Sojaproteinpulver bäst i test 2024 – Hitta bästa sojaproteinpulver

För dig som hälsomedveten kvinna är sojaproteinpulver kanske inget nytt. Den som tränar kan ha svårt att få i sig tillräckligt med protein på ett snabbt, hälsosamt och smakfullt sätt, men det kan sojaproteinpulver råda bot på. Vegetabiliskt protein är dessutom både miljövänligt och hälsosamt. Men hur hittar du rätt i djungeln av olika tillverkare och varianter? Den här artikeln kommer att hjälpa dig att välja ett prisvärt, hälsosamt och gott proteinpulver. Självklart representeras olika varianter och smaker eftersom vi alla har olika behov och önskemål. Häng med och se vad du hittar i utbudet av sojaproteinpulver år 2024!

Topp 6 bästa sojaproteinpulver 2024

 1. Core Soy Protein
 2. WellAware Sojaprotein Isolat Choklad
 3. Pro Nutrition Iso Soy
 4. Self Omninutrition Soy Protein
 5. Star Nutrition Soy Protein Isolate
 6. Scitec Soy Pro
Testvinnare

1. Core Soy Protein

4.9
/
5

Ett bra proteinpulver som har allt vad ett sojaproteinpulver ska ha. Core Soy Protein är ett av marknadens mest omtyckta proteinpulver i sin kategori, och det är lätt att förstå varför. Med 86 % protein, fri från socker och laktos är det en produkt som kan falla dig i smaken. Vissa kan tycka att den är lite väl söt i smaken, och då passar den naturella versionen bra som du kan smaksätta som du vill. Kommer i varianterna choklad, vanilj, äpple stevia eller en naturell version. Många tycker att detta är marknadens bäst smakande sojaproteinpulver, som annars ofta har en särskild bismak. Ytterligare ett plus är att den kan köpas i storförpackning på 3 kg, vilket gör att du sparar en hel del jämfört med pulver som exempelvis WellAware Sojaprotein Isolat som bara finns i mindre förpackningar. Se till att vara beredd på att blanda ordentligt, det kan vara lite svårt att få till ett klumpfritt resultat.

En positiv sak är att Core Soy protein precis som Pro Nutrition Iso Soy är berikad med mineraler men också med flera B-vitaminer och vitamin C. För dig som inte äter animaliska produkter är det ett perfekt sätt att se till att du får i dig även såna nyttig- och nödvändigheter. Ett minus med det är att innehållsförteckningen blir lite krånglig och lång. Hör du till dem som köper vitamintabletter och är orolig för att ha någon näringsbrist så är Core Soy Protein helt klart ett bra alternativ!

2. WellAware Sojaprotein Isolat Choklad

4.7
/
5

WellAware är ett företag som säljer svensktillverkade produkter inom området hälsa och träning. Det känns alltid bra att stötta svenska företag och köpa närproducerade produkter. Sojaprotein Isolat Choklad är ett populärt sojaproteinpulver som ger dig 16,4 gram protein per portion. En påse är på 500 gram och rekommenderad portion är 20 gram. Det blir alltså 25 näringsrika, muskeluppbyggande portioner som är lätta att fixa och smakar gott.

Jag uppskattar också att designen på förpackningen känns fräsch och modern, inte som många andra proteinpulver som skulle kunna uppdatera sin förpackningsdesign. Det känns helt enkelt lite fräschare och roligare att köpa produkter som ser trevliga ut! WellAware är också veganmärkt för den som vill vara säker när de väljer animaliefria produkter. Påsen är behändig och perfekt att ha med sig när man är på språng eller ha på jobbet. Det är bara lite synd att den inte finns i större förpackning som Core Soy Protein.

3. Pro Nutrition Iso Soy

4.5
/
5

Ett sojaproteinpulver som är omtyckt av många och pryds med flera omdömesstjärnor hos återförsäljarna är Pro Nutritions Iso Soy. Ett 100 % sojaproteinisolat som ger dig hela 22 gram i en portion med ynka 88,8 kalorier. En positiv aspekt är att den hör till de proteinpulver som även innehåller tillsatta mineraler som i tillägg till proteiner bidrar till ditt välmående. Du kan välja mellan smakerna choklad, hallon, jordgubb och vanilj och det är bara att prova sig fram till en favorit. Det skulle vara bra med en naturell version i sortimentet som exempelvis Self Omninutrition Soy Protein har. Många tycker ändå att det är ett av de proteinpulver som smakar mest naturligt och jag är beredd att hålla med, så en naturell version är inte lika nödvändig.

