Rosenrot bäst i test 2023 – Hitta bästa rosenrot tillskottet!

1. Healthwell Rosenrot Plus 2. Elexir Pharma Rosenrot 3. Solgar Rhodiola Root Extract
Healthwell Rosenrot Plus bästa rosenrot tillskottet

Elexir Pharma Rosenrot

Solgar Rhodiola Root Extract

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Rosenrot är en ört som människor har använt sig länge av för att få ökat energi, minska trötthet och reducera stress i livet. Andra örter som har liknande effekt är bland annat Ginseng och Schisandra. Om du ofta känner dig nedstämd och trött beror det vanligtvis på att din kropp inte får den näring och sömn som du behöver för att orka med vardagen och detta kan leda till mental ohälsa såväl som fysiska problem, t.ex. just trötthet och orkeslöshet.

När det är dags att välja rosenrot kan det vara en god idé att ta hjälp av ett bra rosenrot bäst i test. På så sätt slipper fundera på vilka tillskott som är bra och vilka som håller en hög kvalitet. Utbudet av rosenrot är stort och det finns mängder med produkter och varumärken att välja mellan. I detta bäst i test kommer vi att lista 6 stycken produkter som har en bevisad effekt och som minskar både stress och trötthet i ditt liv. Rosenrot har även visat sig vara effektivt för den som vill öka fertiliteten och få det lättare att bli gravid. Det finns dock inga forskningsstudier som kan styrka detta, men på forum kan man läsa om ett flertal lyckade resultat.

Alla produkter som vi har listat i vårt bäst i test är högkvalitativa och kommer från säkra tillverkare. Här har vi tittat på innehållet, hur enkel produkten är att dosera och vilka omdömen som den har fått från tidigare användare och kunder. Vi har tittat på såväl prisskillnader som eventuella tillsatser, för att du ska få ett så korrekt och bra bäst i test som möjligt.

Topp 6 bästa rosenrot tillskottet 2023

 1. Healthwell Rosenrot Plus
 2. Elexir Pharma Rosenrot
 3. Solgar Rhodiola Root Extract
 4. Bioroot Rosenrot Forte
 5. Alpha Plus Mighty Brain
 6. Arctic Root
Testvinnare

1. Healthwell Rosenrot Plus

4.9
/
5

Rosenrot Plus från Healthwell är ett utmärkt alternativ för dig som söker ett mycket högdoserat tillskott som kommer i vegetabiliska kapslar. Här får du ett tillskott som är berikat med både rosenrotextrakt och vitamin B5 och som ser till att upprätta såväl en normal mental hälsa som att minska symptom på utmattning och trötthet. Rosenrot Plus har använts länge av människor som vill ta del av de magiska effekterna från den kända roten och som vill inta dessa på ett så smidigt sätt som möjligt. Rosenrot Plus kan tas som singeldos eller vid upprepade tillfällen. Om du vill se till att öka din energinivå riktigt snabbt, t.ex. inför ett viktigt möte eller inför ett träningspass kan en större engångsdos vara att rekommendera. Skulle det däremot vara så att du upplever obalans är det bättre att behandla långsiktigt och få ett mer hållbart resultat.

Fördelar

 • Mycket högkoncentrerat rosenrotextrakt
 • Vegetabiliska kapslar
 • Minskar utmattning och trötthet
 • Innehåller pantotensyra

2. Elexir Pharma Rosenrot

4.7
/
5

Om du upplever stress i din vardag eller ofta känner dig trött kan Elexir Pharma Rosenrot vara ett bra alternativ. Det här tillskottet innehåller en bra nivå av rosenrotextrakt som har visat sig ha en mycket bra och positiv inverkan både på fysisk utmattning och trötthet. Eftersom rosenrot är en form av adaptogen ört, innebär det att kroppen inte kommer kunna vänja sig vid den bästa effekt som tabletterna ger. Med Elexir Pharma Rosenrot får du tabletter som hjälper dig att få en mer välfungerande vardag och en bättre livskvalitet. Elexir Pharma har berikat dem med Bioperin för att upptaget ska bli mycket bättre. Enkelt förklarat kan Bioperin förklaras som ett extrakt från svartpeppar, som tillsammans med kosttillskottet gör det enklare för kroppen att ta upp näringen.

Fördelar

 • Lindrar stress och trötthet
 • Innehåller svartpepparextrakt för bättre upptagningsförmåga
 • Ser till att du blir mer uthållig
 • Prisvärd

3. Solgar Rhodiola Root Extract

4.5
/
5

Solgar Rhodiola Root Extract passar för dig som söker ett rosenrottillskott som är så rent som möjligt. Med Solgar Rhodiola Root Extract får du nämligen 100 % rosenrot i form av 250 mg rosenrotextrakt och 100 mg rosenrotpulver. Att din kropp inte kan vänja sig vid ämnet från en adaptogen ört är till fördel, även om det kan låta som något negativt. Fördelen med detta är att du ständigt kommer att uppleva en positiv påverkan efter ett intag och att din kropp inte kan ”bli immun” mot effekten. Solgar Rhodiola Root Extract innehåller både extrakt och pulver, vilket gör den till en mycket högdoserad och ren produkt. Här har tillverkaren endast fokuserat på vegetabiliska ingredienser och en vegetabilisk kapsel, så att Solgar Rhodiola Root Extract även kan användas av veganer och vegetarianer. Ett minus med produkten är att den ligger mycket högre i pris än rosenroten från Elexir Pharma eller Healthwell.

Fördelar

 • Innehåller både extrakt och pulver
 • 100 % vegetabilisk
 • Adaptogen ört
 • Enkel dosering

4. Bioroot Rosenrot Forte

4.3
/
5

Bioroot har skapat ett tillskott med rosenrot som är mycket gynnsamt när du upplever utmattning eller trötthet. Roten har sedan länge använts som traditionell medicinering för att förbättra hälsan, minska stress och höja serotoninnivåerna i kroppen. Med Rosenrot Forte kan du få ett bättre mentalt fokus, samtidigt som den ökade energin säkerställer att du kan få ut mer av din träning. Studier och forskning har visat att många kosttillskott tas upp lättare av kroppen om man adderar svartpeppar och därför har Rosenrot Forte berikats med just ett svartpepparextrakt. På så sätt kan du uppleva en nästan omedelbar effekt av roten och känna dig full av energi och mycket gladare. Rosenrot Forte innehåller en mycket högkoncentrerad och standardiserat extrakt av Rhodiola rosea L, där en tablett innehåller 200 mg rosenrotextrakt, vilket är detsamma som 2500 mg ren rosenrot.

Fördelar

 • Innehåller höga nivåer med rosenrot
 • Berikat med svartpepparextrakt för lättare upptagning
 • Höjer serotoninnivåerna i kroppen
 • Gör dig piggare

5. Alpha Plus Mighty Brain

4.1
/
5

Det är alltid lite extra spännande när tillverkare väljer att berika kosttillskott med andra näringsämnen och vitaminer och därför känns Alpha Plus Mighty Brain som en självklar produkt i vårt bäst i test. Här får du ett kosttillskott av mycket hög kvalitet som kommer i form av ett pulver och som innehåller allt från zink till fettsyran fosfolipider, bacopa samt blåbär. För att ditt immunförsvar ska fungera så optimalt som möjligt och för att du ska ha en ämnesomsättning som fungerar är zink en mycket viktig mineral. Den är dessutom rik på viktiga antioxidanter och genom att kombinera detta med rosenrotextrakt får du en riktigt hälsoboost i en enda tablett. Alpha Plus Mighty Brain innehåller även vitamin B12 och här rekommenderas ett dagligt intag på ca 8 kram pulver, vilket motsvarar en matsked. Vill du inte blanda ut det i dryck kan du med fördel använda dig av det i matlagning.

Fördelar

 • Lättdoserat pulver
 • Innehåller både zink, rosenrotextrakt, Vitamin B12 och fettsyra
 • Kan användas i både dryck och matlagning
 • Förbättrar energi och den kognitiva funktionen

6. Arctic Root

3.9
/
5

Att välja ett kosttillskott som är tryggt och säkert är naturligtvis väldigt viktigt och med Arctic Root kan du känna dig 100 % tryggt. Det här kosttillskottet har nämligen både testats och godkänts av läkemedelsverket och är ett växtbaserat läkemedel som minskar trötthet, stress och depression. Arctic Root är berikat med ett mycket rent och bra extrakt från rosenrot, vilket innebär att du får en tablett som är mycket stark och som innehåller hela 144 mg per tablett. Tack vare den smidiga förpackningen och den enkla doseringen är Arctic Root något som du med fördel kan ha med i väskan. Den adaptogena örten fungerar nästan precis på samma sätt som koffeinet gör i en kopp kaffe. Din kropp kan aldrig vänja sig vid dess effekt och därför får du bra resultat varje gång.

