Måltidsersättning bäst i test 2024 – Hitta bästa pulverdieten

Idag är det många människor som har problem med övervikt. I takt med att vi blir allt mer stillasittande och har en stressig vardag är det inte lätt att få den motion som kroppen egentligen behöver för att må bra. På marknaden kan du dock hitta en rad med olika produkter som hjälper dig att gå ner i vikt. Det finns både läkemedel och kosttillskott, men också måltidsersättningar och pulverdieter.

I detta bäst i test har vi tittat närmare på några av de populäraste och bästa måltidsersättningarna på marknaden, för att du ska få en produkt som är trygg och säker, men som också ger dig näring när du försöker gå ner i vikt.

Topp 6 bästa måltidsersättningen 2024

 1. Star Nutrition Supreme Weight Control Complex
 2. Svensk Hälsokost Viktminskning paket intensiv
 3. Naturdiet Shake
 4. Nutrilett Quick Weightloss Shake
 5. Allevo VLCD Soup
 6. Nutrilett Smart Meal Bar
Testvinnare

1. Bästa måltidsersättningen Star Nutrition Supreme Weight Control Complex

4.9
/
5
Fördelar
 • Kan ersätta den totala kosten per dag
 • Stort näringsinnehåll med vitaminer och mineraler
 • 40 portioner i en förpackning
 • Finns i flera olika smaker
Nackdelar
 • Chokladsmaken kan kännas något överväldigande

Omdöme

Supreme Weight Control Complex från Star Nutrition är vår vinnare i detta bäst i test och den måltidsersättning som vi anser är det bästa valet för den som vill gå på en pulverdiet och byta ut hela sin vanliga kost. Supreme Weight Control Complex ger dig en komplett lösning som gör det möjligt för dig att snabbt och effektivt gå ner i vikt, utan att du går miste om alla viktiga mineraler och vitaminer. Här kan du byta ut minst 2 stycken måltider om dagen, vilket innebär att du kan byta ut varje måltid om du så skulle önska. Använder du dig av 5 portioner varje dag kommer Supreme Weight Control Complex att uppfylla alla krav som finns på en hälsosam kostersättning med ett långt energiinnehåll. Det är dock viktigt att du inte använder dig av Supreme Weight Control Complex längre än tre veckor om du ska ersätta alla dagliga måltider.

Om du har övervikt med komplikationer eller har problem med ämnesomsättningsrubbningar behöver du först kontakta din läkare innan du börjar använda dig av Supreme Weight Control Complex. Den ska heller inte användas av ammande eller gravida kvinnor, samt ej av barn eller ungdomar.

2. Bästa storpack måltidsersättning Svensk Hälsokost Viktminskning paket intensiv

4.7
/
5
Fördelar
 • Komplett startpaket för viktminskning
 • Innehåller både måltidsersättning och Omega-3
 • Räcker till en kur på ca 30 dagar
 • Möjlighet att välja olika smaker
Nackdelar
 • Onödigt köp för dig som inte behöver så många produkter

Om du vill komma igång ordentligt med den bästa pulverdieten är detta startkit från Svensk Hälsokost ett riktigt bra val. Att bara dricka samma typer av shakes hela tiden kan bli tråkigt och tjatigt, och då är det lättare att bryta dieten. Med detta viktminskningspaket får du en rad med specifikt utvalda produkter som ser till att komplettera dieten på ett bra sätt och ge dig all näring du behöver, samtidigt som du snabbare kan nå ditt mål. Här kan du själv välja vilka smaker av de olika produkterna som du vill ha, t.ex. om du vill blanda choklad och hallon eller vanilj och jordgubb. Ett viktminskningspaket från Svensk Hälsokost kostar lite mer, men å andra sidan får du också väldigt många olika produkter som räcker i ungefär 30 dagar, förutsatt att du äter det 2 gånger om dagen under loppet av hela kuren.

Svensk Hälsokost Viktminskningspaket intensiv ger dig ett snabbt och effektivt sätt att gå ner i vikt. Här har tillverkaren varit mycket noggrann med att berika måltidsersättningen med fibrer och glukomannan, samt fiskolja som innehåller viktig Omgea-3. Paketet innehåller 4 stycken Diet Shake,

120 stycken Omega-3 kapslar, 90 kapslar med Diet Fiber, BURN och Smartshake Lite.

