Bästa Q10 2021 – Läs hela vårt bäst i test!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.
1. Bio-Qinon 2. Elexir 3. Holistic Q10
Pharma nord Bio-Qinon Q10 GOLD

Elexir Pharma Coenzyme Q10

Holistic Q10

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Coenzym Q10 är en viktig antioxidant som är bra för hjärthälsan, energinivån, immunförsvaret och regleringen av blodsockret. Den naturliga mängden Q10 i kroppen minskar i takt med att vi blir äldre och därför är det många som behöver se över sitt intag av det här coenzymet. Kroppens egna produktion minskar i 30-årsåldern.

Det finns många tillskott med Q10 på den svenska marknaden och det är inte alltid lätt att veta vilket som är det bästa. För att hjälpa dig att hitta den bästa produkten med Q10 har vi jämfört många olika tillskott och valt ut de 6 bästa. I vårt bäst i test hittar du recensioner om de olika produkterna samt användbar information om Q10 och svar på vanliga frågor.

Topp 6 bästa kosttillskotten med Q10 2021

1. Pharma nord Bio-Qinon Q10 GOLD

Pharma nord Bio-Qinon Q10 GOLD

Bio-Qinon Q10 GOLD från varumärket Pharma nord är det bästa Q10-tillskottet. Kapslarna innehåller tillsatt olja som ger ett lättupptagligt innehåll. Tillskottet har fått många fina användaromdömen och dessutom vunnit många andra bäst i test. Bio-Qinon Q10 GOLD innehåller Q10 som är identiskt med kroppens egenproducerade Q10. Innehållet i kapslarna är mycket rent utan några syntetiska cis-isomerer.

Det är ett av de dyrare tillskotten, men tack vare den höga doseringen behövs det bara en kapsel per dag för att få mer energi. Varje kapsel innehåller 100 milligram ubikinon. Det är en mjuk och lättupptaglig kapsel som intas i samband med måltid. Coenzymet är fettlösligt och därför behövs det även en viss mängd fett för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig innehållet. Kapslarna innehåller vegetabilisk olja vilket gör tillskottet lättupptagligt.

Tillskottet har fått höga användaromdömen med ett genomsnittsbetyg på 4,8. Många användare beskriver att kapslarna ger en uppiggande och stärkande effekt. Flera intygar att det fått mer energi och ökad prestationförmåga redan efter ett par dagars användning.

Se priset här!

2. Elexir Pharma Coenzyme Q10

Elexir Pharma Coenzyme Q10

Elexir Pharma Coenzyme Q10 är ett mycket bra budgettillskott som innehåller 100 mg Q10 per kapsel. Utöver coenzymet innehåller det dessutom vitamin C and vitamin B2. Vitamin C är viktigt för immunförsvaret och vitamin B2, även kallat riboflavin, hjälper kroppen att bryta ned fett, kolhydrater och protein.

Det här tillskottet är det bästa valet om du letar efter billiga, men effektiva kapslar. Kapslarna är små och mjuka vilket gör att de är lätta att svälja. Kombinationen med vitamin C och B2 ger mycket energi samt extra skydd mot oxidativ stress. Tillsammans skapar det en kombination som är viktig både för ämnesomsättningen, energinivån och immunförsvaret. Det är med andra ord ett mycket bra val om du letar efter ett multitillskott.

Det finns inte så många användaromdömen om Elexir Pharma Coenzyme Q10. De få omdömen som finns är överlag nöjda och beskriver hur de känner sig piggare med kapslarna. De beskrivs även som lättsmälta. De negativa kommentarerna handlar om förpackningen där vissa klagar på att locket sitter för hårt.

Se priset här!

3. Holistic Q10

Holistic Q10

Holistic Q10 är ett annat prisvärt tillskott som innehåller både Q10 och vitamin C. Tillsammans utgör de en formula som skyddar cellerna mot oxidativ stress och ger mer energi.

Kapslarna är vegetabiliska och mjuka. De innehåller ubikinon som är en konstgjord form av Q10, men som är identiskt med kroppens egenproducerade Q10. Det gör att det blir enklare för kroppen att ta upp coenzymet.

Holistic Q10 är ett mycket uppskattat tillskott som fått positiva recensioner av användarna med ett genomsnitt på 5/5 i betyg. Många beskriver hur tillskottet ger mer energi och är prestationshöjande. Många skriver att det är lätt att svälja och det känns bra att äta tillskottet regelbundet.

Se priset här!

4. Healthwell Q10 300

Q10 300 från det svenska varumärket Healthwell är det mest prisvärda tillskottet i jämförelsen. Du kan välja på tre olika storlekar. Ju fler kapslar, desto lägre styckpris. Tillskottet är även berikat med vitamin C och innehåller MCT-olja som gör det lättare för kroppen att ta upp Q10.

Varje kapsel innehåller hela 300 mg Q10 vilket gör det till ett av de bästa högdoserade tillskotten. Den tillsatta MCT-oljan kommer från kokosnöt och ger ett optimalt upptag. Vitamin C gör att tillskottet även stärker immunförsvaret.

Det är ett tillskott som ger mycket Q10 för pengarna. Många användare lyfter just prisvärdheten som en av de främsta faktorerna med det här Q10 300. Tillskottet har fått ett genomsnittsbetyg på 4,5 och har många fina recensioner. Bland annat är det flera som intygar att de fått mer energi och att det är lättare att hålla ordning på tankarna sedan de började ta tillskottet.

Se priset här!

