Veganskt proteinpulver bäst i test 2024 – En jämförelse alla veganska alternativ

1. Healthwell Hampaprotein EKO 2. Better You Ärt & havreprotein 3. Holistic risprotein
Healthwell Hampaprotein EKO bästa veganska proteinpulver

Better You Ärt & havreprotein

Holistic risprotein

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Allt fler människor väljer idag bort animaliska produkter i sin kost och veganska proteinpulver har blivit ett mer självklart val under de senaste åren. Om du tränar mycket eller går på diet är protein något som är extra viktigt. Det är nämligen med hjälp av protein som dina muskler kan öka i styrka och volym, vilket i sin tur leder till ett bättre och mer effektivt träningsresultat. Om du har brist på protein kommer kroppen att börja ta proteinet från musklerna och dessa börjar då sakta men säkert att förtvina.

Om du är på jakt efter ditt nya bästa veganska proteinpulver så har du kommit helt rätt. Vi har nämligen rannsakat marknaden och plockat ut våra absoluta favoriter inom kategorin. Ett veganskt proteinpulver är helt enkelt ett kosttillskott som inte innehåller protein från animaliska källor. Istället har tillverkarna valt ingredienser som uteslutande kommer från växtriket.

Det är inte alltid lätt att veta vilket proteinpulver som du ska välja och ännu knepigare kan det bli när du letar efter ett veganskt alternativ. Orsaken till detta är helt enkelt för att utbudet inte är lika stort som produkter med animaliska proteiner. Vi gör det lättare för dig att välja och har bara valt ut högkvalitativa produkter med höga proteinhalter och näring som snabbt tas upp av kroppen.

Topp 4 bästa veganska proteinpulver 2024

 1. Healthwell Hampaprotein EKO
 2. Better You Ärt & havreprotein
 3. Rawpowder Ekologiskt Pumpakärnprotein
 4. Holistic risprotein
Testvinnare

1. Healthwell Hampaprotein EKO

4.9
/
5

Hampaprotein EKO från Healthwell är ett renodlat och ekologisk protein som är utvunnet av hampa. Här har tillverkaren använt sig av mycket snälla och skonsamma processer som säkerställer att all näring kvarstår när proteinet är utvunnet. Hampaprotein EKO består till 50 % av högvärdigt protein, men också 50 % av kostfibrer och nyttiga essentiella fettsyror som är bra för kroppen. För dig som söker ett riktigt bra proteinpulver som är helt veganskt och fritt från tillsatser är Hampaprotein EKO något vi kan rekommendera starkt. Proteinpulvret passar utmärkt för människor som tränar mycket, men också för dig som vill ha ett mer naturligt och neutralt val som du t.ex. kan använda i bakning.

Fördelar

 • Vegansk och tillverkad av 100 % hampaprotein
 • Ekologisk
 • Neutral och naturell smak
 • Innehåller mycket omega-fettsyror, fibrer och protein

2. Better You Ärt & havreprotein

4.7
/
5

Med detta ärt- och havreprotein från Better You kan du effektivisera din träning och främja starka och friska muskler. Proteinet är specifikt framtaget för dig som föredrar att använda det i matlagning eller i bakning, alternativt för dig som vill göra proteinrika smoothies med hjälp av råvaror från naturen. Better You – Ärt & havreprotein är 100 % veganskt och fritt från tillsatser. Det är dessutom helt naturligt och har en neutral och god smak. Better You – Ärt & havreprotein passar extra bra för dig som tränar för att gå ner i vikt, men inte vill förlora muskler på köpet. Det är nämligen helt fritt från socker, vilket innebär att det är ytterst få kalorier i den. Ska vi vara mer exakta innehåller en portion endast 63 kalorier. Kan det bli bättre?

Fördelar

 • Fri från laktos och socker
 • 85 % protein från havre och ärtor
 • Passar bra till smoothies och bakning

3. Rawpowder Ekologiskt Pumpakärnprotein

4.3
/
5

Precis som namnet beskriver är Rawpowder Ekologiskt Pumpakärnprotein ett proteinpulver som är skapat med hjälp av pumpakärnor. Proteinpulvret är 100 % veganskt, naturligt och ekologiskt, vilket främjar både hälsa och miljö. Genom att stenmala pumpakärnorna har tillverkaren lyckats utvinna ett protein som är mycket rikt på viktiga vitaminer och mineraler. I Rawpowder Ekologiskt Pumpakärnprotein kommer du bland annat att hitta magnesium som ser till att du får en normal och balanserad muskelfunktion, men också kalcium som bidrar till att stärka ditt skelett och dina naglar. Pulvret har en neutral smak som gör att du kan blanda det med nästan vad som helst, t.ex. smoothie, mjölk, vatten eller juice. Varje portion innehåller 21 gram protein och 125 kalorier. Det gör att du med fördel kan använda dig av det efter eller innan träning och som ett bra komplement till din vardagliga kost.

Fördelar

 • Rikt på magnesium och kalcium
 • Fritt från tillsatser och konserveringsmedel
 • Tillverkat av ekologiska och stenkrossade pumpafrön
 • Innehåller tryptofan (aminosyra)

4. Holistic risprotein

4.2
/
5
Fördelar
 • Innehåller 40 gram protein
 • Ekologisk och miljöcertifierad
 • Fri från tillsatser
 • Passar veganer
Nackdelar
 • Vissa kan ha svårt för smaken

Det bästa veganska proteinpulvret för dig är ett veganskt proteinpulver som uppfyller alla dina behov gällande innehåll och proteinhalt. Svårare än så är det egentligen inte. Med Holistic risprotein får du ett proteinpulver som är utvunnet från ekologisk råris och där tillverkningsprocessen är mycket varsam. Det Holistic har gjort är att värma råriset i 50 grader och utan att tillsätta några konstgjorda eller skadliga kemikalier. Holistic risprotein kan med fördel användas i matlagning eller i bakning, vilket är utmärkt för den som har svårt för konsistensen eller smaken. Varje portion innehåller 40 gram protein och endast 143 kalorier. Tittar vi på kaloriintaget är det dock betydligt fler än vad som finns i Ärt & havreproteinet från Better You.

Vanliga frågor och svar om veganskt proteinpuvler

Här nedan listar vi de vanligaste frågorna och svaren när det är dags för dig att hitta det bästa veganska proteinpulvret för en mer hälsosam kost och ett extra tillskott för muskeluppbyggnad.

Vad är ett veganskt proteinpulver?

Ett veganskt proteinpulver är ett kosttillskott som du kan använda dig av för att effektivisera din träning och få starkare och större muskler som är mer uthålliga. Att proteinpulvret är veganskt betyder att det inte kommer från animaliska källor, utan 100 % från växtriket.

Hur mycket proteinpulver ska jag använda?

Det beror helt på vad det är för produkt och tillverkare som du använder dig av. Det vanligaste är 1-2 skopor med pulver 1-3 gånger om dagen, men variationer kan förekomma och därför bör du alltid se till att läsa doseringsanvisningen innan användande. Hur mycket protein du får i dig från din vanliga kost är också av betydelse.

Vem är i behov av ett veganskt proteinpulver?

Veganska proteinpulver passar för dig som är vegan, vegetarian eller som vill minska på animaliska produkter i din kost. Att tillföra extra protein i kosten är viktigt för den som tränar, men även för den i övre åldern och den som går på strikta dieter.

Vad är veganska proteinpulver tillverkade av?

När varumärken skapar ett veganskt proteinpulver använder de sig av växtriket för att utvinna protein. Det är t.ex. mycket vanligt att använda ärtprotein, men också protein som kommer från råris är vanligt förekommande och mycket populärt. Många tillverkare väljer att blanda protein från två olika källor, vilket är något vi kan se med Better You’s Ärt & havreprotein. Orsaken till detta är oftast för att säkerställa att proteinhalten blir tillräckligt hög, samtidigt som du får ta del av andra viktiga och bra näringsämnen.

Summering

Att veta vilket det bästa veganska proteinpulvret är…är inte alltid det lättaste! I takt med att populariteten växer är det fler och fler tillverkare som börjar satsa på vegetariska eller veganska alternativ. Du behöver inte själv vara vegan för att använda dig av proteinpulver från växtriket, utan det kan helt enkelt handla om att du föredrar färre animaliska källor i din kost.

I vår veganska proteinpulver bäst i test har vi endast valt ut produkter som vi anser håller en hög kvalitet och som har fått riktigt goda recensioner och omdömen. Vi har även säkerställt att många är ekologiska och att de är miljöcertifierade, samt att tillverkaren har använt sig av en råvara från växtriket som innehåller rikligt med protein. Den neutrala smaken som majoriteten av produkterna har gör att du inte behöver begränsa dig till hur du vill använda dig av pulvret. Vill du inte dricka det med vatten kan du använda det i matlagning eller i bakning för extra proteinrika smaskigheter att njuta av.

Är det dags att komma igång med träningen på allvar? Då är ett proteinpulver som är veganskt något som du definitivt ska satsa på!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Malin Samuelsson
Malin Samuelsson

Malin Samuelsson har skrivit om hälsa och näring på Bigheart.se från 2020. Malin har en bakgrund som skribent på en utav Sveriges största sajter om hälsa. Malin håller alltid ett vakande öga på Livsmedelsverket och EU-kommissionen för att se vilka nyheter som kan dyka upp här näst.

Articles: 16