Chlorella bäst i test 2024 – Hitta bästa chlorellan här!

1. Chlorella Kapslar EKO 2. Superfruit Chlorellapulver 3. Chlorella EKO
Chlorella Kapslar EKO bästa chlorellan

Superfruit Chlorellapulver

Chlorella EKO

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Chlorella är en alg som, enligt många, inte är mindre än naturens egna hälsobomb.

Det som utmärker chlorella är bland annat:

 • Chlorella innehåller stora mängder protein
 • Chlorella innehåller en massa nyttiga fettsyror som kroppen behöver
 • Chlorella innehåller en massa antioxidanter som på flera sätt kan stärka kropp och sinne

Chlorella är på grund av proteininnehållet och innehållet av nyttiga fettsyror och antioxidanter mycket populär vid detoxkurer, eftersom oljan innehåller så pass mycket näring utan att innehålla så värst mycket kalorier.

Chlorella finns både i pulver och i kapslar. I denna artikeln kommer vi att gå igenom chlorella i både kapsel- och pulverform.

Topp 10 bästa chlorellan 2024

 

 1. Chlorella Kapslar EKO
 2. Superfruit Chlorellapulver
 3. Chlorella EKO
 4. Holistic Chlorella Pulver
 5. Solgar Chlorella
 6. Rawpowder Chlorellapulver
 7. Vitaprana Organic Chlorella
 8. Renée Voltaire Chlorella
 9. Holistic Chlorella
 10. Helhetshälsa Chlorella EKO
Testvinnare

1. Chlorella Kapslar EKO

4.9
/
5

Chlorella Kapslar EKO är chlorella i kapselform.

Chlorella Kapslar EKO är full av klorofyll och omega-3, vilket på olika sätt stärker både kropp och sinne om du har ett underskott av detta, vilket du vid en detox ofta har.

Produkten från Svensk Hälsokost innehåller även järn och vitamin B12.

Då chlorella ofta är något som vegetarianer använder sig av är det även ett stort plus att själva kapslarna i denna produkt är helt vegetabiliska.

Utöver fördelarna med produkten i sig är kapslarna även väldigt bra i pris, särskilt med hänsyn till koncentrationen av chlorella.

2. Superfruit Chlorellapulver

4.7
/
5

Superfruit Chlorellapulver är ett certifierat ekologiskt chlorellapulver från ett välkänt varumärke, nämligen Superfruit.

För att sammanfatta Superfruit Chlorellapulver lite: Chlorella i pulverform som kostar ungefär 240 kr, för 200 g chlorella. Med andra ord ett OK pris men inte det billigaste.

3. Chlorella EKO

4.5
/
5

Chlorella EKO är chlorella i pulverform från Svensk Hälsokost. Produkten är mycket lik testvinnaren, men den huvudsakliga skillnaden är att denna varianten är i pulverform.

Då tillverkaren är densamma och varumärket också misstänker vi att produkterna i övrigt till och med är dessamma.

Anledningen till att vi valt att sätta detta pulver på tredje plats och inte som testvinnare har egentligen att göra med att fler föredrar kapselform än pulverform.

Är du däremot en av de som föredrar kapselform på ditt chlorella kan du egentligen betrakta Chlorella EKO från Svensk Hälsokost som testvinnaren.

Produkten är inte bara rik på klorofyll utan även ekologiskt odlad, vilket gör den passande för dig som inte bara är hälsomedveten utan även miljömedveten.

Pulvret är likt övriga pulver och kapslar på listan rik på både mineraler och vitaminer.

Chlorella EKO förpackningen innehåller 200 g chlorellapulver vilket vi anser vara ett utmärkt pris på chlorella i pulverform.

Ofta får du som kan tänka dig ett pulver istället för kapslar ett bättre pris då kapslar i regel är en extra process som företaget behöver göra efter det att pulvret är framställt. Och så är det vad gäller chlorella.

Per mängd chlorella blir det inte billigare än så här, i alla fall bland produkterna som vi här på denna listan jämfört mellan. Hittar du något billigare får du däremot tipsa oss, så reviderar vi påståendet!

