Bästa proteinpulver för viktminskning 2023

Proteinpulver är något som länge varit känt för sina muskelbyggande egenskaper, men det många inte är vet är att man faktiskt kan använda sig av kosttillskottet även vid önskad viktminskning.

Marknaden erbjuder mängder med olika produkter från olika tillverkare, men det är inte alla som lämpar sig bra för dig som vill gå ner i vikt och bygga muskler på en och samma gång. Vi har därför rannsakat marknaden och plockat ut de bästa och mest populära proteinpulver som kosttillskott för viktminskning. Förhoppningsvis hittar du det bästa proteinpulvret för dig just här!

Topp 6 bästa proteinpulvret för viktminskning 2023

 1. Whey 100
 2. Core Protein Pro
 3. Self Omninutrition Egg White Premium
 4. Micro Whey Active Stevia
 5. BSN Syntha-6 Edge Strawberry Milkshake
 6. Bodylab Clear Whey Iced Tea Peach
Testvinnare

1. Bästa proteinpulver för viktminskning Whey 100

4.9
/
5
Fördelar
 • Låg nivå av laktos
 • Innehåller hela 87 % protein
 • Lågt innehåll av socker och fett
 • Många smaker att välja mellan
 • Effektiv för fettförbränning och muskeluppbyggnad
Nackdelar
 • Söt smak som inte passar alla

Whey 100 har länge varit det mest självklara valet för alla som vill bygga muskler och få i sig så rent protein från vassle som möjligt. Kosttillskottet kommer från tillverkaren Star Nutrition och är ett kvalitetsprotein som lämpar sig för den som vill ha marknadens bästa kosttillskott för fettförbränning och muskeluppbyggnad.

Hur Whey 100 kunnat bli så populär är dock inte svårt att förstå. Proteinet håller en mycket hög kvalitet och kommer i en fantastiskt god smak. Här kan du själv välja mellan smaker som choklad, choklad och hallon, jordgubb, naturell, vanilj och päron och mycket mer. Tack vare den bra lösligheten behöver du heller inte oroa dig för klumpar. Du doserar enkelt med den medföljande skopan och skakar sedan din shaker. Whey kommer i förpackningar med olika storlek och vikt. Är du inte säker på att Whey 100 passar för dig kan du börja med en mindre förpackning på 1 kilo, men Whey 100 finns även i förpackning om 4 kilo eller mer. En förpackning på 1 kilo motsvarar ca 33 portioner.

2. Bästa kundbetyg proteinpulver Core Protein Pro

4.7
/
5
Fördelar
 • Låga nivåer av fett och kolhydrater
 • Proteinhalt på 90 %
 • Tas snabbt och enkelt upp av kroppen
 • Lättlösligt och klumpar inte
Nackdelar
 • Vissa upplever smaken som syntetisk

Vill du bygga muskler och samtidigt gå ner i vikt kan vi rekommendera Core Protein Pro. Det här proteinpulvret innehåller endast 1 % fett, 0,1 % kolhydrater och hela 90 % protein. Det gör kosttillskottet till ett av de bästa i sin kategori. Core Protein Pro Blackberry Vanilla är tillverkat i Sverige och består av ett vassle som kommer i två olika former – hydrolysatform och isolat.

Genom denna kombination kan man se till att bli av med majoriteten av alla mjölkrester som finns i vasslen och bibehålla låga nivåer av kolhydrater. På så sätt kan proteinpulvret hjälpa dig som vill gå ner i vikt, bygga muskler och hitta ett fint proteinpulver som även fungerar som en måltidsersättning. Core Protein Pro Blackberry Vanilla tas enkelt och snabbt upp av kroppen och bör således intas direkt efter ditt träningspass, till frukost eller som mellanmål innan träningen. Något vi gillar lite extra är att det är så enkelt att blanda ut. Pulvret är mycket finkornigt och du behöver inte dras med rester eller obehagliga klumpar. Dock har man varit lite väl försiktig med smaken. I t.ex Core Protein Pro Blackberry Vanilla känner du knappt smaken av björnbär.

3. Bästa proteinpulver med äggvita Self Omninutrition Egg White Premium

4.5
/
5
Fördelar
 • Passar bra för dig som är allergisk mot laktos eller soja
 • Tillverkad av 100 % äggvitepulver
 • Innehåller 68 % protein
 • Endast 106 kalorier per portion
 • 100 % fri från fett och kolhydrater
Nackdelar
 • Har en tendens till att klumpa sig i shakern

Med endast 106 kalorier per portion är Self Omninutrition Egg White Premium ett bra val för dig som vill gå ner i vikt och samtidigt bibehålla muskelmassa. Det här proteinpulvret är tillverkat med hjälp av ett äggviteprotein, vilket gör att produkten lämpar sig för dig som är allergisk eller som vill undvika att få i dig för mycket laktos. Self Omninutrition Egg White Premium har en proteinhalt på 68 % och därefter har man drygat ut pulvret med bland annat glycerin, L-lysin och L-alanin.

