Bästa silica-tillskott 2023 – Kisel bäst i test

Att träning är bra för kroppen och sinnet är något som de flesta är medvetna om, men hård och intensiv träning kan inom sinom tid slita på dina leder. Efter varje träningspass är det viktigt att man stretchar ut musklerna och lederna ordentligt, men man kan också kombinera sin träning med bland annat yoga. I vissa fall är detta dock inte tillräckligt och då kan det vara en god idé att satsa på ett kosttillskott i form av silica. Med silica förbättrar du dina leder, men du förebygger också åderförkalkning, minskar håravfall och får starkare hud och naglar.

I detta bäst i test har vi plockat ut några av marknadens bästa kosttillskott för den som är i behov av extra tillskott av kisel. Här har vi bland annat tittat på effekten av produkten, men också doseringen såväl som förpackning, vilken form kosttillskottet kommer i och innehåll. Med hjälp av silica kan du se till att dina leder håller sig mjuka och smidiga mycket längre och på så sätt minska risken för smärtor och obehag. Silica är dock inte bara ett kosttillskott som kan tas för leder, utan det har även påvisat bra effekt på hud och hår, men används även för att förebygga åderförkalkning.

Topp 6 bästa silica kosttillskott 2023

 1. Original Silicea
 2. Holistic Kisel
 3. Pharma Nord Bio-Silica-MSM
 4. Healthwell Silica
 5. Vita-Silica
 6. Better You Premium Kisel
Testvinnare

1. Original Silicea

4.9
/
5

Original Silicea är ett av marknadens mest populära och eftertraktade tillskott av kisel. Original Silicea lämpar sig bra för dig som söker ett kosttillskott som kan användas dagligen och som ger dig starkare och friskare leder. Produkten är helt fri från konserveringsämnen och innehåller heller inga färgämnen. Original Silicea kommer i form av kapslar och en kapsel innehåller hela 420 mg kiseldioxid.

Att Original Silicea är så populär är kanske inte svårt att förstå. Original Silicea har nämligen vunnit pris år 2017 då den kammade hem vinsten som Årets hårvårdsprodukt. Kisel är något som har använts sedan många hundra år tillbaka för att motverka stela och ömma leder, men också för att förebygga åderförkalkning och hjälpa till med matsmältningsproblem. Här kan du välja mellan två förpackningar i olika storlekar. Den mindre förpackningen innehåller 30 stycken kapslar medan den större innehåller 60. Det ger dig ca 1-2 månaders användning.

 • Utsedd till vinnare av Swedish Health Awards 2017.
 • Innehåller naturligt kiseltillskott.
 • Fri från färgämnen och konserveringsmedel.
 • Enkel att dosera.
 • Kommer i smidiga kapslar.

2. Holistic Kisel

4.7
/
5

Holistic är ett varumärke som är känt för sina prisvärda och högkvalitativa kosttillskott. Med Holistic Kisel får du ett kosttillskott som kommer i form av vegetabiliska kapslar, vilket gör att det lämpar sig för vegetarianer såväl som veganer. Holistic Kisel är berikad med ett bambuextrakt och är en 100 % organisk mineral. Den har dessutom egenskaper som gör att kroppen kan ta upp den mycket snabbt.

Forskning har visat att bambuextrakt innehåller höga halter av kisel och därför är det en självklar ingrediens i Holistic Kisel. Kisel är dessutom en beståndsdel som du kan hitta i kroppens skelett såväl som i bindväven. Du hittar det även i körsbär, jordgubbar och mandel, men också i lök, morötter, fisk och gurka. Med Holistic Kisel får du ett kosttillskott som kommer i form av kapslar och där varje kapsel innehåller hela 250 mg kisel från just bambu. Genom att satsa på organiska mineraler behöver du inte heller lika stora mängder varje dag, eftersom det blir enklare för kroppen att ta upp dessa (jämfört med icke-organiska mineraler).

 • 250 mg av ren kisel i varje kapsel.
 • Förpackning på 90 stycken kapslar.
 • Kisel från bambuextrakt.
 • Organiska mineralföreningar.
 • Vegetabilisk.