5. Great Earth Coenzyme Q10

Great Earth Coenzyme Q10 är ett mycket bra tillskott som utöver Q10 även innehåller många andra mineraler och vitaminer. Coenzym Q10 innehåller även vitamin C som bidrar till ett starkare immunsystem och motverkar trötthet, samt vitamin E och selen som är viktiga antioxidanter. Kapslarna innehåller även svartpepparextrakt (bioperin) för en extraordinär upptagningsförmåga av näringsämnena.

Det här tillskottet med en specialdesignad formula är det bästa valet om du letar efter ett preparat som är bra både för energinivån och immunförsvaret. Många användare beskriver att de känner sig starkare, friskare och piggare sedan de börjat med kosttillskottet. Vissa kallar det för ett livselexir som ger ökad ork och välmående. Andra kallar det för ett toppenbra kosttillskott som även hjälper mot hjärtklappning. Great Earth Coenzyme Q10 har fått 5/5 i betyg av användarna.

Se priset här!

6. Bättre Hälsa Q10 200 mg + Selen + E

Q10 200 mg + Selen + E från varumärket Bättre Hälsa är ett annat kosttillskott som innehåller flera olika antioxidanter. Utöver Q10 innehåller det selen och vitamin E. Selen samverkar med vitamin E och deltar i immunologiska försvarsmekanismer. Det ger ett tillskott som minskar tröttheten och skyddar cellerna mot oxidation.

För att optimera upptaget innehåller kapslarna vegetabilisk kokosolja. Tillskottet har fått relativt få användaromdömen, men de som finns är mycket positiva. Användare skriver att de känner sig mycket friskare och piggare när de tar de här tabletterna. Många är nöjda med den här kombinationen av vitaminer och antioxidanter.

Se priset här!

Hur har vi valt ut produkterna?

Det finns många kosttillskott med Q10 på den svenska marknaden. För att välja ut de bästa har vi tittat på en rad olika faktorer:

  • Innehåll, inklusive antal milligram Q10 och andra antioxidanter
  • Prisvärdhet
  • Kvalitet
  • Användaromdömen

Att tänka på vid köp av Q10-tillskott

Det finns en hel del att tänka på när du väljer kosttillskott med Q10. Här kan du läsa mer om några saker som du bör vara lite extra uppmärksam på.

  • Koncentration av Q10. Titta på hur många milligram Q10 som varje innehåller. Det är framför allt viktigt om du vill ha ett högdoserat tillskott.
  • Övriga ingredienser. Många kosttillskott med Q10 innehåller även vitaminer och mineraler för att ge extra bra effekt. Framför allt vitamin C, selen och vitamin E är bra ihop med Q10. Det är även bra om tillskottet innehåller olja eftersom Q10 är fettlösligt. Oljan gör det enklare för kroppen att ta upp ämnet.
  • Pris. Många väljer tillskott enbart genom att titta på priset för en förpackning vilket tyvärr ofta är missvisande. Det är viktigt att titta på helheten och bland annat se kostnaden per daglig dosering. De bästa högdoserade tillskotten med Q10 behöver endast intas en gång per dag vilket kan ge en låg kostnad per dag, trots att priset för en förpackning är högt. Det är även viktigt att se hur många milligram Q10 som tillskottet innehåller samt om det även har många andra nyttiga näringsämnen.

Frågor & Svar

Det är vanligt att ha en hel del frågor och funderingar vid köp av kosttillskott. Här hittar du svaren till några av de vanligaste frågorna om Q10.

1. Vad är Q10?

Q10, som även kallas coenzym Q10 eller CoQ10, är en fettlöslig antioxidant som har många hälsofrämjande egenskaper. Det är ett kroppseget ämne vilket innebär att kroppen själv kan producera Q10. Det är en substans som finns naturligt i hela kroppen, men främst i hjärta, lever och andra organ som kräver mycket energi. Med åldern minskar dock kroppens förmåga att producera Q10 vilket är den främsta anledningen till att många väljer att komplettera kosten med Q10-tillskott. Produktionsminskningen startar redan vid 30-årsåldern.

2. Vad är Q10 bra för?

Q10 är har många viktiga funktioner i kroppen och kan ge många hälsofördelar, bland annat följande:

Ger energi och minskar trötthet.
Kan minska symtom på utmattning och depression. Studier visar att personer med depression och trötthetssymptom ofta har mycket låga halter av Q10, vilket leder till trötthet.
Stärker hjärtat och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det är framför allt bra att ta Q10 i kombination med selen om du har hjärtsvikt eftersom de tillsammans motverkar oxidativ stress.
Förbättrar syreupptagningsförmågan.

3. Vem bör ta kosttillskott med Q10?

Alla behöver Q10, men behovet av tillskott gäller framför allt följande grupper:

Personer som är över 35 år
Idrottare som vill förbättra syreupptagningsförmågan
Personer med hjärt- och kärlsjukdomar eller som vill minska risken för dessa.
Alla som önskar att få mer energi
Rökare

Sammanfattning

Q10 är en fettlöslig antioxidant som är bra för hälsan bland annat genom att ge mer energi, stärka hjärtat och förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Ett kosttillskott med Q10 kan göra dig piggare och orkar mer. Q10 finns naturligt i kroppen, men minskar med åldern och därför väljer många att komplettera kosten med ett tillskott med Q10. Vi har jämfört många olika kosttillskott med Q10 och valt ut de 6 bästa. Testvinnaren Pharma nord Bio-Qinon Q10 GOLD är ett mycket omtyckt Q10-preparat som uppskattas både av användare och olika bäst i test.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar