Rödbetsjuice bäst i test 2024 – Hitta bästa rödbetsjuicen

Rödbetsjuice är en populär dryck för personer som tränar mycket och vill förbättra uthålligheten och prestationsförmågan, exempelvis löpare. Det är även en nyttig dryck för personer som vill sänka blodtrycket och förbättra den allmänna hälsan. Rödbetan är mycket nyttig och full av antioxidanter och bra ämnen som ger stora hälsofördelar. Bland annat innehåller rödbetor mycket folat, kalium, nitrat men även en mängd c-vitamin. Ett glas rödbetsjuice om dagen kan ge en riktig hälso-boost.

Det finns en hel del produkter att välja mellan och det är inte alltid lätt att veta vilken som är den bästa rödbetsjuicen just nu. För att hjälpa dig att hitta rätt har vi jämfört flera olika produkter och utsett de 3 rödbetsjuicer som är bäst i test 2024. Du hittar även information om vad rödbetsjuice är för något, dess fördelar och annan viktig information.

Topp 3 bästa rödbetsjuicen 2024

 1. RÅ Rödbetsjuice bag-in-box
 2. RÅ Balans
 3. Biotta Rödbetsjuice
Testvinnare

1. Bästa ekolologiska rödbetsjuicen RÅ Rödbetsjuice bag-in-box

4.9
/
5
Fördelar
 • 98% rödbeta
 • Endast ekogoliska ingredienser
 • Lång hållbarhet – upp till 3 månader
Nackdelar
 • Förpackningen tar mycket plats

RÅ Rödbetsjuice bag-in-box från varumärket WellNOx är en ren råsaft av rödbeta som inte innehåller några tillsatser. Rödbetsjuicen är testets bästa produkt tack vare dess naturliga och ekologiska råvaror och goda smak. Juicen har fått fina användaromdömen och hyllats även i andra bäst i test. Dessutom är den prisvärd och kommer i en 3-liter bag-in-box som räcker länge. Den har en hållbarhet på minst en månad efter att den öppnats.

RÅ Rödbetsjuice bag-in-box innehåller 98% rödbeta och 2% äppelcidervinäger. Vinägern ger en fräsch syrlighet och gör att drycken smakar mer som en juice. Drycker med 100% rödabeta kan ofta bli väldigt jordiga i smaken. Tack vare äppelcidervinägern får den här drycken en mycket god smak och fräschör.

Även personer som testat RÅ röbetsjuice intygar att det är en av de bästa produkterna på marknaden. Juicen har fått många positiva användaromdömen och har ett genomsnittsbetyg på 4,7. Smaken är det som de flesta användare väljer att skriva om. Många beskriver den som en mycket god och frisk juice med det lilla extra. Många av användarna hyllar det näringsrika innehållet och juicens positiva effekter, bland annat sänkt blodtryck.

2. Bästa premiumval av rödbetsjuic RÅ Balans

4.7
/
5
Fördelar
 • Fri från konserveringsmedel
 • Inget tillsatt socker
 • Öppnad förpackning håller minst en månad.
Nackdelar
 • Dyr

RÅ Balans är, precis som testvinnaren, en omtyckt produkt från varumärket WellNOx. Det är en mycket god rödbetsjuice som även innehåller lingon. Det är den bästa juicen för dig som vill ha en god och mildare rödbetssmak.

RÅ Balans är en ren och osötad juice utan några tillsatser eller konserveringsmedel. Den innehåller 70 % ekologiska rödbetor och 30 % lingon från de norrländska skogarna vilket ger en frisk och mycket god smak. Det är den produkt i den här jämförelsen som innehåller lägst andel rödbetsjuice. Lingon är också rika på antioxidanter vilket ger en nyttig juice.

De flesta användaromdömen om RÅ Balans är positiva. Många skriver att smaken är mycket god och att den hjälper mot högt blodtryck. Däremot är det flera användare som klagar på det höga priset. Det är den dyraste produkten i testet.

3. Bästa budgetval av rödbetsjuice Biotta Rödbetsjuice

4.4
/
5
Fördelar
 • Nitratrik
 • Frisk smak
 • Lågt pris
Nackdelar
 • Tillverkad i Schweiz

Biotta rödbetsjuice är en annan populär juice som säljs i flera gym och hälsokostbutiker. Produkten kallas ofta för en naturlig sportdryck och deras målgrupp är främst personer som tränar uthållighetskrävande sporter. Den kan drickas regelbundet och är perfekt vid uthållighetsträning.

Det är en ganska dyr produkt, men som tur är går den att köpa som 6-pack för bättre pris. Det är dock en mycket bra produkt som har vunnit flera bäst i test och fått höga betyg. Den består av 100 % ren rödbetsjuice utan några tillsatser.

Biotta rödbetsjuice har fått fina användarrecensioner som intygar att juicen ger energi, ökad prestationsförmåga och sänkt blodtryck. De flesta skriver att smaken är god, men några enstaka recensioner beskriver smaken som jordig. Vissa tar även upp att konsistensen är tjock och kan därför blandas med vatten.

 

Hur valde vi produkterna?

