MSM bäst i test 2024 – Hitta bästa MSM här

1. Lignisul MSM 2. Healthwell MSM Pulver 3. Core MSM Caps
Lignisul MSM bästa MSM tillskotten

Healthwell MSM Pulver

Core MSM Caps

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

MSM, en förkortning metylsulfonylmetan, är ett organiskt svavel som finns naturligt i kroppen. Det används också i kosttillskott tack vare dess många positiva effekter. Det är framför allt bra för att minska ledvärk, men det har också positiva effekter på hår, hud och naglar. Det är även bra för att minska inflammationer i kroppen och kan minska värk och mjölksyran vid träning.

Det går att få i sig MSM från livsmedel, men många väljer att komplettera en hälsosam kost med tillskott med MSM. Det finns ett enormt utbud av MSM-tillskott vilket kan göra det svårt att välja. Därför har vi jämfört ett stort antal MSM-produkter och valt ut de 4 som är bäst i test. Vi har granskat både MSM-pulver och kapslar för att alla ska hitta ett tillskott som passar dem. Du hittar även användbar information och svar på vanligt frågor om MSM. Läs mer om vårt test nedan och ta reda på varför Lignisul MSM blev bäst i vårt test.

Topp 4 bästa MSM tillskotten 2024

  1. Lignisul MSM
  2. Healthwell MSM Pulver
  3. Core MSM Caps
  4. Great Earth MSM Vitamin C
Testvinnare

1. Lignisul MSM

4.9
/
5

Lignisul MSM är den produkt som är bäst i test enligt oss. Det är ett tillskott i pulverformat som innehåller 100% MSM. Pulvret har inga tillsatser eller smakämnen vilket ger ett rent och högdoserat tillskott med en neutral smak. Det behövs inte mycket pulver per dosering vilket gör att tillskottet varar länge. Tillskottet är även lämpligt för veganer.

Lignisul MSM är ett prisvärt tillskott som finns i två storlekar; 200 och 500 gram. De räcker till 100 respektive 250 portioner. Endast en halv tesked behövs, men du kan öka intaget till upp till tre teskedar per dag. Det är alltid bäst att börja med en mindre dos först eftersom det är mer skonsamt mot magen.

Det här MSM-pulvret har fått många positiva omdömen från användarna med ett genomsnittsbetyg på 4,8. Många skriver att produkten fungerar och att de aldrig kommer att sluta med den. Flera nämner att värk i armar och ben försvann efter att de börjat med Lignisul MSM. Det är ett MSM-tillskott med högt betyg, bra pris och naturligt innehåll vilket gör det till en värdig vinnare i detta bäst i test!

2. Healthwell MSM Pulver

4.7
/
5

MSM Pulver från Healthwell kommer på en värdig andraplats i vårt bäst i test. Det är en mycket bra och prisvärd produkt som innehåller rent MSM utan några tillsatser. Det är en mycket bra produkt som påminner mycket om testvinnaren.

Pulvret har rent innehåll och är även 100% vegansk. Det har fått över 200 användaromdömen med ett genomsnittsbetyg på 4,6. Många beskriver produkten som mycket prisvärd, bra effekt och lätt att dosera. Flera skriver att den hjälper mot allergi, ledvärk och sköra naglar. Vissa önskar att den hade en godare smak, men överlag är recensionerna mycket positiva.

3. Core MSM Caps

4.5
/
5

Core MSM Caps från Svenskt Kosttillskott är en populär MSM-produkt som även vunnit flera andra bäst i test. Det är berikat med C-vitamin vilket ökar kollagenproduktionen. C-vitamin hjälper till vid upptaget av MSM i kroppen. Core MSM Caps är de MSM-kapslar som är bäst i test enligt oss.

Kapslarna innehåller 1,5 gram MSM per dosering och 80 milligram C-vitamin. Den rekommenderade dagliga doseringen är 1-2 kapslar vilket ger dig 3 gram MSM per dag. Det är med andra ord ett högkoncentrerat tillskott. De lättsvalda kapslarna har ingen smak vilket gör det till ett bra val om du ogillar pulvertillskottens smak och konsistens.

Kunderna har gett Cores MSM Caps höga betyg. Priset är något dyrare än de flesta pulverprodukter, men det är vanligt vid köp av kosttillskott. Kunderna ger det här tillskottet 4,6 i genomsnittsbetyg. Flera skriver att det verkligen fungerar och gör skillnad både för hud, hår och ledvärk.

4. Great Earth MSM Vitamin C

4.3
/
5

MSM Vitamin C från varumärket Great Earth är ett annat MSM-tillskott i kapselformat. Även dessa kapslar är berikade med C-vitamin. Kombinationen av MSM och C-vitamin är särskilt bra för personer som vill ha bra effekt på hud, hår och naglar eftersom C-vitamin bidrar till en ökad kollagenproduktion.

Den rekommenderade doseringen är 3 kapslar per dag i samband med måltid. Varje kapsel innehåller 1 gram MSM och 300 milligram C-vitamin. Det ger en daglig dos på 3 gram MSM. Jämfört med Core MSM Caps är det dyrare eftersom det innehåller färre kapslar och det behövs fler kapslar för att uppnå det dagliga behovet. Å andra sidan innehåller Great Earth MSM Vitamin C mer C-vitamin.

Great Earth MSM Vitamin C har få betyg, men de som finns är mycket positiva. Användarna har gett tillskottet 5/5.

Hur valdes produkterna?

För att välja ut vilket MSM som är bäst i test har vi utgått från följande faktorer:

  • Innehåll: Innehåller produkten 100% MSM eller är det berikat med andra ämnen? Om det är berikat, innehåller det C-vitamin eller andra ämnen som underlättar upptaget av MSM?
  • Pris: Är det ett prisvärt tillskott?
  • Kvalitet: Ger tillskottet önskad effekt?
  • Smak: Är smaken neutral eller smakar tillskottet artificiellt?
  • Användaromdömen: Vad tycker kunderna om tillskottet?

Bra att tänka på vid köp av MSM

När du köper tillskott med MSM finns det vissa saker du bör tänka på. Dels bör du bestämma om du vill ha ett kosttillskott i form av pulver eller kapslar. Det finns många bra produkter inom respektive kategori. Kapslarna är ofta något dyrare, men å andra sidan är de lätta att dosera och du slipper blanda ut dem med dryck.

Självklart ska du alltid titta noga på innehållsförteckningen för att försäkra dig om att tillskottet innehåller bra ämnen. Ett bra MSM-tillskott ska innehålla 100% rent MSM eller eventuellt en viss procent C-vitamin eftersom vitaminet förbättrar upptagningsförmågan av MSM. Om du är vegan eller vegetarian är det även viktigt att kolla om tillskottet är veganvänligt. Det gäller framför allt kapslar som ibland kan innehålla icke-vegetabiliska ämnen.

För att ta reda på om MSM-tillskottet är prisvärt är det alltid bra att titta på priset per daglig dosering istället för att jämföra förpackningspriset.

Vanliga frågor och svar om MSM

Här hittar du svaren på vanliga frågor om MSM.

Vad är MSM?

MSM är en förkortning av metylsulfonylmetan som är en form av organiskt svavel som finns naturligt i kroppen. MSM kallas också för DMSO2 och Dimetylsulfon. Svavel förekommer i alla levande organismer och är en viktigt beståndsdel keratin såväl som kollagen som behövs för senor, muskler, brosk, bindväv, skelett, hår och hud.

Varför är MSM bra?

MSM har många positiva egenskaper. Framför allt är det viktigt för att främja starka leder. Om du lider av ledvärk kan ett tillskott med MSM vara ett mycket bra alternativ. MSM ger även starka naglar, bättre hy och bättre hårtillväxt. Det minskar också inflammationer i kroppen och påskyndar läkningsprocessen i kroppen. Många använder MSM i samband med träning för att minska värk och mjölksyra. Det finns även studier som visar att MSM kan hjälpa med viktnedgång och ha positiv effekt på välmåendet.

Vem behöver MSM?

Tillskott med MSM passar många personer, men framför allt om du lider av något av följande:
– Besvär med ömma och stela leder
– Torrt hår eller håravfall
– Dålig hy eller eksem
– Spröda naglar
– Trötthet
– Förvärrade allergier

Hur mycket MSM behöver jag?

MSM är organiskt svavel som har en utrensande effekt. Därför är det viktigt att vänja kroppen successivt vid MSM-tillskott. Börja alltid med små doseringar och öka successivt. Den rekommenderade daglig doseringen är 2-4 gram per dag. Den första veckan du tar tillskott med MSM kan du ta en halv tesked alternativt en kapsel för att magen inte ska reagera negativt. Var uppmärksam på att doseringen kan skilja sig mellan olika MSM-tillskott. Du bör alltid följa doseringsanvisningarna för just det tillskott som du har köpt.

Kan MSM ge biverkningar?

Tillskott med MSM kan ge biverkningar i form av orolig mage, illamående och huvudvärk. Det gäller främst i början innan kroppen har vant sig.

Sammanfattning

MSM är ett organiskt svavel som finns naturligt i kroppen. Det finns även många bra tillskott som innehåller MSM tack vare dess många positiva effekter. MSM kan minska ledvärk och har även positiva effekter på hud, hår och naglar. Även personer som tränar mycket kan ha nytta av MSM-tillskott eftersom det kan minska träningsvärk och mjölksyra. MSM finns i många livsmedel, men många väljer att komplettera kosten med tillskott med MSM. Vi har jämfört både pulver och kapslar med MSM och valt ut de 4 produkter som är bäst i test. MSM-pulvret Lignisul MSM blev vinnaren i vårt bäst i test. Det är ett naturligt och veganvänligt pulver som innehåller 100% MSM. Det är ett högdoserat och prisvärt MSM-tillskott som även fått mycket fina kundomdömen.

Innehåll

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37