Spirulina bäst i test 2024 – Hitta bästa spirulina

1. Healthwell Spirulina Kapslar Eko 2. Superfruit Spirulina Pulver 3. Holistic Active Spirulina
Healthwell Spirulina Kapslar Eko tillskotten med spirulina

Superfruit Spirulina Pulver

Holistic Active Spirulina Tabletter

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Spirulina är en ätbar blågrön mikroalg som innehåller massor med vitaminer och mineraler. Algen har länge konsumerats i form av kosttillskott tack vare dess många hälsofrämjande egenskaper. Den kallas ofta för ”superfood” och kan intas i form av kapslar eller pulverform.

Spirulina är rikt på viktiga näringsämnen och ha därför en positiv effekt på hälsan. Algens höga koncentration av bland annat B- och E-vitamin samt kalcium, magnesium, järn, koppar och zink ger ett tillskott som stärker immunförsvaret, minskar blodtrycket och reglerar blodsockernivån. Det är även bra för detox tack vare algens utdrivande effekt samt förmåga att ge en mättnadskänsla. Spirulina anses även vara bra för hyn.

Det finns många olika kosttilskott som innehåller spirulina. Dels finns det i form av kapslar och pulver, men det är även en populär ingrediens i många multitillskott och detoxtillskott. Det gör att det inte är helt lätt att hitta den bästa spirulinan. För att hjälpa dig att hitta rätt i djungeln har vi jämfört några av de populäraste tillskotten på marknaden och valt ut de 7 tillskotten med spirulina som är bäst i test. Du hittar även viktig information och svar på vanliga frågor om den här hälsosamma algen.

Topp 7 spirulina-tillskotten 2024

 1. Healthwell Spirulina Kapslar Eko
 2. Superfruit Spirulina Pulver
 3. Holistic Active Spirulina Tabletter
 4. Kiviks Lilla Råa Spirulinatabletter Hawaiian 500 mg
 5. Healthwell Spirulina EKO Pulver
 6. Dr. Mercolas ekologisk spirulina
 7. Superfood & berries Detox Deluxe Ekologisk Superfoodmix
Testvinnare

1. Healthwell Spirulina Kapslar Eko

4.9
/
5

De här ekologiska kapslarna med spirulina från det svenska varumärket Healthwell är marknadens bästa spirulina. Tillskottet har fått mycket fina användaromdömen och placerat sig högt i många tidigare bäst i test. Det är en näringstät kapsel som gör att du enkelt kan få i sig många näringsämnen på samma gång.

Kapslarna från Healthwell är certifierade med ekologisk märkning. De är dessutom helt vegetabiliska och passar därför även för vegetarianer och veganer. De smidiga kapslarna är lätta och svälja. Det är även smidigt att ta med sig dem på resan om du vill det.

Kapslarna är fulla av näring i form av klorofyll och antioxidanter från spirulina samt omega-3-fettsyror. De ger ökad energi och nyttiga näringsämnen utan onödigt kladd med pulver.

Healthwell Spirulina Kapslar Eko är ett av de spirulinatillskott på den svenska marknaden som fått flest och högst betyg från användarna. Många skriver att kapslarna är mycket bra och att de snabbt ger mer ork och energi i vardagen. Flera nämner att kapslarna är lätta att svälja och smidiga att ta med sig. Jämfört med liknande tillskott är det även många användare som beskriver kapslarnas positiva effekt på huden i form av mer lyster. Tillskottet har fått 4,7 i genomsnittsbetyg vilket är högt.

2. Superfruit Spirulina Pulver

4.7
/
5

Spirulina Pulver från varumärket Superfruit är det bästa pulvret med spirulina på den svenska marknaden. Det är ett ekologiskt certifierat pulver som är helt fritt från tillsatser. Det är även 100% vegetabiliskt och passar vegetarianer. Superfruit Spirulina Pulver är den produkt i jämförelsen som fått högst användarbetyg.

Att produkten är ekologiskt certifierad innebär att den är utvunnen från ekologiskt odlad spirulina. Den är rik på protein samt klorofyll. Den innehåller inga onödiga tillsatser eller smakämnen vilket gör att du kan känna dig trygg med att du får i dig en hög koncentration av den nyttiga algen.

Precis som många andra spirulinapulver kan den här produkten med fördel mixas ner i smoothies, juicer och andra hälsoinspirerande drycker. Det går även att använda i matlagning. En skopa spirulinapulver blandas med cirka 3-3,5 deciliter dryck.

