Bästa EAA tillskottet 2024 – Ett stort test av EEA

1. Core EAA Powder 2. Self Omninutrition EAA Pro 3. Olimp Amino EAA Xpl
Core EAA Powder bästa EAA för bättre muskeluppbyggnad

Self Omninutrition EAA Pro

Olimp Amino EAA Xpl

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

EAA är en förkortning som används för att beskriva essentiella aminosyror som är en grupp med mycket viktiga komponenter och ämnen som kroppen behöver i samband med bildande av protein. Din kropp är uppbyggd av tjugotalet olika aminosyror, men endast hälften av dessa kan produceras av din kropp på egen hand. Resten behöver du få i dig via dryck och mat, alternativt kosttillskott.

Har du bestämt dig för att använda dig av ett EAA tillskott kan det vara svårt att veta vilken du ska välja. EAA är utmärkt att använda sig av när du vill underlätta och påskynda muskeluppbyggandet i kroppen, men utbudet är svårt och det är inte alltid lätt att välja rätt. I detta bäst i test kommer du att få läsa om några produkter och varumärken som vi anser erbjuder de bästa EAA tillskotten på den svenska marknaden. Frågar du oss ska ett bra EAA tillskott vara fritt från kolhydrater, innehålla de allra flesta EAA, naturell samt vara berikat med BCAA. På så sätt får du ett kosttillskott som verkligen är komplett och som ger dig de resultat som du strävar efter – större, starkare och mer uthålliga muskler.

Nu är det dags att titta närmare på de 5 bästa EAA tillskott som vi har valt ut – billigt eller dyrt, fördelar och nackdelar. Här har vi först och främst sett till att titta på innehållet och säkerställa att tillskotten innehåller alla viktiga essentiella aminosyror som kroppen behöver, men vi har också säkerställt att de är fria från kolhydrater, socker och fett. För att benämnas som de bästa anser vi att de också ska ha en hög halt av L-leucin, BCAA och EAA, vilket dessa tillskott har.

Topp 5 bästa EAA för bättre muskeluppbyggnad 2024

 1. Core EAA Powder
 2. Self Omninutrition EAA Pro
 3. Olimp Amino EAA Xplode Powder
 4. Star Nutrition Supreme EAA
 5. Better You Premium EAA
Testvinnare

1. Core EAA Powder

4.9
/
5

Svenskt Kosttillskott har skapat ett EAA pulver som innehåller alla de 9 viktiga och essentiella aminosyrorna som du behöver. Aminosyrorna har en mycket hög kvalitet och bidrar till att bygga och bibehålla den muskelmassa som du har. Core EAA Powder är vår absoluta favorit och är berikat med ett L-glycerin som ser till att stimulera både kväve och vitamin B6. Med hjälp av dessa kan aminosyrorna transporteras rätt och du får en mycket bättre proteinomsättning i kroppen. Med hjälp av aminosyrorna kan du dessutom se till att optimera din muskeluppbyggnad, utan att behöva oroa dig för onödigt fett eller kolhydrater.

Core EAA Powder kommer i form av ett pulver som är mycket enkelt att dosera. Det bästa är om du intar det strax innan din träning, för att på så sätt få ett så bra resultat som möjligt. Core EAA Powder påskyndar dessutom återhämtningen av kroppen efter ett träningspass, vilket även detta bidrar till starkare och större muskler.

Fördelar

 • Innehåller inte fett eller kolhydrater
 • Optimerar muskeluppbyggnaden i kroppen
 • Lämpar sig för dig som går på diet
 • Hög dos av L-leucin

2. Self Omninutrition EAA Pro

4.7
/
5

På andra plats i vårt bäst i test för bästa EAA hittar du ingen mindre än Self Omninutrition EAA Pro. Med hjälp av Self Omninutrition EAA Pro kan du stimulera muskelutvecklingen i kroppen, vilket innebär att du får en extra boost under tiden du försöker bygga muskler, alternativt för hjälp att bibehålla muskelmassa om du går på en diet. Här har tillverkaren sett till att skapa ett 8:1:1 förhållande för de grenade aminosyrorna. Den högsta koncentrationen består av leucin, vilket också är en av de viktigaste. Self Omninutrition EAA Pro har en mycket bra löslighet och tas snabbt upp av kroppen. Den kommer också i en god smak och blandas med fördel ut i vatten. För att göra den extra bra har Self Omninutrition EAA Pro berikats med mer än de klassiska aminosyrorna. Här hittar du nämligen även taurin, glycin, histidin och alanin.

