Bästa kokosoljan 2023 – Vårt bäst i test av kokosolja

Kokosolja är faktiskt inte något som du bara kan ha i maten eller när du bakar, den fungerar också utmärkt till kroppsvård och hårvård. Du kan alltså använda din kokosolja både som mat och som en vårdande produkt. Detta är ju perfekt i fall du har dåligt med pengar en månad och inte kan köpa både kroppsvård och något att till exempel steka maten med. I denna artikel tänkte vi lista de absolut bästa kokosoljorna för år 2023. Detta för att du ska kunna välja vilken kokosolja du vill köpa och få en ärlig recension av kokosoljorna.

Topp 10 bästa kokosoljan 2023

  1. Kokosolja från Urtekram
  2. Kokosolja EKO från Holistic
  3. Smaklös och luktfri kokosolja från Rawfoodshop
  4. Kallpressad kokosolja från Superfruit
  5. Kokosolja Extra Virgin från Healthwell
  6. Doftfri kokosolja från Biofood
  7. Kokosolja från Bättre Hälsa
  8. Alive Coconut Oil från Coconut Secret
  9. Kokosolja Neutral från Superfruit
  10. Kokosolja från Life
Testvinnare

1. Kokosolja från Urtekram

4.9
/
5

Detta är en ekologisk och extra jungfrukokosolja från Urtekram. Själva kokosoljan har både en mild doft och en mild smak, vilket innebär att du inte kommer lukta starkt av kokosolja om du använder den som hudkräm eller som inpackning till håret. Den passar även utmärkt att ha i matlagning och bakning, mycket på grund av att den har en mild smak. Något som är superbra med denna kokosolja är att den är veganvänlig vilket innebär att du som är vegan eller vegetarian kan använda dig av produkten. Produkten innehåller endast 100 gram fett per 100 gram och 900 kalorier per 100 gram. Denna kokosolja innehåller heller inte några allergener, i alla fall inga kända allergener. Produkten blir flytande vid 25 grader och uppåt.

2. Kokosolja EKO från Holistic

4.7
/
5

Denna kokosolja är perfekt till bakning och matlagning, självklart fungerar den precis lika bra att användas till hår och hud. Produkten är från Holistics och är både ekologisk och kallpressad. Om du går på en LCHF-diet eller äter mycket raw food så passar denna kokosolja dig perfekt. Något som är superbra med denna kokosolja är att den pressas och tappas för hand inom endast 3 dagar efter skörden, produkten är också fri från GMO. Denna produkt blir flytande vid 24 grader och den innehåller många mineraler, vitaminer och mellanlånga fettsyror. Denna olja klarar faktiskt temperaturer upp till hela 200 grader. Denna produkt är inte parfymerad och den innehåller inga besprutningar över huvud taget. Denna produkt är alltså perfekt för dig som tycker om bra, ekologiska oljor.

3. Smaklös och luktfri kokosolja från Rawfoodshop

4.5
/
5

Detta är en kokosolja som är helt och hållet fri från transfetter, den har heller ingen doft eller smak, vilket ju innebär att den är helt oparfymerad. Denna olja passar bäst till kroppsvård och hårvård, självklart fungerar den även att ha i matlagning och bakning men nackdelen då är ju att den är smaklös, men att använda den som stekfett fungerar ju utmärkt. Denna kokosolja innehåller MCT-fettsyror och laurinsyra. Produkten ska förvaras i rumstemperatur och går att smälta vid cirka 25 grader. Denna produkt är självklart ekologisk.

