Koffeintabletter bäst i test 2023 – Hitta bästa koffeintabletterna

1. Skip Koffein Tabletter 2. Core Caffeine 3. Caffeine Kick
Skip Koffein Tabletter bästa koffeintabletterna

Core Caffeine

Caffeine Kick

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

I takt med att vi får allt mer att hinna med under dagarna kan orken ibland tryta. Det är skola, barn, arbete, träning, städning och kanske djur som ska rastas. Mitt i allt ska kroppen få i sig energi så du orkar med allt. I dag finns det flera koffeinpreparat på marknaden som kan ge dig lite hjälp på traven. Människor är olika som personer och därför finns det också koffeintabletter i olika styrkor och utformningar. Du kan även hitta veganska och vegetariska koffeintabletter om du har en köttfri kost. I den här artikeln hjälper vi dig att hitta de bästa koffeintabletterna som passar just dig och ditt behov av extra energi.

Topp 5 bästa koffeintabletterna 2023

 1. Skip Koffein Tabletter
 2. Core Caffeine
 3. Caffeine Kick
 4. Koffein Meda Tablett 100 mg
 5. Bamyl koffein, brustablett 500 mg/50 mg
Testvinnare

1. Skip Koffein Tabletter

4.9
/
5

Vår absoluta favorit Skip Koffein Tabletter innehåller 200 mg koffein per tablett och ska tas en gång om dagen. Den rekommenderade dosen ska inte överskridas. Tabletten är svensktillverkad och innehåller inte några onödiga tillsatser. Koffeinet är i sin renaste form vilket betyder att det ger god effekt och verkar snabbt. Redan inom en halvtimme känner du av effekterna och det tar sedan omkring 6 timmar för koffeinet att gå ur kroppen. Produkten ger längre uthållighet, bättre mental prestation och koffeinet minskar trötthet. En stor fördel med Skip Koffein Tabletter är att de är lätta att dela om du vill ha en halverad dos av koffeinet. Tabletterna är också möjliga att smula tack vare sin mjukare konsistens. Det är perfekt om du har lite svårt att svälja tabletter eller om du föredrar att dricka din koffeintablett i en dryck. Du kan också smula ner tabletten i till exempel en proteindrink inför ett träningspass. Det bästa är att ta tabletten tillsammans med en måltid. Tack vare den generösa storleken på burken räcker också tabletterna länge.

Fördelar

 • Tabletten är svensktillverkad
 • Kan användas av veganer
 • Del- och smulbar tablett
 • 100 tabletter per förpackning

2. Core Caffeine

4.7
/
5

Core Caffeine är en koffeintablett som innehåller koffein anhydrous vilket är den renaste formen av koffein för att tabletten ska ge så bra effekt som möjligt. En tablett innehåller 200 mg koffein och det är lika mycket som i två stora koppar svart kaffe. Tabletten verkar snabbt och det går bra att ta den 20-30 minuter innan träning. Tabletterna kan tas med minst fyra timmars mellanrum och du bör maximalt ta två tabletter per dygn. Ett stort plus är att tabletterna är lätta att svälja ner, de är svensktillverkade och produkten innehåller inga onödiga tillsatser. En ytterligare fördel är att dosen kan höjas till en ytterligare tablett vid behov. En nackdel är dock att produkten jämfört med Skip Koffein Tabletter inte går att dela och den kan inte heller smulas.

Fördelar

 • Svensktillverkad
 • Vegansk
 • Verkar snabbt
 • Högdoserad
 • 100, 250 eller 500 tabletter per burk

3. Caffeine Kick

4.5
/
5

Produkten Caffeine Kick är ett kosttillskott med koffein i kapselform. Det innebär att dosen inte kan sänkas om du så skulle vilja. Varje kapsel innehåller 200 mg koffein och produkten har också en del andra tillsatsämnen. Bland annat innehåller själva kapseln gelatin. Det medför att produkten inte är vegetarisk eller vegansk. Maxdosen är en kapsel per dygn, och dosen ska inte överskridas. Ett plus är att produkten innehåller en hög dos av koffein och kapseln är lätt att svälja ner men jämfört med Core Caffeine innehåller den många fler ämnen och dosen kan inte justeras.