3. Bästa färdigblandade måltidsersättningen Naturdiet Shake

4.5
/
5
Fördelar
 • Kommer i många olika smaker
 • Redo att drickas direkt
 • Färdiga portioner
 • Endast 150 kcal per portion
Nackdelar
 • Dyrare än att blanda egen målersättning

Pulverdieter i all ära, men ibland kan det vara skönt att ha tillgång till måltidsersättning, utan att först behöva blanda och skaka. Även om detta främst är ett pulverdiet test tycker vi att Naturdiet Shake är ett självklart alternativ på vår bäst i test lista. Naturdiet Shake är en lågkaloridryck som kommer i färdiga portionsförpackningar som du enkelt kan ha med dig i väskan till arbetet, på gymmet eller bara ha redo i kylskåpet när det är dags för lunch. Naturdiet Shake är mycket enkel att använda sig av och du behöver inte göra annat än att skruva upp korken och måltidsersättningen är redo och klar. Inte nog med att Naturdiet Shake mättar och ger dig alla vitaminer och mineraler som du behöver när du går på diet, så släcker den också törsten mycket bra – speciellt när den är isande kall. En drink innehåller så lite som 150 kalorier och du kan med fördel använda Naturdiet Shake för att ersätta en eller flera måltider under en och samma dag.

För att din viktminskning ska bli så effektiv som möjligt innehåller Naturdiet Shake väldigt lite socker. Tyvärr är det inte ovanligt att måltidsersättningar sötas för mycket, i ett försök att göra dem godare. Det ger dock en motsatt effekt för den som försöker gå ner i vikt. Istället för socker har Naturdiet satsat på större mängder näringsämnen och protein.

4. Bästa kundbetyg måltidsersättning Nutrilett Quick Weightloss Shake

4.3
/
5
Fördelar
 • Innehåller många vitaminer och mineraler
 • Endast 110 kcal per portion
 • Mättar och smakar riktigt gott
 • Innehåller 25 portioner
Nackdelar
 • Innehåller laktos

Nutrilett – Quick Weightloss Shake har fått riktigt bra recensioner som måltidsersättning och det är inte svårt att förstå varför. Det här pulvret är nämligen inte bara effektivt och hjälper dig att gå ner i vikt, utan det smakar lika gott som vilken vanlig milkshake som helst. Många måltidsersättningar kan ha en lite konstgjord och kemisk smak, men Nutrilett – Quick Weightloss Shake är helt klart en av de bästa när det kommer till att smaksätta sina produkter. Den här passar dig som på ett välsmakande sätt försöker gå ner i vikt och som vill ha en portionspåse som du enkelt kan blanda ut i vatten. Dock rekommenderas Nutrilett – Quick Weightloss Shake endast som ersättning för 1-2 måltider om dagen och du bör således fortsätta med en bra, hälsosam och balanserad kost resten av tiden. Shaken har en mycket krämig och god konsistens och innehåller viktiga mineraler och vitaminer som du kan gå miste om vid hårda dieter.

Ett stort plus med Nutrilett – Quick Weightloss Shake är att den innehåller väldigt få kalorier. En portion innehåller så lite som 110 %, samtidigt som den mättar och ger dig energi för att fortsätta din dag. Här får du bland annat 12 gram protein, Vitamin A/E/D/B/C, samt fosfor, järn, koppar, mangan, zink och jod i en och samma måltid. Perfekt!

5. Allevo VLCD Soup

4.1
/
5
Fördelar
 • Enkel att ta med och tillagas snabbt
 • Bra sätt att få kontroll på viktminskningen
 • En portion innehåller endast 113 kcal
Nackdelar
 • Konsistens och smak kan upplevas lite udda

