Massagepistol bäst i test 2024 – Hitta bästa massagepistolen

Under de senaste åren har massagepistoler verkligen tagit världen med storm. Intresset har vuxit fram kring dessa produkter som sägs kunna hjälpa personer med muskelspänningar, återhämtningar, att stimulera fascia samt minska andra besvär som kan uppstå med musklerna. Men för personer som aldrig testat en massagepistol tidigare kan det vara svårt att veta om de fungerar. Det kan även vara svårt att veta vilka massagepistoler som är de bästa, samt om produkten är någonting som skulle passa dig och dina bekymmer.

En massagepistol har en stor fördel jämfört med andra massageapparater eftersom deras tryck samt slag påminner om en klassisk idrottsmassage. Pistolerna gör det lättare för dig att punktmassera olika muskelområden, till exempel om du skulle behöva behandling för träningsvärk eller annan muskelvärk. Med en massagepistol har du dessutom möjlighet att använda olika typer av massagehuvuden som lämpar sig för olika muskler.

För att försöka hitta den bästa massagepistolen har vi tagit en titt på marknaden och utsett några av de bästa produkterna. Vi baserade denna lista på kundrecensioner, omdömen samt tidigare tester som gjorts. Vi har även valt att svara på några av de vanligaste frågorna som dyker upp i samband med massagepistoler. Förhoppningsvis kommer denna information göra det lättare för dig att hitta den bästa massagepistolen för dig.

Bästa massagepistolerna 2022

  1. Flowlife Flowgun
  2. Flowlife Flowgun Go
  3. Theragun Massager Elite
  4. Hyperice HyperVolt Plus
  5. Theragun Massager Prime
  6. Flowlife Flowgun Pocket
Testvinnare

1. Flowlife Flowgun

4.9
/
5
3990kr

På första plats kommer Flowlife Flowgun vilket är en massagepistol som blivit en av favoriterna bland både professionella atleter och träningsentusiaster. Den här modellen har dessutom fått toppbetyg från personer som testat produkten och sist men inte minst finns det flera svenska träningsmagasin på internet som rekommenderar Flowlife Flowgun.

Jämfört med de andra massagepistolerna som vi tagit en titt på har Flowlife Flowgun en väldigt lång batteritid. Detta är, enligt oss, en av de viktigaste egenskaperna. Batteriet sägs hålla upp till 6 timmar vilket är en hel del längre om vi jämför med andra modeller som finns.

En annan aspekt med denna massagepistol som gjorde att den fick bäst i test-titeln är dess ljudnivå. Det är en av de tystaste som finns på marknaden och enligt varumärket Flowlife ligger ljudnivån på 30 – 55 dB. Ljudnivån beror på inställningen som används.

Flowgun har fem vibrationsinställningar du kan välja mellan och en 10 millimeter slaglängd. Ett tips när du ska använda denna massagepistol är att börja med den lägsta nivån som finns, sedan kan du öka successivt efter behov. Massagepistolen har väldigt bra motorkraft så det finns tillräckligt för att börja med lägre nivå och sedan öka.

Förutom vibrationsinställningarna har denna massagepistol även utbytbara massagehuvuden. De fyra massagehuvuden är anpassade efter vilken del av kroppen som behöver behandlas. Alla dessa tillbehör plus själva massagepistolen levereras i en liten, smidig väska som fungerar som förvaring.

En sista sak vi också tycker om med Flowgun är att den kommer med en 2 års garanti samt en nöjdhetsgaranti på 30 dagar. Flowlife erbjuder även reparationer.

I dagsläget är Flowlife Flowgun en av de bästa massagepistoler som finns på marknaden och förtjänar därför första plats i vårt massagepistol bäst i test. Den är både tystlåten och stark samt erbjuder en batteritid som är en av de bästa.

2. Flowlife Flowgun Go

4.9
/
5
2490kr

På andra plats kommer ytterligare en massagepistol från Flowlife. Den här modellen heter Flowgun Go och den påminner en hel del om Flowlife Flowgun som blev vår testvinnare. Priset för denna modell är dock aningen lägre vilket är en del som lockat fler kunder till att välja denna produkt.

Den här modellen marknadsför bland annat som en lite smidigare massagepistol med lägre vikt men även en mindre formfaktor. Den har en vikt på 903 gram och formfaktorn gör att användningen av produkten blir smidigare.

Slaglängden ligger på 10 millimeter för Flowgun Go, vilket är samma som många andra modeller har. Det är dessutom vad som anses vara standarden för massagepistoler. Flowlife Go har även en motor som genererar upp till 2800 slag varje minut. Flowlife Flowgun Go har en liten tryckknapp på ena sidan vilket är hur du sätter på/av enheten samt väljer mellan de 5 tillgängliga hastighetsnivåerna.

