L-arginin bäst i test 2024 – Hitta bästa l-arginin

Med l-arginin kan du förbättra ditt blodflöde. Enkelt förklarat är det en aminosyra som finns i kroppen, men också i en hel del mat och i många kosttillskott. Idag är det väldigt vanligt att personer använder syran för en mängd olika anledningar. Med tanke på att blodkärlen vidgas, brukar det användas för bättre återhämtning efter träning och för ökad prestationsförmåga, men det sägs också verka för sänkt blodtryck. Som med mycket annat idag så finns det extremt många alternativ och att hitta det bästa, eller det som passar en själv, kan då bli lite av en utmaning. Här kommer därför en lista på de 10 bästa L-arginin kosttillskotten!

Topp 9 bästa l-arginin kosttillskotten 2024

  1. L-Arginine Greath Earth
  2. Maca L-arginin
  3. Lamberts L-arginin
  4. Life Sport L-Arginine
  5. Solgar l-arginine
  6. Core Arginine Complex
  7. IronMaxx Arginin Complex
  8. Viterna vital Arginine
  9. WellAware L-Arginin
Testvinnare

1. L-Arginine Greath Earth

4.9
/
5

Det här kosttillskottet från Great earth är ett av de mer omtyckta kapslarna med l-arginin. Great earth har idag funnits i över 30 år och har därför blivit väldigt duktiga i sin framtagning av kosttillskott. Varje kapsel är proppad med 500 mg arginin och ingenting annat. Detta för att maxa och se till att ge största möjliga effekt. Själva kapseln är helt vegetabilisk vilket gör att den passar fint även för dig som det är viktigt för. Det fina med dessa är sist men inte minst att de också bara innehåller tre ingredienser. Idag blir det generellt viktigare och viktigare för många, att kosttillskott inte innehåller onödiga färgämnen eller sötningsmedel. Då är detta ett jättebra alternativ.

Ingredienser:

L-argininhydroklorid, fyllnadsmedel (risextrakt), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa).

2. Maca L-arginin

4.7
/
5

Elixir har dessa kapslar som innehåller bland annat maca, zink och inte minst l-arginin. Att blanda l-arginin med just maca och zink är en riktig vinnare. Maca är en speciell rotfrukt som verkar för stimulans av kroppens produktion av antioxidanter. Zink är känd för att bland annat bidra till normal fertilitet och för att naglar, hud och hår ska hållas fint. Tillsammans med l-argininet anses det kunna skapa effektfulla resultat vid regelbunden användning. Elixirs l-arginin kosttillskott riktar sig till dig som, förutom vill få mer energi, också önskar mer sexlust. Det bästa är att man får 180 kapslar i en burk, vilket gör just den här väldigt prisvärd.

Ingredienser:

Macapulver (Lepidum Meyenii), L-arginin HCL, fyllnadsmedel (cellulosa), kapsel (vegetabilisk cellulosa), magnesiumoxid, zinksulfat, klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror, kiseldioxid), färgämne (rödbeta), kalcium-d-pantotenat, pyridoxinhydroklorid, riboflavin, pteroylmonoglutaminsyra, biotin.

3. Lamberts L-arginin

4.7
/
5

Här har vi tabletter som innehåller hela 1000mg per tablett, vilket är ganska högt om man jämför med andra l-arginin tillskott. Lamberts L-arginin håller hög kvalité men håller det också väldigt enkelt. Du tar 1-4 tabletter innan du ska äta, ju fler du ta r- desto större effekt ger kosttillskottet. Inga konstigheter!

Ingredienser: L-argininhydroklorid, kalciumkarbonat, cellulosa modifierad stärkelse, Drageringshölje: (Hypromellos, glycerin), kiseldioxid, stearinsyra, magnesiumstearat.

4. Life Sport L-Arginine

4.5
/
5

Den här, till skillnad från ovan nämnda, kommer i pulverform! Life Sport L-Arginine är fylld med l-arginin och är helt utan sötningsmedel. Den passar bäst att blanda i drycker som smoothie, juice eller rakt ner i kaffet, då den är utan smak. Ett enkelt och gott sätt att få jobbet gjort. Eftersom den kommer i pulverform är den även perfekt för den som inte tycker om att svälja kapslar. Denna har bara två ingredienser och ingenting annat, vilket vi gillar.

