Nyponpulver bäst i test 2024 – Hitta bästa nyponpulvret här!

1. RÅ Rödbetsj 2. Wellaware Nyponpulver 3. Healthwell Nyponpulver EKO
Holistic Strandnypon

Wellaware Nyponpulver

Healthwell Nyponpulver EKO

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Nypon är ett riktigt superbär som är rikt på antioxidanter. Nyponpulver är ett populärt kosttillskott med många hälsosamma egenskaper. Ett näringsrikt nyponpulver kan används i matlagning, i smoothien eller på yoghurten för att ge kroppen en rejäl boost med C-vitamin samt många mineraler. Studier har visat att nyponpulver hjälper mot ledvärk samt främjar ledernas rörelse. Det kan även ge huden en vacker lyster.

Det finns många olika produkter med nyponpulver på den svenska marknaden. För att hjälpa dig att välja det bästa har vi jämfört många tillskott. Vi har bland annat jämfört innehållet, priset och konsistens för att utse de bästa produkterna. I den här jämförelsen hittar du de 4 nyponpulver som är bäst i test. Du hittar även viktig information om nyponpulver, vad det är bra för och hur det kan användas. Läs vidare för att se vilken produkt som blev utsedd till testvinnare i vårt bäst i test 2024.

Topp 4 bästa nyponpulver 2024

 1. Holistic Strandnypon
 2. Wellaware Nyponpulver
 3. Healthwell Nyponpulver EKO
 4. Superfruit Nyponpulver
Testvinnare

1. Holistic Strandnypon

4.9
/
5

Strandnypon från varumärket Holistic är det bästa nyponpulvret i jämförelsen. Det är ett 100 % naturligt nyponpulver som fått mycket fina omdömen från användare. Dessutom har produkten hyllats i tidigare bäst i test. Det är tillverkat av strandnypon och är mycket rikt på antioxidanter.

Holistic Strandnypon är ett finmalt nyponpulver som endast innehåller noggrant utvalda strandnypon (Rosa canina L) som vuxit vilt. De har plockats för hand och torkats under 40 grader. Den låga torkningstemperaturen gör att produkten kan klassificeras som en RAW-produkt. Fördelen med torkning på låga gradantal är att nyponen behåller en stor andel av antioxidanterna. Holistic Strandnypon innehåller även finmalda nyponkärnor eftersom de innehåller många viktiga vitaminer.

Det här nyponpulvret är mycket finmalt vilket gör att du enkelt kan blanda ut det med vatten eller valfri dryck. Du kan även blanda det i din smoothie, bakverk, gröt eller på yoghurten.

Holistic Strandnypon har fått ett mycket positivt mottagande på marknaden. Tillskottet har fått positiva användaromdömen med ett genomsnittsbetyg på 4,9. Flera personer som testat produkten skriver att det har en väldigt fin konsistens som är lätt att blanda i yoghurten eller i dryck. Omdömen tar upp den goda smaken och att pulvret känns välgörande.

Det är ett relativt dyrt nyponpulver, men endast 5 gram pulver behövs dagligen vilket gör det till en prisvärd premiumprodukt.

2. Wellaware Nyponpulver

4.7
/
5

Wellaware Nyponpulver är en mycket populär produkt som ofta listas högt i olika bäst i test. Det är ett ekologiskt pulver som tillverkats av högkvalitativa nypon från Chile. Nyponen har plockats för hand på höga höjder i Chiles vackra och rena natur. Därefter är de rensande och torkade på lågt gradantal i ugnen. Det ger ett nyponpulver som är mycket rikt på C-vitamin.

Nyponen som används i pulvret är odlade helt utan konstgödsel och besprutningar. Tack vare den höga odlingshöjden finns det ingen risk för mask i nyponen. Trots den höga kvaliteten på råvaran är det här ett förvånansvärt prisvärt nyponpulvret. Det är mer grovkornigt än testvinnaren vilket är något som inte faller alla i smaken. Det är dock lätt att blanda ut och det har en god smak. Det är det bästa nyponpulvret för dig som vill ha en prisvärd produkt med rent innehåll.