Self Omninutrition EAA Pro passar för dig som vill bygga muskler och ha ett kosttillskott som hjälper dig på traven. En förpackning innehåller sammanlagt 500 gram och kommer med en somrig och fräsch smak av päron. Produkten är dessutom helt fri från kolhydrater, fett och socker – vilket gör den utmärkt för dig som vill gå ner i vikt.

Fördelar

 • Höga nivåer av leucin
 • God smak av päron
 • Innehåller även glycin och taurin
 • Fri från kolhydrater och socker

3. Olimp Amino EAA Xplode Powder

4.5
/
5

Olimp Amino EAA Xplode Powder är ytterligare en av våra storfavoriter och här har tillverkaren valt att basera sin produkt på farmaceutiska, fria och helt rena aminosyror. Genom att skapa en fantastisk sammansättning av exogena aminosyror som L-valin, L-treonin, L-histidin, EAA, L-leucin m.m. kan Olimp Amino EAA Xplode Powder hjälpa dig att bygga och bibehålla muskelmassa på ett riktigt bra sätt. Din kropp kan inte själv producera alla aminosyror som behövs för att lyckas med detta på egen hand och därför är ett kosttillskott att rekommendera för dig som går på hårda dieter eller som tränar för muskeluppbyggnad. Olimp Amino EAA Xplode Powder innehåller fria aminosyror och har ett riktigt snabbt upptag i kroppen. För att säkerställa en så optimal effekt som möjligt har tillverkaren använt sig av en mycket hög andel av BCAA.

Olimp Amino EAA Xplode Powder passar dessutom utmärkt för dig som är vegetarian eller som går på någon diet där det finns risk för att du får ett underskott av aminosyror. Olimp Amino EAA Xplode Powder innehåller inga animaliska tillsatser och är ett bra komplement till en balanserad, hälsosam och varierad kost.

Fördelar

 • Innehåller en hög andel av BCAA
 • Passar för vegetarianer
 • Innehåller fria aminosyror
 • Bygger och bibehåller muskelmassa

4. Star Nutrition Supreme EAA

4.3
/
5

Har du svårt att hitta ett EAA tillskott som verkligen smakar gott? Då är Star Nutrition Supreme EAA något som vi starkt kan rekommendera. Här kan du nämligen välja mellan ett flertal olika smaker som ”Candy”, Vattenmelon, Ananas eller Jordgubb och lime. Riktigt somrigt och fräscht med andra ord. Star Nutrition Supreme EAA är både smakrik och läskande, samtidigt som den ger dig ett mycket bra tillskott med alla de essentiella aminosyror som din kropp behöver. Star Nutrition Supreme EAA innehåller hela 100 % aminosyror i sin allra friaste form och ser till att öka muskeluppbyggnaden såväl som att stimulera återhämtningen. Star Nutrition Supreme EAA kan med fördel användas mellan måltiderna eller varför inte efter träningen när kroppen behöver påfyllning. Precis som många andra produkter är Star Nutrition Supreme EAA helt fri från kolhydrater och socker.

Eftersom Star Nutrition har använt sig av fria aminosyror behöver du inte tänka på att de måste spjälkas innan din kropp kan ta upp dem. På så sätt får du ett mycket snabbt och effektivt upptag som är perfekt när du är klar med ett tufft och ansträngande träningspass. Det är nämligen efter träningen som din kropp behöver extra mycket aminosyror för att uppbyggnads- och återhämtningsprocessen ska optimeras.

Fördelar

 • Många goda smaker att välja mellan
 • 100 % fria aminosyror
 • Används efter träningen
 • Fri från socker och kolhydrater

5. Better You Premium EAA

4.1
/
5

Det vi gillar lite extra mycket med Better You Premium EAA är att tillverkaren inte bara använt sig av grenade aminosyror som innehåller en mycket hög halt av L-leucin, utan att man även har sett till att använda dig av kokosvattenpulver och rödbetspulver. Better You Premium EAA är ett otroligt populärt tillskott som används av både män och kvinnor som vill förbättra muskeluppbyggnaden och samtidigt bibehålla musklerna under eventuell diet. Med Better You Premium EAA får du extra mycket bränsle och orkar således prestera bättre vid tunga och svåra träningspass. Att tillverkaren har valt att använda sig av kokosvatten och rödbetspulver är inte svårt att förstå. Kokosvattenpulver är nämligen mycket rikt på elektrolyter och kalium, vilket ser till att minska risken för att du blir uttorkad när du tränar länge. Rödbetor är kända för sitt stora och rika innehåll av A-, B- och C-vitamin, samt nitrater och mineraler som magnesium och zink.

Med Better You Premium EAA kan du minska risken för att bli trött och utmattad för tidigt under ditt träningspass och du kan själv välja mellan smaker som jordgubb och kiwi eller päron och krusbär. En förpackning innehåller 480 gram med pulver och är berikat med vitamin B6.

