Bästa magnesium 2023 – Läs vårt test innan köp

Magnesium är en livsviktigt mineral som behövs för att kroppen ska fungera normalt. Magnesium är viktigt för bland annat immunförsvaret, musklerna och nervsystemet. Mineralet påverkan även sömnen och det allmänna måendet. Personer som tränar mycket bör vara särskilt uppmärksamma över sitt intag av magnesium för att undvika magnesiumbrist.

Topp 8 bästa magnesiumtillskotten 2023

 1. Great Earth Magnesium
 2. Healthwell Super Magnesium
 3. Alpha Plus Magnesium Synergi
 4. Innate Response Magnesium 300
 5. Core Magnesium Citrat
 6. Healthwell Magnesiumtaurat
 7. Solgar Magnesiumcitrat
 8. Elexir Pharma Magnesium
Testvinnare

1. Bästa magnesium Great Earth Magnesium

4.9
/
5
Fördelar
 • Innehåller gurkmeja
 • Tillsatt piperin
 • Bra produkt till ett bra pris
Nackdelar
 • Gurkmeja kan leda till lättare magbesvär

Great Earth Magnesium är det tillskott som är bäst i test. Det har en unik formula som innehåller magnesium i kombination med gurkmeja, vitamin B6 och svartpepparextrakt. Tillsammans skapar ingredienserna ett lättupptagligt tillskott som är skonsamt för magen.

Great Earth Magnesium är det enda tillskottet i testet som innehåller gukmeja med aktivt curcumin. Det är en ingrediens som bland annat är bra för att skydda kroppen mot fria radikaler och minska inflammationer. Tillsammans med de övriga ingredienserna bildar de högkvalitativa kapslar som är bra för kroppens muskel- och nervfunktion såväl som det allmänna måendet.

Användarna älskar det här magnesiumtillskottet och kallar det för det bästa preparatet på marknaden. Great Earth Magnesium har fått väldigt många användaromdömen och har ett genomsnittbetyg på 4,8 vilket är mycket högt. Personer som testat tillskottet beskriver det som ett preparat av hög kvalitet, bra storlek och bra styrka. Det minskar bland annat krypningarna i benen, motverkar sendrag och ger bättre sömnkvalitet.

2. Bästa högdoserade magnesium Healthwell Super Magnesium

4.7
/
5
Fördelar
 • Lättupptaglig
 • Saknar magnesiumtaurat vilket annars kan hjälpa vid hjärtproblem
 • Hög kundnöjdhet
Nackdelar
 • Något lägre dos jämfört med andra produkter

Healthwell Super Magnesium är ett annat magnesiumtillskott som håller riktigt hög kvalitet. Det är ett högdoserat tillskott som innehåller 240 mg elementärt magnesium, vilket är den mängd som kroppen kan tillgodogöra sig. Tillskottet innehåller tre olika sorters magnesium; Magnesiumbisglycinat, Magnesiumcitrat och Magnesiumglukonat. Det är bättre för magen vilket i sin tur ger större möjlighet för kroppen att ta upp mineralet.

Magnesiumbisglycinat är magnesium som anses vara ett av de snällaste alternativen för magen.

Magnesiumcitrat är magnesium som har en mycket hög biotillgänglighet.

Magnesiumglukonat är ett bundet magnesium som ger ett bra upptag i kroppen. Tillsamammans bildar de ett högdoserat tillskott som har hög biotillgänglighet vilket innebär att kroppen kan ta upp en stor del av innehållet. Kapslarna är vegetabiliska och tillskottet passar även för veganer.

Även användarna gillar Healthwell Super Magnesium och ger det 4,9 i genomsnittsbetyg. Ett stort antal recensioner beskriver hur tillskottet hjälper mot muskelkramp och ger bättre sömnkvalitet. Flera skriver även att det ger balans i vardagen och ett bättre välmående.

