Bästa gurkmeja kapslar 2023 – Kapslarna för friskare välmående

1. Healthwell Gurkmeja Premium  2. Better You Gurkmeja 3. Skip Gurkmeja Ingefära
Healthwell Gurkmeja Premium bästa gurkmeja kapslar

Better You Gurkmeja

Skip Gurkmeja  Ingefära

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Gurkmeja är något som har använts under många år i för att främja en god hälsa. Roten är mycket populär i länder som Kina och Indien, där den har använts för att smälta fetter, minska uppblåsthet och gaser, samt lindra inflammationer eller förebygga hjärtsjukdomar. Det är främst det aktiva ämnet curcumin som bidrar med alla positiva hälsofördelar och också det tillverkare använder sig av när de skapar gurkmeja kapslar.

Utöver att ätas har gurkmeja också använts för att förbättra huden, t.ex. i samband med hudproblem som akne, eksem eller psoriasis. Det är således en mycket användbar ört som nu har gjort stor succé även i Sverige. Om du inte har använt dig av gurkmeja tidigare kan det vara svårt att veta hur du brukar roten bäst och här rekommenderar vi ett kosttillskott i form av de bästa gurkmeja kapslar som finns på marknaden. Här har vi listat 6 absoluta favoriter i olika prisklasser och med olika innehåll. På så sätt blir det lättare för dig att välja rätt.

Att veta vilka gurkmejakapslar som du ska välja är inte alltid det lättaste och den främsta orsaken till detta är det enorma utbudet. Idag är gurkmeja mycket vanligt att använda sig av i samband med hälsokost och det innebär också att fler tillverkare och varumärken kommer börja använda sig av det i sina produkter. Alla gurkmeja kosttillskott som vi har listat är helt säkra och trygga att använda sig av. De har också fått riktigt bra omdömen från tidigare kunder såväl som i andra recensioner och test.

Topp 6 bästa gurkmeja kapslar 2023

 1. Healthwell Gurkmeja Premium
 2. Great Earth Gurkmeja
 3. Better You Gurkmeja
 4. Skip Gurkmeja + Ingefära
 5. Elexir Pharma Gurkmeja
 6. WellAware Gurkmeja/Ingefära
Testvinnare

1. Healthwell Gurkmeja Premium

4.9
/
5

Healthwell är riktiga fenor på att skapa bra och högkvalitativa kosttillskott med bevisad effektivitet och deras Gurkmeja kapslar ligger tveklöst i framkant. Med Healthwell Gurkmeja Premium får du ett riktigt högdoserat kosttillskott som innehåller 100 % naturliga pulver och extrakt som kommer från den näringsrika och läkande roten. Healthwell har även sett till att addera en gnutta svartpeppar i sitt kosttillskott och det finns goda anledningar till varför. Svartpeppar, eller svartpepparextrakt, har nämligen visat sig förbättra och optimera upptagningsförmågan i kroppen. Healthwell Gurkmeja Premium kan med fördel användas på en daglig basis för ett mer hälsosamt liv, men kom ihåg att inte överstiga den rekommenderade dosen. En kapsel innehåller så mycket som 600 mg och är mycket enkel att svälja.

Fördelar

 • Kapslar som är enkla att svälja
 • Innehåller både ekologiskt pulver och extrakt från gurkmeja
 • En kapsel innehåller 600 mg
 • Berikat med svartpeppar

2. Great Earth Gurkmeja

4.8
/
5

Ytterligare ett kosttillskott i form av gurkmeja som vi anser förtjänar en plats i vårt bäst i test är Great Earth Gurkmeja. Great Earth är kända för att skapa riktigt bra och säkra kosttillskott och deras gurkmeja kapslar är inget undantag. Med Great Earth Gurkmeja får du en patenterad form av extraktet från gurkmeja som kallas för NovaSOL. Med detta extrakt kan du få hjälp att omvandla gurkmejan i kroppen så att den uppnår en mer stabil pH-form och på så sätt lättare kan tas upp i systemet. Ju mer din kropp kan ta upp, desto bättre och snabbare effekt kommer du att få. Great Earth Gurkmeja är den enda produkt där tillverkaren har använt sig av både NovaSOL och svartpepparextrakt för bättre upptag, vilket vi tycker är både unikt och bra. Som om detta inte vore nog innehåller Great Earth Gurkmeja även viktig D-vitamin som bidrar till en förbättrad hälsa och normalt immunsystem.