Enligt Livsmedelsverket är det bästa sättet att gå ner i vikt att röra på sig och ändra sina matvanor till det bättre, och vi kan inte annat än att hålla med. Dock är det inte alltid lätt att lyckas på egen hand. Det kan vara svårt att hinna med att tillaga näringsrik och kalorifattig kost, speciellt när du stressar mellan hem, arbete och familj. Med Allevo – VLCD Soup får du en mycket krämig och god måltidsersättning i form av en soppa. Soppan är helt fri från gluten och det enda du behöver tillsätta är vanligt vatten – och den är sedan färdig att ätas. Att kombinera smoothies och måltidsersättningsbarer med en värmande soppa kan vara ett bra sätt för dig att hålla ut och klara av dieten bättre. Det är nämligen inte alltid som du kommer vara sugen på en kall smoothie. Allévo VLCD Soup passar för dig som är bestämd med att gå ner i vikt och som ändå vill säkerställa att du får i dig vitaminer och mineraler på ett bra sätt. Soppan blandas med varmt vatten och är sedan redo att avnjutas.

Med Allévo VLCD Soup kan du själv bestämma om du vill byta ut en eller flera måltider under dagens gång. Soppan kan med fördel fungera som ett komplement för alla måltider, men kom ihåg att rådfråga en läkare om det är så att det finns några problem som är relaterade till din övervikt, t.ex. hjärt- och kärlsjukdomar.

6. Bästa måltidsersättning bars Nutrilett Smart Meal Bar

3.9
/
5
Fördelar
 • Kommer med god karamell smak
 • Innehåller alla vitaminer och mineraler
 • Ersätter 1-2 måltider
Nackdelar
 • Något låg mättnadskänsla

Trött på flytande föda som smoothies och soppor? Då kan du komplettera din pulverdiet med några riktigt goda och näringsrika bars från Nutrilett. Nutrilett Smart Meal Bar passar även för dig som ofta är på språng och som snabbt behöver kunna få i dig något som ger dig kraft och energi, t.ex. efter ett svettigt träningspass. Genom att välja en kost där du får i dig färre kalorier än du gör av med kan du snabbt och enkelt gå ner i vikt och det är här som Nutrilett Smart Meal Bar kommer in i bilden.

Barerna kan du nämligen ta med dig och använda som ersättning för andra måltider, t.ex. lunch eller middag. Det är rekommenderat att endast ersätta 1-2 måltider med Nutrilett Smart Meal Bar, och inte fler än så. Barerna är välsmakande och innehåller mängder med mineraler och vitaminer som du behöver för att din kropp ska få i sig näring. Det goda chokladöverdraget är dessutom ett stort plus som gör att Nutrilett Smart Meal Bar slinker ner smärtfritt.

Nutrilett Smart Meal Bar är framtaget för människor som vill gå ner i vikt och som inte gillar formulan eller smakerna av pulverersättningar. Nutrilett Smart Meal Bar kan även användas som ett komplement, om du vill ha något att tugga på och inte bara dricka.

Måltidsersättning kan användas som ett komplement till en vanlig kost, men kan också användas för att ersätta specifika måltider under dagen. Det innebär att du kan gå på en full pulverdiet och endast använda dig av den bästa måltidsersättningen under en period, men att du också kan byta ut lunchen eller mellanmålet.

Det finns en rad olika problem och sjukdomar som kan uppstå på grund av övervikt. Det är till exempel inte ovanligt att överviktiga personer lider av hjärt- och kärlproblem, men också problem med leder eller utvecklar diabetes. Genom att gå ner några kilon kan du inte bara känna dig starkare och friskare, utan ditt självförtroende kommer också att öka.

Vanliga frågor och svar om måltidsersättning

1. Vad är måltidsersättning?

Kort och gott är en måltidsersättning en typ av måltid vars syfte är att ersätta en vanlig måltid, så att du enklare kan ha koll på hur mycket vitaminer och mineraler du får i dig, men främst hur många kalorier som du konsumerar om dagen. Måltidsersättning kan komma i alla möjliga former, men det vanligaste är i form av pulver som du blandar med vatten, soppor eller färdiga shakes som är portionsförpackade. Utöver detta hittar du också bars, vilket kan likna nötkakor eller till och med kakor med choklad. Hur mycket vitaminer och mineraler du behöver varierar beroende på din livsstil och hur du är byggd. Tittar vi t.ex. på en kroppsbyggare är det inte ovanligt att de använder sig av måltidsersättningsbarer, men det är inte för att gå ner i vikt, utan helt enkelt spara tid eftersom de måste äta så många gånger om dagen.

