Bästa proteinpulver för kvinnor 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Du som tränar och är fysiskt aktiv är förmodligen ganska bekant med proteinpulver. Om du tränar mycket så är det superviktigt att låta muskler återhämta sig och att se till att du får i dig tillräckligt protein, för att dina muskler ska behålla sin form eller växa. Marknaden kryllar av olika sorter, smaker och former men vad ska man egentligen välja? Med tanke på hur länge proteinpulver har funnits idag, finns det vissa som är bättre för män och vissa som är bättre för kvinnor. Här har vi därför samlat de 8 bästa proteinpulverna för kvinnor 2022 för att hjälpa dig på traven.

De 9 bästa proteinpulver för kvinnor 2022

1. Lean Whey Protein

Lean Whey Protein är omåttligt populär, främst bland kvinnor. Och vi förstår varför och därmed är detta det första proteinpulvret som vi vill rekommendera dig. Till att börja med kommer den i lyxiga och underbart goda smaker som passar de flesta. Den håller hög kvalité och standard och är god på egen hand eller i en smoothie. Den är också speciellt anpassad för dig som kan känna dig uppsvullen efter att du har druckit en proteinshake, eftersom den innehåller matsmältningsenzymer. Vissa kan också få en väldigt stark mättnadskänsla efter att ha slurpat en proteinshake, något som vi upplever att man slipper av den här. Som du säkert förstått, tycker vi om den här starkt och är ganska säkra på att du också kommer göra det. Med sitt låga kalori- och sockerinnehåll får den dessutom ytterligare pluspoäng.

Typ: Vassleproteinkoncentrat och vassleproteinisolat

2. It´s heey plant protein

Det här! Du kommer bli chockad över hur bra It´s heey har lyckats med att skapa ett veganskt proteinpulver. It´s Heey plant protein kommer i smaker som vanilj, jordgubb och choklad och är baserat på soja och ärtor. Det finns inget tillsatt socker och är bara rent protein, vilket vi tycker om – som så många andra! Den har snabbt blivit populär på marknaden och det i en riktigt snygg förpackning. Just för att den är så clean fungerar den även utmärkt som ett gott men nyttigt mellanmål, eller till och med som frukost! Egentligen behöver vi inte säga mer, om du är vegan eller försöker hålla dig till mer veganska produkter är det här definitivt ett säkert kort. Men också om du helt enkelt vill dricka goda proteinshakes!

Tips! Gör enkla proteinpannkakor genom att blanda 1 ägg, 1 banan, en skopa proteinpulver och 1 deciliter havregryn. Stek och njut sedan av snabblagade och ljuvligt goda pannkakor, som samtidigt är perfekta efter ett träningspass.

Typ: Ärtor och soja

3. Smoothie protein

Normalt sätt så får de flesta i sig tillräckligt med protein genom maten, men om man tränar mycket eller rör sig en hel del kan proteinshakes vara en bra idé. Framförallt om man inte har tiden eller orken att ordna ordentliga mål efter varje träningspass. Vill man testa något nytt finns Smoothie Protein från Better you. Den är både laktos- och glutenfri för dig som är känslig, eller bara vill undvika det. Det bästa med den här är att den är helt smaklös och går att värma upp. Som du hör på namnet passar den utmärkt i en smoothie, men du kan också baka med det här pulvret, för att tillsätta protein. Samtidigt brukar de flesta proteinpulver gå att använda i både smoothies och bakverk – skillnaden är att den här alltså inte smakar någonting alls. Vi gillar att den även är gjord på naturliga råvaror, utan tillsatt socker eller sötningsmedel.

