PWO bäst i test 2024 – Hitta bästa PWO:n här!

Alla har vi lagt upp ett gediget träningsschema för att efter några dagar, veckor eller i bästa fall månader upptäcka att det helt enkelt inte går längre. Man blir helt enkelt för trött, i värsta fall går man inte till gymmet alls, i bästa fall tar man sig till gymmet, men passet blir inte så bra som det egentligen hade kunnat vara. Där kommer PWO in i bilden. Ett bra PWO som dessutom används på rätt sätt kan ta din träning från då och då till alltid. Utöver att ett bra PWO ser till att träningen blir av ser det även till att träningen blir riktigt bra. Jag kan skriva under på att även när jag inte ser fram emot gymmet i sig ser jag fram emot PWO:n och den energin och pumpen som jag vet att jag kommer uppleva, och eftersom att PWO är något som jag endast tar när jag ska gymma blir jag därför lite indirekt taggad på gymmet även om det nog egentligen mest är min PWO som jag vill åt. På det sättet kan ett bra PWO vara en schysst motivation för dig som inte motiveras tillräckligt mycket av gymmet i sig eller befinner dig i en liten svacka.

Topp 7 bästa PWO 2024

 1. Chained Nutrition Off the Hook
 2. Star Nutrition Supreme PWO
 3. Cellucor C4
 4. Swedish Supplements The Butcher
 5. Mutant Madness PWO
 6. Swedish Supplements F-cked Up Joker Edition
 7. JNX Sports The Curse
Testvinnare

1. Chained Nutrition Off the Hook

4.9
/
5

Off the Hook från Chained Nutrition är ett hardcore PWO som inte bara ger dig mycket pulver för pengarna, men PWO:t är även högdoserat. Det är något som är viktigt att titta på när du köper PWO, hur mycket pulver som finns i burken är såklart viktigt, men ännu viktigare är hur många doseringar som burken innehåller. När jag läser recensionerna ser jag att något som är återkommande är att effekten är bra, kommentarer om fin pump och sticket i kroppen är återkommande. Däremot är smaken mindre uppskattad, och det kan jag hålla med om – även om Sour Apple smakar helt OK är övriga smaker inte jättevassa – och det säger jag av egen erfarenhet.

Däremot tycker jag inte att man ska kräva alldeles för mycket av Chained Nutrition då priset på denna PWO är ungefär halva av andra alternativ, när man ser till antalet doseringar per burk. För att sammanfatta lite är Off the Hook vinnaren i testet av bästa PWO för effekten och priset, men kanske inte för smaken. Är smaken viktigt, då får du gå upp i pris lite helt enkelt – tyvärr! Off the Hook från Chained Nutrition innehåller ungefär 31 doser. Baserat på ordinarie pris i skrivande stund och rekommenderad dos ger detta dig ett ungefärligt pris per dos på 11 kr. PWO:n ger dig 350 mg koffein per dos.

2. Star Nutrition Supreme PWO

4.7
/
5

Supreme PWO från kända Star Nutrition är en mindre känd PWO från ett mycket känt varumärke. Ingrediensmässigt är produkten mycket standard, lite sticker ut men allt som jag förväntar mig av ett PWO finns i innehållsförteckningen, bland annat:

 • Kreatin
 • L-arginin
 • L-citrullin
 • Betaalanin
 • Rödbetsextrakt
 • Koffein
 • L-norvalin
 • Vitamin B6

Efter att ha testat produkten kan jag konstatera att den är bra vad gäller prestationshöjande förmåga, pris och smak. Den sticker däremot inte ut på något sätt, varken negativt eller positivt. Det är helt enkelt ett bra PWO för de flesta, särskilt för dig som är ny som inte vet precis vad du är ute efter. På Gymgrossisten har, i skrivande stund, denna PWO 15 stycken omdömen som gett produkten 15 stjärnor, och 0 omdömen som gett produkten 0 stjärnor. Detta tyder inte bara på att produkten av någon anledning inte riktigt slagit igenom (med tanke på hur välsålda Star Nutritions produkter är i övrigt, så som Whey-80) utan även på att de som faktiskt köpt produkten är nöjd med den.