Wellaware Nyponpulver har fått väldigt många omdömen från användarna. De flesta recensionerna är mycket positiva och pulvret har fått 4,5 i genomsnittsbetyg. Många hyllar den praktiska förpackningen, pulvrets effekt, priset och smaken. Däremot är det vissa som är negativa till konsistensen och skriver att det är för grovkornigt.

3. Healthwell Nyponpulver EKO

4.5
/
5

Nyponpulver EKO från det svenska varumärket Healthwell är ett omåttligt populärt nyponpulver. Det här är ett ekologiskt pulver som är tillverkat av nypon som odlats utan bekämpningsmedel. Det finns i tre olika storlekar vilket gör det till ett mycket prisvärt nyponpulver. Dessutom är det den produkt i jämförelsen som fått allra flest användaromdömen.

Healthwell Nyponpulver EKO har en naturligt söt smak som gör att du kan strö det på gröten eller yoghurten för en god smak. Det här nyponpulvret är tillverkat av skalet av ekologiska, viltväxande och näringsrika nypon. Det är en ekologiskt certifierad produkt som dessutom är RAW vilket innebär att råvaran torkat i låga temperaturer. Resultatet är ett mycket bra pulver som är rikt på c-vitamin och andra näringsämnen.

Nyponpulver EKO har fått över 100 användaromdömen vilket är mer än många andra kosttillskott på den svenska marknaden. Produkten har fått ett högt genomsnittsbetyg på 4,5. Flera användare kallar det för en superprodukt som ger en energikick och hjälper mot ledvärk. Flera beskriver smaken som god. De negativa kommentarerna handlar främst om den grovkorniga konsistensen samt vissa som ogillar smaken.

4. Superfruit Nyponpulver

4.3
/
5

Det här Nyponpulvret från varumärket Superfruit är en annan produkt som har ett mycket näringsrikt innehåll. Det är ett 100% rent nyponpulver utan tillsatser. Pulvret är tillverkat av Nypon odlade i vulkanisk jord. De är ekologiska nypon från södra Chile. Nyponpulvret är av sorten Rosa canina L och har en god rund smak.

Nyponen i pulvret har plockats för hand och torkats varsamt för att bevara nyponets friska smak och höga näringsinnehåll. Pulvret görs på hela nyponet med både skal och frön.

Produkten har fått få, men positiva användaromdömen. De få recensioner som finns beskriver det som ett mycket gott nyponpulver som ger önskad effekt mot bland annat ledbesvär. Det kan vara lite svårt att blanda ut det med vatten. Det är ett något dyrare än de andra produkterna i jämförelsen, men den goda smaken gör att det kvalificerar sig på topplistan i det här testet.

Hur valdes produkterna?

För att välja ut det nyponpulver som är bäst i test har vi jämfört många olika produkter på marknaden. Jämförelsen har baserats på många olika faktorer, bland annat följande:

 • Innehåll: Vad innehåller nyponpulvret? Är det ett rent tillskott eller innehåller det onödiga tillsatser eller smakämnen?
 • Certifiering: Är nyponpulvret ekologiskt certifierat? Är det veganvänligt?
 • Smak: Har pulvret en god smak?
 • Konsistens: Är nyponpulvret finmalet eller grovkornigt?
 • Kvalitet: Håller produkten hög kvalitet och ger önskad effekt?
 • Recensioner och betyg: Vad tycker användarna om produkten?

Bra att tänka på vid köp av nyponpulver

När du köper nyponpulver är det en del att tänka på för att hitta den bästa produkten för just ditt behov. Du bör kika lite extra på följande innan du bestämmer dig för vilket nyponpulver du ska köpa:

 • Kvalitet
 • Varumärke
 • Typ av nypon
 • Ekologisk produkt
 • Pris per daglig dosering
 • Smak

Kom ihåg att kvaliteten skiljer sig åt beroende på vilket nyponpulver du väljer. Därför kan det vara en god idé att alltid välja en produkt från ett väletablerat varumärke. I det här testet har vi endast inkluderat produkter som kommer från bra varumärken.

