Bästa reishi svamp 2021 – Vi har korat den som är bäst i test!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

1. Terranova Reishi 2. Rawpowder Reishi  3. Healthwell Reishi
Terranova Reishi bästa reishi

Rawpowder Reishi Svamp Pulver EKO

Healthwell Reishi

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Reishi är en svamp som använts som medicinalväxt under lång tid i Asien. Svampen, som på svenska heter lackticka, växer på plommonträd i Japan och är en viktig ingrediens i kinesisk medicin. Svampen är en antioxidantrik ingrediens som bland annat stimulerar immunförsvaret, sänker blodtrycket och har en lugnande verkan.

De senaste åren har reishi även blivit populärt i Sverige. Svampen säljs som ett kosttillskott i form av kapslar, extrakt, pulver, tabletter och te. Det vanligaste är att blanda ut tillskottet i hett vatten för att göra te, men även juice och smoothies med reishi är vanligt. Det kommer ofta i pulverformat.

Den ökade efterfrågan har bidragit till att det idag finns många bra produkter med reishi på den svenska marknaden. För att hjälpa dig att hitta den bästa har vi jämfört många olika produkter och utsett de 5 bästa reishi-tillskotten. Här kan du läsa mer om reishi och varför vi valde Terranova Reishi till vinnare i detta bäst i test.

Topp 5 bästa reishi svamp 2021

1. Terranova Reishi

Terranova Reishi bästa reishi

Det här tillskottet från varumärket Terranova är enligt oss marknadens bästa reishiprodukt. Det är ett veganskt tillskott som består av högdoserade kapslar med frystorkat reishiextrakt. Kapslarna är veganska och helt fria från tillsatser. Varje portion innehåller 500 milligram reishi.

När reishi frystorkas tas näringsämnena och enzymerna i svampen tillvara på bästa sätt. De smidiga kapslarna gör det smidigt att få i sig i stora mängder näringsrik reishi. Den maximala dosen är 3 kapslar per dag.

Terranova Reishi har fått positiva omdömen från kunderna. Superbra och mycket effektivt är det många som skriver. Vi håller med om att det här är ett riktigt bra tillskott med reishi!

Se priset här →

2. Rawpowder Reishi Svamp Pulver EKO

Rawpowder Reishi Svamp Pulver EKO

Reishi Svamp Pulver EKO från varumärket Rawpowder är det bästa pulvret som innehåller reishi. Det är ett finmalt pulver som tillverkas av ren ekologisk reishi. Tillskottet är ekologiskt certifierat.

En förpackning innehåller 125 gram och den rekommenderade doseringen är 0,5-1 tesked om dagen. En tesked motsvarar cirka 2 gram pulver vilket gör att produkten räcker länge. Pulvret kan smidigt blandas i juicer, i yoghurt eller i smoothies.

Användarna ger tillskottet positiva recensioner och skriver bland annat att det är gott och ger mer energi.

Se priset här →

3. Healthwell Reishi

Healthwell Reishi

Reishi från varumärket Healthwell är det bästa valet om du letar efter ett mycket prisvärt tillskott. Det är extra högdoserat vilket gör att du får mycket reishi för pengarna. Kapslarna är helt vegetabiliska och passar även veganer. Varje kapsel innehåller 560 mg svampextrakt vilket motsvarar hela 11,2 gram torkad svamp.

Healthwell Reishi har fortfarande inte fått några kundrecensioner, men det är ett mycket populärt varumärke som är känt för att erbjuda prisvärda och högdoserade kosttillskott av hög kvalitet.

Se priset här →

4. Dr Mercola Fermented Mushroom Complex

Dr Mercola Fermented Mushroom Complex

Fermented Mushroom Complex från Dr Mercola är ett spännande tillskott eftersom det innehåller många olika fermenterade svampar. Utöver reishi innehåller det även cordyceps, maitake och shiitake. Kapslarnas innehåll kommer från hela svampar, inte från extrakt.