3. Bästa lågdoserade magnesiumtillskottet Alpha Plus Magnesium Synergi

4.5
/
5
Fördelar
 • Bra pris
 • Innehåller B6-vitamin
 • Bidrar till normal energiomsättning
Nackdelar
 • Finns bättre alternativ för dig som vill ha en högre dos

Alpha Plus Magnesium Synergi är ett mycket bra högsoderat tillskott som innehåller hela 245 mg elementärt magnesium. Tillskottet innehåller även vitamin B6 som fungerar i synergi med magnesium. Det innebär att vitaminet och mineralet förstärker varandras effekter. Varje kapsel innehåller 2 mg vitamin B6. Varje kapsel innehåller med andra ord en mycket hög dos vilket gör att endast en kapsel per dag behövs. Det gör att en burk med 120 kapslar räcker länge.

Även det här magnesiumtillskottet uppskattas av användarna. Många nämner att det hjälper mot trötthet och oro. Flera recensioner tar upp att tillskottet ger mer energi samt att det hjälper mot magbesvär.

4. Bästa premiumval av magnesium Innate Response Magnesium 300

4.3
/
5
Fördelar
 • Innehåller spenat
 • Vegetabilisk kapsel
 • Enkla att dela
Nackdelar
 • Dyra

Magnesium 300 från varumärket Innate Response är det bästa valet om du vill ha ett starkt magnesiumtillskott. Det innehåller totalt 300 mg magnesium från tre olika sorter; magnesiummalat, magnesiumcitrat och magnesiumglycinat. Resultatet är ett högdoserat tillskott med mycket god biotillgänglighet.

Kombinationen av flera magnesiumformer ger ett hälsosamt tillskott som är lättare för kroppen att ta upp. Tillskottet innehåller även ekologisk spenat som är rikt på magnesium. Den spännande ingredienslistan inkluderar även vitamin C som underlättar upptaget av magnesium.

Det finns fortfarande relativt få användarrecensioner om Innate Response Magnesium 300, men de som finns är mycket positiva. Många är förvånade över den effekt som de fått sedan de börjat med tillskottet och beskriver bland annat att träningsvärken minskat. Användare beskriver även att tillskottet hjälpt mot mjälleksem, nedstämdhet och kramp.

5. Bästa budgetval av magnesium Core Magnesium Citrat

4.2
/
5
Fördelar
 • Finns att välja mellan tre olika storlekar på burken
 • Billigast magnesium sett till tablettpris
 • Hög upptagningsförmåga
Nackdelar
 • Innehåller gelatin

Core Magnesium Citrat är en storfavorit hos många användare. Det är ett prisvärt tillskott som fått mycket positiva recensioner. Det är ett magnesium som även vunnit andra bäst i test. Det rekommenderas framförallt till personer som tränar hårt eller ofta, men det är lämpligt även för mindre aktiva personer.

Varje kapsel innehåller 140 mg elementärt magnesium. Tillskottet innehåller två sorters kelaterat magnesium; magnesiumcitrat och magnesiumglukonat. Det ger ett preparat med hög biotillgänglighet som även är skonsamt mot magen.

Användarna har gett Core Magnesium Citrat mycket höga betyg. Många skriver att det hjälper mot sömnproblem, magbesvär, darrningar och muskelkramp. Flera användare skriver att tillskottet minskar träningsvärken och påskyndar återhämtningen efter ett långt träningspass. Tillskottet beskrivs även som prisvärt. Det enda negativa är att det innehåller gelatin och är därför inte lämpligt för veganer.

6. Bästa magnesium med taurat Healthwell Magnesiumtaurat

3.9
/
5
Fördelar
 • 750% magnesiumtaurat/tablett
 • Många nöjda kunder
 • Lätt för kroppen att ta upp
Nackdelar
 • Högre pris än genomsnittet

Healthwell Magnesiumtaurat är ett av de bästa magnesiumtillskotten på marknaden. Det här tillskottet påminner en del om Super Magnesium från samma varumärke, men med vissa skillnader. Istället för tre olika sorters magnesium innehåller det här tillskottet aminosyran L-taurin. Det gör det lättare för kroppen att ta upp magnesiumet samtidigt som det är skonsamt för magen. Magnesiumtaurat är ett tillskott som innehåller 150 mg elementärt magnesium.