För att välja vilka rödbetsjuicer som är bäst i test har vi tittat på flera olika faktorer, bland annat följande:

 • Innehåll – Hur stor andel rödbeta innehåller juicen? Är den fri från socker, konserveringsmedel och andra tillsatser?
 • Prisvärdhet – Hur mycket kostar en deciliter utspädd (ej koncentrerad) juice? Innehåller produkten något annat som kan motivera ett högre pris?
 • Smak – Smakar juicen gott eller smakar den för jordigt? Vad tycker personer som provat juicen?
 • Förpackning – Är förpackningen smart och/eller miljövänlig?

Att tänka på vid köp av rödbetsjuice

Jämfört med många andra kosttillskott är rödbetsjuice är en ganska enkel produkt att köpa. De flesta rödbetsjuicer som finns på den svenska marknaden har mycket rent innehåll vilket gör att du inte behöver läsa komplicerade ingredienser i innehållsförteckningen. Innehållet är en av de viktigaste faktorerna när du väljer rödbetsjuice. Det finns många bra produkter som är helt fria från konserveringsmedel och andra tillsatsämnen och därför bör det vara en av de första sakerna du tittar efter när du väljer rödbetsjuice. Samtliga rödbetsjuicer i vårt bäst i test är fria från tillsatser och innehåller endast naturligt innehåll.

Du bör även vara noga med att kolla om produkten är ett koncentrat eller en utspädd juice. Ett koncentrat kan verka mycket dyrare än juicen, men när den späs ut med vatten ändras literpriset. Jämför därför alltid priset för en deciliter färdig juice istället för priset för en förpackning. Koncentrat har även en miljöfördel eftersom vatten inte behöver transporteras.

Om du ogillar rödbetssmaken bör du leta efter en juice med tillsatta smakämnen, exempelvis äppelcidervinägern eller citronjuicekoncentrat. Dessa ingredienser ger både syra, fräschör och god smak till rödbetsjuicen.

Frågor och svar om rödbetsjuice

Intresset för rödbetsjuice har exploderat de senaste åren och allt fler är intresserade att prova drycken. Det är vanligt att ha en del funderingar vid köp av rödbetsjuice och därför har vi sammanställt svaren till några av de vanligaste frågorna här.

1. Vad är rödbetsjuice?

Rödbetsjuice är, precis som det låter, en juice gjord på rödbetor. Rödbetan är en rotfrukt som innehåller mycket antioxidanter som har många hälsofrämjande egenskaper. Rödbetsjuice görs på råsaft från rödbetor.

2. Vad är rödbetsjuice bra för?

Rödbetsjuicens populäritet beror på dess många hälsoegenskaper, bland annat följande:

Högt innehåll av nitrat och flavonoider. Nitrat omvandlas till kväveoxid som vidgar blodkärlen vilket i sin tur förbättrar både blodcirkulationen och transporten av mjölksyran. Det hjälper kroppen att ta upp syre vilket i sin tur förbättrar prestationsförmågan. Det gör att rödbetsjuicen är särskilt bra för uthållighetsträning som löpning och cykling. Det är exempelvis ett populärt tillskott för maratonlöpare eller längdskidåkare.
Det höga innehållet av nitrat är även bra för att sänka blodtrycket. Forskning från Karolinska Institutet bevisar rödbetsjuicens effekt på blodtrycket.
Innehåller på c-vitamin vilket bland annat är bra för immunförsvaret och kroppens upptag av järn.
Det höga innehållet av antioxidanter skyddar kroppen mot oxidativ stress och skadeverkan från fri radikaler. Det ger många hälsofördelar, bland annat ökat skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

3. När är det bra att dricka rödbetsjuice?

Många dricker ett glas rödbetsjuice om dagen för att ta del av betans hälsoeffekter. Det går att dricka mer än ett glas juice om du önskar, men ett glas om dagen räcker för att uppnå hälsoeffekter.

Om du använder rödbetsjuice för att förbättra din träning bör du dricka juicen cirka 1-2 timmar innan passet. Inför tävling kan du dricka mer än ett glas och ge kroppen en boost. Du kan du ladda upp 6-7 dagar innan med två glas på ca 2,5 deciliter två gånger om dagen. På tävlingsdagen kan du ta ett glas cirka 90-120 minuter innan tävlingen.

Sammanfattning

Intresset för rödbetsjuice har ökat stort de senaste åren i takt med att allt fler fått upp ögonen för rödbetans många hälsoeffekter. Den har ett mycket högt innehåll av nitrat och antioxidanter vilket i sin tur har många hälsofördelar. Ett glas rödbetsjuice om dagen kan sänka blodtrycket, ge mer energi och förbättra hälsan. Rödbetsjuice är full av antioxidanter som skyddar kroppen mot fri radikaler vilket ger ökat skydd mot bland annat hjärt- och kärlsjukdomar.

Det finns många olika rödbetsjuicer på den svenska marknaden vilket gör att det kan vara svårt att välja. Vi har jämfört många olika produkter och valt ut de 5 som är bäst i test. Testvinnaren RÅ Rödbetsjuice bag-in-box är en prisvärd juice med ett rent innehåll. Juicen är helt fri från tillsatser och innehåller bara naturliga och ekologiska råvaror. Dessutom har den en mycket god smak som hyllas både av användare och av testpanelen.

Innehåll

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22