3. Pharma Nord Bio-Silica-MSM

4.5
/
5

Pharma Nord Bio-Silica-MSM är ett lite dyrare kosttillskott som kommer i en mindre förpackning. På så vis är Pharma Nord Bio-Silica-MSM inte särskilt prisvärt, men det är fortfarande ett tillskott som är mycket bra och som har fått många positiva omdömen och recensioner. Till Pharma Nord Bio-Silica-MSM har man valt att använda kisel såväl som svavel från åkerfräken och skapat ett kosttillskott som bidrar till bättre hud, hår, naglar och leder.

Pharma Nord Bio-Silica-MSM är ett bra alternativ för dig som vill förse kroppen med extra kisel och svavel. Både kisel och svavel är något som finns naturligt i vävnaderna i kroppen och som säkerställer att vävnaderna håller sig samman. Kisel hittar du bland annat i senor och brosk, men också i dina blodkärl såväl som i benen. En förpackning med Pharma Nord Bio-Silica-MSM innehåller sammanlagt 120 stycken tabletter och den rekommenderade dagliga dosen är 1-3 tabletter.

 • Kisel från åkerfräken.
 • Stor förpackning med 120 tabletter.
 • Små tabletter som är enkla att svälja.
 • Biologiskt aktivt svavel.

4. Healthwell Silica

4.3
/
5

Silica, eller kisel som det också kallas, är ett mineral som hjälper din kropp att bli starkare, smidigare och friskare. Healthwell Silica kommer i form av kapslar och innehåller endast 100 % biologiska mineraler. Kapslarna är helt vegetabiliska, vilket gör att de lämpar sig väldigt bra för veganer och vegetarianer. Här får du ett högdoserat kosttillskott där man har hämtat mineralen från bambu.

För att få i dig tillräckligt med kisel krävs endast en kapsel om dagen. I vissa fall kan doseringen öka till två, beroende på ditt behov. En kapsel innehåller sammanlagt 357 mg, varav 250 är ren kisel. Healthwell Silica-förpackningen består av 90, 180 eller 270 kapslar. Du bestämmer själv hur stor förpackning du vill ha. Kom ihåg att alltid ta ditt tillskott med ett stort glas vatten, så att kapslarna löses upp på bästa sätt.

 • Veganskt.
 • Kommer i en lättupptagbar form.
 • Förbättrar och stärker hud, hår och naglar.
 • Stärker brosk och leder.
 • 250 mg kisel per kapsel.

5. Vita-Silica

4.1
/
5

Vitaprana har skapat ett bra och högkvalitativt kosttillskott som lämpar sig för dig som vill förbättra hår, hud och naglar, men som samtidigt vill mjuka upp leder och senor och stärka skelettet. Vita-Silica är framtagen med ett mycket naturligt kisel som kommer från bambuextrakt, men för att göra den riktigt effektiv har man även tillsatt mangan, zink, selen och biotin.

Biotin, zink och selen är kända för att verka mycket effektivt mot skadat hår och tidigt håravfall. Mineralerna har även mycket främjande effekt på magproblem och är ett bra tillskott i förkylningstider. Just zink är känt för att kunna förkorta förkylningsförlopp och samtidigt minska risken för att du blir smittad. Biotin kombinerat med kisel är utmärkt för att bevara normal hud, samt stärka leder och senor. I bara en enda kapsel från Vita-Silica kan du se till att få i dig 200 mg kisel från naturligt bambuextrakt, men du får även 200µg biotin. I en förpackning av Vita-Silica får du sammanlagt 60 stycken tabletter, vilket räcker till ca två månaders användning.

 • Innehåller 200 mg kisel från bambu.
 • Vegetabiliska.
 • Berikat med zink, selen och biotin.
 • Mangan.
 • Endast en kapsel om dagen.

6. Better You Premium Kisel

3.9
/
5

Better You är ytterligare ett varumärke som har visat sig vara riktiga fenor på att skapa bra och högkvalitativa kosttillskott för alla olika ändamål. Med deras Better you premium Kisel får du i dig tillräckligt mycket kisel varje dag för att främja hår, hud och naglar, förbättra matsmältningen och förhindra tarmproblem, men också för att få starkare och mer flexibla leder.