Detta proteinpulver kommer i en burk av hårdplast, vilket kan ta lite mer plats än WellAware Sojaprotein Isolats påse av mjukplast. Även här saknas möjligheten att köpa en större förpackning än den på 750 gram som Core Soy Protein, annars ger detta proteinpulver dig allt du kan behöva.

4. Self Omninutrition Soy Protein

4.3
/
5

Ett prisvärt proteinpulver som kan stoltsera med ett av marknadens högsta proteinhalt på över 90%. Du kan köpa pulvret i fyra olika smaker: hederlig vanilj, choklad för chokladälskarna därute, fräsch jordgubb och en naturell version för den som vill smaksätta själv. Du får ett bra proteinpulver till bra pris, otroligt bra näringsvärde och låg sockerhalt. För dig som är försiktig med vad du äter och vill ha så naturligt innehåll som möjligt, så är detta proteinpulver sötat med naturlig stevia. Det känns bra att läsa en innehållsförteckning som inte är så komplicerad och där alla ingredienser kan uttalas utan problem.

Om ett minus ska nämnas så kan det vara att smaken inte är lika len som exempelvis Pro Nutrition Iso Soy. En lätt bitterhet som sojabönan har naturligt finns kvar och kan störa vissa mer än andra. Smaken kan kännas lite för söt för vissa, och då kan naturell vara ett bra alternativ. Ytterligare ett tips är att späda shaken med lite mer vatten än rekommenderat eftersom den annars blir ganska tjock. Förutom det så är den helt okej att blanda ut i vatten utan att det blir klumpigt. Sammanfattningsvis så är det ändå ett bra proteinpulver du får för pengarna.

5. Star Nutrition Soy Protein Isolate

4.1
/
5

Ett topp-rated sojaproteinpulver som många hyllar för den goda smaken. Du får fyra varianter att välja mellan: choklad, vanilj, salted caramel och naturell. Många som provar Star Nutrition Soy Protein Isolate tycker att den är ett av de bättre proteinpulvren smakmässigt, och särskilt smaken salted caramel faller flera finsmakare helt okej i smaken. Chokladsmaken är också väldigt god, och vissa kan tycka att det är Har du lite svårt för bismaken som flera sojaproteinpulver har, exempelvis Self Omninutrition, så kan det vara en bra smak att prova.

En faktor som proteinpulver kan prestera olika på är hur väl de löser sig i vatten. Denna produkt är lite lättare än de andra att blanda ut i vatten och resultatet är så gott som klumpfritt. Exempelvis Core soy protein var lite svårare att blanda ut ordentligt även om det också går med lite mer möda. Något som kan nämnas är att priset per gram protein är lite högre än vissa andra proteinpulver, exempelvis prisvärda Self Omninutrition Soy Protein eller Pro Nutrition Iso Soy

6. Scitec Soy Pro

3.9
/
5

Ett omtyckt proteinpulver som kommer i en tålig och behändig burk i hårdplast. En burk ger dig 32 portioner vilket är prisvärt och bra för de 20 gram proteiner varje skopa ger. Jordgubb, choklad och vanilj är de smaker som erbjuds. Gällande smak och konsistens så är smaken helt okej. Konsistensen är relativt behaglig även om den kan kännas lite ovanlig första klunkarna, någon har beskrivit det som att den nästan känns lite fet. Sojaproteinpulver är ingen direkt kulinarisk upplevelse jämfört med en kaloririk milkshake och är främst hälsosamt, men under omständigheterna är den ganska god. Konsistensen kan kännas lite udda och exempelvis chokladsmaken skiljer sig lite från andra tillverkares tolkning av chokladsmak.

Soy Pro är ett bra och billigt alternativ att prova, många tycker att den smakar gott och använder den dessutom i matlagning eller i pannkakor där den gör sig alldeles utmärkt. Den hör dessutom till en av de lättare att blanda ut vilket sparar dig en del frustration när du kommer från träningen och vill ha i dig ditt proteinpulver snabbt!

