Yokebe måltidsersättning – Omdöme & Recension

Det finns många människor i Sverige idag som på ett eller annat sätt vill försöka gå ner i vikt. Detta kan ske av ett flertal olika anledningar och en till exempel beror på att man vill nå en form som man känner är mer hälsosam och undvika de många sjukdomar som en övervikt kan innebära. Men det kan också handla om att man helt enkelt vill komma i bättre form och kunna vara mer mobil och rörlig i sin vardag.

Oavsett vilken anledningen är så kan detta vara väldigt svårt på grund av flera olika skäl. Man kan till exempel uppleva att man medan man försöker gå ner i vikt hela tiden är hungrig och att livskvaliteten därmed försämras. Det är också vanligt att man upplever saker som att man är ofokuserad eller lätt blir irriterad. Att gå ner i vikt är alltså inte en enbart enkel resa utan kommer med många stora utmaningar.

Det finns dock olika sätt att gå till väga för att kunna underlätta själva processen av att gå ner i vikt. Ett av dessa sätt är att ersätta sina måltider med en måltidsersättning. Att lägga om sin kost är ett av de viktigaste om inte det viktigaste verktyget för att kunna gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Men detta kommer som sagt med utmaningar och att äta mindre än man är van vid kan vara påfrestande på många olika sätt. Dessutom finns det en stor risk att man riskerar att missa många av de viktiga näringsämnen som kroppen behöver om man väljer att till exempel utesluta vissa delar ur sin kost. Att använda sig av en måltidsersättning är ett sätt att gå ner i kalorier, samtidigt som man kan vara trygg i att kroppen kommer att få i sig allt det den behöver.

En av de stora aktörerna på marknaden när det kommer till måltidsersättning i Sverige är Yokebe. Detta är en ersättning som består av proteiner, kolhydrater, vitaminer och mineraler och ser till att man får i sig allt det man behöver på en dag, men ändå kan hålla nere på kalorierna för att kunna gå ner i vikt. Ersättningen blandas med mjölk och kan sedan drickas på ett smidigt och enkelt sätt. En av de stora fördelarna med denna måltidsersättning är att den endast innehåller tvåhundrafemtio kalorier per portion, vilket gör att den kan vara en fantastisk hjälp för den som vill äta färre kalorier och därmed gå ner i vikt.

Fördelarna med Yokebe

Många som försöker gå ner i vikt tänker att det ska ske genom att till exempel börja träna mer eller genom att försöka utesluta små saker i sin kost som till exempel fika eller läsk. Detta kan vara viktiga pusselbitar i den stora utmaningen som det innebär att försöka tappa vikt, men det kommer sällan att ta en hela vägen. De allra flesta som har problem med en för hög vikt behöver se över sin kost på ett eller annat sätt. Så länge man får i sig fler kalorier än vad kroppen gör av med under en dag kommer man att gå upp i vikt och om man vid upprepade måltider flera gånger om dagen äter alldeles för mycket kommer detta att göra att träning och att till exempel utesluta sötsaker inte kommer att räcka.

Att därför dra ner på kalorier vid de regelbundna måltiderna är den kanske största nyckeln till att kunna gå ner i vikt. Fördelen med Yokebes måltidsersättning är att den som sagt är extremt snål på kalorier. Detta gör att man enkelt kan lägga sig på det underskott av kalorier som krävs för att man ska kunna gå ner i vikt. Att byta ut sina måltider mot denna ersättning kommer alltså vara ett extremt effektivt sätt att gå ner i vikt.

En annan sak som gör att det är svårt att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt är att man riskerar att utesluta och missa vissa viktiga mineraler och vitaminer som kroppen behöver. Fördelen med Yokebes måltidsersättning är att den innehåller 22 stycken olika vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera på ett optimalt sätt. Därför är detta ett väldigt bra alternativ som gör att risken att reducera eller ta bort saker i sin kost blir mindre.

En annan stor fördel med denna måltidsersättning är att den har en hög halt av protein. En av de stora bovarna när det kommer till våran vikt är olika typer av snabba socker som när det inte förbrukas omvandlas till fett och sätter sig på kroppen. Genom att i stället använda sig av protein som energikälla, minskar man risken för att få i sig för mycket socker som man inte kan göra av med och som därmed gör att man går upp i vikt. Denna måltidsersättning är alltså genomtänkt komponerad för att man på ett effektivt och hälsosamt sätt ska kunna gå ner i vikt.

Nackdelarna

Många skulle kanske höja på ögonbrynen över det pris som denna ersättning ligger på. Det kommer troligen att bli lite dyrare per måltid än om man skulle äta vanlig lagad mat. Man får alltså räkna med en något högre månadskostnad när det kommer till mat om man bestämmer sig för att byta ut sin kost mot denna ersättning. Å andra sidan ska man ha med sig att de pengarna man lägger på denna ersättning kan vara en fantastisk investering i liv och hälsa. Är det något som är värt att lägga lite extra pengar på så är det väl helt enkelt att må bra och att ha en kropp som man trivs med och som fungerar som den ska.

Man skulle också kunna se det som en investering för framtiden, där man genom att med hjälp av detta effektiva verktyg kunna gå ner i vikt och lägga om sina kostvanor och på så sätt i framtiden kunna undvika saker som kostar pengar som till exempel snabbmat flera gånger i veckan. En hälsosammare livsstil kan alltså i framtiden också leda till mer pengar över i slutet på månaden och det kan därför vara värt att betala lite extra över en tid för att nå denna hälsa.

Biverkningar från Yokebe

När det kommer till denna produkt har man inte kunnat upptäcka några vanliga biverkningar som de flesta kan få. Detta är såklart positivt och gör att man kan känna sig tryggare när man använder produkten. Men det finns några saker man bör ha med sig innan man börjar använda en produkt som denna. Till exempel ska man alltid rådfråga sin läkare innan man börjar ta nya mediciner och andra preparat som kan påverka ens hälsa på ett eller annat sätt. Det är bra att alltid ha en dialog med någon medicinskt kunnig innan man gör stora förändringar i till exempel kost.

En annan sak som kan vara bra att ha med sig är att steget kan kännas stort när det kommer från att gå från stora mängder lagad mat varje dag till att endast äta en måltidsersättning två gånger om dagen. Därför kan det vara bra att göra denna förändring stegvis. Att till exempel börja med att byta ut en måltid om dagen eller kanske till och med en måltid varannan dag mot ersättningen kan vara en bra början. Även här är det bra att rådfråga människor som har en medicinsk kunnighet på området för att kunna ta reda på vad som passar bäst för just dig.

Vad är Yokebe måltidsersättning?

Yokebe måltidsersättning är ett pulver som man blandar ut med mjölk och sedan kan använda för att ersätta en eller flera måltider om dagen. Detta kan vara ett effektivt sätt att gå ned i vikt, då drycken är väldigt rik på protein och innehåller få kalorier.

Hur många kalorier?

Yokebe måltisdryck innehåller endast 250 kalorier per servering. Detta gör att man väldigt effektivt kan gå ned i vikt om man ersätter en eller flera måltider med denna dryck. Att minska sitt kaloriintag är nämligen en av de viktigaste bitarna i en viktminskningsprocess för den som vill komma i bättre form.

Vad säger vetenskapen?

Vi vet att det är viktigt att få i sig alla de mineraler och vitaminer som kroppen behöver och att drycken innehåller 22 olika vitaminer och mineraler är därför såklart positivt och viktigt. Man vet också att protein är en bättre energikälla än till exempel kolhydrater när man vill gå ned i vikt.

Skillnaden mot andra ersättningar

Det höga innehållet av protein gör att man får en större känsla av mättnad, vilket är positivt eftersom hunger är en av de stora utmaningar som många som byter ut sin kost mot ersättningar upplever. Dessutom har den ett högre antal vitaminer och mineraler än många andra ersättningar.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37