Du bör även titta på innehållsförteckning och kontrollera vilken typ av nypon som pulvret innehåller. De flesta tillskott innehåller vildvuxna strandnypon eller nypon från bergen i Chile. Båda typerna är bra, även om vilda nypon ibland har en högre näringstäthet. Det är alltid bra att välja en ekologisk produkt.

När du jämför priset är det alltid viktigt att titta på pris per daglig dosering för att ta reda på om pulvret är prisvärt. Ett nyponpulver med hög koncentration kräver oftast låg dosering för att ge önskad effekt vilket gör att produkten räcker länge.

Vanliga frågor och svar kring nyponpulver

Trots att nyponpulver har används i många kulturer under lång tid är det en ganska ny produkt på hyllan med kosttillskott. De senaste åren har det dock dykt upp allt fler produkter med nyponpulver. Det är vanligt att ha en del frågor vid köp av nyponpulver. Här hittar du svaren på några av de vanligaste.

Vad är nyponpulver?

Nyponpulver är extraktet av nyponfrukten. Frukten och ibland även fröna torkas och mals ned till ett pulver. Resultatet är ett näringsrikt nyponpulver som kan användas i matlagning eller blandas ut med dryck.

Varför är nyponpulver bra?

Nypon är en mycket näringsrik frukt som har många hälsofördelar. Jämfört med många andra frukter och bär är nyponet inte särskilt gott att äta som det är. När nyponet är malt till pulver är det dock betydligt godare och lättare att äta det. Nyponet är mycket rikt på c-vitamin vilket bland annat är bra för att stärka immunförsvaret. Det innehåller även många andra vitaminer och mineraler som kroppen behöver.
Nypon anses ha många fördelar, bland annat:
– Minskar ledverk och främjar rörelseförmågan i lederna. Det kan även hjälpa mot ledsjukdomar som artros och reumatism.
– Bra för immunförsvaret.
– Skyddar mot fria radikaler och oxidativ stress vilket minskar risken för inflammationer.
– Bra för hud och hår.
– Kan sänka kolesterolnivåerna.
– Kan hjälpa vid viktminskning.

Vem behöver nyponpulver?

Nyponpulver är bra för personer som vill få i sig extra c-vitamin och andra hälsosamma antioxidanter. Det är särskilt bra för personer med problem med lederna.

Hur mycket nyponpulver behöver jag varje dag?

Det bästa är att alltid följa instruktionerna för det nyponpulver som du köpt, men cirka 5 gram nyponpulver om dagen är den vanligaste rekommendationen.

Hur äter jag nyponpulver? Vad kan man blanda nyponpulver med?

Du kan göra mycket med nyponpulver. Pulvret kan strös på yoghurt, fil eller gröt. Många väljer att blanda pulvret i en smoothie eller annan hälsodryck. Det går även bra att blanda ut pulvret med vatten för en vitaminshot eller nyponjuice. Du kan också använda det i matlagningen, exempelvis i soppor, eller i bakverk.

Kan man äta nyponpulver för häst?

Ja! I regel kan man äta samma nyponpulver som du använder till din häst. Om du känner dig osäker kan du med fördel kontakta tillverkaren för att få en bekräftelse på att just deras nyponpulver passar både till häst och människa.

Finns det nyponpulver utan socker?

Det finns inte nyponpulver helt utan socker, utan det som finns är nyponpulver utan tillsatt socker. Detta kallas för ”Sockerfritt nyponpulver” men är alltså inte riktigt helt sockerfritt.

Kan nyponpulver bli för gammalt?

Både ja och nej. Nyponpulver har alltid ett Bäst före-datum, som brukar sträcka sig från 1-3 år. Däremot är detta enbart ett Bäst före-datum och du kan ofta äta nyponpulvret efter detta datum. Då nyponpulver är en väldigt naturlig produkt så finns det egentligen inga risker att äta ”utgånget nyponpulver”.

Kan man överdosera nyponpulver?

Nej. Då nyponpulver är en helt naturlig produkt finns det inga risker för en överdosering av pulvret. Du behöver däremot inte se en bättre effekt av nyponpulver bara för att du doserar mycket av det.

Vad kostar nyponpulver?