Fördelar

 • Kapselform
 • Hög dos koffein
 • 60 tabletter per förpackning

4. Koffein Meda Tablett 100 mg

4.3
/
5

Om du vill ha ett kosttillskott med en mindre mängd koffein i är Koffein Meda Tablett 100 mg ett bra alternativ. Produkten är dock inte vegansk eller lämplig för vegetarianer då den innehåller gelatin från gris samt nöt. I övrigt innehåller produkten saker som potatisstärkelse och magnesiumstearat bland annat. En tablett innehåller 100 mg koffein och doseringen är 1-2 tabletter 1-3 gånger per dygn. Det betyder att maxdosen med de här tabletterna alltså är 600 mg koffein per dygn om du tar två tabletter i taget, tre gånger per dag. Tabletternas förpackning känns något tråkig och trist. Det drar ner betyget. Jämfört med samtliga andra produkter i testet kan du dock ta en hög maxdos koffein med Koffein Meda Tablett 100 mg.

Fördelar

 • Lägre dos koffein i varje tablett
 • Dosen kan lätt justeras
 • Inga onödiga ingredienser
 • 30 tabletter per burk

5. Bamyl koffein, brustablett 500 mg/50 mg

4.1
/
5

Om du lider av migrän kan läkemedel med koffein lindra enligt 1177 och Bamyl koffein, brustablett 500 mg/50 mg innehåller både acetylsalicylsyra och koffein. Halten av koffein är dock låg, endast 50 mg per tablett. Koffeinets uppgift är att se till så det verksamma ämnet acetylsalicylsyra tas upp snabbare av kroppen. En stor fördel med den här tabletten är dock att den är av typen brustablett. Det gör den skonsammare mot magen jämfört med flera andra koffeintabletter. Maxdosen med de här tabletterna är 1-2 tabletter 1-3 gånger per dygn. Vid maximal tablettdosering uppnår du alltså en koffeindosering på 300 mg koffein. Tabletterna ska dock inte tas för tätt inpå varandra. Jämfört med Caffeine Kick:https://www.gymgrossisten.com/caffeine-kick-60-caps/] och Skip Koffein Tabletter tar det också tid innan du känner av någon effekt av koffeinet. Du kan räkna med att det tar omkring 1 timme innan koffeinet nått maxkoncentration i kroppen och då märker du av den extra energin. En stor fördel produkten har är dock att den också hjälper mot värk. Är det i första hand en koffeintablett som ger energi snabbt är inte Bamyl koffein, brustablett 500 mg/50 mg det bästa valet men det är trots allt ett prisvärt alternativ.

Fördelar

 • Brustablett
 • Låg koffeindos per tablett
 • Verkar även smärtstillande och febernedsättande
 • Justerbar dos
 • Skonsam mot magen
 • 50 tabletter per förpackning

Vanliga frågor om koffeintabletter

Här besvarar vi några vanliga frågor du kan ha kring användning av koffeintabletter.

Varför används koffeintabletter? Och vilka ska man välja?

Om du behöver en energikick i vardagen, kan koffeintabletter hjälpa dig. Om du inte är mycket för att dricka kaffe kan tabletterna vara ett enkelt sätt för dig att hitta lite extra kraft. Men det är inte alltid så lätt att hitta de bästa varianterna i handeln. När du ska välja koffeintabletter måste du veta vilken styrka du söker, hur stor effekt tabletterna ska ha och om du även vill att tabletten ska verka smärtstillande. Även om tabletterna inte innehåller så värst många ingredienser förutom koffein kan du som köpare vara intresserad av vad som skiljer dem åt, samt av hur du ska ta tabletterna för att få den bästa effekten.

Finns det veganska koffeintabletter?

Ja, det finns veganska varianter bland de bästa koffeintabletterna. Produkten Core Caffeine är vegetabilisk och kan även användas av veganer. Det är alltid innehållsförteckningen på burken som gäller för att ta reda på om produkten är vegansk eller inte.

Kan koffeintabletter användas för viktnedgång?

Det finns studier som visar att koffein kan förbättra viktnedgången men det krävs samtidigt en omläggning av kosten för att gå ner i vikt. Att endast ta koffeintabletter gör inte att du går ner i vikt.

Hur stor effekt har tabletterna?