Fördelar

 • Innehåller D-vitamin
 • Hög halt med curcumin
 • Berikat med både svartpepparextrakt och NovaSOL
 • Snabbt upptag i kroppen

3. Better You Gurkmeja

4.7
/
5

Med hjälp av Better You Gurkmeja kan du se till att motverka de negativa effekter som kommer från fria radikaler och du får också ett kosttillskott som främjar mental hälsa och förebygger en rad olika sjukdomar. Better You Gurkmeja är ett mycket högdoserat kosttillskott som är tillverkat av de allra finaste och bästa rötterna. För att säkerställa att Better You Gurkmeja verkligen kommer till din rätt har Better You sett till att använda hela 80 % curcumin, men också adderat svartpepparextrakt för ett bättre upptag i kroppen. Better You Gurkmeja passar utmärkt för dig som vill förbättra din vardag och få en bättre livskvalitet, samtidigt som du kan hålla dig stark och aktiv. Vi tycker att dessa kapslar ligger ungefär i samma nivå som vår testvinnare, men är en aning billigare, vilket är bättre för plånboken.

Fördelar

 • Högdoserat
 • Prisvärt
 • Tillsatt svartpeppar
 • Innehåller 300 mg per kapsel

4. Skip Gurkmeja + Ingefära

4.3
/
5

Skip Gurkmeja Ingefära är det perfekta valet för dig som gillar matlagning och samtidigt vill rå om din hälsa. Det här kosttillskottet kan nämligen intas precis som det är – i kapsel, men det kan också användas i din matlagning för att smaksätta soppor eller mustiga grytor. I Skip Gurkmeja Ingefära får du en kombination av två mycket populära och välkända kryddor, som länge har hyllats för sina läkande och hälsofrämjande egenskaper. Både ingefära och gurkmeja är örter i form av rötter som kan se till att förbättra din mentala hälsa, såväl som lindra hudproblem, ”bota” förkylningar eller förbättra ditt immunförsvar. Skip Gurkmeja Ingefära erbjuder dig således två riktigt bra örter i en och samma kapsel. Med det bästa gurkmeja kosttillskottet från Skip kan du få i dig 10 x så mycket mer antioxidanter än om du hade satsat på vanliga typer av vitaminer och mineraler. Hur häftigt är inte det?

Fördelar

 • Innehåller 450 mg per kapsel
 • Lättsvalda
 • Kan användas i matlagning som krydda
 • Innehåller ingefära och curcumin

5. Elexir Pharma Gurkmeja

4.1
/
5

Elexir Pharma Gurkmeja är det femte kosttillskottet av gurkmeja som vi recenserar och här får du ett mycket prisvärt tillskott som innehåller 500 mg curcumin med tillsatt svartpepparextrakt. Curcumin har en förmåga att fungera som en mycket näringsrik antioxidant och som skyddar dina celler mot oxidativ stress såväl som fria radikaler. Fria radikaler hittar du naturligt i kroppen, men de kan också komma utifrån, t.ex. från föroreningar i luften eller från rökning. Genom att använda dig av Elexir Pharma Gurkmeja kan du se till att minska och reducera den skadliga effekt som fria radikaler har på dina celler. Elexir Pharma Gurkmeja kommer i en smidig tablettform som är mycket enkel att svälja. En förpackning innehåller 60 stycken kapslar och är helt fria från konserveringsmedel.

Fördelar

 • Lättdoserad tablettform
 • Innehåller 500 mg gurkmeja och 2.5 mg svartpepparextrakt
 • Minskar skada från fria radikaler
 • Antioxidant

6. WellAware Gurkmeja/Ingefära

3.9
/
5

Med WellAware Gurkmeja/Ingefära får du bra och pålitliga kapslar som innehåller 100 % naturlig gurkmeja. Här har tillverkaren även sett till att berika kapslarna med 100 % naturliga ingefära och ett överdrag som är helt av cellulosa. Den vegetabiliska kapseln och det rena innehållet gör att WellAware Gurkmeja/Ingefära passar utmärkt för den som är vegetarian eller som har en vegansk kost, alternativt för dig som vill undvika animaliska produkter. Till skillnad från andra produkter som är med i detta bäst i test innehåller WellAware Gurkmeja/Ingefära även mineraler och vitaminer som järn och mangan. Det innebär att du får i dig många nyttigheter i en och samma kapsel. En tablett innehåller sammanlagt 400 mg gurkmeja och 100 gram med ingefära. Att kombinera de båda örterna bidrar till en oslagbar boost för din hälsa.