Personer som har testat Superfruit Spirulina Pulver är mycket positiva. Tillskottet har fått många fina användaromdömen och ett genomsnittsbetyg på 5/5. Användarna skriver att det fungerar mycket bra och snabbt ger effekt på humöret och energinivån. Många klagar på att det luktar hemskt, men smakar gott. Den goda smaken är något som många väljer att skriva om i recensionerna.

3. Holistic Active Spirulina Tabletter

4.5
/
5

Active Spirulina från varumärket Holistic är ett koncentrerat spirulinatillskott i tablettform. De smidiga tabletterna är ekologiska och innehåller en hög halt klorofyll. Tabletterna är mindre än vanliga kapslar vilket gör det till den bästa spirulinan för dig som har svårt att svälja större kapslar.

Active Spirulina innehåller en hög halt klorofyll, aminosyror, omega-3 och flera vitaminer och mineraler från spirulinan. Endast ekologisk och näringstät spirulina används i tabletterna. Det är ett prisvärt tillskott som ger mycket näring för pengarna.

Tabletterna har fortfarande relativt få användaromdömen, men de som finns är positiva. Flera skriver att de får mer ork och energi vid dagligt intag av dessa tabletter. Tabletterna smakar bra och de är lätta att svälja. Tillskottet beskrivs som billigt och effektivt.

4. Kiviks Lilla Råa Spirulinatabletter Hawaiian 500 mg

4.3
/
5

Kiviks Lilla Råa Spirulinatabletter Hawaiian innehåller högkvalitativ spirulina som är odlad på Hawaii under kontrollerade former. Tillskottet håller mycket god kvalitet och tabletterna är enkla att dosera.

Lilla Råa Spirulinatabletter är små vilket gör dem lätta att svälja. De är små näringsbomber som är fulla av protein, mineraler, vitaminer, klorofyll och essentiella fettsyror. Spirulinan som används till tabletterna är av sorten Arthrospira platensis och kommer från odlingar på Hawaii. Odlingarna uppfyller de höga kraven på både hygien och livsmedelssäkerhet.

Varje tablett innehåller 500 milligram spirulina. Det rekommenderade doseringsförslaget är 3-6 tabletter 1-2 gånger dagligen. Lilla Råa Spirulinatabletter har fortfarande inte fått några svenska användaromdömen eller betyg.

5. Healthwell Spirulina EKO Pulver

4.1
/
5

Det populära varumärket Healthwell erbjuder även spirulina i pulverformat. Spirulina EKO Pulver är ett prisvärt ekologiskt pulver som fått mycket höga kundbetyg. Pulvret innehåller en hög koncentration av protein, vitaminer och mineraler, inklusive zink.

Pulvret är tillverkat av sötvattensalg vilket ger ett tillskott med 60-70 % protein. Spirulinan som används i pulvret hanteras varsamt vid skörden och odlas ekologiskt för att alla viktiga ämnen ska finnas kvar. Pulvret är lätt att dosera och kan blandas ut i smoothie eller annan dryck.

Användarna verkar tycka om Healthwell Spirulina EKO Pulver och ger det 4,9 i genomsnittsbetyg. Många skriver att det är lätt att dosera och att prisnivån är bra. Det är ett mycket prisvärt kosttillskott och är den bästa produkten om du vill testa på spirulina.

6. Dr. Mercolas ekologisk spirulina

3.9
/
5

Dr. Mercolas ekologisk spirulina är en enligt dem själva ”en av världens finaste spirulina”. Den är ekologiskt certifierad och helt fri från kemikalier och microcystin-toxiner. Spirulinan i dessa kapslar tillverkas under under GMP (Good manufacturing practices). Varumärket följer även BRC Global Standard for Food Safety – en standard för säker livsmedelsproduktion.

Innehållet i kapslarna är testat i laboratorium för att säkerställa att de inte innehåller några spår av kemikalier. Tillskottet innehåller inte heller gluten, mjölkprodukter, soja eller magnesiumstearat. Det är ett rent tillskott som är rikt på fytonäringsämnen, aminosyror, vitaminer, mineraler och klorofyll.

Jämfört med de andra produkterna i jämförelsen är det ett ganska dyrt tillskott. Det har inte heller fått några svenska användaromdömen vilket gör det svårt att ge en mer omfattande recension. Om du letar efter spirulina med många olika certfieringar är det här dock det bästa valet.

7. Superfood & berries Detox Deluxe Ekologisk Superfoodmix

3.8
/
5

Detox Deluxe från Superfood & berries är en ekologisk superfoodmix som innehåller spirulina. Till skillnad mot de andra produkterna i testet är det här inte ett tillskott med enbart spirulina. I den här mixen är spirulinan en av många ingredienser. Utöver spirulina innehåller Detox Deluxe även bland annat vetegräs, blåbär och chlorella.