Better you premium Kisel kommer från bambuextrakt och är således av naturligt ursprung. Bambuextrakt är känt för att innehålla mycket höga halter av kisel (ca 70 %) och är dessutom enklare för kroppen att ta upp. Fördelen med ett lättupptagligt kosttillskott är att kroppen kan få i sig alla de näringsämnen som finns i tillskottet. En enda kapsel med Better you premium Kisel innehåller 300 mg med kisel och det räcker med en om dagen för att du ska få i dig tillräckligt. Jämfört med många andra märken innehåller Better you premium Kisel dessutom mer kisel och det har gjort den till en storslagen favorit hos många svenskar.

 • Högdoserade kapslar med 300 mg kisel i varje portion.
 • Innehåller kisel med en mycket hög biotillgänglighet.
 • Helt veganska och vegetabiliska kapslar.
 • Prisvärd.

Vanliga frågor och svar om silica

Silica är något som är väldigt viktigt för kroppen och som behövs för att främja och bevara normal hud, hår och naglar. Genom åren har mineralen även använts för att lindra magproblem och förebygga åderförkalkning, men den gör det också möjligt för kroppen att få ett bättre intag av kalcium och D-vitamin. Här nedan besvarar vi några av de vanligaste frågorna om kosttillskottet.

1. Vad är silica och hur kan man använda sig av det?

Enkelt förklarat kan man säga att kisel (silica) är en beståndsdel som går att hitta i brosk, hud och i ben. Kisel kan du bland annat hitta i proteinet elastin, men också i kollagen. Mineralen används bland annat för att få bättre hårkvalitet och starkare naglar, men den är också utmärkt för olika magproblem eller för att få starka och smidiga leder. Då kisel har en tendens att binda gaser och vatten väldigt bra är det ett självklart val för den med uppblåst mage eller IBS.

2. Kan man få i sig kisel via mat?

Visst är det möjligt att få i sig kisel via maten, men det kan vara svårt att uppnå de nivåer som krävs för att verkligen göra skillnad på kroppen. Kisel kan du bland annat hitta i apelsiner, lök och pumpa, men också i råris, gurka, nötter, sojabönor, nässlor och maskros. Ett kosttillskott är ett bra sätt att se till att du får i dig tillräckligt, utan att behöva äta mängder med apelsiner eller knapra maskrosor.

3. Behöver jag tillskott av kisel?

Huruvida du är i behov av ett kiseltillskott eller inte är svårt för en utomstående att avgöra. I takt med att vi blir äldre minskar också kiselnivåerna i kroppen och därför rekommenderas det att börja i tid. På så vis kan du se till att förbygga problem som kan uppstå till följd av en högre ålder. Kiseltillskott lämpar sig för den med hår- och hudproblem, men passar även bra för magkatarr, IBS och diarré.

4. Har kiseltillskott biverkningar?

I dagsläget finns det inga rapporterade biverkningar av kosttillskott som silica. Det finns ingen information som styrker detta och vi kan heller inte se några biverkningar i omdömen och recensioner från användare. Dock är det viktigt att koma ihåg att kisel kan slå ut effekten av andra läkemedel, speciellt läkemedel som används för magproblem. Se därför till att du tar ditt kosttillskott minst två timmar innan du ska ta läkemedlet.

Sammanfattning

Vårt bäst i test för bästa silica 2023 är framtaget för att göra det enklare för dig att hitta ett kosttillskott som ger dig den effekt som du vill ha och som verkligen är högkvalitativt. Silica är en mineral som du kan hitta i bindväven i din kropp, men då använder man oftast ordet kisel istället. Med silica kan du se till att förbättra magproblem som IBS och diarré, men du får också starkare hud, naglar och hår. Som om detta inte vore nog hjälper mineralen även dina leder att bli smidigare.

Kiseltillskott finns idag från många olika tillverkare och kommer således även i olika former. Idag kan du hitta silica i form av tabletter, men också kapslar eller som en gelé. Gelén rekommenderas främst för den som har problem med magen, men kan även användas av den som finner det svårt att svälja ner tabletter och kapslar.

Alla produkter som vi har recenserat i detta bäst i test är trygga och säkra att använda sig av, men vill du vara säker på att få hög kvalitet är det Original Silicea som vi rekommenderar. De innehåller också höga halter av kisel, vilket innebär att de är så rena som möjligt. Påbörja din väg mot en bättre hälsa och investera i ett riktigt bra kiseltillskott redan idag!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37