Bästa selen tillskottet 2024 – Ett oberoende test av selen

1. Healthwell Selen 200 2. Core Selenium Caps 3. Great Earth Selen
Healthwell Selen 200 bästa selen tillskotten

Core Selenium Caps

Great Earth Selen

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Selen är ett ämne som har en mycket viktig roll när det kommer till sköldkörteln såväl som ämnesomsättningens funktioner. Selen kan se till att skydda dig och din kropp från de skador som kan uppstå av oxidativ stress. Dessutom är ämnet utmärkt att använda sig av om du vill minska risken för att drabbas av hjärtsjukdomar eller om du vill förbättra ditt immunförsvar. I detta bäst i test för bästa selen tillskottet har vi valt ut de absolut bästa kosttillskotten som innehåller selen och som finns tillgängliga för dig på den svenska marknaden.

Att veta vilket kosttillskott med selen du ska välja är inte alltid enkelt och det är här som vi kommer in i bilden. Med hjälp av ett riktigt bra selentillskott kan du se till att hålla dig starkare och friskare, men du kan också minska risken för infertilitet, huvudvärk och till och med cancer. Vi djupdyker ner i djungeln och vägleder dig genom några av marknadens absoluta favoriter, så att det blir lättare för dig att välja ett tillskott som verkligen är effektivt, tryggt och prisvärt.

Topp 6 bästa selen tillskotten 2024

 1. Healthwell Selen 200
 2. Core Selenium Caps
 3. Great Earth Selen
 4. Solgar Selen Jästfri
 5. Pharma Nord SelenoPrecise
Testvinnare

1. Healthwell Selen 200

4.9
/
5

När du letar efter det bästa selen tillskottet är det inte alltid så enkelt, eftersom det finns många att välja mellan. Men med Healthwell Selen kan du vara säker på att du får ett högkvalitativt tillskott som kommer i form av vegetabiliska kapslar. Här kan du välja mellan olika förpackningar på 100, 200 eller till och med 300 tabletter, där varje innehåller 200 µg selen. Det som vi gillar extra mycket är att Healthwell Selen är så pass högdoserat att du endast behöver en om dagen för att få i dig mer än tredubbla ditt dagsbehov. Selen fungerar som en antioxidant som ser till att din hud och ditt hår håller sig starkt och friskt, samtidigt som du förbättrar ditt immunförsvar och säkerställer att det är på topp. Bland alla de kosttillskott med selen som vi har tittat på är Healthwell Selen helt klart det bästa selen tillskottet för dig som vill optimera kroppen.

Fördelar

 • Innehåller hela 200 mikrogram per kapsel
 • Mycket lättsvald
 • Näringsrik antioxidant
 • Kommer i små och stora förpackningar

2. Core Selenium Caps

4.7
/
5

Att tillföra selen till kroppen ska inte behöva kosta skjortan och det ska heller inte innebära att du ska ändra hela din kost för att få i dig mer selenrika livsmedel. Med Core Selenium Caps får du ett riktigt prisvärt och bra kosttillskott som främjar produktionen av sköldkörtelhormonet och boostar immunförsvaret – allt på en och samma gång. Genom att Core Selenium Caps försvarar och skyddar cellerna kommer du också att känna dig mer pigg och uppleva att du har mer energi under dagen. Här räcker det med en kapsel i samband med lunch eller middag och som komplement till din vardagliga kost. Core Selenium Caps är mycket uppskattat eftersom den har så många goda och bra egenskaper, samt ger ett mycket snabbt och effektivt resultat. Här vill vi dock uppmärksamma dig på att Core Selenium Caps inte passar för den som vill ha en vegansk kost, då den innehåller bovint gelatin.

Fördelar

 • Prisvärd produkt
 • Skyddar cellerna och stärker immunförsvaret
 • Ger mer energi
 • Innehåller 200 µg per kapsel

3. Great Earth Selen

4.5
/
5

Det är inte alla som är på jakt efter det mest högdoserade och bästa selen tillskottet och då är Great Earth Selen ett bra alternativ. Great Earth Selen passar för dig som söker en bra och högkvalitativ produkt som är lågdoserad och som enkelt kan tas upp av kroppen. Med Great Earth Selen får du en riktigt bra boost av selen, samtidigt som du slipper krångla med svåra eller flertalet doseringar. En kapsel räcker mer än väl och varje förpackning innehåller 90 stycken. Det innebär att du får tre månaders användning till ett förvånansvärt bra pris. Vi rekommenderar absolut Great Earth Selen om du är mycket aktiv och tränar ofta, eller om du känner dig trött och sliten och vill hålla kroppen i topp varje dag. Ett stort plus är att tabletterna är mycket små i sin storlek, något som vi inte sett hos de andra produkterna vi recenserat.

Fördelar

 • Små tabletter som är lätta att svälja
 • Höjer energinivån och förbättrar ämnesomsättningen
 • Fritt selenmetionin
 • Innehåller 100 µg per tablett

4. Solgar Selen Jästfri

4.3
/
5

Selen är ingenting som kroppen producerar på egen hand, men det är fortfarande en mycket essentiell och viktig mineral som du behöver få i dig på en daglig basis. Mineralen fungerar som en näringsgivande antioxidant som ser till att motverka och minska oxidativ stress, samtidigt som cellerna skyddas. Med Solgar Selen Jästfri kan du se till att göra just detta, samtidigt som du kommer märka av en stor förbättring på hårkvaliteten, huden och naglarna. Om du har naglar som ofta skivar sig eller går av kan det alltså vara så att du har brist på just selen. Solgar Selen Jästfri rekommenderas att användas som ett dagligt tillskott och det krävs endast en tablett om dagen. Precis som många av de högdoserade tillskotten i vårt bäst i test för bästa selen tillskottet så innehåller Solgar Selen Jästfri 200 mcg per tablett. Solgar Selen Jästfri passar även för vegetarianer, eftersom den är helt vegetabilisk och fri från jäst.