Den främsta orsaken till att använda måltidsersättning är dock viktminskning och det är också det vi fokuserar på här. Med en måltidsersättning kan du ersätta hela eller delar av din vanliga kost och snabbare gå ner i vikt. Ofta är det lättare att fortsätta med en hälsosam livsstil när du redan har lyckats gå ner några kilon och därför passar ersättning även för dig som må bättre i det långa loppet och behöver en kick för att komma igång. Med vårt bäst i test hjälper vi dig att hitta den bästa måltidsersättningen för dagens alla måltider.

2. Vilket är det snabbaste sättet att gå ner i vikt?

Det finns flera olika knep som du kan använda dig av för att gå ner i vikt, men är det en mycket snabb viktminskning som du är ute efter är måltidsersättning det bästa alternativet. En studie som utfördes av Karolinska Institutet visade att kvinnor som använde sig av måltidsersättning för att ersätta hela eller större delar av sin kost gick ner mest. Studien gick ut på att jämföra olika dieter mot varandra, där de som använde måltidsersättning hade störst viktnedgång.

Observera att en mycket snabb viktnedgång inte alltid är det bästa. Visst kommer du att få riktigt snabba resultat, men målet är att försöka hålla den nya vikten genom en förändrad livsstil. Om du inte vill ersätta all kost med pulver kan du välja ut 1-2 måltider om dagen istället.

3. Finns det några nackdelar med måltidsersättning?

Ja! Precis som med det mesta här i världen så finns det även nackdelar med att använda sig av måltidsersättning. Det är inte ovanligt att de allra flesta produkter innehåller mycket tillsatt socker eller konserveringsmedel, men också andra potentiella komponenter som är inte hälsosamma för kroppen. När du ska försöka navigera i det stora utbudet måste du först och främst lära dig att läsa etiketter och förstå vad innehållsförteckningen betyder. Det är nämligen här du kommer att hitta all viktig information. Det är inte helt ovanligt att innehållet mellan olika varumärken är kraftigt varierande, t.ex. när det kommer till natriuminnehåll. Om du har problem med dina blodtrycksnivåer är det t.ex. mycket viktigt att du väljer den med de lägsta nivåerna.

4. Smakar alla måltidsersättningar likadant?

Nej! Måltidsersättningar finns i alla möjliga typer av smaker. När det kommer till smoothies hittar du bland annat hallon, jordgubb, choklad och vanilj, men även banan och cheescake. Soppor finns med smak av potatis, purjolök eller tomat och paprika. Utbudet är mycket stort och du har många alternativ att välja mellan.

Summering

Med hjälp av en måltidsersättning kan du snabbt och enkelt nå din drömvikt. Att ta tag i hälsan kan vara svårt, speciellt om du har varit överviktig under en lång tid eller har andra hälsorelaterade problem som gör att träning och ny livsstil är svårare att anamma. Måltidsersättningar kommer som både barer, pulver och shakes, vilket gör att det finns ett stort urval att välja mellan.

I detta bäst i test för bästa måltidsersättningen har vi tittat extra mycket på smakerna, antalet kalorier och vitamin- och mineralinnehållet. Det är nämligen detta som för oss är det viktigaste när du ska hitta en bra måltidsersättning att använda dig av. Att det smakar gott är givetvis viktigt för att du ska vilja använda dig av produkterna, men att de ger näring och inte innehåller många kalorier är precis av lika stor vikt.

Övervikt kan leda till en hel del olika problem där de vanligaste är diabetes eller hjärt- och kärlsjukdomar. Vi hjälper dig att kickstarta igång viktminskningen och få en bättre hälsa och en optimal livskvalitet. Shakes, soppor eller barer – vad blir din nya favorit?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Malin Samuelsson
Malin Samuelsson

Malin Samuelsson har skrivit om hälsa och näring på Bigheart.se från 2020. Malin har en bakgrund som skribent på en utav Sveriges största sajter om hälsa. Malin håller alltid ett vakande öga på Livsmedelsverket och EU-kommissionen för att se vilka nyheter som kan dyka upp här näst.

Articles: 16