Fördelar

 • Innehåller kokosvattenpulver och rödbetspulver
 • Berikat med vitaminer och viktiga mineraler
 • Olika smaker att välja mellan
 • Vitamin B6

Vanliga frågor och svar

1. Hur mycket EAA behöver jag få i mig?

Det finns flera saker som är avgörande för hur mycket EAA som just du behöver för att din kropp ska fungera bra och för att du ska kunna bygga muskler. Dessa faktorer är bland annat din vikt och din livsstil, men också din ålder och ditt kön har betydelse. Tittar vi på de produkter som vi har recenserat ligger de allra flesta på en dosering på 10-15 gram. Vissa studier menar dock att det inte behövs mer än 3 gram för att muskelsyntesen i kroppen ska öka. Huruvida 3 gram är tillräckligt för den som strävar efter större muskler är svårt för oss att avgöra. Här skulle vi istället vilja säga att 5-15 gram är att rekommendera. Se till att alltid följa doseringsanvisningarna på den EAA som du väljer.

2. Vilken EAA är den bästa?

Det kan vara svårt att veta vilken EAA som är den absolut bästa på marknaden, men som tidigare nämnt tycker vi att ett riktigt bra EAA tillskott är det som innehåller BCAA, vilket är grenade aminosyror som består av isoleucin, leucin och valin. Tillskottet ska även vara fritt från kolhydrater och socker, samt innehålla 6 stycken essentiella aminosyror, där 9 EAA bör vara en av dem. En fråga jag får ofta är om kapslar är bättre än pulver och rekommenderar pulver då en nackdel med kapslar är att de kan lösas upp segare.

3. Hur hänger EAA och protein ihop?

Enkelt förklarat kan vi säga att proteinet i kroppen byggs upp med hjälp av 20 olika aminosyror, varav 9 är essentiella. Protein är något som vi kan återfinna i alla vävnadsceller som finns i kroppen, men protein finns även i enzymer, immunförsvaret och i hormonerna. Genom att använda dig av det bästa EAA tillskottet kan du se till att förse din kropp med alla viktiga näringsämnen, så att du optimerar kroppens fulla funktion.

4. Kan jag få i mig för mycket EAA?

Ja! Precis som med det mesta här i världen så kan det bli för mycket av ”det goda” även när det kommer till EAA tillskott. Essentiella aminosyror har en mycket stor påverkan på funktioner i kroppen och om du får i dig för höga halter finns det risk för biverkningar. En av de vanligaste biverkningarna är att du får problem med magen, t.ex. diarré eller gasbildning, men även högt blodtryck och huvudvärk är vanligt förekommande. Är du gravid eller lider av någon neurologisk sjukdom är EAA något som du ska undvika.

5. Vilka är nackdelarna med EAA?

*De kostar pengar
*Det går att få i sig aminosyrorna via mat även om det är jobbigare

6. När ska man använda EAA?

Det går bra att ta när du vill, Efter, före eller under ett pass funkar finemang.

7. Vart kan man köpa EAA i Sverige?

Det går att köpa i många hälso butiker men det allra enklaste är att köpa online. Gymgrossiten har ofta bra priser t.ex men kolla upp de vi har listat här i vår topplista för kanonpris och bra kvalitet.

Summering

Med hjälp av ett EAA tillskott kan du se till att främja muskeluppbyggnaden i kroppen samtidigt som du får hjälp att bibehålla musklerna om du går på en diet. Om du inte får i dig tillräckligt med aminosyror under dagen finns det risk för att dina muskler kommer att börja brytas ner, alternativt att du helt enkelt inte får ut det mesta av din träning. EAA tillskott används idag av både män och kvinnor som vill säkerställa en mer hälsosam och stark livsstil, men vilken ska du välja och vilken är bäst?

Vi har inte undersökt om någon av dessa EAA utan sötningsmedel eller om du har koffein men det ska vi göra vid nästa test.

Vårt bäst i test hjälper dig att välja mellan flera olika och mycket populära tillskott av EAA som du kan använda på en daglig basis mellan måltiderna eller innan/efter ditt träningspass. Kom ihåg att det är viktigt att du följer doseringen på förpackningen och inte överskrider denna, eftersom det då finns risk för att du ska drabbas av jobbiga biverkningar som påverkar tarmkanalen och magen. Alla produkter som vi har listat är 100 % säkra och trygga att använda sig av. Nu börjar resan mot starkare och uthålligare muskler och en kropp med mycket mer energi. Det enda du behöver göra är att välja den bästa EAA för dig. Vilken väljer du?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37