Bästa proteinpulver för kvinnor 2024

Det finns delade åsikter huruvida det finns speciella proteinpulver för kvinnor. Det går vi närmare in på det längre ner i artikeln under frågor & svar.

Oavsett kön så är det superviktigt för dig som tränar mycket att låta muskler återhämta sig och att se till att du får i dig tillräckligt protein för att dina muskler ska behålla sin form eller växa. Ett proteinpulver är det ultimata kosttillskottet för att få en extra boost.

Här har vi samlat de 6 bästa proteinpulvrena för kvinnor 2024 (och män).

De 6 bästa proteinpulver för kvinnor 2024

 1. Lean Whey Protein
 2. Womens Best Fit Whey Protein
 3. Womens Best Iso Whey 85%
 4. Womens Best Vegan Protein
 5. It’s Heey Veganskt Protein
 6. Core Whey Protein
Testvinnare

1. Bästa högdoserade proteinpulver för kvinnor Lean Whey Protein

4.9
/
5
Fördelar
 • 78-80% proteinhalt
 • Berikad med enzymer
 • Lägre pris än genomsnittet
Nackdelar
 • Finns endast i två smaker

Lean Whey Protein är ett proteinpulver framställt av vassleprotein (koncentrat och isolat) vilket har en hög proteinhalt på hela 80% vilket överstiger genomsnittet. Detta är generellt sett ett väldigt bra proteinpulver som även är tillsatt med matsmältningsenzymer vilket ska förbättra upptag och vara skonsamt för magen.

Lean Whey Protein kan vi rekommendera för dig som tenderar att känna dig uppsvullen efter att ha druckit en proteinshake då även detta minskar i.om enzymerna.

Viktigt att tänka på är dock att överkonsumtion av enzymer kan istället ha en negativ påverkan då det kan ha en laxerande effekt.

Proteinpulvret innehåller även aminosyror vilka ska öka fettförbränningen om det är något du önskar att göra. Viktigt att tänka på är att proteinpulver inte ska ersätta flera mål mat om dagen, utan bör användas som mellanmål eller ge extra energi vid träning.

Något som är lite tråkigt är att du endast kan välja mellan två olika smaker, vilket skiljer sig från andra proteinpulver som ofta bjuder på 4 eller fler smaker.

2. Bästa proteinpulver för kvinnor med BCAA Womens Best Fit Whey Protein

4.7
/
5
Fördelar
 • Rikligt med BCAA
 • Innehåller vassleprotein som har ett högt biologiskt värde
 • Finns i hela 7 olika smaker
Nackdelar
 • Fåtal recensioner

Är du ute efter ett proteinpulver med rikligt av BCAA är Womens Best Fit Whey Protein ett väldigt bra alternativ. Womens Best Fit Whey Protein har nämligen en hög halt BCAA, hela 23,41% vilka är essentiella aminosyror, vilket betyder att kroppen inte kan tillverka dom på egen hand, enda sättet att få i sig det är via maten. 30% av kroppens muskelmassa består av BCAA.

Proteinhalten är lägre än genomsnittet, men bra att veta är att detta proteinpulver även har en lite fokus på viktnedgång då det innehåller många höghaltiga aminosyror. Aminosyror ska hjälpa fettförbränningen. Men kom ihåg, även om du är ute efter att minska i vikt är det a och o att bibehålla en mångsidig och balanserad kost och detta i fördel i kombination med proteinpulver. Med andra ord, bara proteinpulver är inte ultimat.

Womens Best Fit Whey Protein finns att välja mellan 7 goda smaker, så chansen att du hittar ett alternativ som passar dig är stor.

3. Bästa vassleproteinpulver för kvinnor Womens Best Iso Whey 85%

4.5
/
5
Fördelar
 • Lågt innehåll av socker och fett
 • 100 % vassleproteinisolat
 • Innehåller xantangummi
Nackdelar
 • Dåligt utbud av smaker

Iso Whey 85% från Womens Best är ett proteinpulver vilket består av 100 % vassleproteinisolat vilket är den renaste formen av proteiner. Vassleproteinisolat innehåller en lägre mängd fett och kolhydrater, därmed blir detta proteinpulver mer cleant än andra alternativ. Proteinpulver som tillverkats med hjälp av vassle sägs även vara det bästa för kroppen då.

Fetthalten ligger på låga 1,1 g/100 g och sockerhalten 1,2 g/100 g (halterna kan skilja sig något mellan olika smaker) vilket är lägre än många andra produkter. Detta gör att Iso Whey 85% är ett bra alternativ för dig som vill gå ner i vikt, eller helt enkelt vill leva ett nyttigare liv.