Hur är det då när det kommer till smaken och lättlöslighet? Precis som med många andra högkvalitativa proteinpulver blandar sig Self Omninutrition Egg White Premium enkelt och blir till en jämn och lätt dryck utan klumpar. Några envisa rester kan naturligtvis fastna på shakern, men detta är ingenting som påverkar smakupplevelsen eller proteinintaget. Self Omninutrition Egg White Premium passar bra för dig som älskar smak av maränger eller marängsmet, eftersom den är mycket len och mjuk med en svag ton av vanilj. Vill du ha lite kraftfullare smak kan du istället satsa på jordgubbssmak eller choklad.

4. Bästa vassleproteinpulver Micro Whey Active Stevia

4.3
/
5
Fördelar
 • Innehåller 25 gram protein och 1 gram kolhydrat
 • Tillverkat av 100 % vassleisolat
 • Snällt mot oroliga och känsliga magar
 • Innehåller fruktfibern inulin
 • Endast 100 kcal per portion
Nackdelar
 • Högre pris än genomsnittet

En riktig klassiker som är ett säkert kort. Micro whey active stevia är ett självklart val för många, du vet vad du får och den gör det den ska. Den har ett högt proteininnehåll, lågt fettinnehåll och är sötad med det populära sötningsmedlet stevia. Vissa är rädda för att stevia ska ge en kemisk bismak, men vi upplever att den här är alldeles lagom sötad. Något intressant är att den också innehåller insulin för att du lättare ska ta upp proteinet. Ett tips med denna i smaken choklad, är att blanda pulver med jordnötssmör och vatten tills du får en tjock smet som går att rulla till bollar. Vips så har du gjort ljuvliga, proteinfyllda chokladbollar! Vad finns det mer att säga? Vill du vara helt säker på att du kommer tycka om det du köper, är det här ett bra val tror vi!

Typ: Vassleisolat

5. Bästa billiga proteinpulver BSN Syntha-6 Edge Strawberry Milkshake

4.1
/
5
Fördelar
 • Protein från 6 olika källor
 • Tas upp av kroppen snabbt och verkar länge
 • Lågt och bra intag av kolhydrater såväl som fett
 • Välj mellan många olika smaker
Nackdelar
 • Smaken är något vattnig

BSN Syntha-6 Edge Strawberry Milkshake är ett proteinpulver för dig som är beredd att betala lite mer för att få bästa möjliga kvalitet. BSN Syntha-6 Edge Strawberry Milkshake kommer i en riktigt stor och ordentlig förpackning som räcker länge och innehåller protein från hela sex källor. Här har man kombinerat vassleproteinisolat, vassleproteinkoncentrat, mjölkproteinkoncentrat, hydrolyserat vassleproteinisolat, micellärt kasein samt kalciumkaseinatisolat. Hela målet och syftet med kombinationen är att ge dig ett kosttillskott som verkar under riktigt lång tid och som fortsätter att tas upp av kroppen långt efter intag.

BSN Syntha-6 Edge Strawberry Milkshake passar utmärkt för dig som vill gå ner i vikt och samtidigt förse dina muskler med protein. Produkten lämpar sig också för dig som vill kunna få ett så stort utbud av olika smaker som möjligt. Här hittar du klassiker som choklad, vanilj och jordgubb, men också milkshake, peanut butter och mycket mer. BSN Syntha-6 Edge Strawberry Milkshake används idag av motionärer såväl som atleter som vill ha ett högkvalitativt och avancerat proteinpulver som kan användas på en daglig basis. BSN Syntha-6 Edge Strawberry Milkshake kan även användas som kvällsmål, mellanmål eller som ett bra sätt att börja dagen.

6. Bästa lågdoserade proteinpulvret Bodylab Clear Whey Iced Tea Peach

3.9
/
5
Fördelar
 • Unik design av iste
 • Smak av persika och citron
 • Enkel att blanda lämnar inget skum eller klumpar
 • Låga halter av kolhydrater
 • En portion innehåller endast 109 kalorier
Nackdelar
 • Passar mindre bra för dig som gillar sött, då dom flesta smakerna går åt det sura hållet

Proteinpulver är något som inte passar för alla. Vissa kan ha svårt för den lite konstgjorda smaken som många produkter har eller känna ett motstånd för eventuella klumpar eller skum. Med Bodylab Clear Whey Iced Tea Peach slipper du alla sådana problem och kan enkelt få i dig protein samtidigt som du dricker en god och läskande iste. Bodylab Clear Whey Iced Tea Peach är ett lite dyrare proteinpulver som kommer i en mindre förpackning, så är det Bodylab Clear Whey Iced Tea Peach du vill testa behöver du betala därefter.