Jag tror faktiskt att anledningen till att produkten inte slagit igenom är för att den är för diskret. Den heter inte något superhäftigt, den har inte heller en bild på en stark varulv med enorma biceps så som konkurrenter marknadsför sina PWO:n. Däremot är den prestationshöjande effekten äkta. Supreme PWO från Star Nutrition innehåller ungefär 15 doser. Baserat på ordinarie pris i skrivande stund och rekommenderad dos ger detta dig ett ungefärligt pris per dos på 23 kr. PWO:n ger dig 200 mg koffein per dos.

3. Cellucor C4

4.5
/
5

C4, ett PWO från Cellucor, är en riktigt koncentrerad PWO där en dos endast väger 6,5 g men levererar erkända ingredienser. Därför är det viktigt att inte vara skeptisk till C4 då priset är högt i förhållande till vikten, i jämförelse med Supreme PWO är den rekommenderade doseringen nämligen bara en bråkdel. Varje skopa ger dig mycket effekt med andra ord. C4 innehåller däremot relativt lite koffein per dos, vilket av egen erfarenhet är den absolut bästa prestationshöjaren i en bra PWO.

Därför har jag när jag tagit C4 valt att ta två doser, vilket jag Gymgrossiten indirekt verkar rekommendera med, då de redovisar innehållet i både en och två skopor under fliken ”innehåll”. C4 från Cellucor innehåller ungefär 30 doser. Baserat på ordinarie pris i skrivande stund och rekommenderad dos ger detta dig ett ungefärligt pris per dos på 11 kr. PWO:n ger dig 150 mg koffein per dos.

4. Swedish Supplements The Butcher

4.3
/
5

The Butcher från Swedish Supplements är ett mycket känt PWO som är uppskattat av de allra flesta, majoriten av alla omdömen på Gymgrossisten ger produkten 5-stjärnor, och jag ska avslöja att jag en gång i tiden var en av dom som lämnade ett 5-stjärnigt betyg på The Butcher (även om jag idag föredrar testvinnaren Off the Hook från Chained Nutrition). När jag läser alla omdömen kan jag konstatera att tankarna rimmar väldigt bra med hur jag personligen upplevde produkten. Fördelar:

 1. Man förblir energisk länge, ofta i många timmar.
 2. Effekten kommer snabbt.
 3. PWO:n smakar gott.
 4. Kreatin löser bra i PWO:n, för dig som vill ha mer än vad PWO:n innehåller.

Nackdelar:

 1. PWO:n ökar av någon anledningen svettproduktion.
 2. Produkten är lite dyr.

The Butcher från Swedish Supplements innehåller ungefär 26 doser. Baserat på ordinarie pris i skrivande stund och rekommenderad dos ger detta dig ett ungefärligt pris per dos på 15 kr. PWO:n ger dig 250 mg koffein per dos.

5. Mutant Madness PWO

4.1
/
5

Mutant Madness från Mutant är en PWO som är både billig och kommer i hyfsat stora burkar med hela 30 doseringar. Det som utmärker Mutant Madness mer än något annat är koffeinmängden, vilket jag såklart uppskattar. Mutant Madness innehåller nämligen hela 500 mg koffein per dosering, vilket i jämförelse med i princip alla andra alternativ (även Off the Hook som är känd för sin höga koffeinkoncentration) är en otroligt stark dos.