En stor fördel med Flowgun Go är dess batteritid som sägs hålla upp till 7-8 timmar. Denna modellen har alltså en av de bästa batteritiderna jämfört med andra modeller. Men med den långa batteritiden kommer det ta några timmar att ladda upp massagepistolen. Detta kan kännas jobbigt ifall du behöver använda den och har glömt att ladda upp den.

En annan fördel med denna modellen är dess ljudnivå. Jämfört med andra modeller har Flowgun Go en av de lägre och bättre ljudnivåerna. Den ligger mellan 50 – 60 dB, vilket inte är lika bra som vår vinnare men det är bättre än många andra modeller.

När du köper Flowgun Go kommer den levereras med en förvaringsväska plus laddare. Det följer även med 6 massagehuvuden som är anpassade för olika muskelgrupper och ändamål. Det finns dessutom några massagehuvuden som anses vara nya för den här modellen.

3. Theragun Massager Elite

4.5
/
5
4.499kr

På tredje plats kommer Theragun Elite, detta är en väldigt populär massagepistol, speciellt om vi tittar på kundomdömet. Den har nämligen fått ett samlat betyg på hela 4,7 stjärnor av 5. Efter att ha läst om vad kunderna tyckte om modellen är det inte svårt att förstå varför den fått så högt betyg.

Massagepistolen Theragun Massager Elit är väldigt unik i jämförelse med de andra modellerna vi har tagit en titt på. Den allra största skillnaden ligger dock i formfaktorn. Massagepistolen har en unik design som gör det lättare för dig att komma åt muskelområden som vanligtvis är svåråtkomliga, till exempel övre- och bakre axlarna. Modellen har en konstruktion med en triangelform vilket gör att den är relativt enkel att hålla i de svårare positionerna.

En annan aspekt som gör denna massagepistol mer unik jämfört med andra modeller är dess slaglängd. Theragun Massage Elite har nämligen en slaglängd som ligger på 16 millimeter vilket är större än testvinnaren som endast har 10 millimeters slaglängd.

Theragun Massage Elite är dessutom mer kraftfull jämfört med andra modeller, den kan nämligen generera krafter upp till hela 18 kilo. Produkten har även en OLED-display med en kraftmätare så du kan se hur mycket kraft som används mot musklerna. Hastigheten hos massagepistolen är även anpassningsbar, du kan välja mellan att använda 1750 till 2400 slag varje minut.

Theragun Massage Elite marknadsförs med en QX65-motor, vilket är en uppdaterad variant som anses vara över 70 % tystare jämfört med Theragun G2, den tidigare modellen. Men efter att ha läst igenom kundomdömen och produktrecensioner så ser det ut som denna produkt ändå har en ljudnivå som ligger upp mot 80dB, i alla fall på max intensitet. Dock kan detta beror på den längre slaglängden och starkare motorn som används.

Förutom alla fördelar finns det även en nackdel med denna modell och det är batteritiden. Jämfört med de andra massagepistolerna vi tagit en titt på har Theragun Massage Elite endast en 2 timmars lång batteritid. Det beror på att denna modell är starkare än andra, men vill du ha en med längre batteritid bör du ta en titt på de andra produkterna vi listat. Dock har Theragun Massage Elite en laddstation som du kan köpa till och med denna ladda massagepistolen trådlöst.

4. Hyperice HyperVolt Plus

4.5
/
5
4.990kr

På sjätte plats i testet kommer HyperVolt Plus vilket är en rätt ny modell som kommer från Hyperice. Denna massagepistol beskrivs som en uppdatering av Hyperices vanliga HyperVolt. Anledningen till varför denna fick sista plats i testet beror på att den inte har fått jättemånga kundomdömen ännu, men de få som finns är positiva.

Trots att vi inte tagit med Hyperice HyperVolt kommer vi jämföra de två modellerna lite. Den största skillnaden mellan de två massagepistolerna är motoreffekten. Plus-modellen har en watt på 90 medan den vanliga modellen har en motoreffekt på 60 watt. Trots att den högre effekten är en positiv egenskap kommer det även en nackdel med detta, och det är att batteritiden minskas med cirka 30 minuter. Dock har HyperVolt Plus ändå en batteritid på runt 2,5 timmar.

De allra flesta som testat den vanliga modellen säger att den fungerar bra för de flesta personer, speciellt de som tränar då och då. Den vanliga modellen har en rätt kraftig motor men för personer som tränar ofta eller håller på med bodybuilding, kort sagt de med större muskler, kan behöva en massagepistol med mer kraft för att nå djupare in i musklerna. Då kan HyperVolt Plus vara ett bättre alternativ.

