Bästa Detoxkur 2023 – Stort test av detoxkurer

Det är lätt att tappa motivationen i djungeln av alla produkter som finns på marknaden. Därför har vi valt att lista de bästa detoxkurerna just nu. Vi har tagit med produkter med en detoxperiod på 3-30 dagar, samt ur olika prisklasser. Vi har sedan valt ut de åtta bästa detoxkurerna. Särskild vikt har vi lagt vid variationen av produkter i topplistan. Då en detoxkur kan se ut på många olika sätt har vi valt att ta med kurer med kapslar, näringsdrycker, juicefasta, teer eller en härlig blandning av dessa.

Hur vi har valt

Framförallt har vi bedömt produkterna efter effektivitet men även prisvärdhet och hur kuren är utformad. Det ska vara lätt att följa en kur. De mindre paketen är lätta att följa oavsett, medan det medföljer instruktioner till de större. Smaken har också varit viktig när vi bedömt vilka kurer som skulle få vara med i vår topplista.

För låt oss medge att en kur kan vara hur bra som helst men om smaken gör att den inte går att få ner gör den ju ingen som helst nytta. Kurerna i vår topplista smakar gott. Slutligen har vi valt att skapa en variation när det gäller pris, längd på kuren och hur omfattande den är. Det har vi gjort för att något från vår lista ska passa alla.

  1. Easy Detox Box från Nordic Super Food
  2. Detoxpaketet från Greatlife
  3. Better You Detox
  4. Alpha Plus Detoxkur
  5. Nordbo Rapid Cleanse
  6. Nordbo Pure Cleanse
  7. Detoxkapslar morgon och kväll
  8. Methodraine Express
Testvinnare

1. Easy Detox Box från Nordic Super Food

4.9
/
5
1295kr

Det här paketet innehåller allt du behöver för en 3-dagarsfasta. Du får raw juice-koncentrat från lingon, havtorn och svarta vinbär som alla smakar riktigt gott. Du får även ett green pulver, vilket känns som ett måste i en detox. Pulvret består av nässla, grönkål och mynta. Tack vare myntan känns smaken härligt fräsch. Paketet innehåller också chiafrön med fibrer som är bra för magen. Därutöver ingår ett detox-te som verkligen uppskattas av vår testpanel. Om du följer programmet för 3-dagarsfastan som medföljer kan hungern stundvis göra det svårt. Då är det alltid superbra att kunna koppla av med en kopp te.

Men vårt absoluta favorittillskott i boxen är skönhetspulvret Nordic Beauty Remedy. Det är ett tillskott med kollagen som är en välkänd ingrediens i diverse skönhetsprodukter. Den här detoxkuren är speciell på det viset och särskilt anpassad för dig som inte bara fastar för hälsans skull, utan även utseendet. Även om det är en väldigt intensiv kur så passar den även nybörjare då det ingår tydliga instruktioner. Du får också hela 20 olika tips på recept under fastan.

2. Detoxpaketet från Greatlife

4.7
/
5
1149 kr

Det här ett paket med tre olika tabletter som verkar på olika sätt. Paketet kommer med en burk chlorella som är mycket populär vid detoxkurer. Det är också ett ämne som vi gärna ser i en detoxkur då det enligt studier stärker immunsystemet. Den andra produkten som ingår i denna kur är Flora plus+ som är till för att stötta tarmfloran. Slutligen innehåller kuren en burk med magnesiumtillskott. Denna kombination känns som en bra kur ifall du vill stärka kroppen och må bättre i allmänhet. Enligt vårt test gör den just detta och vi kan varmt rekommendera den.

En fördel är att burkarna innehåller många tabletter som räcker en lång tid om du väljer att ta dem enligt anvisningarna som medföljer. Ifall du vill ha en mer anpassad utrensning kan du kostnadsfritt få ta del av ett hälsoprotokoll genom att kontakta försäljaren. Bara det ger en känsla av professionalitet och omtanke.

3. Better You Detox

4.5
/
5

Om du vill ha en snabb detox i den lägre prisklassen utan att behöva tänka på kombinationer av olika produkter är det denna du ska välja. Det innehåller en unik sammansättning av olika naturliga extrakt i en och samma tablett. Det är en burk med 60 tabletter som konsumeras under en 10-dagarsperiod. Kombinationen av maskros, grönt te, mjölon, fikonkaktus och avokadoextrakt känns som ett nytänkande koncept, vilket vi gillar.

Du behöver endast ta tre tabletter två gånger dagligen och du kan även välja att tömma kapslarna i en smoothie eller drink om du föredrar det. Vi ser det här alternativet som en lättare kur utan krångligheter och passar dig som är ny i ämnet detox.

4. Alpha Plus Detoxkur

4.3
/
5
1259kr

Det här var den mest kompletta detoxkuren vi testat. Den genomförs under 14 dagar och innehåller fyra olika preparat samt en shaker. Variationen av produkterna är positivt för den som inte gärna sväljer en massa tabletter. Den innehåller en näringsdryck baserad på ris med många viktiga ämnen för kroppen. Drycken känns även mättande och smakar bra. Psylliumfröskalen tillsätts i smoothie eller gröt och känns bra för magens rörelser. Mighty Greens är ett näringsrikt pulver med bland annat chlorella, korngräs, spirulina och aloe vera. Även den blandas som en näringsdryck och smakar förvånansvärt bra.

Sist men inte minst innehåller paketet ett örtte som kallas Pau d’arco. Det tillverkas från den inre barken av lapachoträdet som i folkmun kallas ”Livets träd”. Teet är ett trevligt tillskott som vi uppskattar under en detox. Den smakar dessutom riktigt gott. Vår testpanel upplever denna kur som mycket effektiv och är att rekommendera om du vill ha en gedigen detoxkur.

5. Nordbo Rapid Cleanse

4.1
/
5

Det här en intensivkur på sju dagar med naturliga ingredienser från vårt klimat. Du tar två morgonkapslar och två kvällskapslar om dagen, vilket gör den till en okomplicerad kur. Den innehåller bland annat kronärtskocka, maskros och chlorella som enligt tillverkaren är speciellt utvalda för att hjälpa kroppens reningsverk. Vår testpanel är imponerad av produkten då den känns effektiv trots den korta kuren på sju dagar. Den kvalificerar definitivt för att vara en bra intensivkur. Vi rekommenderar den här produkten för de som vill letar efter en kort detoxkur som ändå gör skillnad.

6. Nordbo Pure Cleanse

3.9
/
5

Om du gillar Nordbo Rapid Cleanse men skulle vilja ha en mer omfattande kur finns alternativet Nordbo Pure Cleanse. Den innehåller samma nordiska örter som Nordbo Rapid Cleanse men kommer i större förpackning. Du får totalt 120 tabletter som fördelas på 30 dagar. Den passar om du vill ha en längre kur men vill slippa krångla med olika kombinationer. Det enda du behöver tänka på är att inte blanda ihop morgon- och kvällskapslar. Precis som 7-dagarskuren känns den här kuren effektivt utrensande men med ett bättre resultat. Vi kan rekommendera det här alternativet om du inte vill kombinera olika produkter men ändå vill göra en längre kur.

7. Detoxkapslar morgon och kväll

3.8
/
5

Den här kuren kommer i form av två olika burkar med kapslar. Två kapslar ska tas morgon och kväll under 14 dagar. Det gör denna kur till en av de enklaste att genomföra då det endast innebär kapslar till skillnad från många andra kurer som innehåller en rad olika preparat. Vi kan såklart fråga oss ifall den gör lika mycket nytta som andra mer omfattande kurer. Vi skulle säga att den gör sitt jobb och är att föredra om du vill ha en enkel detox.

Vi gillar också hur morgon- och kvällskapslarna är olika komponerade för att passa aktuell tidpunkt. Särskilt kvällskapslarna är uppskattade då det känns som att de hjälper kroppen att varva ner. Om du aldrig gjort en detox förut eller bara vill göra något särskilt för din kropp utan att det ska vara för avancerat rekommenderar vi den här kuren.

8. Methodraine Express

3.7
/
5

Här har vi ytterligare en 7-dagarskur som verkligen håller måttet. Istället för kapslar eller pulverdrycker kommer denna i form av vätska. Du får sju stycken rör med 15 ml vardera. Du tar sedan ett rör om dagen som blandas i ett stort glas vatten. Varje rör innehåller en mix av bland annat tapiokasirap, björkextrakt och fänkål. En intressant ingrediens är också kardborrerot, vars antioxidativa egenskaper backas upp av gedigen forskning.

Med en söt smak av granatäpple och passionsfrukt vinner den här kuren smaktestet. Så om du vill ha en snabb kur som är lätt att få ner är den här ett toppalternativ.

Frågor och svar

Detox är ett brett ämne och det dyker lätt upp frågor som kan kräva svar innan en detox påbörjas. Vi vill att du ska känna dig redo innan du väljer att göra en detox. Därför har vi valt att komplettera vår topplista med vanliga frågor och svar

Hur vet jag vilken detox jag ska välja?

Det beror helt på hur du själv känner. Är du nybörjare kan det kännas lättast med en kortare detox på upp till sju dagar. Då alla reagerar olika så kan det i annat fall bli jobbigt om du exempelvis skulle bli konstig i magen under arbetstid. Du väljer även hur pass hårt du vill köra. Du kan vänta dig att magen beter sig annorlunda och att du får mindre energi då tanken är att magen ska få vila. Välj aldrig att pressa din kropp mer än du känner dig bekväm med.

Hur ofta ska jag detoxa?

Vanligtvis brukar det rekommenderas att en detox genomförs två gånger per år. Vad som passar är dock individuellt och vissa personer föredrar en detox om året medan andra tycker att fyra gånger fungerar bra för dem. Det beror egentligen på hur mycket din kropp tål och därför går det inte att säga exakt. Det beror såklart även på vilken typ av detox du väljer och hur länge den varar.

Vad ska jag tänka på under en detox?

Då tanken med en detox är att rensa kroppen på giftiga ämnen bör du undvika dessa. I de större detoxpaketen medföljer ibland en kostplan. Vill du göra ditt eget kostschema finns några punkter som kan vara bra att tänka på. Undvik kött, socker, gluten, sötningsmedel, kaffe och halvfabrikat. Tobak och alkohol är även en bra idé att avstå. Sedan bör du dricka mycket vatten. Inta gärna ekologiska livsmedel om möjligt och ät inte precis innan läggdags.

Kan jag träna under en detox?

Det går absolut bra att träna under detoxkuren. Beroende på hur mycket kalorier du tar in i din kur så kan det dock bli ansträngande för kroppen vid hård träning. Det kan därför vara en bra idé att hålla sig till lugnare träning som exempelvis promenader. Att basta är ett bra sätt att få kroppen att svettas utan ansträngning under en detox.

Kan jag förvänta mig några biverkningar?

En detox kan vara ansträngande för kroppen och du kan vänta dig en rad biverkningar. De flesta upplever att de måste kissa oftare då intaget av vätska ökar under kuren. Du kan också bli matt, frusen eller få huvudvärk. En del upplever även darrningar eller hjärtklappning. Hur din kropp reagerar är individuellt men så länge du är frisk i övrigt så är det inte farligt.

Summering

Alla kurer som vi valt att ta med är bra på sitt sätt. Vill du göra en längre kur så finns alternativet Nordbo Pure Cleanse som är en 30-dagarskur. Du kan även välja Detoxpaketet från Great Life som du kan få anpassat till en längre period om du kontaktar försäljaren. Om du föredrar en 14-dagarskur har vi valt att rekommendera Detoxkapslar morgon och kväll eller Alpha Plus Detoxkur. Morgon- och kvällskapslarna är en lättare kur än Alpha Plus som innehåller många olika produkter. Better You Detox är vårt 10-dagarsalternativ. Den är enkel att genomföra och en bra detox i medelklassen.

Sedan har vi Methodraine Express som 7-dagarsdetox. Den är även vårt mest enkla alternativ då du intar en och samma preparat en gång om dagen. Sist men inte minst har vi valt Easy Detox Box från Nordic Superfood som bästa 3-dagarsalternativ. Vi känner oss mycket nöjda med alla dessa produkter och hoppas att du med vår hjälp fått lite mer kött på benen i detoxdjungeln. Variationen i vår topplista är medvetet handsydd för att den ska passa alla personligheter. Vilken passar dig?

Innehåll

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5 out of 5
5 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37