Fördelar

 • Innehåller gurkmeja och ingefära
 • Kapsel av cellulosa
 • Berikat med mangan och järn
 • Rik på vitaminer och mineraler

Vanliga frågor och svar

Här nedan listar vi några av de absolut vanligaste frågorna och funderingarna som kan uppstå när du ska köpa de bästa gurkmeja kapslarna som kosttillskott.

1. Vad är gurkmeja kapslar bra för?

Gurkmeja har använts länge för att lindra eller bota många olika typer av problem och som tidigare nämnt är det den aktiva föreningen curcumin som står i fokus. Med gurkmeja kan du minska eller lindra mag- och tarmproblem, men du kan också förbättra huden eller lindra inflammationer i kroppen. Forskning har dessutom visat att gurkmeja höjer tillväxthormonet BDNF som finns i hjärnan, vilket har en positiv effekt på Alzheimers och andra hjärnåkommor.

2. Vilka är de bästa gurkmeja kapslarna?

Det är svårt att säga exakt vilka som är de bästa gurkmeja kosttillskottet, men vi rekommenderar vinnaren i detta bäst i test. Innan du väljer rekommenderar vi att du läser recensionen noga och var beredd på att du kan behöva testa dig fram innan du hittar det bästa alternativet för dig.

3. Hur mycket gurkmeja behöver jag?

Gurkmeja är en rot som du hittar i de allra flesta matbutiker, men att äta roten rå kommer inte ge dig tillräckligt stora mängder med curcumin för att du ska uppnå en bra effekt. Gällande dosering är det viktigt att du följer instruktionerna på det kosttillskott som du väljer, eftersom överdosering inte är att rekommendera.

4. Finns det några biverkningar med gurkmeja?

Precis som med det flesta kosttillskott på marknaden så kommer även gurkmeja med biverkningar som kan uppstå om du är känslig mot roten eller om du överdoserar. Det kan t.ex. handla om ett lättare illamående, diarré eller en ökad menstruationsblödning. Allvarligare biverkningar är ökat risk för blödning, sammandragningar hos gravida eller sänkt blodtryck.

5. Kan gurkmeja ges till barn?

Kosttillskott är något som aldrig rekommenderas till barn om inte en läkare har föreskrivit detta. Den råa roten är dock en mycket vanlig krydda som enligt Livsmedelsverket kan användas i matlagning även för barn. Kom ihåg att kosttillskott innehåller mycket högdoserad curcumin och således inte kan jämföras med den råa och naturliga roten.

Summering

Med hjälp av gurkmeja kan du se till att din kropp mår mycket bättre och att du är mer motståndskraftig mot inflammationer och sjukdomar. Gurkmeja har använts mycket länge som en typ av läkemedel, främst i Indien och Kina, men också i många andra delar av världen. Utöver sina antiinflammatoriska egenskaper kan örten också bidra till en förbättring av endotelfunktionen i hjärtat, såväl som lindra hudeksem eller till och med förebygga cancer.

Att få i sig större mängder gurkmeja (eller curcumin som vi egentligen är ute efter) via kosten skulle innebära att du behövde äta väldigt mycket rå gurkmeja, vilket varken är särskilt gott eller intressant i det långa loppet. Här är det istället bättre att satsa på gurkmeja i form av kosttillskott, just eftersom det är mycket enklare att dosera och du kan få i dig större mängder med koncentrerad curcumin på en och samma gång.

Vårt bäst i test listar de absolut bästa gurkmeja kapslarna som finns på marknaden och som ser till att höja din livskvalitet och göra det aktiva livet lättare och bättre. Observera att det är viktigt att du följer doseringsanvisningarna noga och att du inte överstiger den rekommenderade dagliga dosen, vilket vanligtvis består av 1-2 kapslar. Börja din resa mot ett friskare liv redan idag. Vilka kapslar blir din favorit?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37