Bästa reishi svamp 2024: Jämför reishi extrakt & pulver

Reishi är en svamp som använts som medicinalväxt under lång tid i Asien. Svampen, som på svenska heter lackticka, växer på plommonträd i Japan och är en viktig ingrediens i kinesisk medicin. Svampen är en antioxidantrik ingrediens som bland annat stimulerar immunförsvaret, sänker blodtrycket och har en lugnande verkan.

Topp 5 bästa reishi svamp 2024

 1. Mind Avenue Chill Blend med Reishi
 2. Terranova Reishi
 3. Four Sigmatic Elixir Instant Reishi & Tulsi
 4. Rawpowder Reishi Svamp Pulver EKO
 5. Healthwell Reishi
 6. Dr Mercola Fermented Mushroom Complex
Testvinnare

1. Mind Avenue Chill Blend med Reishi

5
/
5
Fördelar
 • 1030 mg Reishi från högkvalitativa extrakt och pulver för bättre avslappning
 • Härlig earthig smak utan bitterhet
 • Blandad med andra örter för ökad effekt
 • Från Sverige
Nackdelar
 • Lite dyr
 • Ofta slutsåld

Mind Avenue Chill Blend är en svensk aktör på marknaden med hela 1030 mg högkvalitativt Reishi. Det unika med denna produkt är att den innehåller Reishi i tre olika former som ger mycket hög effekt: Två olika typer av extrakt från fruktkropp och sporer, kombinerat med torkat Reishipulver. Extraktet från fruktkroppen har minst 30% beta glukaner och minst 3% triterpener, extraktet från sporerna har minst 4% triterpener och det torkade pulvret från fruktkroppen har 2% polysackarider. Varje batch labb-testas för aktiva komponenter vilket gör att du alltid får samma garanterade nivå aktiva ämnen.

Produkten är ett instant pulver och är en blandning av Reishi och andra lugnande örter såsom helig basilika, ashwagandha och l-theanine. En portion är 1 tsk pulver som hälls i varmt vatten eller mjölk och dricks som te. Det går också att lägga pulvret i en smoothie. Varje burk innehåller 30 portioner, vilket är 90g pulver.

2. Terranova Reishi

4.9
/
5

Det här reishi-tillskottet från varumärket Terranova är enligt oss en riktigt bra reishiprodukt. Det är ett veganskt tillskott som består av högdoserade kapslar med frystorkat reishiextrakt. Kapslarna är veganska och helt fria från tillsatser. Varje portion innehåller 500 milligram reishi.

När reishi frystorkas tas näringsämnena och enzymerna i svampen tillvara på bästa sätt. De smidiga kapslarna gör det smidigt att få i sig i stora mängder näringsrik reishi. Den maximala dosen är 3 kapslar per dag.

Terranova Reishi har fått positiva omdömen från kunderna. Superbra och mycket effektivt är det många som skriver. Vi håller med om att det här är ett riktigt bra tillskott med reishi!

3. Four Sigmatic Elixir Instant Reishi & Tulsi

4.9
/
5
Fördelar
 • Four Sigmatic Reishi är en favorit världen över!
 • Från Finland
 • Ger ett lugn och avslappnade
Nackdelar
 • Lite dyr

Det här tillskottet från varumärket Four Sigmatic är enligt oss marknadens bästa reishiprodukt. Elixir Instant Reishi & Tulsi från Four Sigmatic är en premiumprodukt i jämförelsen. Det är ett instant-pulver som tillverkats av reishi och tulsi. Båda är traditionella extrakt som har många hälsofrämjande egenskaper. Tulsi kallas även för helig basilika och är en viktig ingrediens inom ayurveda. Pulvret blandas ut med hett vatten och intas med fördel på kvällen för att varva ned innan läggdags.

Pulvret är förpackat i praktiska portionsförpackningar som används för att göra te. Varje förpackning innehåller 20 påsar vilket gör det till en av de dyraste produkterna i jämförelsen. Det är en lyxig produkt som även har en god smak.

4. Rawpowder Reishi Svamp Pulver EKO

4.7
/
5

Reishi Svamp Pulver EKO från varumärket Rawpowder är det bästa pulvret som innehåller reishi. Det är ett finmalt pulver som tillverkas av ren ekologisk reishi. Tillskottet är ekologiskt certifierat.

En förpackning innehåller 125 gram och den rekommenderade doseringen är 0,5-1 tesked om dagen. En tesked motsvarar cirka 2 gram pulver vilket gör att produkten räcker länge. Pulvret kan smidigt blandas i juicer, i yoghurt eller i smoothies.

Användarna ger tillskottet positiva recensioner och skriver bland annat att det är gott och ger mer energi.

5. Healthwell Reishi

4.5
/
5

Reishi från varumärket Healthwell är det bästa valet om du letar efter ett mycket prisvärt tillskott. Det är extra högdoserat vilket gör att du får mycket reishi för pengarna. Kapslarna är helt vegetabiliska och passar även veganer. Varje kapsel innehåller 560 mg svampextrakt vilket motsvarar hela 11,2 gram torkad svamp.

