Hållningsväst bäst i test 2024 – hitta bästa hållningsvästen här!

1. Swedish Posture Flexi 2. Swedish Posture Position 3. Refit Hållningsbandage
Swedish Posture Flexi bästa hållningsvästar

Swedish Posture Position

Refit Hållningsbandage

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Alla har vi någon gång noterat i spegeln eller när vi sitter ner och gör något att hållningen inte alltid är på topp. Ofta tänker man att man måste göra något åt den. I värsta fall gör man ingenting, i bästa fall drar man in stolen, sätter sig lite rakare för att sedan långsamt åka ner på stolen och få den där klassiska bananryggen igen.

Det blir inte bättre när man därefter får någon kommentar om att hållningen ser så bra ut. Då händer samma sak, man rätar på sig men det är temporärt. Att räta på sig är något man alltid glömmer bort efter bara några minuter av någon anledning.

Självklart är kommentaren onödig, men det är superviktigt är göra något åt dålig hållning. Enligt Better Health kan dålig hållning leda till ryggont, ryggradsproblem, ledproblem, axelproblem samt till och med problem med magen, fråga oss inte varför.

Nedan tänkte vi presentera våra favoriter bland hållningsvästar 2024. Det är ju precis lika viktigt att använda sig av en hållningsväst som det är att använda sig av en hållningsväst som passar ens behov och kroppsform.

Skulle du köpa första bästa hållningsväst utan att se till att den passar dig kan det bli obekvämt och passar den helt fel kan det till och med leda till att hållningsvästen inte ger någon effekt.

Därför är det mycket viktigt att välja en hållningsväst som fungerar för dig.

En bra hållningsväst ska förbättra din hållning över tid. Syftet är att du likt en tandställning efter ett tag ska kunna sluta använda hållningsvästen men samtidigt behålla din nya, korrekta, raka och ståtliga hållning.

För varje hållningsväst som vi går igenom kommer vi att redovisa fördelar, nackdelar, diskrethet, ungefärligt pris och om hållningsvästen är unisex eller om den endast är avsedd för män eller kvinnor.

Så vad väntar vi på? Låt oss påbörja jämförelsen av den bästa hållningsvästen 2024!

Topp 4 bästa hållningsvästar 2024

 

  1. Swedish Posture Flexi
  2. Swedish Posture Position
  3. Refit Hållningsbandage
  4. Swedish Posture Feminine
Testvinnare

1. Swedish Posture Flexi

4.9
/
5

Swedish Posture Flexi är en bekväm hållningsväst med mycket goda recensioner över hela internet. Hållningsvästen är av god kvalitet och passar dessutom i princip alla storlekar och kön.

Anledningen till att hållningsvästen Swedish Posture Flexi är så versatil och passar i princip alla har att göra med att den finns i tre olika storlekar, vilket är ett stort plus.

Det finns många hållningsvästar som endast finns i en storlek, eftersom att västen ändå är flexibel i sin utformning. Detta blir däremot sällan lika bra som en hållningsväst som passar just dig.

Dessutom är hållningsvästen i unisex. Det innebär att den passar både tjejer, killar, damer och män precis lika bra. Det är såklart speciellt bra för er som är två i hushållet. Eftersom man vanligtvis inte har en hållningsväst hela dagen är det perfekt att dela på en, så länge storleken passar båda så klart.

Hållningsvästen ger en lågintensiv coreträning står det att läsa produktbeskrivningen. Vi vill flagga för att detta inte betyder att hållningsvästen gör mindre än andra hållningsvästar, det är nämligen det som är syftet med alla hållningsvästar, att träningen ska vara lågintensiv men pågå i några timmar per dag.

Sammanfattning: Hållningsvästen Swedish Posture Flexi är i unisex, och passar både kvinnor och män. I diskrethet får hållningsvästen 7/10.

2. Swedish Posture Position

4.7
/
5

Swedish Posture Position är en lite större hållningsväst än Swedish Posture Flexi. Den är gjord för dig som känner att du inte bara har ryggen lite böjd utan att du under längre tid haft en hållning som du märkt inte är optimal.

Swedish Posture Position är precis som Swedish Posture Flexi gjord för att efter ett tag (hur länge beror på massa olika faktorer, mer om det nedan) inte behöva ha en hållningsväst längre.

Alltså att du med hjälp av denna hållningsväst korrigerar hållningen likt en tandställning korrigerar tänderna, för att inom sinom tid inte längre behöva ha hållningsvästen på dig, så länge den dåliga hållningen inte träder fram igen det vill säga.

Även om hållningsvästen är tunnare än övriga och därmed diskret kan vi inte ge den mer än 7/10 i diskrethet. Anledningen är att hållningsvästen är så robust att den tar så stor plats på din kropp. Skulle du ha en lite uppknäppt skjorta alternativt en blus skulle denna synas igen, vilket är så där lagom kul ibland kan man tycka.

Däremot är hållningsvästen unisex, vilket är en stor fördel.

Sammanfattning: Hållningsvästen Swedish Posture Position är i unisex, och passar både kvinnor och män. I diskrethet får hållningsvästen 7/10.

3. Refit Hållningsbandage

4.5
/
5

Hållningsvästen från Refit (eller hållningsbandage som det egentligen kallas eftersom att det sitter utanpå din tröja) är en mycket skön produkt som inte märks över huvud taget att man har på sig eftersom att den är så tunn och sitter utanpå kläderna. Eftersom att den är så tunn och sitter utanpå kläderna är den dessutom skön både sittandes och ståendes.

Däremot kommer Refit Hållningsbandage inte få ett så värst högt betyg av oss när det kommer till hur diskret hållningsvästen är. Anledningen till det är just eftersom att den sitter utanför kläderna.