Anledningen till att jag väljer att sätta Mutant Madness lite längre ner i listan har att göra med att koffeindosen för många nästan är för låg, vilket går att läsa om i produktens omdömen att flertalet konsumenter tycker att produkten har varit för stark. För referens motsvarar 500 mg koffein ungefär 7 medelstora koppar kaffe. Mutant Madness från Mutant innehåller 30 doser. Baserat på ordinarie pris i skrivande stund och rekommenderad dos ger detta dig

6. Swedish Supplements F-cked Up Joker Edition

3.9
/
5

Joker Edition är ett starkt PWO från Swedish Supplements. Jag kan konstatera redan nu att anledningen till att denna PWO hamnar så långt mer i listan har ingenting med bristande effekt, kvalitet eller smak att göra. Det har att göra med att ingenting är speciellt märkvärdigt, för att tala klarspråk är PWO:n medioker. Särskilt när man tar pris per dos i beaktning. När jag läser recensionerna ser jag att många uppfattar produkten på ett liknande sätt. Den är bra, men knappast speciellt prisvärd eller inte heller speciellt effektfull. Effekten och doseringen är lite mindre än testvinnaren Off the Hook, men priset lite högre.

Därför är produkten helt enkelt inte så attraktiv. Däremot är PWO:n bra och ger likt testvinnaren Off the Hook en bra effekt och pump. F-cked Up Joker Edition från Swedish Supplements innehåller 30 doser. Baserat på ordinarie pris i skrivande stund och rekommenderad dos ger detta dig ett ungefärligt pris per dos på 12 kr. PWO:n ger dig 300 mg koffein per dos. Det är egentligen inte dålig PWO, den är bara inte speciellt märkvärdig. Jag väljer att inkludera produkten i listan eftersom att jag känner några som älskar just denna, för PWO:er är precis som mycket annat som baken, delad.

7. JNX Sports The Curse

3.8
/
5

The Curse från JNX Sports är ett PWO för dig som vill bli som besatt av vikterna, det är en välkomponerad PWO för dig som vill ta träningen till nästa nivå. När det kommer till styrkan skulle jag vilja påstå att trots att formulan är välkomponerad och effektiv är den lite sådär, tar du två skopor blir den perfekt och jämförbar med övriga PWO:er i listan. Det bidrar däremot tyvärr till att priset inte är det bästa, eftersom att doseringen för att få en hyfsad mängd koffein blir rätt hög, vilket är varför detta egentligen bra PWO-pulvret hamnar sist. The Curse från JNX Sports innehåller 25 doser. Baserat på ordinarie pris i skrivande stund och rekommenderad dos ger detta dig ett ungefärligt pris per dos på 14 kr. PWO:n ger dig 290 mg koffein per dos.

Vanliga frågor om PWO

Hur långt innan träning ska man ta PWO?

Hur långt innan träningen som man ska ta PWO beror lite på vad din PWO innehåller. En PWO där den huvudsakliga aktiva ingrediensen är koffein bör tas ungefär 20-30 minuter innan träningspasset, men det beror lite på hur långt träningspass dom du planerar att gymma.

Hur ofta kan man ta PWO?

Du kan ta PWO ofta, men det är bra att ta lite korta pauser då och då så att din kropp inte vänjer sig för mycket. När du får i dig koffein regelbundet utan pauser skapar kroppen nämligen flera sömnreceptorer för att motverka effekten av koffeinet. Du kan motverka detta genom att ta pauser, exempelvis genom att inte förtära koffein på helgen eller när du inte tränar.

Hur mycket vatten bör man använda när man blandar PWO?

Du väljer själv hur mycket vatten du vill blanda när du blandar med PWO i din shaker. Ofta beror det på hur koncentrerad smaken är på det PWO som du har, och det kan vara fint att testa sig fram lite för att hitta den mängd vatten som man tycker smakar bäst. Det gör med andra ord ingen skillnad på effekten hur mycket vatten du väljer att blanda ner i PWO:n.

Hur fungerar PWO?

PWO fungerar lite annorlunda beroende på vilka aktiva substanser som PWO:n innehåller. Ofta kan man säga att PWO fungerar ungefär som dom aktiva substanserna i PWO:n fungerar. Ofta är detta koffein och Beta-Alanin. Koffeinet gör dig pigg och energisk, och Beta-Alanin bidrar till de stickningarna som många kännetecknar PWO med.