Healthwell Reishi har fortfarande inte fått några kundrecensioner, men det är ett mycket populärt varumärke som är känt för att erbjuda prisvärda och högdoserade kosttillskott av hög kvalitet.

6. Dr Mercola Fermented Mushroom Complex

4.3
/
5

Fermented Mushroom Complex från Dr Mercola är ett spännande tillskott eftersom det innehåller många olika fermenterade svampar. Utöver reishi innehåller det även cordyceps, maitake och shiitake. Kapslarnas innehåll kommer från hela svampar, inte från extrakt.

När svamparna fermeneteras uppstår många hälsofrämjande aktiva bakterier. Det gör att det här även är ett bra tillskott för mag- och tarmhälsan vilket i sin tur är viktigt för immunförsvaret.

Tillskottet har fått få omdömen, men de som finns är mycket positiva och kapslarna har ett genomsnittsbetyg på 5/5. Det är ett av de dyraste tillskotten i jämförelsen, men det är den bäs

De senaste åren har reishi även blivit populärt i Sverige. Svampen säljs som ett kosttillskott i form av kapslar, extrakt, pulver, tabletter och te. Det vanligaste är att blanda ut tillskottet i hett vatten för att göra te, men även juice och smoothies med reishi är vanligt. Det kommer ofta i pulverformat.

Den ökade efterfrågan har bidragit till att det idag finns många bra produkter med reishi på den svenska marknaden. För att hjälpa dig att hitta den bästa har vi jämfört många olika produkter och utsett de 5 bästa reishi-tillskotten. Här kan du läsa mer om reishi och varför vi valde Terranova Reishi till vinnare i detta bäst i test.

Hur valdes produkterna?

För att välja ut de bästa produkterna med reishi har vi tittat på innehållet, kvaliteten, certifiering, pris och kundbetyg. Genom att titta på många olika faktorer har vi kunnat göra en omfattande jämförelse av produkterna på den svenska marknaden.

Reshi pulver

Reshipulver kan komma som extrakt eller torkat pulver, men det finns också olika typer av extrakt från olika delar av svampen. Det vanligaste är extrakt från fruktkropp, men det finns även extrakt från sporer som är extra rika på det aktiva ämnet triterpener. Fördelen med extrakt är att svampen är mer biotillgänglig och koncentrerad.

Fördelar med reishi svamppulver

 • Lugn
 • Avslappning
 • Immunsystem
 • Sömn

Nackdelar och biverkningar med reishi svamppulver

 • Vissa personer kan få en allergiska reaktion av svampar, inklusive reishi

Vilka olika format kommer reishi i?

 • Pulver
 • Te
 • Kapslar

Bra att tänka på vid köp av reishi pulver och svamp

När du köper tillskott med reishi finns det numera ganska många olika produkter att välja bland. Du kan välja mellan pulver, kapslar, extrakt, tabletter och te. Välj den form som passar dig bäst.

Du bör alltid titta igenom innehållsförteckningen för att försäkra dig om att tillskottet inte innehåller några onödiga tillsatser. Om du är vegetarian eller vegan bör du även kontrollera om tillskottet är veganvänligt. Det gäller framför allt om du köper kapslar med reishi.

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på några vanliga frågor om reishi.

Vad är reishi?

Reishi är en svamp som växer på japanska plommonträd. På svenska kallas den för lackticka och det latinska namnet är Ganoderma lucidum. Det är en stor, mörk svamp med glansig yta. Den har använts naturmedicin i Asien i tusentals år tack vare dess hälsofrämjande egenskaper. Den har vissa likheter med chaga som är en svamp som växer på björkträdets stam.

Vad är reishi bra för?

Reishi anses ha många hälsofrämjande egenskaper och anses vara bra för immunförsvaret och blodsockernivåerna. Svampen kan ha en lugnande effekt och kan sänka blodtrycket. Mindre studier visar att den även kan hjälpa mot cancer, men det finns för lite forskning för att kunna dra slutsatser om reishisvampens hälsoeffekter. Däremot är det helt säkert att det är en antioxidantrik svamp som innehåller många viktiga vitaminer och mineraler.

Vad är skillnaden mellan reishi och chaga?

Både reishi och chaga är två antioxidantrika svampar som växer på trädstammar. Båda har länge använts som medicinalsvampar tack vare deras hälsofrämjande egenskaper. Den största skillnaden är dess ursprung och utseende. Reishi kommer från Japan och Kina medan chaga växer i Norden, Ryssland och i de norra delarna av Nordamerika.

Sammanfattning

Reishi är en svamp som använts inom östasiatisk naturmedicin under mycket lång tid. Svampen är rik på beta glukaner, triterpener och antioxidanter. Den är bra för immunförsvaret och ger en lugnande effekt. De senaste åren har allt fler svenska konsumenter fått upp ögonen för reishi vilket bidragit till ett ökad utbud av tillskott med reishi. I den här jämförelse har vi utsett 6 produkter med reishi som är bäst i testet. Testvinnaren Mind Avenue Chill Blend är ett mycket potent tillskott som består av högkvalitativt instant pulver med både reishiextrakt och pulver. Perfekt för dig som vill få i dig en komplex form av reishi med bra effekt!

Innehåll

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37