Precis som namnet beskriver har Bodylab Clear Whey Iced Tea Peach en smak av persika, men surhetsgraden är hög och smaken kan i många fall liknas med färskpressad citron. När det kommer till innehållet har Bodylab dock lyckats betydligt bättre. En portion innehåller endast 109 kalorier och samtidigt får du i dig 86 % protein och bara 0,5 % kolhydrater. Även utseendet är något som vi vill ge ett extra plus för. Istället för den grumliga och korniga mjölk som många proteinpulver efterliknar så ser Bodylab Clear Whey Iced Tea Peach verkligen ut som riktig iste. Visst är den inte helt klar, men tillräckligt för att se mer tilltalande ut.

För att din kropp ska orka bygga muskler är protein A och O. Ämnet fungerar som kroppens byggstenar och hjälper dig att få muskler som är starkare, större och mer uthålliga. Proteinpulver kan även hjälpa dig att gå ner i vikt.

I testet har vi bland annat tittat på upptagningsförmåga, men också på dosering, smak och kaloriinnehåll. När du ska välja ett proteinpulver för viktminskning rekommenderar vi att du lägger ett extra fokus på kalorier, fetthalt och kolhydrater, men även på proteinhalt. Ett kosttillskott kan vara helt fritt från både fett och kolhydrat, men det innebär inte att det har en hög nivå av protein.

Vanliga frågor och svar om proteinpulver för viktminskning

När du ska köpa ett proteinpulver för viktminskning är det lätt att det uppstår frågor och funderingar. Här besvarar vi de vanligaste frågor som kan uppstå när det är dags att välja kosttillskott.

1. Kan ett proteinpulver hjälpa mig att gå ner i vikt?

Ja! Det finns proteinpulver som är specifikt framtagna för att verka bra vid viktnedgång. Dessa proteinpulver har ett högt intag av protein, samtidigt som de innehåller få kalorier. Kosttillskottet hjälper dig inte bara att bibehålla muskelmassa, utan ger också mättnadskänsla och är en bra måltidsersättning.

2. När ska jag inta proteinpulver om jag vill gå ner i vikt?

För att du ska kunna gå ner i vikt så effektivt som möjligt rekommenderas alltid träning. Oavsett vad det är för typ av träning som du utövar bör du inta ditt proteinpulver efter träningspasset. En rekommendation är att du tar med dig en shaker med proteinpulver till träning, för att på så vis kunna inta det så direkt efter passet som möjligt.

3. Vilket proteinpulver är bäst för viktminskning?

Det finns många riktigt bra och högkvalitativa proteinpulver som du kan använda dig av för att gå ner i vikt. Alla våra recenserade produkter är bra alternativ som lämpar sig för ändamålet. Vi anser dock att Whey 100 ligger i framkant när det kommer till just viktminskning, men den fungerar även för den som inte vill gå ner i vikt och endast vill bygga muskler.

4. Måste jag använda mig av ett proteinpulver för att gå ner i vikt?

Ett proteinpulver är inget måste och således inget som krävs för att du ska kunna gå ner i vikt. För att du ska kunna minska i vikt krävs ett lägre intag av kalorier än du förbrukar, men en aktiv träning och ett lågt kaloriintag kan leda till att dina muskler försvinner. Musklerna behöver nämligen ett högt intag av protein för att bibehållas. Genom att använda dig av ett proteinpulver kan du bibehålla din styrka, samtidigt som du slipper gå runt hungrig och får i dig viktiga näringsämnen.

5. Vad kostar ett proteinpulver för viktminskning?

Eftersom det finns så många olika proteinpulver att välja mellan är det inte svårt att hitta ett som passar för din plånbok. Priset beror vanligtvis på vad det är för märke som du väljer att använda dig av och hur stor förpackning du väljer att köpa. Räkna med en kostnad på cirka 175-370 kronor.

Sammanfattning

Det kan låta konstigt, men genom att förse din kropp med ett högt proteinintag kan du se till att gå ner i vikt och få en mer hälsosam viktminskning. Detta förutsätter dock att du tränar på samma gång och att du aktivt ser till att få regelbunden motion. Det kan t.ex. handla om att du springer på löpbandet på gymmet, cyklar eller simtränar. Även styrketräning är ett bra sätt att förlora några kilon och samtidigt få en kropp som är stark och hälsosam.

Proteinpulvret har många bra och positiva egenskaper som bidrar till att du går ner i vikt snabbare. Inte nog med att det förser din kropp med byggstenarna som musklerna behöver, så mättar det också riktigt bra. Det innebär att du kan använda dig av ett proteinpulver med få kalorier som en måltidsersättning. I den här jämförelsen har vi plockat ut några av marknadens bästa och mest högkvalitativa produkter för dig som vill använda dig av ett kosttillskott och minska i vikt på ett mer effektivt sätt. Vår absoluta favorit är helt klart Whey 100, som har visat sig leva upp till majoriteten av alla krav som ett bra och pålitligt proteinpulver bör ha. Smaken är dessutom riktigt god!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37