Betakaroten tabletter bäst i test 2024 – Läs vårt test innan köp!

1. Healthwell Betakaroten 2. Core Betakaroten 3. Better You Betakaroten
Healthwell Betakaroten bästa betakaroten tabletter

Core Betakaroten

Better You Betakaroten

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Marknaden är stor när det kommer till kosttillskott och det är inte alltid lätt att veta vilken eller vilka som du ska välja. Betakaroten är ett tillskott som har blivit mycket populärt under den senaste tiden och som fungerar som ett förstadium till det vårdande A-vitaminet. Betakarotenet används främst av människor som vill få en finare och fräschare hud, samt uppnå en mycket bättre solbränna under sommarmånaderna. Detta gäller speciellt för den som har mycket känslig hud som lätt blir solbränd eller röd. För att din hud ska bli stark är vitamin A väldigt viktigt. Det ser nämligen inte bara till att stärka, utan förbättrar även din syn och främjar immunsystemet.

I detta betakaroten bäst i test har vi jämfört ett flertal olika betakarotentabletter som kommer i olika prisklasser och från olika tillverkare. På så sätt blir det lättare för dig att veta vilken produkt som anses vara bäst och vilken du bör satsa på när det är dags att köpa betakaroten tillskott inför den kommande sommaren.

Nu är det dags att dyka djupare in i de betakaroten tabletter bäst i test som vi har valt ut. Vår testvinnare blev Healthwells Betakaroten kapslar, men alla produkter är säkra och effektiva att använda sig av. Kom ihåg att alltid följa doseringsanvisningen på förpackningen och att äta en hälsosam och balanserad kost. Betakaroten kommer nämligen inte att fungera som en ersättning för något annat.

Topp 5 bästa betakaroten tabletter 2024

 1. Healthwell Betakaroten
 2. Core Betakaroten
 3. Better You Betakar
 4. Maxosol
 5. Pharma Nord Bio-caroten
Testvinnare

1. Healthwell Betakaroten

4.9
/
5

Healthwell Betakaroten är vår favorit i detta bäst i test och det finns många anledningar till varför. Med Healthwell Betakaroten får du betakaroten tabletter som har ett naturligt innehåll och som är högdoserade. Genom att välja naturligt betakaroten får du inte bara en bättre upptagningsförmåga i kroppen, utan du får också ett bättre antioxidantskydd – något som syntetisk betakaroten inte kan ge dig i samma omfattning. Till Healthwell Betakaroten har tillverkaren även valt att använda sig av MCT-olja, vilket är ytterligare en komponent som förbättrar ditt upptag. Betakaroten är nämligen ett fettlösligt ämne, vilket innebär att det behöver fett för att kunna lösas upp och sedan absorberas. Med Healthwell Betakaroten behöver du inte tänka på att tillföra något, eftersom oljan redan finns i kapslarna. Här kan du välja mellan tre olika storlekar på förpackningarna, vilket motsvarar 30, 60 eller 90 stycken kapslar. Alla kapslar innehåller 50 mg högdoserad betakaroten och hjälper dig att få (och bibehålla) en frisk och normal hud.

Fördelar

 • Solbränna som håller länge
 • 50 mg betakaroten per kapsel
 • Naturligt betakaroten
 • MCT-olja för en bättre upptagningsförmåga

2. Core Betakaroten

4.7
/
5

Det är Svenskt Kosttillskott som ligger bakom ett flertal av de bästa kosttillskotten på marknaden och i otaliga recensioner och bäst i test har deras produkter fått mycket bra betyg. Med Core Betakaroten får du ett mycket högdoserat betakaroten som enkelt kan tas upp av kroppen. För att säkerställa bästa upptagningsförmåga har Svenskt Kosttillskott valt att använda sig av naturlig betakaroten som kommer från Blakeslea trispora. Varumärket har även tillsatt MCT-olja som kommer från naturliga källor – kokosnöten, samt svartpepparextrakt för att optimera upptagningsförmågan till max. Genom att påbörja ditt intag av Core Betakaroten tidigt kan du se till att vara redo när solens strålar börjar värma och på detta sätt säkerställa en mycket fräschare, jämnare och mer hälsosam bränna. Orsaken till detta är att betakaroten lagrar sig under din hud och på så sätt minskar risken för rodnad och brännskador från solen.