Iso Whey 85% innehåller även förtjockningsmedlet xantangummi vilket kan ha vissa hälsofördelar, t.ex kan det sänka kolesterol och blodsockernivåer.

Vill du ha ett ordentligt proteinpulver med vassle är detta ett mycket bra alternativ för dig.

4. Bästa veganska proteinpulver för kvinnor Womens Best Vegan Protein

4.5
/
5
Fördelar
 • Inga animaliska tillsatser
 • Låg sockerhalt
 • Hög aminosyraprofil
Nackdelar
 • Dyr

Det finns även proteinpulver som framställts för vegetarianer och veganers fördel. Womens Best Vegan Protein är ett av dessa, vilket är 100% plantbaserat med protein från ärtor och ris. 

Proteinpulvret har en fullständig aminosyraprofil vilket ska förbättra upptag. Kombinationen mellan aminosyrorna och proteinet ska tillsammans hjälpa till med kroppens muskeltillväxt och även gagna återhämtningen som är ytterst viktig för att man ska må bra och att du ska få önskat resultat av din träning.

Det är vanligt att vegetarianer och veganer får betala mer för olika varor än dom som konsumerar kött och andra animalier som t.ex ägg och mjölk, Womens Best Vegan Protein är inget tyvärr inget undantag. Priset ligger cirka 300 kr över andra alternativ, vilket vi tycker är jättetråkigt. Men i övrigt är detta verkligen en produkt att rekommendera.

5. Bästa svensktillverkade proteinpulvret för kvinnor It’s Heey Veganskt Protein

4.3
/
5
Fördelar
 • Hållbart tillverkat proteinpulver
 • 100% veganskt
 • Utan tillsatt socker
Nackdelar
 • Kan klumpa sig i shakern

Vi vill tipsa om ytterligare en vegansk produkt vilken egentligen inte riktar sig främst mot kvinnor, men den är definitivt nämnvärd. Inte nog med att It’s Heey Vegan Protein är veganskt, det är även tillverkat i Sverige vilket förstås är bra för både djur och natur.

Du kommer bli chockad över hur bra It’s Heey har lyckats med att skapa ett veganskt proteinpulver, baserad på soja och ärtor.

It’s Heey Veganskt Protein kommer i mindre vanliga smaker som spirulina och acai, men också basic-smaker som vanilj och choklad o Det finns inget tillsatt socker och är bara rent protein, vilket vi tycker om – som så många andra!

Den har snabbt blivit populär på marknaden och det i en riktigt snygg förpackning. Just för att den är så clean fungerar den även utmärkt som ett gott men nyttigt mellanmål, eller till och med som frukost! Egentligen behöver vi inte säga mer, om du är vegan eller försöker hålla dig till mer veganska produkter är det här definitivt ett säkert kort. Men också om du helt enkelt vill dricka goda proteinshakes!

Tips! Gör enkla proteinpannkakor genom att blanda 1 ägg, 1 banan, en skopa proteinpulver och 1 deciliter havregryn. Stek och njut sedan av snabblagade och ljuvligt goda pannkakor, som samtidigt är perfekta efter ett träningspass.

6. Bästa kundbetyg proteinpulver för kvinnor Core Whey Protein

4.2
/
5
Fördelar
 • Hög proteinhalt
 • Låg nivå av laktos
 • Populär med höga betyg av användare
Nackdelar
 • Innehåller mycket socker

Här har du ett klockrent proteinpulver vilket egentligen inte heller sägs vara speciellt framtaget för kvinnor, men anledningen till att vi vill ta med det är för att det ett riktigt bra proteinpulver som självklart kan användas av både kvinnor och män.

Aneldningen till att vi tar med Core Whey Protein är förstås att det är ett bra proteinpulver, men också för att den har högst kundbetyg av alla proteinpulver som vi har recenserat. Betyget ligger i skrivande stund på 4,3/5 av hela 1538 recensioner. 994 av dessa ger 5 stjärnor och 270 ger produkten 4 stjärnor.

Core Whey Protein består av 75-80% protein beroende på smak. Proteinhalten är så hög då det innehåller ultrafiltrerat vassleprotein vilket gör att produkten blir av med majoriteten av alla mjölkrester som finns i vasslen och bibehålla låga nivåer av kolhydrater. På så sätt kan proteinpulvret hjälpa dig som vill gå ner i vikt, bygga muskler och hitta ett fint proteinpulver som även fungerar som en måltidsersättning.. 

Värt att nämna är att Core Whey Protein kommer i hela 15 smaker vilket toppar alla proteinpulver på marknaden. Vi kan nästan lova att du kommer att hitta den bästa smaken på proteinpulver här.

Vanliga frågor om proteinpulver för kvinnor

Finns det proteinpulver för kvinnor?

Både ja och nej. Det sägs finnas proteinpulver speciellt framtagna för kvinnor, men sanningen är att det egentligen inte har någon direkt betydelse vilket kön du har när du väljer proteinpulver.

Proteinpulver ser generellt sätt likadana ut, visst skiljer dom sig åt när det kommer till vad och hur mycket produkten innehåller samt smaker och priser men utöver det är ju alla proteinpulver tillverkade av samma anledning, dvs att förse kroppen med mer protein.

Det finns proteinpulver som riktar sig mot kvinnor, men inte pga av dess innehåll utan det handlar helt enkelt mer om deras produktnamn och utseende. Proteinpulver för kvinnor heter i princip alltid något med ”womens” eller har kvinnosymbolen på förpackningen, dessutom är det mer regel än undantag att förpackningen har den typiska ”tjejfärgen” rosa.

Trots ovanstående vill vi poängtera att alla produkter vi har skrivit om har valts ut med omsorg vilka vi genuint rekommenderar, oavsett kön.

Är du nyfiken på andra proteinpulver kan du med fördel ta del av information från våra andra recensioner om Bästa proteinpulver och Bästa proteinpulver för viktminskning.

Är det nödvändigt att använda proteinpulver?

Många tycker att proteinpulver förenklar vardagen. Det är en snabb och lättillgänglig källa till protein, det går att ta med sig och tar bara någon minut att förbereda. Det passar också superbra när du får ett sötsug eller vill göra ett gott men nyttigt mellanmål. Detta eftersom det generellt inte är särskilt mycket fett och kalorier i proteinpulver, samtidigt som du många gånger kan få i dig bra vitaminer. Men känner du att du har tiden att laga eller förbereda ordentliga mål efter träningspass så fungerar det också.

Vad händer om man struntar i det?

Det händer ingenting om du väljer att strunta i det. Däremot är det viktigt att få i sig protein oavsett om du tränar eller inte. När du tränar och vill behålla eller få musklerna att växa bör du få i dig tillräckligt med protein, för att kroppen inte ska använda proteinet som bränsle. Om du går på en lågkalori-diet eller av andra anledningar inte äter tillräckligt med kalorier för din kropp, är det ännu viktigare att se till att protein är en del av din kost. Just proteinpulver kan användas för att vara säker på hur mycket du får i dig och att du inte hamnar på underskott – även om det är ovanligt.

Kan man gå upp i vikt av proteinpulver?

Det beror på vad ditt mål är! I många proteinpulver så är det ganska lite kalorier vilket gör det till ett bra val vid viktnedgång eller för att bibehålla vikt. Samtidigt väljer du själv hur ofta du vill inta det. Ju oftare du dricker det, ju mer protein, fett, kolhydrater och kalorier får du i dig- precis som med allt annat! Vi vill dock påminna dig om att proteinpulver inte ska användas som en ersättning för mat överlag, då du alltid ska se till att ha en så varierad kost som möjligt. Vill du öka i muskler och gå upp i vikt, fungerar proteinpulver även där som ett bra komplement till en varierad kost.

Är proteinpulver farligt?

Proteinpulver brukar ofta vara gjort på vassle, ärtor, soya eller hampa vilket vi ju äter i vanlig mat också. Skillnaden är att det i proteinpulver brukar koncentreras för att lyckas få ett så högt proteininnehåll som möjligt. Sedan finns det delade åsikter om huruvida sötningsmedel är bra eller inte. Men idag finns det så många leverantörer och märken att du själv kan välja vad du vill att ditt val av proteinpulver ska innehålla!

Avslutande ord om proteinpulver för kvinnor

Det är kul att träna och röra på sig, oavsett vad målet med det är. Med kosttillskott som proteinpulver ser du till att kroppen får hjälp med återhämtning och att musklerna du bygger får stanna kvar, utan större ansträngning. Det är smidigt och tidsbesparande. Ingenting behöver lagas eller förberedas, utan så länge som du har vatten och proteinpulver, så har du allt du behöver.

Med den här listan är vår förhoppning att du ska hitta ett proteinpulver som passar dig och dina behov. Ju fler val det finns på marknaden, desto svårare kan det ju vara att veta vilket som faktiskt är bra. Kosttillskott generellt har sannerligen boomat världen över på senare tid, vilket kan göra det ännu svårare. Det positiva med det är dock, som du kan se, att det nu finns alternativ för den allergiska, för veganen och för den som tycker om att utforska nya smaker och sammansättningar.

Vi vill också understryka än en gång, att kosttillskott alltid bör användas tillsammans med en varierad och bra kost, för att din kropp ska må som bäst.

Vill du läsa mer innehåll som det här, så är du mer än välkommen tillbaka hit!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22