Den höjda motoreffekten är i stort sett det enda som skiljer denna produkt med den vanliga modellen. Resten av egenskaperna är detsamma, HyperVolt Plus har tre hastigheter och låter dig välja mellan 2000 till 3200 slag per minut. Produkten rekommenderas främst till dig som behöver en kraftfullare massagepistol.

5. Theragun Massager Prime

4.3
/
5
3.499kir

Passar för: Bästa budget / billiga massagepistolen

Theragun Massager Prime är ett billigare alternativ till Theragun Massager Elite. Denna modellen har dock även fått bra betyg och positiva kundomdömen hos Prisjakt bl.a.. Trots att denna massagepistol är en typ av instegsmodell så har den ett flertal positiva egenskaper och funktioner. Theragun Massager Prime bjuder på allt du behöver i en bra massagepistol även fast den inte är lika avancerad och stark som Theragun Massager Elite.

Det finns dock även en del likheter mellan de två massagepistolerna. Precis som Elite-modellen så har denna en 16 millimeter slaglängd vilket anses vara ett av de bästa alternativen. Motorn är dock inte lika kraftfull som Elite-modellen, men den klarar av att generera en 14 kilos kraft utan problem. Prime-modellens motor erbjuder 5 hastighetsnivåer på 1750 till 2400 slag varje minut och du kan hålla koll på detta via LED-displayen som finns tillgänglig.

En mindre bra aspekt med denna modell är att den inte är jättetyst, på högsta nivån har den 75 dB. Batteritiden ligger, precis som Theragun Massager Elite, på runt 2 timmar. I alla fall om du använder den på högsta nivån.

Ett plus med Theragun-modellerna är att det finns en app med guider och tips på hur du använder massagepistolen samt information om olika behandlingar. Med Theragun Massager Prime får du 4 separata massagehuvuden, ett inbyggt batteri, en laddare samt en förvaringspåse.

6. Flowlife Flowgun Pocket

4.1
/
5
3.499kr

På femte plats kommer Flowlife Flowgun Pocket. Detta är en mindre modell jämfört med de andra massagepistolerna från Flowlife som vi tagit med i vårt bäst i test. Kundomdömet om denna produkt är lite mer blandat jämfört med de andra modellerna vi tittat på, men de flesta personer som testat Flowlife Flowgun Pocker har ställt sig positivt till modellen.

Flowlife Flowgun Pocket är en relativt ny modell som dök upp på marknaden under början av år 2022. Denna unika massagepistol har en mindre formfaktor jämfört med andra modeller. Men trots den mindre storleken har Flowgun Pocket en hel del kraft. Både styrkan och prestandan är tillräcklig i denna produkt för de allra flesta personer.

Flowlife Flowgun Pocket är dock inte lika kraftfull som de tidigare modellerna vi har tagit med i testet, men det räcker för dig som behöver en massagepistol till de mindre musklerna eller letar efter en modell som är lätt att ta med på resor. Det här är nämligen en av de bästa modellerna som finns när du behöver en resevänlig variant, den väger nämligen endast 500 gram. Du kan dessutom ladda den med en USB-C laddare vilket är perfekt om du har an Android-telefon, eftersom de både använder likadana laddare.

Slaglängden hos denna massagepistol ligger på endast 0,8 millimeter vilket är en av anledningarna till att den passar bäst för de mindre muskelgrupperna. Den erbjuder dock mellan 2000 – 3200 slag varje minut, beroende på vilken inställning du använder. Batteritiden för Flowgun Pocket ligger på 2 till 4 timmar, beroende på vilken intensitet du använder.

Ett sista plus, som egentligen gäller de flesta av Flowlifes modeller, är att massagepistolen har en lägre ljudnivå. Den sägs ligga på max 62 dB.

Vilka personer har användning för massagepistoler?

Det korta svaret är att de allra flesta personer kan ha användning av en massagepistol. Men enligt de flesta som använt en sådan produkt tidigare är de främst inriktade till personer som tränar ofta. Skulle du syssla med löpning eller styrketräning kan en massagepistol vara det du behöver för att återhämta dig snabbare.
Självklart kan massagepistoler även passa personer som inte tränar, men personer som känner att de egentligen inte behöver en blir ofta bortskrämda av priset för produkterna. Skulle du däremot ha spänningar eller smärtor efter att sitta vid skrivbord hela dagarna kan massagepistolen hjälpa dig med detta.

Kan jag använda en massagepistol även om jag inte tränar?

Ja, det kan du. Trots att de flesta massagepistoler främst riktar sig till de som utövar någon typ av träning kan även ”vanliga” personer använda en. Speciellt om du skulle lida av någon typ av muskelbesvär. Om du däremot inte har muskelproblem kan det fungera bättre med en annan typ av massageapparat, som en massagekudde eller något liknande. Massagepistolen är inte det du behöver om du letar efter något som ger dig en avkopplingsmassage.