Nyponpulver kostar någonstans mellan 99 – 799 kronor per paket. Detta varierar på kvalité av nyponpulvret och vilken volym som man köper.

Var köper man nyponpulver?

Nyponpulver går att inhandlas på de flesta hälsokostbutiker, i fysiska butik eller online. Vi rekommenderar Svensk Hälsokost om du vill köpa nyponpulver online.

Är nyponpulver bra för lederna?

Ja! Aktuella studier visar att nyponpulver kan förbättra ledernas rörlighet och hjälpa till att motverka ledvärk.

Är nyponpulver farligt?

Nej, nyponpulver är en helt naturlig produkt och det finns inget i nypon som anses vara farligt mot kroppen – oavsett dosering.

Är nyponpulver laxerande?

Vid större mängder nyponpulver kan det ha en laxerande effekt. Detta är dock inget som det gjorts studier på utan detta är enbart baserat på vad användare av nyponpulver har varit med om.

Nyponpulver eller nyponkapslar?

Egentligen spelar det ingen roll. Föredrar du kapslar (som du enkelt kan svälja med ett glas vatten) eller att gillar du bättre att strö på pulver på gröten på morgonen? Det spelar ingen roll. Det är nypon som nypon.

Fungerar nyponpulver mot inflammation?

Nyponpulver från strandnypon tros ha antiinflammatoriska effekter och lindra artrossmärtor (källa).

Fungerar nyponpulver mot gikt?

Ja, enligt en dansk studie så kan nyponpulver hjälpa vid gikt.

Hur förvarar man nyponpulver?

Nyponpulver ska förvaras mörkt och svalt för att hålla längst. Så vi rekommenderar att du ställer nyponpulvret i ett skafferi eller en annan plats där temperaturen är sval året om.

Kan man ge nyponpulver till bebis?

Ja, nypon är en helt naturlig produkt och du behöver inte vara orolig av att ge detta till din bebis.

Kan man blanda användandet av nyponpulver och Eliquis?

Det finns ingen information om Eliquis och nyponpulver, och att det skulle vara farligt att kombinera. Rådfråga en läkare om du känner dig osäker.

Kan man kombinera nyponpulver och Levaxin?

Det finns ingen information om Levaxin och nyponpulver, och att det skulle vara farligt att kombinera. Rådfråga en läkare om du känner dig osäker. Många anser att nyponpulver hjälper till om du har ledvärk, vilket brukar vara ett av symptomen av hypotyreos.

Kan man kombinera nyponpulver och blodtrycksmedicin?

Det finns ingen information om att det skulle vara farligt att kombinera blodtrycksmedicin och nyponpulver. Aktuella studier visar att nyponpulver kan hjälpa dig få blodtrycket i rätt riktning.

Kan man kombinera nyponpulver och blodförtunnande medicin?

Det bör inte påverka, och det finns ingen information kring att det skulle krocka med varandra. Rådfråga en läkare om du känner dig osäker.

Sammanfattning

Nypon är mycket näringsrika och innehåller mycket c-vitamin och andra antioxidanter. Eftersom det inte är särskilt gott att äta råa nypon finns det finmalda nyponpulver för personer som vill ta del av nyponets hälsofrämjande egenskaper. Nyponpulver kan bland annat hjälpa mot ledbesvär och stärka immunförsvaret. Det är lätt att dosera och kan blandas ut i dryck eller över yoghurten.

Det finns många bra och prisvärda nyponpulver på marknaden. Vi har jämfört olika produkter och valt ut de 4 nyponpulver som är bäst i test. Testvinnaren Holistic Strandnypon är ett 100 % naturligt nyponpulver som hyllats av användarna. Det är tillverkat av handplockade strandnypon som torkats på låga temperaturen för ett extra näringsrikt pulver.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Malin Samuelsson
Malin Samuelsson

Malin Samuelsson har skrivit om hälsa och näring på Bigheart.se från 2020. Malin har en bakgrund som skribent på en utav Sveriges största sajter om hälsa. Malin håller alltid ett vakande öga på Livsmedelsverket och EU-kommissionen för att se vilka nyheter som kan dyka upp här näst.

Articles: 16