När det kommer till andra hållningsvästar har vi skrivit att de riskerar att synas utanför kläderna, här är hela produkten istället utanför kläderna.

Att den är så tunn kan även innebära att du behöver använda den i fler timmar än vad du hade behövt använda en motsvarande produkt som är lite mer robust, däremot rör det sig inte om så jättelång tid.

Man brukar säga att en hållningsväst ska vara på ungefär två timmar åt gången. Här rekommenderas det 2-3 timmar istället.

Sammanfattning: Refit Hållningsbandage är i unisex, och passar både kvinnor och män. I diskrethet får hållningsvästen 1/10. Refit Hållningsbandage är däremot ett billigt alternativ för dig som är på en tajt budget.

4. Swedish Posture Feminine

4.1
/
5

Swedish Posture Feminine är en lätt hållningsväst med perfekt support om du är kvinna. Denna hållningsväst är nämligen gjord för kvinnor. Är du man passar denna hållningsväst inte alls, mer om detta nedan.

Hållningsvästen är den mest diskreta på hela listan, den är liten och dessutom helt under kläderna. Självklart kan den sticka upp vid vissa klädval, speciellt vid blusar eller liknande. Därför kommer vi att ge denna hållningsväst 9/10 i diskrethet, vilket gör Swedish Posture Feminine till den mest diskreta hållningsvästen.

Anledningen till att hållningsvästen endast passar kvinnor har att göra med att den är designad för kvinnors axlar och för att underlätta och förebygga vanliga axelproblem bland kvinnor.

Det är såklart synd att det inte finns en hållningsväst som är anpassad till den manliga kroppen, men det är bra att det finns en anpassad för kvinnor oavsett.

Sammanfattning: Hållningsvästen Swedish Posture Feminine är inte unisex, utan passar endast kvinnor. I diskrethet får hållningsvästen 9/10.

Vanliga frågor om hållningsvästar

Hur länge ska man ha på sig en hållningsväst?

Efter hur lång tid du kan ta av dig hållningsvästen och uppleva ditt nya jag beror på massa olika faktorer såsom ålder, längd, hur fel din hållning varit tidigare och så vidare. Dessutom beror det på hur lätt du har för att minnas att hålla hållningen rätt så att säga.
Ofta kan man testa att ta av hållningsvästen och sätta några alarm i mobilen under dagen (vibrerande och ljudlösa om du jobbar på kontor!) som säger ”Hur är det med hållningen?” så att du vid slumpmässiga tillfällen faktiskt får den notisen och kan tänka på det där och då, det vill säga: ”Hade jag en bra hållning nu eller inte?”.
Är svaret genomgående ja genom hela dagen är du redo för ett liv utan hållningsvästen. Är svaret inte ja är det bara att fortsätta med hållningsvästen lite till.

Hur mycket hjälper en hållningsväst?

Hur mycket en hållningsväst hjälper dig beror på så många olika faktorer att det är omöjligt att svara på. Dålig hållning kan bero på många olika saker, och i många fall kan inte en hållningsväst lösa anledningen till att du har dålig hållning.
Visste du exempelvis att huvudvärk är en av många anledningar till att folk har dålig hållning? Det förvånade oss också.
Däremot kan det vara värt ett försök att använda en hållningsväst för att sedan ta det ett steg vidare och kanske till och med söka vård ifall det inte löser ditt problem med dålig hållning.
Dålig hållning är nämligen ett problem som på lång sikt kan reda till ryggont. Och ryggont är inte att leka med.
Vissa typer av smärtor i ryggen går inte att medicinera mot eller operera bort, utan de behöver man stå ut med livet ut.
Därför är det viktigt att du gör allt du kan för att förbättra din hållning, och en hållningsväst kan vara ett bra sätt att göra detta på. Eller i alla fall en första sak att prova innan man tar det till nästa nivå och söker professionell hjälp genom sjukvården på en vårdcentral.

Vad kostar en hållningsväst?

Vad en hållningsväst kostar beror på många olika faktorer, bland annat hur stor den är (ofta påverkar storleken inte priset, men tjockleken och robustheten gör det), hur hög kvalitet hållningsvästen håller och var hållningsvästen är tillverkad.
Hållningsvästarna som säljs i Sverige och har bra omdömen av de som köpt dessa och som vi därmed rekommenderar i denna topplista kostar ungefär 200 till 600 kr.

Vad är viktigast när man köper hållningsväst?

Den kanske viktigaste aspekten när det kommer till köp av hållningsväst skulle vi anse vara den diskreta aspekten, det vill säga: Hur diskret är hållningsvästen?
En diskret hållningsväst är lättare att ha på sig ofta då man annars ofta skippar den.
Möte med chefen? Finmiddag med sambon? After work med arbetskollegorna? Många tillfällen kan få dig att känna att det nog är bäst att skippa hållningsvästen den dagen. Det gör att det i sin tur tar längre tid till dess att du inte behöver använda hållningsvästen något mer.

Sammanfattning

Det är viktigt att ha en bra hållning, och även om hållningsvästen såklart inte är en magisk produkt som helt plötsligt gör allt som rör hållningen bra igen är den ett bra första steg för att se om den kan förbättra din hållning eller inte.

Därför rekommenderar vi dig med dålig hållning att pröva med en hållningsväst innan du söker vård genom sjukvården om hållningsvästen inte fungerar.

Vi vill också poängtera att det är viktigt att söka vård om det är så att du har ont i ryggen till följd av den dåliga hållningen. Då är det nämligen bra att få riktig, professionell hjälp eftersom att ryggont kan få stora konsekvenser och dessutom kan vara krångligt att göra något åt om det gått för lång tid.

Så vad väntar du på? Testa och se om en hållningsväst kan göra underverk för dig!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37