Bästa detox te 2024 – Stort test av detox té

Detox te är en produkt tillverkad av olika örter samt växter som ska hjälpa till att rensa din kropp från kemikalier och gifter. De särskilt utvalda växterna innehåller bland annat större mängder antioxidanter som kommer att hjälpa din kropp att göra sig av med alla oönskade gifter. Det finns en god anledning till att många av detox teerna är vätskedrivande. Syftet med vätskedrivningen är att gifter och kemikalier ska rensas ut ur din kropp tillsammans med överflödig vätska. En effekt av detta är att du kommer att bli av med några extra kilon men det är viktigt att veta att detox te inte är ett bantningsmedel (eftersom de inte förbränner fett) och att en eventuell viktminskning är en tillfällig effekt.

Vilka är då de bästa detox teerna just nu och vad skiljer dem åt? Samtliga detox teer som placerat sig i vår topplista är av hög kvalitet men det finns stora skillnader framförallt när det gäller ingredienser. Vår förhoppning är att du med vårt bästa detox te 2024 enkelt och smidigt ska kunna hitta det detox te som är bäst för dig.

Topp 6 bästa detox te 2024

  1. Healthwell Detox te
  2. Pukka feel new
  3. Pukka Cleanse
  4. Yogi tea detox
  5. Nordic superfood – Nordic Luxury Herbal Tea
  6. Healthwell detoxkur 14 dagar

Alla detox teer som placerat sig i vår topplista är av mycket hög kvalitet. Trots att de allra flesta detox teerna saknar koffein ger de ändå en uppiggande effekt. Alla detox teer har stor variation på sina ingredienser vilket innebär att dom inte är samma teer även om deras primära uppgift är att rensa din kropp från slaggprodukter och gifter. Givetvis påverkas även smaken av de olika ingredienserna varav en del har mild smak medan andra har starkare smak. De flesta detox teer kan drickas dagligen medan en detox kur har hög styrka och bör endast användas någon gång per år.

Testvinnare

1. Healthwell Detox te

4.9
/
5

Detox te från Healthwell har fått förstaplatsen i vår topp 6 bästa detox te 2022. Detta detox te innehåller både välkända, verksamma samt näringsrika örter och växter. Dessutom är teet särskilt rikt på mineraler, vitaminer plus antioxidanter. Healthwell te innehåller bland annat nässlor, spenatpulver, maskrosextrakt samt grönt te. Det här är ett detox te med väldigt god smak där tillverkaren använt några av naturens mest intressanta växter.

Spenatpulver kommer från en klorofyllrik bladgrönsak som dessutom är rik på thylakoider. Maskros är en gammal medicinalväxt med en vätskedrivande effekt som kommer att hjälpa din kropp att bli av med oönskade gifter. Maskrosen lindrar även besvär med matsmältningen samt främjar din njur-, gallblåsa- och leverfunktion. Nässelpulver kommer från en välkänd gammal nytto- och medicinalväxt, brännässlan, som är oerhört rik på både vitaminer och mineraler. Healthwell Detox te är tillverkat med hundra procent naturliga produkter och helt utan koffein.

Smaken är mild och frisk och du kan dricka upp till fyra koppar per dag. Detta detox te kan användas som en utdrivande och renande kur eller dagligen för ett sundare liv. Observera att detta te bör inte användas av kvinnor som är gravida eller ammar. Ingredienserna består av inulin, spenatpulver, grönt te extrakt (Camellia sinensis), nässelextrakt, mjölonextrakt och maskrosextrakt. För allergiker är det viktigt att uppmärksamma att detta te kan innehålla spår av ägg, havre, soja och mjölk.

Healthwell Detox te är ett mycket prisvärt, verksamt och näringsrikt detox te i pulverform som de allra flesta kan använda. Detta är ett av de få detox teer som innehåller gamla och traditionella näringsrika medicinalväxter såsom nässlor och maskrosor vilket har placerat detta te på förstaplatsen.

2. Pukka feel new

4.7
/
5

Pukka Feel New har fått andraplatsen och är tillverkat av hundra procent ekologiska örter. Detta detox te har en kryddig smak av kardemumma samt lakrits som både lugnar och renar din kropp. Pukka Feel New kommer i tepåsar och tillagas som ett vanligt te. Samtliga av Pukkas teer har baserats på en över femtusen år gammal hälsolära från Indien kallad Ayurveda. Läran och kunskapen från detta urgamla hälsosystem har inspirerat till Pukkas olika detox teer. Själva grundtanken till Pukka Herbs var att göra Ayurveda lättare tillgänglig för alla och tillverkarna ville visa dess fina förmåga att läka och återbalansera kroppen.

En viktig aspekt i tillverkningen av Pukka är att deras produkter kommer från ekologiska jordbruk samt att de praktiserar fairtrade. Intressant nog betyder ordet Pukka: äkta, genuin och högsta kvalitet. Ingredienserna består av anis, fänkål, kardemumma, lakritsrot, selleri och korianderfrö. Detta är ett detox te av mycket hög kvalitet med fin smak och ett mycket bra pris som kan drickas dagligen.

3. Pukka Cleanse

4.5
/
5

Pukka Cleanse ekologiska detox te har fått tredjeplatsen på grund av sin speciella blandning av både rengörande, uppfriskande samt nyttiga växter. Detta hundraprocentigt ekologiska samt fairtraide märkta te kommer dessutom att ge dig en vackrare och bättre hud. Du kan njuta av detta hälsosamma och renande te dagligen. Detta Pukka Cleanse innehåller välkända medicinska och välgörande växter såsom nässla, maskros och pepparmynta.

Ingredienserna består av nässelblad, aloe vera blad, pepparmynta, maskros, lakritsrot och fänkål.

Pukka Te Cleanse är ett komplett och mycket prisvärt detox te som kommer att rengöra din kropp samtidigt som du drar nytta av dess uppfriskande och välgörande egenskaper. Ett extra plus är att detta te kommer att hjälpa dig få en vacker och hälsosam hud.

4. Yogi tea detox

4.3
/
5

Yogi tea detox är ett populärt te som innehåller både kryddor och örter som under århundraden använts i Kina och Indien. Det här är ett ekologiskt te med både söta och heta smaker som skapats av dess ingredienser enligt Ayurvedisk tradition.

Yogi tea detox är hundra procent ekologiskt och innehåller lakrits, kanel, kardborrerot, maskros, anis, ingefära, fänkål, enbär, kardemumma, koriander, persilja, svartpeppar, kryddnejlika, gurkmeja och salvia. Du kan dricka detta te regelbundet och det fungerar fint med fasta och dietkost. Yogi tea detox är ett utmärkt te med ett bra pris men har starkare smak än de andra detox teerna vilket ger Yogi te en fjärde plats.

5. Nordic superfood – Nordic Luxury Herbal Tea

4.1
/
5

Nordic superfood – Nordic Luxury Herbal Tea är ett friskt nordiskt inslag i världen av detox teer. Givetvis innehåller detta te örter från vår vilda nordiska natur. Detta te har en både lugnande samt rengörande effekt på din kropp och består av fjorton olika blommor och örter. Även om Nordic Luxury Tea inte klassats som ett ekologiskt te måste man nog anse att vildväxande örter och växter från naturen är ekologiska. Förutom att teet har en rengörande effekt och kommer att hjälpa din kropp att bli av med oönskade avfallsprodukter är det även ett välsmakande te. Nordic Luxury Tea kan både kokas upp eller kallbryggas över natten.

Detta detox te från Nordic superfood innehåller kamomill, svartvinbärsblad, jordgubbsblad, citronmeliss, blåbärsblad, pepparmynta, lindblomsblad, hibiskus, björklöv, anis, ringblommo, ljung och humle. Detta te är som sagt välsmakande och fyllt med spännande nordiska växter och örter. Förvånansvärt nog är priset väldigt bra för detta te och väl värt att prova.

6. Healthwell detoxkur 14 dagar

3.9
/
5
1240kr

Healthwell detoxkur 14 dagar är ett komplett paket för dig som vill rensa din kropp snabbt med ett effektivt resultat. Kuren innehåller alla produkter du behöver för en ordentlig utrensning av din kropp på endast två veckor. Kuren har tydliga instruktioner och Healthwell har satt ihop ett detoxpaket som innehåller samtliga tillskott som behövs för en mycket effektiv samt hälsosam detox. Du kan göra kuren ännu mer effektiv genom att äta mindre av de livsmedel som kan orsaka slaggprodukter i din kropp och äta mer av bra och näringsriktig mat.

Detoxpaketet från Healthwell innehåller flera olika produkter såsom Detoxkapslar Morgon, Detoxkapslar Kväll, Detox Näringspulver och Detox Greens. Denna detoxkur kommer att innebära viss påfrestning på din kropp så det är därför fördelaktigt att planera din detox i förväg. När du utför en så pass intensiv rensning av din kropp är det rekommenderat att utföra kuren när du har semester eller en mindre stressig period i din vardag. Healthwell detoxkur ger en mycket effektiv utrensning av din kropp. Detta är en ganska dyr kur och är kanske inte aktuell för dig som redan använder detox teer vilket har placerat denna detoxkur på sjätte plats.

Vad innehåller detox te?

Ett detox te innehåller flera olika örter och växter som har i uppgift att rensa ut oönskade slaggprodukter, gifter och kemikalier. Alla detox teer är olika eftersom deras ingredienser varierar stort men vilken verkan och nytta har de vanligaste ingredienserna?