Det här är ett mycket bra magnesiumpreparat som även passar vegetarianer och veganer. Kapslarna är vegetabilsiska och innehåller endast växtbaserat innehåll. Det har en hög biotillgänglighet och en hög andel magnesium.

Personer som testat tillskottet har gett det fina recensioner. Många beskriver att de blivit piggare och sover bättre tack vare preparatet. Många beskriver att det har positiv effekt på träningen tack vare minskad smärta och kramp i musklerna. Flera användare skriver även att deras hjärtslag blivit lugnare sedan de började med kapslarna.

7. Bästa veganska magnesiumtillskottet Solgar Magnesiumcitrat

3.8
/
5
Fördelar
 • Snällt mot magen
 • Bra alternativ för vegetarianer och veganer
 • Upprätthåller bl.a en normal benstomme
Nackdelar
 • Tabletterna är något stora och kan upplevas svåra att svälja

Magnesiumcitrat från varumärket Solgar är ett högpotent magnesiumtillskott i en lätt upptaglig form. Det är en produkt i citratform vilket gör att kroppen enkelt kan absorberba magnesiumet. Det är särskilt lämpligt för personer som har matsmältningsproblem eller för dem som har svårt att ta upp mineraler. Kapslarna är vegetabiliska och passar även veganer.

Enligt varumärkets egna hemsida är Solgar Magnesiumcitrate den magnesiumprodukt som säljs bäst i hela världen. Det stärker musklernas och nervsystemets funktion samt ger ökad energi och minskad trötthet. Den lyxiga glasburken är ytterligare ett plus.

Det här tillskottet har relativt få recensioner, men överlag har det fått bra betyg. Solgar är ett mycket populärt varumärke som säljer många olika sorters tillskott. Användarna nämner bland annat att tillskottet hjälper mot nervsmärtor. Någon enstaka användare klagar på storleken på kapslarna, men överlag är omdömena positiva.

8. Bästa tuggtabletterna magnesium Elexir Pharma Magnesium

3.6
/
5
Fördelar
 • Passar dig som har svårt att svälja tabletter
 • Frisk smak av citron och lime
 • Kan användas av barn från 6 år
Nackdelar
 • Smaken passar inte alla

Elexir Pharma Magnesium är det bästa magnesiumtillskottet om du letar efter ett extra starkt preparat. Det innehåller 375 milligram magnesium samt vitamin B6. Det är relativt billigt vilket gör att du får mycket magnesium för pengarna med det här tillskottet.

Likt vissa andra produkter i den här jämförelsen innehåller det här tillskottet en kombination av tre olika sorters magnesium; magnesiumoxid, magnesiumcitrat och magnesiummalat. Det innehåller även svartpepparextrakt och Bioprenin som gör det lättare för kroppen att ta upp innehållet.

Användarna är generellt mycket positiva till Elexir Pharma Magnesium och skriver att det ger bättre sömnkvalitet, energi och mentalt välmående. Det hjälper även mot darringar och ”pirr” i armar och ben. Någon enstaka användare tycker att tillskottet innehåller för hög andel magnesium.

Brist på magnesium kan orsaka många olika symtom, bland annat muskelvärk, domningar, högt blodtryck, minskat ork och sömnsvårigheter. Mineralet finns i många olika sorters mat, exempelvis fisk, kött och baljväxter. Om du tränar mycket eller äter en ensidig kost kan det dock vara bra med extra tillskott av magnesium för att tillgodose det dagliga behovet. Även vissa sjukdomar, framför allt vissa njursjukdomar, och behandling med vissa läkemedel kan orsaka magnesiumbrist.

Utbudet av magnesiumpreparat på den svenska marknaden är stort vilket gör att det kan vara svårt för dig som konsument att välja. För att göra det lättare för dig att hitta det bästa magnesiumtillskottet har vi valt ut 10 olika produkter. Här kan du läsa mer om vilket magnesium som är bäst i test, viktig information om mineralet samt svar på vanliga frågor.