Hur mycket hjälper PWO?

PWO hjälper olika mycket för alla. Även om du hittar det PWO-pulvret som är absolut bästa PWO för dig finns det så mycket olika faktorer som påverkar hur din prestation påverkas av PWO. Mest nämnvärt är hur din kropp påverkas av koffein. Känner du stor effekt när du får i dig en eller två koppar kaffe är chansen hög att ett PWO kommer göra susen för dig. Vet du att din kropp inte reagerar på koffein särskilt mycket på koffein kan det vara så att du blir besviken på vilken effekt som PWO eventuellt kan ge dig.

Hur gör man PWO?

Även om det såklart är enklast att köpa PWO går det absolut att göra eget PWO. Du gör enklast eget PWO genom att välja ut vilka ingredienser som du vill ha med i ditt PWO för att sedan tillsätta ett BCAA med den smaken som du vill att ditt PWO ska ha.
Jag rekommenderar Att köpa koffein, BCAA och Beta-Alanin i pulverform, för att sedan välja vilken mängd koffein och Beta-Alanin som du tycker är optimal (se gärna på en favorit-PWO) för att sedan testa lite olika mängder BCAA för att hitta kombinationen som smakar allra bäst.

Hur påverkar PWO kroppen?

Syftet med en PWO är att öka prestation, pump och energi. Hur och vida det faktiskt är en konstaterad effekt beror på vilket PWO du väljer, vilka ingredienser detta PWO har samt hur din kropp reagerar på de aktiva substanserna i PWO-pulvret.

Varför kliar och sticker PWO?

PWO som kliar och sticker beror nästan alltid på att PWO:t i fråga innehåller Beta-Alanin som har den effekten. Sanningen är dock att stickandet bara är en bieffekt, den egentliga effekten av Beta-Alanin är prestationshöjande men märks inte av på samma sätt.

Varför fungerar inte PWO?

PWO som inte fungerar beror ofta på att din kropp behöver mer stimulans i form av aktiva ingredienser (oftast koffein) än vad det PWO:t som du köpt innehåller. Mitt tips är att öka doseringen alternativt köpa ett PWO som innehåller mer koffein än det PWO som du har idag.

Är PWO farligt?

PWO kan vara farligt, särskilt för dig med underliggande sjukdomar. För de allra flesta är PWO däremot helt ofarligt.

Vad innehåller PWO?

PWO innehåller ofta några aktiva substanser samt några mer specifika och mindre forskade substanser i kombination med någon typ av artificiell smak.

Är PWO utan koffein bra?

PWO utan koffein kan absolut vara bra, särskilt om man är lite beroende av koffein men inte vill ha ett med koffein varje dag för att sedan bli beroende av koffeinet i sig. Däremot rekommenderar jag att i huvudsak använda ett PWO med koffein, särskilt på pass som är extra jobbiga (så som leg day, puh!!).

Sammanfattning

PWO kan för de allra flesta vara en grym prestationshöjare och dessutom något som du till skillnad från det faktiska gymmeriet ofta kan längta efter. Jag har själv märkt av att när min motivation dalar lite och jag inte längtar till gymmet eller kanske till och med funderar på att inte gå till gymmet kan jag övertala mig själv att det är värt att gå till gymmet så att jag får ta PWO, vilket jag till skillnad från gymmet mer eller mindre alltid ser fram emot.

Ett annat sätt att använda PWO som motivationsfaktor är att begränsa eller helt utesluta koffeinintag utanför PWO:t, för att på så sätt vänja kroppen vid att koffein är ett belöningsmedel som kroppen får tillgång till när den tränar. På så sätt kopplar man samman belöningen i koffein med belastningen att träna, vilket för många och mig inkluderat gör en lite beroende av träning på samma sätt som många är beroende av exempelvis kaffe. Ett mycket smart sätt att lura kroppen att bli beroende av gym vill säga! Så vad väntar du på? Ta träningen till nästa nivå med en PWO eller två!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22