Olika ingredienser

Alla detox teer är olika och varje tillverkare har kombinerat sina egna varianter av ingredienser. Det innebär givetvis att en del teers ingredienser påverkar din kropp olika. Vad det betyder är att ett detox te som fungerar perfekt för till exempel en god vän kanske inte fungerar lika bra för dig. Det är särskilt viktigt att kontrollera detox teets innehållsförteckning om du är allergisk mot någon speciell ingrediens.

Brännässla, maskros och rabarber

Det illa omtyckta ogräset brännässlan är en riktig näringsbomb. Brännässlan innehåller flera viktiga vitaminer (C, D och A), mineraler (såsom järn och zink) samt karotin. Brännässlan hämmar inflammationer, är urindrivande samt fungerar bra mot urinvägsinfektioner. Denna superväxt har använts under tusentals år och har varit en ovärderlig hälso- samt medicinalväxt för människan särskilt i kalla klimat.

Ett annat oönskat ogräs i trädgården, maskrosen, har under lång tid också använts som medicinalväxt. Extraktet från denna växt främjar funktionen i njurar, gallblåsan, levern och kan även lindra besvär med matsmältningen.

De flesta har någon gång ätit rabarberkräm eller andra fina produkter från rabarbern. Men i detox teer används rabarberroten som kan stimulera både njur- och leverfunktioner, rensa kroppen från oönskade slaggprodukter och har även lättare laxerande egenskaper.

Kardborre, Ringblomma och Rödklöver

Kardborre är en ört som anses vara bakteriehämmande, urindrivande samt avgiftande. Dessutom ska denna ört kunna stärka funktionen i lymfa samt njurar.

Den fina dekorativa Ringblomman (särskilt själva blomman) innehåller så kallade isoflavoner. Detta ämne sägs kunna hjälpa till vid hormonell obalans, menstruation samt hög kolesterolhalt. Dessutom kan ringblomman i detox te driva ut både urin och svett från din kropp samt ha kramplösande verkan i din matsmältningskanal plus sänka ditt blodtryck.

Vår vanliga rödklöver (särskilt själva blomman) innehåller också innehåller isoflavoner och har i princip liknande verkan som ringblomman.

Lakritsrot, kanel och ingefära

Lakritsrot förekommer ofta i detox teer och sägs motverka allt från magsår till inflammationer. Dessutom ska lakritsrot vara mycket bra för ditt matsmältningssystem.

Kanel är en populär krydda i bakverk men har dessutom fina medicinska egenskaper. Kanel kan hjälpa dig balansera blodsocker, minska gasbildning i kroppen samt stimulera matsmältningen.

Medicinalörten ingefära har använts inom både den kinesiska medicinen samt Indiska Ayurvedan under tusentals år. I kinesisk medicin användes ingefära vid behandling av sjukdomstillstånd men också för att förebygga sjukdomar. Ingefära i detox te kan hjälpa till att förbättra din matsmältning, hämma gasbildning samt inflammationer eftersom dess verkan är anti-inflammatorisk. Ingefära innehåller en hel del antioxidanter som kan förbättra din blodcirkulation plus att örten är full av mineraler och vitaminer.

Grönt te och citronskal

Grönt te från plantan cameillia sinensis innehåller hälsofrämjande antioxidanter kallade polyfenoler. Dessa antioxidanter är renande samt ger din kropp ett effektivt försvar mot fria radikaler.

Citronskal ger en god smak på detox teer men citronens skal innehåller även antioxidanter som kan rensa din lever och neutralisera fria radikaler.

Sammanfattning

Samtliga detox teer som placerat sig i vår topp detox te 2024 är av mycket hög kvalitet. I första hand ska ett te avgifta din kropp från olika oönskade slaggprodukter och gifter samt få dig att känna dig både friskare och piggare. Alla kan dra nytta av att drick detox teer och de flesta är milda och kan drickas dagligen. Det finns olika smaker att välja mellan och för barnfamiljer är det bäst att välja ett te med en god och mild smak. Var noga med att inte överdriva tedrickandet och följ tillverkarnas rekommendationer. Se även till att dricka vatten så att din kropp får lite extra hjälp att göra sig av med slaggprodukterna.

I en bästa produkt topplista brukar man vanligtvis jämföra de olika produkterna med varandra men när det gäller detox teer är alla olika beroende på tillverkarnas val av ingredienser. Vi har alla en unik kropp som kan reagera olika på olika teer. Ett te som fungerar fantastiskt bra för en person är kanske inte lika effektiv för en annan person. Fördelen är att dessa teer är väldigt prisvänliga vilket gör det möjligt att prova sig fram och hitta det detox te som du tycker fungerar bäst för just dig och din kropp.

Innehåll

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37