Typ: Laktosfritt vassleprotein och kaseinprotein

4. Holistic Vassleprotein

Det fjärde proteinpulvret som vi vill uppmärksamma är Holistic Vassleprotein. Det gör vad det ska, klumpar inte och smakar gott. Detta trots att den, som tidigare nämnda pulver, inte innehåller tillsatt socker eller sötningsmedel. Människor runt om i Sverige både tycker om och lovordar det här proteinpulvret och vi kan inte annat än hålla med. Det är svenskt, du vet vad det innehåller och det är skonsamt mot magen. Pulvret är gjort på ett hårt filtrerat vassleproteinkoncentrat, detta gör att pulvret kan komma upp i ännu högre halter protein. Men det är också fyllt med matsmältningsenzymer vilket gör att laktosen bryts ner lättare – och din mage mår bra!

Typ: Vassleproteinkoncentrat

5. Micro whey active stevia

En riktig klassiker som är ett säkert kort. Micro whey active stevia är ett självklart val för många, du vet vad du får och den gör det den ska. Den har ett högt proteininnehåll, lågt fettinnehåll och är sötad med det populära sötningsmedlet stevia. Vissa är rädda för att stevia ska ge en kemisk bismak, men vi upplever att den här är alldeles lagom sötad. Något intressant är att den också innehåller insulin för att du lättare ska ta upp proteinet. Ett tips med denna i smaken choklad, är att blanda pulver med jordnötssmör och vatten tills du får en tjock smet som går att rulla till bollar. Vips så har du gjort ljuvliga, proteinfyllda chokladbollar! Vad finns det mer att säga? Vill du vara helt säker på att du kommer tycka om det du köper, är det här ett bra val tror vi!

Typ: Vassleisolat

6. Puori PW1 Whey Protein

Det här wheyproteinkoncentrat baserade proteinpulvret är både gott och effektivt. Puori PW1 Whey Protein är fräscht och enkelt. När det gäller just proteinpulver så kan det ibland vara svårt att hitta ett som faktiskt smakar bra och inte bara gör jobbet. De kan vara för söta, för kemiska eller för smaklösa. Puoris proteinpulver är inget av det, utan de har verkligen lyckats med att få till en god, inte för söt, smakupplevelse. Till skillnad från de tidigare proteinpulver vi tagit upp, är det dessutom ekologiskt och innehåller bara tre naturliga ingredienser. En lite negativ aspekt är att det kan vara lite svårt att blanda ut, så skaka flaskan lite mer än du hade gjort med något annat proteinpulver.

Typ: Vassleprotein-koncentrat

7.Valuelab Whey

Det här är ett svensktillverkat proteinpulver vid namn Valuelab Whey. Pulvret kommer i flera goda smaker och har ett högt proteininnehåll men ett lågt kaloriinnehåll. Vår favorit är chocolate bomb som är superfyllig och smakar verkligen just choklad. Utöver det har de inte krånglat till det, utan har en stilren förpackning och ett pulver som är lätt att blanda ut. De har inte blivit jättestora på marknaden ännu, men vi tror att både du och jag kommer få se mer av dem i framtiden, då de både har satt kvalitén och smakerna hittills. Att det är svensktillverkat är också något som är till deras fördel!

Typ: Vassleprotein

8. Spireco solrosfrön proteinpulver

Detta har ännu inte blivit så vanligt på marknaden, men etablerar sig sakta. Spirecos proteinpulver gjort på solrosfrön är för dig som tycker det är viktigt med ekologiskt och naturligt. Med sin lite nötaktiga smak tycker vi att det kan vara trevligt att bryta av med den här ibland. Till skillnad från de proteinpulver som vi har tagit upp hittills, så har detta alltså bara en enda ingrediens; solrosfrön. Inga tillsatser inga enzymer eller extra aminosyror. Pulvret funkar för dig som inte äter animaliska produkter och vill få i dig extra protein, likväl som en boost efter träningspasset. Denna är dock inte god på egen hand enligt oss, utan ska blandas i maten, bakas med eller hällas ner i smoothien.

Typ: Solrosfröprotein

9. Homie ProMeal

Sist men absolut inte minst vill vi höja Homie ProMeal.. Här snackar vi lyx! Förpackningen är så fin att du kan låta den stå framme på bänken, samtidigt som den kommer i fräscha och lyxiga smaker som vilda bär. Även detta är helt veganskt och det är även producerat här i vårt avlånga land. Med proteinkällor som hampa får du i dig precis lika mycket aminosyror som om du skulle välja ett icke-veganskt pulver. Här behöver du alltså inte välja bort saker för att hålla det vegetabiliskt vilket vi, med flera, uppskattar.

Typ: Hampaprotein, ärtprotein och risprotein.

Vanliga frågor om proteinpulver för kvinnor

Är det nödvändigt att använda proteinpulver?

Många tycker att proteinpulver förenklar vardagen. Det är en snabb och lättillgänglig källa till protein, det går att ta med sig och tar bara någon minut att förbereda. Det passar också superbra när du får ett sötsug eller vill göra ett gott men nyttigt mellanmål. Detta eftersom det generellt inte är särskilt mycket fett och kalorier i proteinpulver, samtidigt som du många gånger kan få i dig bra vitaminer. Men känner du att du har tiden att laga eller förbereda ordentliga mål efter träningspass så fungerar det också.

Vad händer om man struntar i det?

Det händer ingenting om du väljer att strunta i det. Däremot är det viktigt att få i sig protein oavsett om du tränar eller inte. När du tränar och vill behålla eller få musklerna att växa bör du få i dig tillräckligt med protein, för att kroppen inte ska använda proteinet som bränsle. Om du går på en lågkalori-diet eller av andra anledningar inte äter tillräckligt med kalorier för din kropp, är det ännu viktigare att se till att protein är en del av din kost. Just proteinpulver kan användas för att vara säker på hur mycket du får i dig och att du inte hamnar på underskott – även om det är ovanligt.

Kan man gå upp i vikt av proteinpulver?

Det beror på vad ditt mål är! I många proteinpulver så är det ganska lite kalorier vilket gör det till ett bra val vid viktnedgång eller för att bibehålla vikt. Samtidigt väljer du själv hur ofta du vill inta det. Ju oftare du dricker det, ju mer protein, fett, kolhydrater och kalorier får du i dig- precis som med allt annat! Vi vill dock påminna dig om att proteinpulver inte ska användas som en ersättning för mat överlag, då du alltid ska se till att ha en så varierad kost som möjligt. Vill du öka i muskler och gå upp i vikt, fungerar proteinpulver även där som ett bra komplement till en varierad kost.

Är proteinpulver farligt?

Proteinpulver brukar ofta vara gjort på vassle, ärtor, soya eller hampa vilket vi ju äter i vanlig mat också. Skillnaden är att det i proteinpulver brukar koncentreras för att lyckas få ett så högt proteininnehåll som möjligt. Sedan finns det delade åsikter om huruvida sötningsmedel är bra eller inte. Men idag finns det så många leverantörer och märken att du själv kan välja vad du vill att ditt val av proteinpulver ska innehålla!

Avslutande ord om proteinpulver för kvinnor

Det är kul att träna och röra på sig, oavsett vad målet med det är. Med kosttillskott som proteinpulver ser du till att kroppen får hjälp med återhämtning och att musklerna du bygger får stanna kvar, utan större ansträngning. Det är smidigt och tidsbesparande. Ingenting behöver lagas eller förberedas, utan så länge som du har vatten och proteinpulver, så har du allt du behöver.

Med den här listan är vår förhoppning att du ska hitta ett proteinpulver som passar dig och dina behov. Ju fler val det finns på marknaden, desto svårare kan det ju vara att veta vilket som faktiskt är bra. Kosttillskott generellt har sannerligen boomat världen över på senare tid, vilket kan göra det ännu svårare. Det positiva med det är dock, som du kan se, att det nu finns alternativ för den allergiska, för veganen och för den som tycker om att utforska nya smaker och sammansättningar.

Vi vill också understryka än en gång, att kosttillskott alltid bör användas tillsammans med en varierad och bra kost, för att din kropp ska må som bäst.

Vill du läsa mer innehåll som det här, så är du mer än välkommen tillbaka hit!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar