Krillolja bäst i test 2024 – Läs vårt test innan ditt köp

Krillolja är något som har blivit otroligt populärt och det är ett riktigt bra alternativ för dig som vill få i dig Omega 2-fettsyror. Även om Omega 3 fettsyror från krill blir allt mer populärt för varje dag som går, är det ännu inte alla tillverkare som har anammat det. Det innebär att utbudet är en aning mer begränsat, på gott och ont.

I detta bäst i test för bästa krilloljan kommer vi att lista 5 riktigt bra produkter som bland annat förbättrar hjärnfunktionen och bidrar till en normal lipidmetabolism. Alla produkter håller en hög kvalitet och innehåller ren krillolja från ett hållbart fiske. Vi har även tagit med ett krill-tillskott som är berikat med Vitamin B och D och som lindrar symptom vid PMS.

Topp 5 bästa krilloljan 2024

 1. Närokällan Krillolja
 2. Omnisym Pharma Omni Krill
 3. Healthwell Antarctic Krill Oil
 4. Pureness Krill Omega-3
 5. Cleanmarine For Women
Testvinnare

1. Bästa krilloljan Närokällan Krillolja

4.9
/
5
Fördelar
 • Rik på EPA och DHA
 • Innehåller naturligt astaxanthin
 • Högkvalitativt
 • En förpackning innehåller 60 kapslar
Nackdelar
 • Högt styckpris

Bättre Hälsa Krillolja passar för dig som vill ha ett högkvalitativt kosttillskott och som är beredd att betala därefter. Här får du ett naturligt och bra tillskott av krillolja som också är rik på EPA och DHA. Bättre Hälsa Krillolja innehåller fosfolipider, som är en grupp med olika fettsyror som består av liknande komponenter som cellmembranen i kroppen. Med hjälp av EPA och DHA kan du främja en normal och förstärkt hjärt- och kärlhälsa. Jämför vi Bättre Hälsa Krillolja och Helathwells krillolja är skillnaden på innehåll inte speciellt stor, men tittar vi istället på priset skiljer de sig ganska mycket. Bättre Hälsa Krillolja kostar en aning mer, men innehåller också fler kapslar beroende på vilken förpackning av Healthwell som du väljer.

2. Bästa kundbetyg krillolja Omnisym Pharma Omni Krill

4.7
/
5
Fördelar
 • Kommer från krill som är hållbart fiskad
 • Innehåller ren olja som är berikad med EPA och DHA
 • Rik på astaxantin (antioxidant)
 • Prisvärd
Nackdelar
 • Finns bara att köpa burk med 60 kapslar

I listan med vårt bäst i test för bästa krilloljan hittar vi ingen mindre än Omni Krill från Omnisym Pharma. Detta kosttillskott lämpar sig för dig som vill främja en bättre hälsa och som vill använda dig av ett tillskott som är så rent som möjligt. Oljan är utvunnen av krill som är fiskad direkt i Antarktis och tack vare detta har tillverkaren kunnat säkerställa att Omni Krill är fri från tungmetaller och andra föreningar som kan finnas i haven. Vi ger också ett stort plus till Omni Krill eftersom krillen är hållbart fiskad, vilket t.ex. innebär att den kommer från en plats som följer alla de regler som fastställts av internationella miljöcertifieringsorganisationen NPS. Det lite lägre priset kombinerat med det näringsgivande innehållet gör Omni Krill till en mycket populär och uppskattad produkt.

3. Bästa budgetvänliga krilloljan Healthwell Antarctic Krill Oil

4.5
/
5
Fördelar
 • Mjuka kapslar som är enkla att svälja
 • Certifierat hållbar
 • Innehåller EPA och DHA
 • Naturlig källa till fosfolipider
Nackdelar
 • Låg mängd omega-3

Healthwell har tagit fram en krillolja som har fått mycket positiv respons och omdömen från kunder i hela Sverige. Med Healthwell – Antarctic Krill Oil får du en optimal källa till många hälsosamma fettsyror som är viktiga för att din kropp ska fungera som den ska. Healthwell – Antarctic Krill Oil är framställt ut ett mycket hållbart fiske av krill och oljan är berikad med både DHA och EPA, men också Omega 6, Omega 9 och fosfolipider. Kapslarna är mjuka i sin utformning och på så vis mycket enklare att svälja. De är också berikade med astaxanthin som tillsammans ser till att du får i dig det dagliga tillskottet med fettsyror som du behöver. Omega fettsyror är sedan länge kända för att bidra till en god hjärt- och kärlhälsa, men de har också många positiva effekter på synen och hjärnan.

4. Bästa hållbara krilloljan Pureness Krill Omega-3

4.3
/
5
Fördelar
 • Helt ren krillolja
 • Hållbart fiske i fokus
 • Varje servering (2 kapslar) innehåller 318 mg Omega-3
Nackdelar
 • Krävs 2 kaplsar/dag vilket ökar pris/dag

Det finns flera fördelar med att utvinna Omega 3 från krill och det är något som Pureness är väl medvetna om. Därför har de också sett till att ta fram kosttillskottet Pureness Krill Omega-3, som är framtaget med miljömedvetenhet och hållbart fiske i åtanke. Med Pureness Krill Omega-3 kan du vara säker på att få en bra och trygg produkt som innehåller hela 318 mg med Omega 3 i varje dos, vilket motsvarar två stycken kapslar om dagen. Denna mängd är vanligtvis mer än tillräckligt för att du ska få i dig alla de fettsyror som finns i Omega 3 på en daglig basis, men kom ihåg att det är viktigt att komplettera tillskottet med en hälsosam och balanserad kost. Till Pureness Krill Omega-3 har tillverkaren valt bort alla typer av tillsatser, vilket innebär att du får en produkt som består av 100 % ren krillolja.

5. Bästa krillojan för kvinnor Cleanmarine For Women

4.1
/
5
Fördelar
 • Lindrar PMS besvär
 • Innehåller DHA och EPA
 • Berikat med vitaminerna B och D
 • Minskar trötthet
Nackdelar
 • Dyr

Omega 3 från krillolja lämpar sig inte bara för dig som vill främja en bättre hjärt- och kärlhälsa, utan visste du att Omega 3 också kan hjälpa dig att bli av med jobbiga och svåra PMS-besvär? Cleanmarine For Women är ett kosttillskott som är specifikt framtaget för detta ändamål och som innehåller både Omega 3 från krill, men också DHA och EPA. Krilloljan är kombinerad med B-vitamin såväl som D-vitamin och sojaisoflavoner, för att på så sätt ge dig ett flertal viktiga näringsämnen som kroppen behöver. För att du ska få en gynnsam effekt av krilloljan behöver ditt dagliga intag uppnå ca 250 mg av DHA, vilket kan vara svårt att få i sig enbart från kost. Cleanmarine For Women hjälper dig dock att uppnå detta intag mycket snabbare och kommer i form av små, mjuka kapslar som är enkla att svälja. Det vi gillar lite extra med Cleanmarine For Women är att kapslarna inte har någon som helst bismak av fisk, något som uppskattas hos de allra flesta.

Krillolja har ett mycket rent innehåll och är lättare för kroppen att ta upp, samtidigt som det luktar och smakar mycket mindre fisk än många andra alternativ. Trots det är krillolja ändå mest populärt att ta i form av kapslar, eftersom det helt enkelt är lättare att svälja och enklare att dosera.

Precis som namnet beskriver så kommer krillolja från det lilla kräftdjuret krill. Krill kan också kallas för lysräkor och är ett bra sätt att utvinna högdoserat Omega 3. Djuret lever främst i de riktigt kalla delarna av Antarktis och ligger mycket långt ner i vår näringskedja. Just eftersom den lever enbart på alger behöver du inte oroa dig för att oljan innehåller tungmetaller, något som är vanligt hos fiskar som äter annan fisk.

Vanliga frågor och svar

1. Vad är krillolja bra för?

Krillolja innehåller Omega 3 fettsyror som kroppen inte kan tillverka på egen hand. Att du får i dig det via kosttillskott eller via din mat är således mycket viktigt. Med den bästa krilloljan kan du främja en mycket bättre syn, men med hjälp av DHA kan oljan också främja en normal hjärnfunktion såväl som en normal lipidmetabolism. Krillolja hjälper dig även att få en mer normal leverfunktion.

2. Är krillolja och Omega 3 samma sak?

Det enkla svaret på den frågan är ja. Att tillverkare kallar det för krillolja är helt enkelt för att det är utvunnet från just krill. Hela syftet med detta är att utvinna de fettsyror som finns i kräftdjuret och på så sätt ge dig ett kosttillskott som är rent från tungmetaller och som innehåller höga halter med Omega 3. Ett kosttillskott och en balanserad kosthållning säkerställer att du får i dig all Omega 3 du behöver.

3. Vad är skillnaden mellan krillolja och fiskolja?

Även om syftet med krillolja och fiskolja är detsamma så skiljer sig kosttillskotten åt. Fisk innehåller t.ex. fettsyror som kallas för triglycerifer, medan krillen istället innehåller fosfolipider. Eftersom fosfolipider är bundna till EPA och DHA, samt har en vattenlöslig del, så kan de enklare tas upp av kroppen – jämfört med just fiskolja.

4. Finns det några biverkningar med krillolja?

Även om du köper den bästa krilloljan eller kosttillskottet på marknaden finns det risk för biverkningar. När det kommer till krillolja bör du t.ex. vara försiktig om du är allergisk mot skaldjur och i detta fall rådfråga en läkare först. Utöver detta finns det inga bevisade biverkningar, utan bara fördelar. Dock är det viktigt att du håller dig till den rekommenderade dagliga dosen som står angiven på den förpackning du köper.

Summering

Det finns helt klart många fördelar med att använda sig av ett tillskott som innehåller Omega 3. Omega 3 är något som kroppen inte kan skapa på egen hand och därför behöver du få i dig det på annat sätt, t.ex. via din kost eller med hjälp av ett tillskott. Några av de fördelar som kommer med Omega 3 är att du kan minska ditt blodtryck, få en mycket bättre insulinkänslighet, men också bättre blodfetter, mer lyckad viktnedgång eller öka din muskeluppbyggnad.

Att använda sig av Omega 3 från krill är helt klart det bästa alternativet för den som vill få i sig så rena fettsyror som möjligt. Krill har nämligen alger som sin basföda, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för alla de tungmetaller som kan medfölja när man utvinner Omega 3 från andra typer av fiskar. Krillolja har också visat sig ha ett mycket bättre och snabbare upptag i kroppen, något som ger dig en betydligt snabbare effekt av kosttillskottet.

Vårt bäst i test listar endast trygga och högkvalitativa produkter som kommer från säkra och godkända tillverkare. Med hjälp av ett krilltillskott kan du främja din hjärt- och kärlhälsa, samtidigt som du kan sänka ditt blodtryck, bygga upp muskler snabbare men också främja en bättre och mer normalfungerande syn. Vilken krillolja väljer du?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37