Fördelar

 • Fri från jäst och konstgjorda färg- och smakämnen
 • Innehåller inget konserveringsmedel
 • 200 mcg selen per tablett
 • Förbättrar hud, hår och immunförsvar

5. Pharma Nord SelenoPrecise

4.1
/
5

Upplever du att du blir sjuk oftare eller att du har svårt att återhämta dig efter förkylningar? Då kan det vara ett tecken på att du har selenbrist i kroppen. Som tidigare nämnt är det svårt att få i sig tillräckligt med selen från kosten och det är då det bästa selen tillskottet kommer till hands. Med Pharma Nord SelenoPrecise får du ett kosttillskott som är specifikt framtaget och officiellt utvalt till att medverka i en undersökning som gjordes för att se om selen kunde minska risken för att drabbas av cancer. Med det sagt kan du alltså vara säker på att du får ett kosttillskott som är mycket högkvalitativt och som är framtaget av forskare från många olika länder. Pharma Nord SelenoPrecise är lättupptagligt som få och ger dig ett mycket bra cellskydd. Här har tillverkaren använt sig av organiskt selen och varje tablett innehåller 200 mikrogram. Just organisk selen är extra effektivt att använda sig av, eftersom den har en mycket större verkan på kroppen och kan tas upp på ett helt annat sätt.

Fördelar

 • Organiskt selen
 • Lättupptagligt
 • Bra cellskydd
 • Mycket högdoserat och högkvalitativt

Vanliga frågor och svar kring selen

Om du har använt sig av selen tillskott tidigare har du säkerligen redan koll på vad mineralen/antioxidanten används till och hur den främjar ett bättre mående, men för dig som är ny inom kosttillskottet kan det uppstå en del frågor och funderingar. Här nedan besvarar vi de allra vanligaste tankarna som kan uppstå, så att du kan göra ett bättre val.

1. Vad är selen bra för?

Kort och gott kan vi säga att selen är en typ av antioxidant och mineral som är mycket viktig för kroppen. Med selen ser du till att skydda din hud och dina celler mot fria radikaler, men du främjar också din hårtillväxt såväl som din hud. Eftersom selen kan vara ganska svårt att få i sig från kosten, åtminstone i tillräckligt stora mängder, är ett kosttillskott ofta mycket uppskattat. Det bästa selen tillskottet är en bra lösning för dig som vill ha tjockt hår, snygga naglar och en hy som är mer strålande och frisk. Även om selen främst tas för skönhet, så har det också många andra livsviktiga egenskaper.

2. Hur kan jag få i mig mer selen?

Det enklaste sättet för dig att få i dig mer selen är med hjälp av det bästa selen tillskottet från vårt bäst i test, men selen kan du även hitta i livsmedel och mat. Halterna kan dock variera mycket beroende på vad du väljer, men här kan du satsa på inälvsmat, mjölk, ägg och ost, samt nötter och frön eller fisk.

3. Kan för stora mängder med selen vara farligt?

Precis som vid användandet av andra typer av läkemedel och kosttillskott är det viktigt att du följer anvisningar och doserar enligt dessa. Forskning från Karolinska Institutet visade att selen är nästan precis lika giftigt som farlig arsenik, men ändå är det ett grundämne som är mycket viktigt för att din kropps proteiner ska fungera bra. För mycket selen kan främst leda till problem med mag- och tarmkanalen.

4. Är det vanligt med selenbrist?

Om du äter hälsosamt och varierat får du troligtvis i dig alla vitaminer och näringsämnen som kroppen behöver, men det finns några mineraler och antioxidanter som är extra viktiga och som du bör vara uppmärksam på. Det är bland annat järn och jod, men främst selen. Orsaken är helt enkelt för att vi sällan äter tillräckligt mycket mat som innehåller mineralen och därför behöver tillföra den på annat sätt.

Summering

Nu har vi nått till slutet av detta bäst i test för bästa selen tillskottet och förhoppningsvis har du nu mer koll på vad tillskottet är och hur du kan använda dig av selen för att må bättre. Som tidigare nämnt är selen en mineral som fungerar som en antioxidant och som ser till att ditt immunförsvar är välfungerande och att dina celler är skyddade. Brist på selen kan t.ex. visa sig genom att du lättare blir sjuk eller att du blir mer mottaglig för infektioner. Det kan även vara så att du upplever att du är trött och utmattad väldigt ofta eller att du får problem med sköldkörteln.

I Sverige är det relativt ovanligt att ha brist på selen, men det innebär inte att det inte händer. Genom att använda dig av ett riktigt bra och högkvalitativt selentillskott kan du se till att din kropp alltid är försedd med alla viktiga vitaminer och mineraler som krävs. Påbörja din resa mot en starkare och friskare kropp. Vilket selen tillskott väljer du?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37