4. Holistic Chlorella Pulver

4.3
/
5

Chlorellapulvret från Holistic är chlorella i pulverform som är proteinrikt, innehåller klorofyll, vitaminer och mineraler.

Pulvret förtjänar att få vara med i vår topplista då priset och produkten känns bra. Pulvret håller hög kvalitet och priset är rimligt, däremot känns produkten på många sätt lite basic.

Inget utmärker produkten så värst mycket, och produktbeskrivningen vittnar om samma då fördelarna som nämns är fördelar som chlorella ger i allmänhet och inte fördelar som denna produkten ger i förhållande till andra produkter som innehåller chlorella.

Priset är bra, men detta chlorellapulver är inte det billigaste på listan.

Chlorellapulvret kostar ungefär 220 kr och innehåller 150 g.

Tyvärr är även storleken därför lite på gränsen till för lite. För att använda chlorella skulle vi egentligen rekommendera att börja med att köpa i alla fall 200 g. Skulle du därför vilja ha minst 200 g skulle du behöva köpa 300 g av chlorellapulvret från Holistic, vilket snabbt gör produkten dyrare än andra chlorellapulver.

5. Solgar Chlorella

4.1
/
5

Solgar Chlorella är chlorella i kapselform som håller hög kvalitet i jämförelse med andra chlorellaprodukter på marknaden, vilket är varför Solger Chlorellan får vara med på vår topplista med bästa chlorellan 2022.

Anledningen till att denna chlorella däremot inte får en bättre plats på vår topplista än #5 har att göra med att den är dyr, hela 250 kr får du lägga ut för att få köpapå Solgar Chlorella.

Dessutom innehåller produkten jämförelsevis få kapslar, endast 100 st. Skulle du snitta 3 kapslar per dag räcker med andra ord inte produkten mycket längre än en månad, vilket gör att du får lägga nästan 250 kr i månaden för att få avnjuta dessa högkvalitativa kapslar. Dyrt!

6. Rawpowder Chlorellapulver

3.9
/
5

Med Rawpowders Chlorellapulver får du ett riktigt bra pris men däremot liten förpackning, 150 g. Precis som förra produkten som vi nämnde gör detta att du nästan måste köpa två påsar, vilket för att produkten istället blir förhållandevis dyr istället för förhållandevis billig.

Chlorellapulvret kostar ungefär 150 kr, och innehåller 150 g. För minst 200 g behöver med andra ord köpa 300 g och priset blir därför ungefär 300 kr, inte så billigt längre det vill säga!

Rawpowder Chlorellapulver är en bra produkt för dig som bara vill testa lite, eller som detoxar en gång under en kortare period.

7. Vitaprana Organic Chlorella

3.8
/
5

Vitaprana Organic Chlorella är ett ekologiskt chlorellapulver i tablettform. Tabletterna innehåller endast chlorella, inget annat. Det gäller i princip alla chlorellapulver. I övrigt utmärker inget speciellt produkten.

Vitaprana Organic Chlorella kostar ungefär 200 kr och för det får du 250 tabletter, vilket hör till den billigaste chlorellan som finns i tablettform, men inte den billigaste chlorrellan som sådan.

8. Renée Voltaire Chlorella

3.6
/
5

Renée Voltaire Chlorella är ett ekologiskt chlorellapulver från kina.

Produkten är egentligen olämplig för många, men superbra för dig som gör en detox och behöver en liten mängd chlorella billigt. Anledningen till detta är att du med Renée Voltaire Chlorella endast får 100 g chlorella, vilket inte räcker till annat än en snabb detox.

Däremot är produkten helt perfekt för dig som planerar en snabb detox, för endast 55 kr får du tillgång till ett högkvalitativt chlorellapulver, och för dig som bara ska använda det i någon dag spelar det ju ingen roll vilken mängd pulver du får.

9. Holistic Chlorella

3.5
/
5
Fördelar

Holistic Chlorella är även den kapslar, och inte vilka kapslar som helst utan kapslar av premiumkvalitet, i alla fall enligt egen utsago.

Vi är dock beredda att hålla med, speciellt då produkten är tillverkad helt utan bekämpningsmedel vilket vi anser är ett stort plus då det sällan är något man aktivt efterfrågar i kost eller kosttillskott.