Vanliga frågor och svar om sojaproteinpulver

Vad är sojaproteinpulver?

Proteinpulver är ett kosttillskott som vanligtvis används i samband med träning för att öka proteinintaget. Syftet är ofta att på ett enkelt sätt optimera muskelbyggnad eller helt enkelt få i sig mer protein. Det är vanligt att proteinpulver är gjorda på animaliska proteinkällor som exempelvis vassleprotein, men sojaprotein är ett vegetabiliskt alternativ som görs på sojabönan. Sojabönan är en väldigt näringsrik produkt med höga halter av bland annat protein och bra fetter. I sojaproteinpulver är fettet i regel filtrerat för att få ner fetthalten betydligt.

Är sojaprotein hälsosamt?

Soja har som sagt en mycket hög halt av protein. Sojabönor innehåller ungefär 40% protein och runt 20% fett, vilket är otroligt närings- och energirikt för att vara från växtriket. En unik sak med sojabönan är att den innehåller alla essentiella aminosyror, eller proteinbyggstenar, som din kropp behöver. Det är alltså en myt att den som bygger muskler behöver äta kött, kvarg, ägg och tonfisk.

Vem väljer sojaproteinpulver?

Det finns många anledningar till att välja soja som proteinkälla i sitt proteinpulver. En ganska vanlig anledning är att man av någon anledning inte äter animaliska produkter. Veganer som tränar och lyfter väljer av naturliga skäl bort vassleprotein som kommer från kor och väljer istället ett vegetabiliskt alternativ. Då passar soja utmärkt. Andra är allergiska mot antingen mjölkprodukter eller någon av de andra alternativ som finns. Ett annat uppenbart alternativ är att soja är ett förhållandevis billigt, gott och hälsosamt alternativ som tär mindre på jordens resurser än animaliskt protein! Enligt en studie i tidskriften Science gäller det även sojabönor trots att de ofta odlas på andra kontinenter.

Är det ekonomiskt med sojaproteinpulver?

När du väljer sojaproteinpulver som kosttillskott är det ekonomiskt av flera skäl. En uppenbar orsak är att proteinpulver är betydligt billigare än att köpa färdiga shakes, bars eller andra proteinmellanmål. En påse eller burk räcker till väldigt många portioner, och på bara några shakes har du tjänat in pengar jämfört med om du köpt bars i affären eller gymmet. Det är också väldigt mycket billigare att ha en påse pulver tillgängligt för när du blir akut hungrig istället för att köpa dyr och ofta ohälsosam mat ute när du är på språng.

Sammanfattning

Du har fått en genomgång på vad sojaproteinpulver är, vilka fördelar det har och dess näringsvärde. När du väljer sojaproteinpulver kan det vara bra att ta hänsyn till exempelvis:

 • Prisvärdhet- hur mycket kostar en portion?
 • Smak- vill du ha någon speciell smakvariant? Hur bra smakar den färdiga shaken? Vill du kunna välja en naturell version?
 • Förpackning- vill du kunna köpa en liten, smidig förpackning eller föredrar du större storlekar som ger lägre kilopris?
 • Näringsvärde-proteinpulver kan skilja sig åt i näringsvärde.

De produkter som presenterats är några av de som anses vara bäst på marknaden år 2024 och som är populärast bland de som väljer sojaprotein när de köper proteinpulver. De sojaproteinpulver som valts ut som de bästa år 2024 är:

 • Core soy protein
 • WellAware Sojaprotein Isolat Choklad
 • Pro Nutrition Iso Soy
 • Self Omninutrition Soy Protein

Vill du ha ett väldigt prisvärt alternativ kan Self Omninutrition Soy Protein vara värt att välja. Core soy protein finns i storförpackning på 3 kg vilket också är plånboksvänligt på längre sikt. Den som är finsmakare och är lite känslig för bismaker som andra inte känner av lika mycket kan snegla mot Pro Nutrition Iso Soy. Vilket av sojaproteinpulvren du väljer beror helt enkelt på vad du värderar mest.

Vilket sojaproteinpulver väljer du?

Innehåll

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22