Om du inte är van att dricka kaffe kan du märka väldigt stor effekt. En koffeintablett med 200 mg koffein motsvarar ungefär 2 koppar kaffe. Vissa tabletter kan delas så du får en svagare dos, medan andra innehåller mindre mängd koffein. Hur stark effekt du märker av efter intag av en tablett kan dock variera. Någon effekt märker du alltid, men om du är en van kaffedrickare är den troligen mindre påtaglig än om du aldrig intagit något som innehållit koffein tidigare.

Kan personer som tränar ta koffeintabletter?

Ja, det går utmärkt för personer som tränar att ta koffeintabletter för att få lite extra energi. Tabletterna fungerar även bra för personer som inte tränar men som behöver lite extra ork i vardagen. I samband med träning bidrar tabletterna till ökad prestation både mentalt och fysiskt. Du kommer helt enkelt att orka mer.

Kan koffeintabletter överdoseras?

Ja, det går att överdosera koffeintabletter. Den dos som anges på respektive tabletts förpackning ska inte överskridas. Precis som när det gäller mediciner kan biverkningar uppkomma om koffeintabletterna överdoseras. Att ta för liten dos är dock ingen fara, men effekten kan vara mindre eller helt utebli. Vilken dos som är den rekommenderade kan variera från tablett till tablett. Vissa koffeintabletter kan tas med en maximal dygnsdos om upp till 600 mg koffein medan du med andra endast ska 200 mg per dygn.

Kan gravida ta koffeintabletter?

Hos Livsmedelsverket kan du finna riktlinjer för dig som är gravid. Du kan ta koffeintabletter, men generellt avråds det från koffeintillskott vid graviditet. Du bör inte få i dig med än 200 mg koffein varje dag. Vid större intag än så kan fostret påverkas. Att välja en lägre dos eller svagare koffeintabletter under graviditeten kan alltså vara ett klokt val om du fortfarande känner att du behöver det extra energitillskottet. Tänk på att den totala koffeinhalten kan öka om du dricker en kopp kaffe, eller om du konsumerar en läsk som innehåller koffein. Är du osäker kan ett preparat där dosen per tablett är lägre rekommenderas.

Kan koffeintabletterna ha biverkningar?

Det kan förekomma biverkningar när du tar koffeintabletter. Vid intag av rekommenderad dos är de dock få och oftast övergående. Det kan handla om symtom från mag- tarmkanalen. Halsbränna kan förekomma i vissa fall. Vid överdosering är biverkningar som huvudvärk, illamående och yrsel mer förekommande. Att hålla sig inom den rekommenderade dosen när det gäller koffeintabletter är dock inget farligt. Det är klokt att hålla koll på den egna kroppen. Mår du inte bra kan det vara läge att prova med ett annat preparat, eller att sänka dosen något. Får du biverkningar kan det också löna sig att prova brustabletter eller kapslar som kan vara lite snällare för magen.

Summering

Med hjälp av koffeintabletter kan du orka lite mer både till vardags och när det är dags för träning. Det kan vara svårt att hitta energin och ibland hjälper inte kostbyten och vila. Koffeintabletter finns i flera varianter och doseringar vilket gör att alla kan hitta en produkt som passar. När du letar efter de bästa koffeintabletterna för att få lite mer energi och ork i en stressig vardag eller inför ett arbetspass är det en del att tänka på.

I testet har vi tagit upp olika produkter med lite olika koffeinhalt för att du ska kunna finna den koffeintablett som passar dig bäst. I testet har vi tittat på koffeinhalten per tablett, maxdosering per dygn, möjligheten att justera dosen samt tabletternas innehåll. Vår absoluta favorit blev Skip Koffein Tabletter då de är högdoserade och kan tas på flera sätt. Dessutom kan dosen justeras efter ditt behov. Vi hjälper dig att hitta rätt bland koffeinpreparaten. Pulver, tablett, kapsel eller brustablett – vilket blir ditt favoritsätt att inta koffeintabletter på?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Håkan Abrahamsson
Håkan Abrahamsson

Håkan Abrahamsson är utbildad näringsterapeut. Hans främsta intresse är att lusläsa forskningsrapporter, så länge det rör kosttillskott, hälsa eller näring. Håkan följer både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket på nära hand för att veta vad som är aktuellt just nu.

Articles: 22