 300mg av koffein, 100mg av l-teanin och slutligen 2mg av piperin.

Denna produkt skiljer sig från de i andra i dess innehållsförteckning. Produkten innehåller många olika aminosyror som om du känner du osäker på kan du söka på namnet på ingrediensen för att få reda på vad det verkligen är.

6. Jacked Pump Shot PWO-shot

3.9
/
5

För den som har varit insatt i tränings-och gymbranschen en längre tid så är inte Jacked en främling när det kommer till kosttillskott och supplement. Jacked anses vara ett innovativt och kreativt företag som är mest känt för sina goda smakar och extrema PWO-produkter.

Deras Jacked Pump Shot PWO-shot är en väldigt omtyckt PWO-produkt som erbjuds på www.mmsports.se. Det som är väldigt intressant med denna produkt är faktumet att den är fri från både koffein och beta-alanin. Man har uteslutit dessa två ingredienser för de kunder som inte uppskattar det sting eller pirr som många får efter intag av en vanlig PWO. Istället så har man valt att fokusera på ingredienser som hjälper dig att prestera under träningspasset och återhämta dig efter. Många av produktens recensioner uttrycker hur nöjda kunderna var med faktumet att de kunde få en riktigt härlig pump utan stinget från koffeinet. Många kunder uttrycker också att smakerna är förvånansvärt goda. I produktbeskrivning så säger man att möjligheten att blanda denna PWO-shot med en koffeindryck är möjligt om man föredrar stinget innan träning.

Jacked Pump Shot PWO-Shot kommer i tre olika smaker; Blue Raspberry, Sour Mango and Watermelon. En servering av denna shot är 100ml och innehåller 2000mg av glycerol, 2000mg av l-citrullinmalat, 1000mg taurin och 500mg av glukuronolaktion.

Vad innehåller Pre-Workout produkter?

Meningen med en PWO-shot är att ge oss energi, hjälpa oss att förbättra och öka återhämtning och dessutom minska trötthet både under och efter träningspasset. PWO-produkter innehåller i de flesta fall koffein, Beta-alanin, kreatin och aminosyror. Det finns produkter som innehåller alla dessa ämnen och det finns produkter som innehåller enbart några enstaka av dem.

Koffeinet i PWO-shotsen är huvudingrediensen i denna produkt och är dessutom den ingrediens som får oss att känna oss pigga, fokuserade och redo för det kommande träningspasset. Antalet milligram av kaffe som används i dessa produkter varierar ganska stort. Det är därför viktigt att vi kollar på innehållsförteckningen innan vi köper vår PWO-shot då för mycket koffein för någon som inte är van vid det kan, enligt den amerikanska källan wedmd.com, uppleva otäcka hjärtslag och illamående. De PWO-shots som har allra högst koffeinhalt innehåller lika mycket koffein som tre eller fler koppar kaffe.

Beta-alanin är ett kosttillskott som används i ett flertal olika träningsprodukter tack vare denna icke essentiella aminosyrans egenskaper att förbättra vår arbetskapacitet och fördröja trötthet och mjölksyra under träningens gång. Icke essentiell aminosyror är precis som det låter; en aminosyra som kroppen kan tillverka om det behövs, men som inte är essentiell för vår överlevnad. Vi kan också få i oss denna aminosyra genom att äta kött. Detta kosttillskott rekommenderas mer till dem som tränar styrka eller explosiva idrotter då effekterna har visat sig fungera bäst på övningar och träningar som inte faller under kategorin ”aerobisk träning”.

Kreatin är något som kroppen själv kan syntetisera samt något som vi får i oss genom att äta fisk och kött. För den som är intresserad av att maximera kreatinets egenskaper så används det också i kosttillskott, som till exempel PWO-produkter. Anledningen till att kreatin är så pass omtyckt är dess egenskap att förbättra styrka och öka muskelmassa. Livsmedelsverket rekommenderar användare av kreatin att inte inta mer än 10 gram om dagen då det inte utförts tillräckligt med forskning för att veta vilka konsekvenser ett högre användande kan ha.

BCAA aminosyror är en förkortning för det engelska ordet branched-chain som innebär att dessa aminosyror är grenade och essentiella. Essentiella aminosyror är aminosyror som kroppen själv inte kan producera och som vi då istället behöver få i oss genom maten. Branched-chain aminosyror är extremt viktiga i kroppens process att bygga och bevara våra muskler. I en PWO-produkt så hjälper dessa aminosyror kroppen att reparera musklernas muskelvävnad snabbare vilket i sig resulterar i en snabbare återhämtning och en bättre effekt från träningen i form av muskeltillväxt.

Sammanfattning

För dig som är seriös med din träning och känner att vissa dagar så behöver du en liten extra kick för att kunna ge allt på det där hårda träningspasset så är en PWO-shot den perfekta produkten för dig. Vare sig det handlar om att göra sig redo för ett gympass, en spinningsträning, en löptur eller även ett yogapass så kan denna energibomb hjälpa dig att prestera på en hög och effektiv nivå. Tack vare PWO-shotens ingredienser så är denna produkt så mycket mer effektiv än en eller två koppar kaffe innan träningen. Aminosyrorna som du får i dig hjälper dig att återhämta dig och bli starkare, något som tyvärr inte kaffe kan göra.

Det är dock viktigt att läsa innehållsförteckningen på den PWO-shot du valt för att försäkra dig om att du kan hantera den koffeinhalt som produkten innehåller. Om du i vardagen inte intar koffein reguljärt så kan det vara smart att välja de produkter som innehåller en mindre halt koffein (mindre än 200mg) för att inte uppleva obehagliga sidoeffekter från koffeinet. Dock så behöver du inte oroa dig om du upplever lättare pirrningar eller liknande då detta är fullt normalt och är endast ett tecken på att du är redo att ta dig an ditt träningspass!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22