Fördelar

 • Kommer i mycket små kapslar
 • Tillsatt svartpepparextrakt och MCT-olja från kokosnöt
 • Innehåller naturlig betakaroten
 • Bra pris

3. Better You Betakar

4.5
/
5

Better You Betakaroten är helt klart ett kosttillskott som ligger i den högre prisklassen om vi jämför med de andra betakaroten tabletterna som är med i vårt bäst i test, men det finns en orsak till detta. Better You Betakaroten innehåller nämligen så mycket som 100 mg naturlig betakaroten, vilket är dubbelt så mycket som tabletterna från Healthwell och Core. Med Better You Betakaroten får du ett högklassigt förstadium till den viktiga A vitamin som hjälper din hud att bli starkare, friskare och få en bättre solbränna under sommaren. Betakarotenet lägger sig nämligen under huden och bidrar till att främja bildningen av melanin, vilket är precis det som skyddar din hud när solens strålar värmer. Om du vill säkerställa att du får en så bra effekt som möjligt bör du börja med dina Better You Betakaroten kapslar ca 6-10 veckor innan solsäsongen kommer igång som bäst. Better You har valt att använda sig av betakaroten som kommer från Dunaliella Salina, vilket är en helt naturlig alg. Kapslarna är dessutom vegetabiliska, vilket gör produkten bra för vegetarianer och veganer.

Fördelar

 • Svensktillverkad
 • 100 mg betakaroten per kapsel
 • Betakaroten från Dunaliella Salina

4. Maxosol

4.3
/
5

Maxosol är ett välkänt och välanvänt kosttillskott som har försett människor med vacker och frisk hud under en mycket lång tid. Med Maxosol kan du se till att din bränna blir mycket finare och att den dessutom kan hålla sig ända till hösten. Det vi gillar extra mycket med Maxosol är att den inte bara innehåller bra mängder med betakaroten, utan att den också är berikad med näringsgivande vitaminer och mineraler. Denna kombination ser till att skydda din hud, samtidigt som den är vårdande. Kosttillskottet ska intas på en daglig basis och hjälper din hud att öka sin motståndskraft mot de negativa inverkningar som kommer med solen. Du får en fräsch lyster, samtidigt som Maxosol innehåller niacin och zink för att bibehålla en hälsosam och bra hud. Detta är ett av de bästa kosttillskotten som du kan använda dig av inför din solsemester eller sommar. Som vanligt rekommenderas det att du börjar i god tid för att få ut det mesta av din produkt.

Fördelar

 • Innehåller niacin och zink
 • Berikat med vitaminer (Vitamin E)
 • Skyddar huden och cellerna mot fria radikaler
 • Förbättrar motståndskraften i huden

5. Pharma Nord Bio-caroten

4.1
/
5

Det finns flera anledningar till varför du bör använda dig av ett betakaroten tillskott. Som du säkerligen redan har förstått så hjälper betakarotenet dig att få en starkare hud som blir brunare under sommaren, men betakaroten kan också förbättra dina slemhinnor, vilket bland annat bidrar till en bättre syn och ett bättre mörkerseende. Som ett förstadium till A vitamin lagras inte betakaroten i levern, utan lägger sig istället under huden, vilket i sin tur bidrar till att skydda huden mot farliga strålar. Pharma Nord Bio-caroten är mycket enkel att använda sig av och kommer i en förpackning med 150 stycken kapslar. Varje kapsel innehåller 9 mg, vilket är ganska så lite om man jämför med de andra produkterna i vårt test. Samtidigt så utgör en kapsel 563 % av det dagliga rekommenderade intaget, vilket i sig inte är speciellt dåligt. Pharma Nord Bio-caroten passar dock främst för den som söker lite mindre mängder betakaroten och som främst är ute efter hälsoeffekterna och inte en mer solbrun hud.