4. Kallpressad kokosolja från Superfruit

4.3
/
5

Detta är en superfruit, extra virgin kokosolja som är gjord på helt färska, ekologiska och fräscha kokosnötter. Denna kokosolja är som sagt skonsamt kallpressad och passar utmärkt för dig som går på en raw food eller LCHF diet. Produkten innehåller MCT-fettsyror och kokosnötterna skördas faktiskt helt och hållet för hand. Under tillverkningsprocessen av oljan blir den inte varmare än cirka 42 grader, detta innebär att oljan blir en RAW och färsk olja som har en god doft av äkta kokos och en underbar mild smak av kokos. Denna kokosolja innehåller ingen laktos och inte heller några kolhydrater, den passar även utmärkt för dig som är vegan eller vegetarian då den är veganvänlig. Oljan innehåller inte några transfetter över huvud taget och den passar perfekt att använda som vårdande produkt eller till matlagning och bakning.

5. Kokosolja Extra Virgin från Healthwell

4.1
/
5

Detta är en kokosolja från healthwell som är både ekologiskt certifierad, kallpressad och helt utan tillsatser. Denna olja innehåller mycket MCT-fetter och den innehåller även laurinsyra, laurinsyra hjälper kroppen att bibehålla en bra hälsa. Denna produkt från healthwell passar lika bra till din hudvårdsrutin som den passar till matlagning och bakning. Denna produkt har även väldigt bra recensioner från tidigare köpare som kan rekommendera denna produkt. Märket healthwell är allmänt känt för att ha väldigt bra och vårdande produkter så om du är ute efter en bra produkt med bra omdömen så kan du fundera på att köpa denna.

6. Doftfri kokosolja från Biofood

3.9
/
5

Detta är en kokosolja som är helt och hållet doftfri, vilket innebär att den är oparfymerad. Denna kokosolja kan du faktiskt använda i stället för vanligt smör, till exempel på mackan eller i stekpannan. Produkten är så klart ekologisk och fungerar faktiskt också för utvärtes bruk. Du kan självklart använda denna produkt till håret och huden om du skulle vilja det. Just denna kokosolja är gjord på färska och fräscha nötter från Sri Lanka, kokosoljan har heller ingen smak vilket kan vara både en för och nackdel när den ska användas till matlagning eller bakning.

7. Kokosolja från Bättre Hälsa

3.8
/
5

Här har vi en suverän kokosolja från Bättre Hälsa. Denna olja är både kallpressad, odeodoriserad och ekologisk. Kokosoljan kommer från Filippinerna som tillverkar många bra och skonsamma kokosoljor. Den här kokosoljan är av väldigt hög kvalitet och den har en väldigt fyllig smak utav kokosnöt. Du kan använda denna oljan i till exempel smoothies, till bakning, stekning eller annan matlagning. Självklart fungerar även denna olja till kroppsvård så som hudvård och hårvård. Denna olja innehåller en ganska hög halt utav MCT-fettsyror som är väldigt bra för kroppen.

8. Alive Coconut Oil från Coconut Secret

3.7
/
5

Detta är en kokosolja som har en väldigt hög kvalitet. Oljan passar perfekt för dig som går på en LCHF eller raw food diet då produkten är både odeoderiserad och raw, detta för att produkten ska kunna innehålla den högsta möjliga näringen. Om du är ute efter en olja som är näringsrik och bra för hälsan så är det denna du ska kika på. Den fungerar självklart bra att använda till kroppsvård också.

9. Kokosolja Neutral från Superfruit

3.6
/
5

Detta är en olja som är ekologisk och gjord på färska och fräscha kokosnötter. Oljan är 100 procent naturlig och är helt och hållet smak och doftfri. Om du vill få oljan flytande så blir den det vid 25 grader. Denna olja passar precis lika bra till matlagning, bakning och kroppsvård, den fungerar även utmärkt att steka maten i. Den här produkten är även certifierad av Fairtrade vilket är väldigt bra om du är ute efter en kokosolja som faktiskt är Fairtrade certifierad.

10. Kokosolja från Life

3.5
/
5

Sist men absolut inte minst har vi denna kokosolja från Life. Detta är enligt Life den finaste kokosoljan som du kan hitta. Oljan är både kallpressad och ekologisk och passar perfekt både till matlagning, hår och hud. Denna olja ska vara tillverkad av de renaste och fräschaste kokosnötterna. Kokosnötterna som oljan är tillverkad av är skördade för hand och klyvs också för hand. Denna produkt blir helt flytande vid cirka 25 grader och den passar perfekt att använda istället för vanligt smör på mackan till exempel.