Ingredienser:

L-arginin HCL, klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

5. Solgar l-arginine

4.1
/
5

solgar l-arginine har fått jättefina recensioner. Detta eftersom den är anpassad för veganer och är helt utan tillsatser. Men framförallt eftersom flera känner att den har den effekt som eftersträvas. En annan anledning till att just Solgars variant är omtyckt är för att den är vänlig mot plånboken.

Det är inte ovanligt att framförallt män använder kosttillskott fyllda med l-arginin, eftersom de verkar för bättre blodcirkulation. Vid högre ålder, användning av vissa mediciner eller av andra anledningar så kan man få problem med erektion. Om blodcirkulation i kroppen ökar kan det verka för förbättring. Men aminosyran kan ge samma positiva effekt för kvinnor, men när det kommer till lus, vilket alla inte vet!

Ingredienser: L-arginin, kapsel (mikrokrystallinsk celllulosa, magnesiumstearat), vegetabiliskt kapselskal (hydroxypropylmetylcellulosa).

6. Core Arginine Complex

3.9
/
5

Med två olika slags arginin och goda recensioner blir även detta ett kosttillskott som hamnar på vår lista. Core Arginine Complex kombinerar argininet AAKG och L-arginin för att få en så stor effekt som möjligt. L-arginin har vi ju berättat om men AAKG är sammankopplad med alfa-ketoglutarsyra. Enkelt förklarat så ingår det sistnämnda i kroppens citronsyracykel, där energin produceras. Eftersom dessa kapslar innehåller två olika former passar den bäst för dig som tar träningen på stort allvar. Tunga lyft och annan kraftsport är vad den här är optimal för.

De flesta kosttillskott idag har börjat tillverka sina kapselskal med vegetabiliska lösningar. Denna är gjord på gelatin, så är du vegan eller av annan anledning föredrar kosttillskott utan gelatin kan du välja någon av de andra alternativen vi har tagit upp! Utöver det så är det här en vinnare på flera sätt.

Ingredienser: Aminosyra (L-arginin HCL, arginin alfaketoglutarat), klumpförebyggande ämne (kiseldioxid), fyllnadsmedel (magnesiumsalter från fettsyror), kapselskal (bovint gelatin).

7. IronMaxx Arginin Complex

3.8
/
5

Ytterligare ett kosttillskott i form av pulver. IronMaxx Arginin Complex är blandad med ett ämne som heter l-citrullin. Jaha, tänker du, men l-citrullin ser till att l-arginin blir ännu mer effektivt! Detta eftersom det ökar aminosyra-leveransen till skelettmuskulaturen. Och l-arginin är som sagt en aminosyra. Inte nog med det är den här riktigt god, därför kan du blanda ut den med bara vatten innan träningen. Om vi ska säga någonting negativt med denna, så är det att den innehåller, enligt oss, helt onödiga färgämnen. Detta eftersom den ändå ska blandas i dryck och bara innehar en funktion – inget annat.

Ingredienser: L-Argininhydroklorid/L-arginin-hydrochlorid, Surhetsreglerande medel (Citronsyra), L-citrullin, smaktillsats, förtjockningsmedel (Xantangummi), sötningsmedel (acesulfam K, natriumcyklamat, sackarin-natrium, sukralos och steviosid), släppmedel (Siliciumdioxid), färgämnen.

8. Viterna vital Arginine

3.6
/
5

Det nionde kosttillskottet vi kommer ta upp i den här listan är Viterna vital Arginine. Dessa är också väldigt starka, precis som föregående kosttillskott. Med 1000 mg l-arginin per tablett ser de här till att ge den effekt som många söker. Om du inte är van vid att använda dig av l-arginin kan det vara smart att dela tabletten på två till en början. Detta för att slippa magont som kan vara en biverkning med den här aminosyran. Utöver det är dessa helt veganska och, för ovanlighetens skull, i tablettform istället för kapselform. Sedan gör de jobbet för att du ska nå dina önskade resultat.

Ingredienser: L-argininhydroklorid, kalciumkarbonat, cellulosa modifierad stärkelse, Drageringshölje: (Hypromellos, glycerin), kiseldioxid, stearinsyra, magnesiumstearat.

9. WellAware L-Arginin

3.4
/
5

Här kommer ännu en i pulverform från märket wellAware. I den här finner du 100% rent l-arginin. Vill du öka dina prestationer på gymmet eller i löpspåret är det här ett val som vi vill rekommendera. Pulvret kommer i en snygg och stilren förpackning och är helt veganskt. En skopa blandas i vatten precis innan träning och anses då öka din prestationförmåga. Även denna har bara två ynka ingredienser och lyckas ändå göra sitt, imponerande.

Ingredienser:

Arginine hcl, Sipernat®350.

Vanliga frågor och svar om l-arginin

Är l-arginin farligt?

Det är inte farligt men kan komma med biverkningar som vi skriver om i frågan under denna. Du ska dock alltid vara noggrann med att inte ta kosttillskott som innehåller ämnen som du är allergisk eller känslig mot. L-arginin rekommenderas heller inte för barn, gravida eller om du ammar. Detta eftersom forskningen ännu inte kommit fram till säkerheten.

Kan man få i sig för mycket?

Med alla kosttillskott ska du se till att hålla dig till den rekommenderade dosen. Läs alltid på burken vad som är högsta rekommenderade dos och gå inte över den. Tar du för stora doser kan biverkningar som dålig mage, illamående och uppblåsthet uppstå.

Jag tränar inte, ska jag använda det ändå?

l-arginin används inte bara av de som tränar. Vissa är specifikt utformade för personer som styrketränar. Ett exempel på det är kosttillskottet i pulverform som vi har tagit upp i listan. Men l-arginin kan också användas för större lust och för att få hjälp med att få ut slaggprodukter från kroppen. Detta eftersom den vidgar blodkärlen.

Hur funkar l-arginin?

Kan man ge l-arginin till barn?
Nej, du ska inte ge l-arginin till barn. Burken ska förvaras oåtkomlig för barn, eftersom det ännu inte finns tillräckligt med forskning som kan visa att det är säkert. Generellt sätt så ska du prata med en läkare innan du ger några som helst kosttillskott till barn.

Jag känner ingen skillnad när jag använder l-arginin, varför?

Alla kosttillskott fungerar inte för alla. Men just l-arginin tillskott har generellt goda effekter. Ibland kan det också vara så att du går på fel dos. På burken står det hur många kapslar du får ta per dag, tar du ännu inte maxdos, kan du därför öka om du vill. Är det så att l-arginin inte är för dig så kan du hitta information om andra kosttillskott på vår sida, som kan vara intressant för just dig.

Finns det biverkningar med l-arginin?

Det beror på två olika faktorer. Vissa går på väldigt höga doser för att få den önskade effekten och då kan biverkningarna som vi tagit upp i en tidigare fråga, uppstå. Det är inte farligt men det kan kännas tråkigt att gå runt med magont eller illamående under en längre tid. Därför bör du minska dosen i sådana fall. Om du överdoserar finns också risken för dessa biverkningar. Känn efter, och hitta en dos som passar för dig och för din kropp.

Summering

Och det var det! Det blev en lång lista den här gången eftersom vi ville få med flera olika sorter och former som man kan använda aminosyran på. L-arginin är superpopulärt idag och det är ytterligare en anledning till att vi valde att ordna den här listan. Kanske kunde vi nu förenkla ditt sökande efter det bästa kosttillskottet. Kanske lärde du dig också något nytt om l-arginin och dess goda egenskaper? Vi hoppas det iallafall! Med alla de människor som lovordar den här speciella aminosyran så är det inte så konstigt att den har blivit så omtyckt, både bland kvinnor och män. Med sina goda egenskaper och till och med studier som kan styrka att l-arginin kan sänka ditt blodtryck, eftersom den verkar för blodcirkulationen, har den sin självklara plats.

Vi ser till att regelbundet skriva bäst i test och andra intressanta artiklar, för dig som tycker om bland annat kosttillskott. Du kan därför kika vidare på vår hemsida om just l-arginin inte faller dig i smaken. Utöver det så vill vi tacka dig för att du tog dig tiden att läsa dig igenom hela vägen hit. Vi hoppas att du hittar ett kosttillskott som passar dig.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22