Hur lång är batteritiden?

Batteritiden kan variera en hel del mellan de olika modellerna. Vissa modeller har en batteritid på endast ett par timmar, medan de bättre massagepistolerna kan ha en batteritid på 6 timmar eller mer. Användningstiden påverkas dock av belastningen och vilken massagenivå som används. På grund av detta är det väldigt viktigt att du väljer den massagepistolen som passar bäst för just ditt behov.

Hur länge ska jag använda en massagepistol?

Om du har en bra massagepistol som jobbar intensivt räcker det att använda den på den utvalda muskeln mellan 30 – 150 sekunder. Detta är allt som behövs om du använder massagepistolen regelbundet. En av de största fördelarna med att använda en massagepistol istället för en massageapparat är att de jobbar mer djupgående. Massageapparater använder ofta mindre vibrationer vilket innebär att de inte är lika effektiva.

Varför bör jag välja en massagepistol istället för massageapparater?

Om du har problem med musklerna behöver du en produkt som når ner i djupet på dina muskler och det klarar inte de flesta massageapparater. En massagepistol är speciellt framtagen för att klara av just detta.

Vilken massagepistol är bäst?

Det finns flera massagepistoler som går att beskriva som de bästa. Det som styr valet är egentligen hur mycket pengar du har råd att lägga ut på en sådan produkt. Vilket behov du har avgör också vilken modell som är den bästa. Det kan variera mellan olika personer. Ett tips är dock att du undviker de allra billigaste massagepistolerna ifall du behöver en som du kan använda flera gånger i veckan. De billigare modellerna kan dock vara bäst ifall du endast kommer använda massagepistolen någon gång varje år.

Råd och Rön och Aftonbladet har gjort tester på massagepistoler som man kan kolla på om man är intresserad av att läsa fler tester på massagepistoler.

Hur ofta bör jag använda massagepistolen?

Hur ofta du ska använda en massagepistol varierar. Det finns egentligen inte någon gräns om hur ofta du kan använda den. Men enligt experter rekommenderas det att massagepistolen främst används efter träningspass. De kan dock även användas som en typ av uppvärmning innan du ska träna.

Flowgun eller MusclePain massagepistol?

Dessa två varumärken har nått ut på ett bra sätt med deras marknadsföring i Sverige och därför tänker folk ofta att dessa är de två enda varumärkena inom massagepistoler. Vi inkluderar fler produkter som utmanar de två stora giganterna inom massagepistoler.

Är massagepistol farligt? Är det bra eller dåligt?

Nej. Att använda massagepistol är inte farligt och kan inte skada dig eller dina muskler.

Ifall du idrottar eller gymmar mycket så är vila och återhämtning viktigt. En massagepistol hjälper dig att stressa av dina muskler. De kan också lösa upp knutar som uppstår vid stillasittande arbete, perfekt för dig som inte har tid eller råd att gå på massage.

Är det värt med massagepistol?

Det är värt att skaffa en massagepistol om man vill kunna på ett effektivt sätt koppla av. Ofta håller en massagepistol i flera år utan märkbar skillnad i kvalité, därför är det ofta billigare att använda en massagepistol än att gå till massörer. Det är dessutom inte lika tidskrävande vilket många uppskattar.

Sammanfattning

För många personer är en massagepistol en rätt dyr investering. Du får många gånger räkna med att de kostar upp till 5000 kronor. I alla fall om du väljer mellan modeller som anses vara bland de bästa. Det bästa du kan göra är att välja en massagepistol som är värd det höga priset.

I detta bäst i test har vi försökt välja produkter som fått flest positiva omdömen, betyg samt har egenskaper och funktioner som är värda att betala lite mer för. Vi har även vägt in garantier och reparationsmöjligheter hos vissa produkter. Om vi tar en titt på vår testvinnare Flowgun så kommer den med både garanti och reparationsmöjligheter.

Att välja den bästa massagepistolen för dig är inte alltid det lättaste. Din budget är en stor del som avgör vilken modell du har råd med. Men hur ofta du kommer använda produkten bör även vara en av dina första tankar när du ska välja modell. Tränar du regelbundet och behöver en massagepistol som du kan använda flera gånger i veckan rekommenderas det att du väljer en finare modell. Du som endast behöver en som du använder ett par gånger i månaden kan även ta en titt på de billigare modellerna.

En av de viktigaste faktorerna till vårt bäst i test har varit kundomdömen. Anledningen till varför vi främst tog dessa i åtanke beror på att det finns väldigt många. Både på hemsidorna som säljer produkter och på internationella hemsidor som Amazon.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37