Fördelar

 • Lågdoserat (för den som önskar)
 • Innehåller 150 stycken kapslar
 • Förbättrar och skyddar huden
 • Låter dig behålla solbrännan längre

Vanliga frågor och svar om betakaroten

1. Vad används betakaroten till?

Ett tillskott av betakaroten i form av tabletter används främst för att förbättra solbrännan och ge din hud glow och lyster. Eftersom betakaroten är ett förstadie till vitamin A, så kommer det inte att ersätta något från din vanliga kost, utan är istället ett tillskott som du förser din kropp med dagligen. Den bästa effekten av tillskottet får du under tidig vår och sommar, men eftersom den har andra hälsofördelar är det bra att ta den året om. Betakaroten förbättrar t.ex. synen, immunförsvaret och slemhinnor.

2. Finns det några bieffekter/biverkningar med betakaroten?

Både ja och nej! Forskning har visat att betakaroten inte innehåller några som helst toxiska eller giftiga egenskaper. Om du däremot använder dig av kosttillskottet under en mycket lång tid eller om du intar för höga doser finns det risk för att din hud får en gul eller orange färg. Tittar man däremot på just Vitamin A så kan höga doser vara riskfyllt, men det är sällan något du behöver oroa dig för. Betakaroten kommer inte att omvandlas till A-vitamin om din kropp inte visar tecken på brist.

3. Hur mycket betakaroten behöver jag?

Det finns flera faktorer som påverkar hur mycket betakaroten (eller solbrun-tabletter som de också kallas) som du behöver och det är bland annat din ålder och ditt kön. Om du äter en balanserad och varierad kost räcker det vanligtvis med 3-6 mg om dagen för att du inte ska få näringsbrist på ämnet. Vill du däremot använda dig av våra betakaroten tabletter bäst i test för att uppnå en snyggare solbränna är det runt 30 mg om dagen som gäller. Kom ihåg att alltid följa doseringsanvisningarna på förpackningen.

4. Vilken betakaroten är bäst i test?

Det finns många riktigt bra produkter att välja mellan när du vill köpa solbrun-tabletter. Vi rekommenderar att du väljer ett varumärke som är pålitligt och som har många bra och positiva omdömen. I vårt bäst i test är det Healthwell Betakaroten som blev vinnaren just på grund av dess effektivitet och högdoserade innehåll. Alla betakaroten tabletter i vårt bäst i test är dock helt säkra och bra att använda sig av.

Summering

Betakaroten är egentligen inget kosttillskott som kan liknas med de livsviktiga vitaminer och mineraler som vår kropp behöver för att vara stark, frisk och må bra, men det är fortfarande ett riktigt bra val för den som vill skydda huden och göra den mer motståndskraftig. Även om betakaroten främst används för att få en finare och brunare bränna, så har den också många andra hälsofördelar. Du kan t.ex. använda dig av betakaroten för att främja dina slemhinnor, t.ex. i ögonen, men också för att förbättra synen, få friskare hud eller för att boosta immunförsvaret och minska risken för att bli sjuk ofta.

Med hjälp av detta bäst i test kan du hitta det absolut bästa betakaroten tillskottet för dig! Vi har varit mycket noggranna med att titta på innehållet i produkterna, men också säkerställa en hög kvalitet och ett kosttillskott som faktiskt gör nytta. Som tidigare nämnt är alla produkter helt säkra och trygga att använda sig av och bidrar till att du får en mycket bättre hud och hälsa. Då betakaroten är förstadiet till A-vitamin behöver du inte oroa dig för att det ska lagras i levern som vanlig A-vitamin gör. Istället går ämnet direkt och lägger sig i underhudsfettet för att verka optimalt på huden.

Vi hoppas att du nu har tillräckligt med information och fakta för att välja ut de bästa betakaroten tabletterna för dig. Kom ihåg att aldrig överstiga den rekommenderade dagliga doseringen och att biverkningar i form av orange/gul hud kan ske om du äter för mycket eller under för lång tid. Nu är det dags att förbereda dig inför sommaren och få den där fina brännan du alltid önskat! Vilka väljer du?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37