När svamparna fermeneteras uppstår många hälsofrämjande aktiva bakterier. Det gör att det här även är ett bra tillskott för mag- och tarmhälsan vilket i sin tur är viktigt för immunförsvaret.

Tillskottet har fått få omdömen, men de som finns är mycket positiva och kapslarna har ett genomsnittsbetyg på 5/5. Det är ett av de dyraste tillskotten i jämförelsen, men det är den bästa premiumprodukten. Dessutom är den bra för magen vilket gör den värd sitt pris.

Se priset här →

5. Four Sigmatic Elixir Instant Reishi & Tulsi

Four Sigmatic Elixir Instant Reishi & Tulsi

Elixir Instant Reishi & Tulsi från Four Sigmatic är en annan premiumprodukt i jämförelsen. Det är ett instant-pulver som tillverkats av reishi och tulsi. Båda är traditionella extrakt som har många hälsofrämjande egenskaper. Tulsi kallas även för helig basilika och är en viktig ingrediens inom ayurveda. Pulvret blandas ut med hett vatten och intas med fördel på kvällen för att varva ned innan läggdags.

Pulvret är förpackat i praktiska portionsförpackningar som används för att göra te. Varje förpackning innehåller 20 påsar vilket gör det till en av de dyraste produkterna i jämförelsen. Det är en lyxig produkt som även har en god smak.

Se priset här →

Hur valdes produkterna?

För att välja ut de bästa produkterna med reishi har vi tittat på innehållet, kvaliteten, certifiering, pris och kundbetyg. Genom att titta på många olika faktorer har vi kunnat göra en omfattande jämförelse av produkterna på den svenska marknaden.

Bra att tänka på vid köp av reishi

När du köper tillskott med reishi finns det numera ganska många olika produkter att välja bland. Du kan välja mellan pulver, kapslar, extrakt, tabletter och te. Välj den form som passar dig bäst.

Du bör alltid titta igenom innehållsförteckningen för att försäkra dig om att tillskottet inte innehåller några onödiga tillsatser. Om du är vegetarian eller vegan bör du även kontrollera om tillskottet är veganvänligt. Det gäller framför allt om du köper kapslar med reishi.

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på några vanliga frågor om reishi.

Vad är reishi?

Reishi är en svamp som växer på japanska plommonträd. På svenska kallas den för lackticka och det latinska namnet är Ganoderma lucidum. Det är en stor, mörk svamp med glansig yta. Den har använts naturmedicin i Asien i tusentals år tack vare dess hälsofrämjande egenskaper. Den har vissa likheter med chaga som är en svamp som växer på björkträdets stam.

Varför är reishi bra?

Reishi anses ha många hälsofrämjande egenskaper och anses vara bra för immunförsvaret och blodsockernivåerna. Svampen kan ha en lugnande effekt och kan sänka blodtrycket. Mindre studier visar att den även kan hjälpa mot cancer, men det finns för lite forskning för att kunna dra slutsatser om reishisvampens hälsoeffekter. Däremot är det helt säkert att det är en antioxidantrik svamp som innehåller många viktiga vitaminer och mineraler.

Vad är skillnaden mellan reishi och chaga?

Både reishi och chaga är två antioxidantrika svampar som växer på trädstammar. Båda har länge använts som medicinalsvampar tack vare deras hälsofrämjande egenskaper. Den största skillnaden är dess ursprung och utseende. Reishi kommer från Japan och Kina medan chaga växer i Norden, Ryssland och i de norra delarna av Nordamerika.

Sammanfattning

Reishi är en svamp som använts inom östasiatisk naturmedicin under mycket lång tid. Svampen är rik på antioxidanter och är bra för immunförsvaret och ger en lugnande effekt. De senaste åren har allt fler svenska konsumenter fått upp ögonen för reishi vilket bidragit till ett ökad utbud av tillskott med reishi. I den här jämförelse har vi utsett 5 produkter med reishi som är bäst i testet. Testvinnaren Terranova Reishi är ett mycket bra veganskt tillskott som består av högdoserade kapslar med frystorkat reishiextrakt. Perfekt för dig som vill få i dig mycket reishi på en gång!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar