Bästa Lion’s Mane 2024 – Se vart du kan köpa Lions Mane i Sverige (Four Sigmatic)

1. Mind Avenue 2. Four Sigmatic  3. Four Sigmatic 
 

Four Sigmatic Elixir Instant Lions Mane bästa lion's mane

Four Sigmatic Ekologiskt Kaffe Instant Lion's Mane & Chaga

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Igelkottstaggsvamp, eller lions mane som det också kallas, är en svamp som på många sätt kan liknas med cordyceps och chaga. Svampen växer vilt och har sedan urminnes tider använts i samband med hälsokurer, främst i Asien. Lions mane är också mycket nyttigt och har därför kommit till stor använd i det japanska, kinesiska och i det indiska köket. Att kombinera nyttigheter med smaskigheter är inte alltid lätt, men med vår lions mane bäst i test kommer du hitta bra produkter för att lyckas.

Det finns flera saker till varför du kan vara i behov av att använda dig av lions mane som en typ av kosttillskott. Förutom att svampen ser till att förbättra hjärnhälsan, så hjälper den dig även att stärka immunförsvaret och se till att du får ett reglerat och bra blodsocker. Människor över hela världen använder sig idag av svampen för att få positiva effekter på hälsan i form av ett stärkt immunförsvar, balansera sina kolesterolnivåer eller för att få i sig näringsgivande antioxidanter. Svampen verkar antiinflammatoriskt i kroppen och en forskningsstudie som utfördes visade att svampen potentiellt även kan användas för att behandla olika sjukdomar som hjärtproblem, dålig matsmältning och diabetes. Detta är dock ingenting som ännu är bevisat och därför bör du inte självmedicinera dig med svampen innan du har rådfrågat din läkare.

Topp 3 bästa lion’s mane 2024

 1. Mind Avenue Focus Blend med Lion’s Mane
 2. Four Sigmatic Elixir Instant Lions Mane
 3. Four Sigmatic Ekologiskt Kaffe Instant Lion’s Mane & Chaga
 4. Bättre Hälsa Lion’s Mane
Testvinnare

1. Mind Avenue Focus Blend med Lion’s Mane

5
/
5
Fördelar
 • Hög koncentration Lion’s Mane
 • Väldigt god smak
 • Märkbar effekt på fokus och energi
 • Blandad med andra örter för ökad effekt
Nackdelar
 • Lite dyr
 • Ibland slutsåld

Mind Avenue Focus Blend är en svensk aktör på marknaden med 620mg högkvalitativ och ekologisk Lion’s Mane. Här har man kombinerat Lion’s Mane med andra nootropiska svampar och örter som Maitake, Chaga och Bacopa för ökad kognitiv effekt. Produkten har en kombination av Lion’s Mane extrakt och torkat pulver från fruktkropp vilket gör att du får maximal effekt av de aktiva komponenterna hericenones, erinacines and beta glukaner. Extraktet har 40% beta glukaner och är bland de högsta koncentrationen på marknaden. Varje batch labb-testas för aktiva komponenter vilket gör att du alltid får samma garanterade nivå aktiva ämnen.

En portion är 1 tsk pulver som hälls direkt i kaffet, varmt vatten eller mjölk. Det går också att lägga pulvret i en smoothie. Varje burk innehåller 30 portioner, vilket är 90g pulver.

2. Four Sigmatic Elixir Instant Lions Mane

4.9
/
5
Fördelar
 • Kommer i färdiga portionspåsar
 • Innehåller både lions mane och nypon, rosenrot m.m
 • Hälso-elixir för hela kroppen
Nackdelar
 • Lite dyr
 • Smaken

Four Sigmatic Elixir Instant Lions Mane passar för dig som söker ett kosttillskott med så många olika hälsoeffekter som möjligt. Till Four Sigmatic Elixir Instant Lions Mane har tillverkaren valt att kombinera den populära svampen tillsammans med andra ingredienser som höjer ditt välmående. Four Sigmatic Elixir Instant Lions Mane innehåller bland annat nypon, rosenrot, stevia och åkermynta, som tillsammans med lions main blir ett riktigt elixir för kroppen. För att det ska bli enkelt för dig att portionera har tillverkaren valt att använda sig av färdiga portionspåsar – smidigare än så blir det alltså inte!

3. Four Sigmatic Ekologiskt Kaffe Instant Lion’s Mane & Chaga

4.7
/
5
Fördelar
 • Tillverkat av ekologiskt kaffe och lions mane
 • Innehåller även rosenrot och chaga
 • Ger bra fokus utan koffein-dipp
Nackdelar
 • Dyrt alternativ till kaffe

Har du svårt för själva smaken från lions mane kan det här kaffepulvret lämpa sig bättre. Det här är ett riktigt bra alternativ för den som älskar kaffe, men fortfarande vill få i sig alla näringsämnen och positiva hälsoeffekter som svampen har. Pulvret blandas enkelt ut i varmt vatten och ger dig samma minskade stress-effekter som kaffe har, samtidigt som ditt immunförsvar kommer att förbättras och din koncentrationsnivå ökar. Ekologiskt Kaffe Instant Lion’s Mane & Chaga kan användas som en bra ersättning till klassiskt kaffe under dagen eller på morgonen.

4. Bättre Hälsa Lion’s Mane

4
/
5

På tredje plats i vårt bäst i test har vi valt att lista Bättre Hälsa Lions Mane. Här får du en produkt som är både vegansk och ekologisk, samtidigt som den kommer i en lättdoserad pulverform. Det innebär att svampen först har torkats och sen pulveriserats för att kunna använda t.ex. i dryck eller i matlagning. Lions mane har blivit otroligt populärt under de senaste åren och med Bättre Hälsa Lions Mane kan du se till att förbättra din koncentrationsförmåga och ditt fokus. I Asien använder invånarna sig av svampen för precis detta ändamål, men där förtärs den främst i färsk eller torkad form. Bättre Hälsa Lions Mane är en högkvalitativ produkt och tillskott som du med fördel kan använda dig av dagligen. Se till att du läser igenom doseringen ordentligt och överstig inte denna.

Fördelar

 • Kan användas i mat och dryck
 • Kommer pulveriserat i stor förpackning
 • Tillverkad av ekologiskt extrakt

Vanliga frågor och svar

1. Är lions mane och reishi samma sak?

Både lions mane och reishi har visat sig ha mycket positiva effekter på kropp och sinne, och även om de båda kommer från naturen och i form av svampar, så är de inte samma sak. På svenska kallas reishi-svampen för Lacksticka och är känd för sitt mycket höga näringsinnehåll. Det är förvisso något som lions mane också har, men här finns även många andra egenskaper som säga ha en positiv verkan på hjärt- och hjärnsjukdomar, samt diabetes.

2. Finns det några studier som visar att lions mane verkligen fungerar?

Ja och väldigt många! En av dessa studier kan du läsa mer om på US National Library of Medicine National Institutes of Health och där kunde man tydlig se att svampen verkade effektivt i det kognitiva och neurologiska systemet i kroppen. Vi vill dock återigen påpeka vikten av att inte självmedicinera sig för en sjukdom utan att först rådfråga din läkare.

3. Hur mycket ska jag ta per dag?

Det vanligaste är att använda ca 1 krm pulver blandat med 2 dl vätska om dagen, men doseringen kan skilja sig mycket åt från olika tillverkare och därför är det viktigt att du läser på den förpackning som du väljer.

4. Fungerar kosttillskott verkligen

Enligt Läkemedelsvärlden finns det inga bevis på att kosttillskott fungerar, men detta är något som du själv måste ta beslut om. Otaliga studier visar på att lions mane har fantastiska egenskaper som främjar din mentala såväl som fysiska hälsa.

Summering

Lions mane har används sedan en mycket lång tid tillbaka när att främja en bättre hjärnhälsa hos människor. I Asien är svampen lite extra populär och används både invärtes och utvärtes, såväl som i dryck eller i samband med matlagning. I Sverige kommer kosttillskottet främst i pulverform som du själv doserar efter instruktioner. Med hjälp av svampen kan du se till att förbättra ditt minne, din kognitiva förmåga och din koncentration. Svampen har även visat sig ha mycket bra effekt på den som lider av diabetes eller hjärtsjukdomar. Följ den senaste trenden och främja hälsan du också! Här hittar du de bästa lions mane som finns på marknaden idag!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37