Det är en vegansk och glutenfri blanding som kan intas regelbundet eller som en renande detox vid behov. Du kan blanda pulvret med vatten eller annan dryck. Varumärket rekommenderar att göra smoothies eller såser med mixen.

Superfoodmixen har inga svenska recensioner. Eftersom mixen innehåller fler ingredienser än spirulina är det ett val för dig som vill få i dig en lägre koncentration av algen. Det passar även dig som letar efter den bästa spirulina produkten för detox.

Hur valdes produkterna?

För att utse de bästa tillskotten med spirulina jämfördes många produkter. Testpanelen tittade framför allt på följande faktorer:

 • Innehåll: Vad innehåller tillskottet? Är det 100% spirulina eller innehåller det även andra ingredienser?
 • Certifiering: Är tillskottet certifierat, exempelvis ekologiskt?
 • Användaromdömen: Vad säger personer som testat tillskottet?
 • Dosering: Är det lätt att dosera? Vad är den dagliga doseringen?
 • Prisvärdhet: Är tillskottet värt sitt pris?

Bra att tänka på vid köp av spirulina

Spirulina har ökat kraftigt i popularitet under de senaste åren och det finns många olika tillskott med spirulina på den svenska marknaden. För att hitta det bästa tillskottet är det viktigt att tänka på vissa saker när du handlar. Dels bör du alltid köpa spirulina från en svensk återförsäljare. Utländska sajter och tillverkare granskas inte lika noggrant som de svenska och därför är det inte heller säkert att de håller lika hög kvalitet. Samtliga produkter i det här testet kommer från pålitliga och väletablerade svenska märken och återförsäljare.

Du bör även vara noggrann med att alltid kolla innehållsförteckningen. Många tillskott innehåller 100% spirulina, men om det även finns fler ingredienser bör du försäkra dig om att tillskottet inte innehåller några konstgjorda tillsatser.

Spirulina säljs i form av tabletter, kapslar och pulver. Om du föredrar en viss form av spirulina är det därför viktigt att du väljer rätt när du köper tillskottet.

Vanliga frågor och svar om spirulina

1. Vad är spirulina?

Spirulina är en ätbar blågrön mikroalg som innehåller mycket klorofyll. Det är klorofyllet som färgar algen grön. Algen odlas runtom i världen och är populär i matlagning såväl som i kosttillskott eftersom den innehåller mycket mineraler, vitaminer, proteiner och andra hälsosamma näringsämnen. Algen odlas både i sötvatten och saltvatten.

2. Varför är spirulina bra?

Spirulina är en mycket näringsrik arg som innehåller flera viktiga vitaminer och mineraler, exempelvis vitamin E och B samt järn, zink, kalcium, magnesium och koppar. Spirulina består av över 60% protein och innehåller även omega-3 som hjälper till att hålla kolesterolet på en hälsosam nivå.
Tack vare dess många antioxidanter har spirulina många olika hälsofördelar, bland annat:

Ger ökad energi
Stärker immunförsvaret och verkar anti-inflammatoriskt
Reglerar blodsockernivåerna
Minskar blodtrycket
Ger en mättnadskänsla (bra för detox)
Bra för huden

3. Hur mycket spirulina behöver jag?

Den rekommenderad dosen för en vuxen person är 3-5 gram per dag. Du kan välja att sprida ut mängden vid flera tillfällen under dagen. Det är även viktigt att dricka mycket vatten när du använder dig av spirulina eftersom det gör det lättare för kroppen att ta upp näringsämnena.

När du börjar med ett nytt kosttillskott ska du alltid inleda med en låg dos för att se hur din kropp reagerar. Därefter kan du successivt öka doseringen, men du bör aldrig överskrida rekommendationen för det specifika kosttillskottet som du har köpt.

4. Måste jag ta något annat tillskott när jag äter spirulina?

Spirulina kan minska upptaget av vitamin B12 och därför kan det vara bra att även ta tillskott med vitamin B12 när du använder spirulina.

Sammanfattning

Spirulina är en mycket näringsrik blågrön mikroalg som är rik på vitaminer, mineraler och protein. Algen har många hälsofrämjande egenskaper och kallas därför ofta för superfood. Spirulina stärker immunförsvaret, stabiliserar blodsockret, sänker blodtrycket och mycket mer. Det gör det till en populär ingrediens i många kosttillskott. Den bästa spirulinan i det här testet är Healthwell Spirulina Kapslar Eko som är ett prisvärt ekologiskt tillskott som fått mycket fina omdömen från användarna.

Innehåll

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37