Fördelar

 • Fungerar på samma uppiggande sätt som en kopp kaffe
 • Innehåller 144 mg extrakt per tablett
 • Högdoserat
 • Rent extrakt från rosenrot
 • Godkänt av läkemedelsverket

Vanliga frågor och svar kring rosenrot

1. Vad är rosenrot?

Av namnet att bedöma är det lätt att tro att rosenrot är något som har med rosor att göra, men så är inte fallet. Enkelt förklarat är rosenrot en växt som återfinns i Asien och som växer vilt. Du hittar den även i norra Europa såväl som i Nordamerika. I Sverige kan du hitta rosenrot uppe i fjällen, Västra Götaland eller i Norrbotten. Att rosenrot kan växa på så många olika platser visar att den är mycket klimattålig. Rosenrot har visat sig ha en mycket positiv påverkan på kroppen och har sedan länge använts för att minska stress, öka sexlusten eller motverka olika sjukdomar.

2. Hur mycket rosenrot ska jag ta?

De produkter som vi har listat i vårt bäst i test är alla trygga och säkra att använda sig av, men doseringen kan variera beroende på varumärke och innehåll. Det vanligaste är att du ska inta 1 tablett om dagen vid två olika tillfällen. Tillskottet ska med fördel tas i samband med måltid. Är det så att du inte vill använda kosttillskott på en daglig basis kan du singeldosera om du känner mycket stress eller trötthet i livet. Kom dock ihåg att inte överstiga den rekommenderade dosen på 680 mg om dagen.

3. Hur kan rosenrot lindra stress?

Stress är något som vi alla upplever någon gång i livet, men att utsättas för stress under en längre tid kan orsaka mentala såväl som fysiska problem. Om du har varit utbränd eller deprimerad är du dessutom extra mottaglig. När du upplever stress ökar hormonet kortisol i kroppen och rosenrot kan hjälpa dig att sänka kortisolhalterna och öka serotonin istället, vilket är ett hormon som får dig att må bra.

4. Tar det tid för rosenrot att börja verka?

Vi har skrivit många bäst i test och recenserat ett flertal olika kosttillskott. Majoriteten av dessa behöver ätas under en längre tid för att du ska uppleva de positiva resultat som kommer med de, men inte rosenrot. Rosenrot är en ganska så snabbverkande ört som börjar med sin magi redan efter någon timme efter intaget. Den uppiggande effekten kommer snabbt och just därför är det många som använder sig av akuta singeldoser när humöret inte är på topp. Vill du säkerställa att din mentala hälsa och din energinivå är bra hela dagen och varje dag är det dock bäst att inta tillskottet på en daglig basis. Överskriv dock aldrig den rekommendera dagliga doseringen för att förhindra biverkningar.

Summering

Rosenrot är en ört som sedan länge använts med syfte att göra människor piggare och ge en bättre mental hälsa. Örten har också använts av människor som vill öka fertiliteten och på så sätt öka sina chanser att bli gravida. Tack vare att rosenrot är en adaptogen ört kommer din kropp aldrig att kunna vänja sig vid dess effekt. Det innebär att du inte behöver höja dosen allt eftersom, för kroppen kommer reagera lika effektivt vid första doseringen som vid den femte eller tjugonde.

Idag är det svårt att hinna med allt i vardagen och samtidigt känna sig lugn, harmonisk och full med energi och det är precis här som tillskottet kommer in i bilden. Vanligtvis räcker det med 1-2 tabletter om dagen, men se till att du läser på förpackningen och att du följer den angivna doseringen för bästa resultat. Studier har visat att överdosering av rosenrot egentligen inte bidrar till några allvarliga eller farliga biverkningar, men ett större intag kommer inte heller att öka effekten och resultatet, vilket i sin tur innebär att det är helt onödigt.

I vårt rosenrot bäst i test har du fått ta del av de produkter som vi anser ligger i topp när det kommer till bra och trygga kosttillskott. Kom ihåg att ett kosttillskott av rosenrot är ett bra sätt att komplettera en hälsosam och balanserad livsstil och att du behöver äta en bra och näringsrik kost. Du behöver också ta hand om dig själv på ett sådant sätt att du aktivt försöker minska stress och påfrestningar som påverkar din mentala hälsa negativt. Rosenrot är ett mycket bra och användbart kosttillskott som blir ännu bättre när det kommer i form av ett extrakt, men det är ingen mirakelkur om du inte också satsar på en bättre och mer hälsosam livsstil.

Vilket rosenrot tillskott som är bäst för dig är naturligtvis svårt att säga. Här behöver du fundera på om du vill använda dig av ett så rent extrakt som möjligt eller om du är öppen för att kombinera med andra vitaminer och mineraler. Om du väljer en produkt som inte har svartpepparextrakt i sig kan det vara en god idé att använda lite vanlig svartpeppar i samband med ditt intag, eftersom detta gör upptagningsförmågan bättre. Påbörja vägen mot en mer stressfri vardag och hitta ditt bästa rosenrottillskott här!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37