Vanliga frågor och svar

Nu när du har fått läsa om de bästa kokosoljorna för år 2023 så har du säkert många frågor och funderingar? Vi tänkte därför försöka svara på de allra flesta frågor du kan tänkas ha.

Vad kostar det att köpa kokosolja?

Kokosolja är inte speciellt dyrt, oftast kostar de runt 100 kronor men det finns även kokosoljor som kostar upp mot 200 kronor.

Hur använder jag kokosolja i håret?

Oftast används kokosolja som inpackning eller balsam till håret, kokosolja är alltså ingen produkt som brukar användas som styling produkt. Kokosolja fungerar också väldigt bra att ha i håret över natten, detta på grund av att den är väldigt vårdande och skonsam mot håret. Om du har i oljan över natten är det dock viktigt att du duschar ur den ordentligt, eventuellt att du använder shampoo två gånger då håret riskerar att se fett ut annars.

Vad smakar kokosolja?

Kokosolja smakar kokosnöt eller som riven kokos, dock så är många kokosoljor helt smakfria nu för tiden, men det finns självklart många kokosoljor som har smak.

Vart kan jag köpa kokosolja?

Kokosolja kan du faktiskt köpa nästan överallt. Du hittar kokosolja i helt vanliga matbutiker, hälsokost sidor på nätet och i vissa fall på olika gym.

Kan kokosolja användas som alternativ kost?

Nej, kokosolja ska inte användas som alternativ kost. Du måste äta vanlig mat också om du äter kokosolja.

Kan jag äta kokosolja om jag går på en LCHF eller raw food diet?

Ja, det finns faktiskt många kokosoljor som fungerar utmärkt att äta vid en LCHF eller raw food diet.

Är alla kokosoljor ekologiska?

Nej, alla kokosoljor är inte ekologiska men dock så är de allra flesta kokosoljorna det. Om du är osäker på om en kokosolja är ekologisk eller inte kan du läsa informationen om produkten som du oftast hittar på hemsidan där produkten säljs eller på själva förpackningen.

När kan jag använda kokosolja i maten eller vid bakning?

Du kan använda kokosolja när du vill egentligen, men till vissa måltider eller bakverk passar inte kokosolja så bra, speciellt inte om kokosoljan smakar kokos och du inte vill ha kokos smak i de du lagar.

Vid vilken temperatur blir kokosoljan flytande?

Kokosoljan blir oftast flytande vid 25 grader men den kan även bli flytande vid lägre temperaturer än så, det är alltså olika från produkt till produkt, men den informationen brukar alltid stå på förpackningen.

Sammanfattning

Nu har vi gått igenom de absolut bästa kokosoljorna på marknaden för i år och du har förhoppningsvis fått svar på dina eventuella frågor. Det som är viktigt att tänka på med kokosolja är som sagt att oljan inte ska användas som en alternativ kost utan endast som ett kosttillskott. Det absolut bästa med kokosolja enligt oss är att du kan använda oljan till så mycket, inte bara till matlagning och bakning, utan också till kroppsvård. Kokosolja räcker också väldigt länge om du inte använder överdrivet mycket av produkten åt gången.

Det finns som du ser väldigt många olika kokosoljor på marknaden och vårt tips till dig är att läsa om produkterna för att hitta den bästa kokosoljan för just dig. Våran favorit och den som är vinnare för i år är Kokosolja från Urtekram, den har allt som en kokosolja behöver och den har en helt perfekt mild lukt och smak. Kokosoljan från Urtekram passar perfekt till matlagningen och bakningen eftersom den har en lagom smak, den passar även lika bra till kroppsvård eftersom den har en lagom stark doft, det kan alltså inte bli mycket bättre tycker vi!


Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22