10. Helhetshälsa Chlorella EKO

3.5
/
5

Helhetshälsa Chlorella EKO är ekologisk chlorella i kapselform, kapslad nära och miljövänligt, i Östergötland för att vara mer exakt.

För ungefär 160 kr får du 100 kapslar vilket är superbra för dig som kommer igång eller bara ska detoxa kort men föredrar chlorella i kapselform och inte i pulverform.

Vanliga frågor om chlorella

Nedan redovisar vi några populära frågor som vi fått om chlorella, samt våra svar på dessa. Läs gärna igenom för att snabbt lära dig mer om chlorella!

Vad kostar chlorella?

Chlorella kostar ungefär samma oavsett var du köper den, och nästan också oavsett vilket varumärke du köper. Anledningen till att det är så har att göra med att i princip alla chlorellaprodukter är ekologiska, kommer från ungefär samma ställen och innehåller ungefär 100 % chlorella.
Priset på chlorellapulver är ungefär 200 kr, och priset på chlorellakapslar ungefär 250 kr per förpackning.

Chlorella i pulver eller tablett?

En vanlig fråga om chlorella är om man ska välja chlorellapulver eller chlorellatabletter. Det vi vill börja med att säga att kroppens upptagning inte skiljer sig beroende på om du väljer pulver eller tabletter, det är därför en fråga om vad som är mest praktiskt för dig.
För de allra flesta är kapslar den smidigaste formen av chlorella.
Tänk på att räknat per mängd chlorella är ofta pulver billigare, och ibland kan skillnaden vara rätt så påtaglig.

Vad är bra med chlorella?

Chlorella är bra då den på en väldigt liten mängd kalorier innehåller mycket som är bra för kroppen. Allt från protein till vitaminer och mineraler finns i chlorella. Därför är chlorella en mycket populär produkt bland de som detoxar, för att utan att få i sig kalorier få in all den näring som kroppen faktiskt behöver för att fungera optimalt.

Vad är chlorella?

Chlorella är en alg som, enligt många, inte är mindre än naturens egna hälsobomb. Chlorella innehåller protein, vitaminer och mineraler.
Chlorella går att köpa i hälsobutiker, både i pulverform men också i tablettform eller som kapslar.

Vad gör att ett chlorellapulver är bra?

Ett chlorellapulver är bra om det är ekologiskt och rimligt prissatt. Det är i princip det som gör ett chlorellapulver bra. Det finns inte så mycket mer än så att titta på.
I princip inget chlorellapulver är lokalproducerat, men många är ekologiska.

Hur länge ska man ta chlorella?

Det beror på vad dina mål är med din användning av chlorella. Är ditt mål att bibehålla vitaminer, mineraler och protein i kroppen medan du fastar eller detoxar är det naturligtvis så att då ska du använda chlorellatillskottet så länge som fastan eller detoxen pågår.
Är det däremot så att du använder chlorella för att förbättra något som har med kropp och hälsa att göra i allmänhet kan det vara bra att använda chlorellan i i alla fall en månad för att på ett bra sätt kunna utvärdera hur chlorellan påverkar dig, då det i hög grad är personligt.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att chlorella är bra för många, och den används primärt för två olika användningsområden.

Bland annat används chlorella för att behålla kroppens värden av mineraler, vitaminer och protein för de som detoxar eller fastar.

Chlorella används också av de som vill stärka kropp och sinne med extra mineraler, vitaminer och protein.

Den förstnämnda gruppen kan med fördel välja en mindre dosering av chlorella, medan den sistnämnda gruppen bör välja pulver eller kapslar med mer i då dessa ofta är billigare räknat i på mängden chlorella per krona. Så vad väntar du på?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Malin Samuelsson
Malin Samuelsson

Malin Samuelsson har skrivit om hälsa och näring på Bigheart.se från 2020. Malin har en bakgrund som skribent på en utav Sveriges största sajter om hälsa. Malin håller alltid ett vakande öga på Livsmedelsverket och EU-kommissionen för att se vilka nyheter som kan dyka upp här näst.

Articles: 16