Viktigt att tänka på vid köp av tillskott med magnesium

När du köper magnesiumpreparat är det viktigt att jämföra de olika produkterna för att välja det som passar ditt behov bäst. Här listar vi några saker som du bör kika lite extra på när du köper tillskott med magnesium.

 • Innehållet är såklart viktigt när du köper tillskott. Det är alltid en bra idé att försöka välja en produkt med så rent innehåll som möjligt. Håll även utkik efter synergiingredienser som vitamin B6, vitamin C eller svartpepparextrakt eftersom de förstärker effekten av magnesium. Det är även viktigt att läsa på vilken sorts magnesium som tillskottet innehåller. Magnesiumbisglycinat, magnesiumcitrat och magnesiumglukonat är de vanligaste varianterna. Magnesiumbisglycinat är den form som anses vara ett av de snällaste alternativen för magen. De andra har en hög biotillgänglighet. Många tillskott innehåller en kombination av flera former av magnesium vilket gör det lättare för kroppen att absorbera innehållet.
 • Vegan friendly och andra certifieringar är viktigt om du är vegetarian eller vegan. Många tillskott med magnesium är helt vegetabiliska, men vissa innehåller gelatin och andra fyllningsämnen som inte är lämpliga för veganer.
 • Användaromdömen kan hjälpa dig att bilda dig en bättre uppfattning om tillskottet. Läs gärna vad personer som testat tillskottet tycker innan du klickar hem produkten.
 • Pris är en viktig faktor för de flesta, men det är viktigt att jämföra rätt pris. Att jämföra kostnaden för förpackningen är sällan en bra idé eftersom det inte ger en rättvis bild. De olika förpackningarna innehåller olika antal kapslar och innehåller olika mänger magnesium. Vissa tillskott har en daglig doseringsrekommendation på 3 kapslar och andra behöver du inte ta lika ofta. Därför är det bättre att räkna ut kostnaden per daglig dosering för att se om produkten är dyr eller billig. Kom ihåg att även ett högkvalitativt innehåll med bra ingredienser drar upp priset.

Frågor och svar om magnesium

Vad är magnesium bra för?

Magnesium är ett mycket viktigt mineral som kroppen behöver för att fungera normalt. Bland annat behövs det för produktionen av protein, nervsystemet, musklerna, energiomsättningen, immunförsvaret, matsmältningen, omsättningen av kalcium, blodtrycket och blodsockernivån. Magnesium medverkar i över 600 olika enzymprocesser i kroppen och är därför ett livsviktigt mineral.

Magnesium är även viktigt för att minska utmattning, depression och trötthet. Det kan även ge skydd mot diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar och benskörhet.

Vem behöver tillskott med magnesium?

Alla som inte får i sig tillräckligt med magnesium från kosten kan behöva komplettera med ett magnesiumpreparat. Framför allt personer som tränar mycket har behov av ökat intag av magnesium. Även stress, sjukdomar och hormonella tillstånd kan öka behovet av magnesium. Mineralet kan minska muskelkramp, sendrag och domningar samt påskynda återhämtningen efter träning. Ett tillskott kan även tas i förebyggande syfte för att minska risken för magnesiumbrist. Om du tar andra läkemedel är det dock viktigt att rådgöra med din läkare först.

Hur mycket magnesium behöver man per dag?

Hur mycket magnesium du behöver beror på vilken åldersgrupp du tillhör. På Livsmedelsverkets hemsida kan du läsa mer om det dagliga rekommenderade intaget av magnesium för olika grupper.

Vad är magnesiumbrist?

Om du inte får i dig tillräckligt med magnesium kan du få brist på mineralet. Magnesiumbrist ger flera olika symtom, bland annat muskelkramp, högt blodtryck, magbesvär och sömnsvårigheter. För att ta reda på om du lider av magnesiumbrist måste du göra ett blodprov.

Vilket är flytande magnesium är bäst i test?

Vi anser att Holistic Magnesiumdroppar är det bästa flytande magnesiumet på marknaden idag. Detta då den innehåller 67% magnesium, vilket är mer än vad andra produkter på marknaden har. Dessutom är det veganskt, något vi tycker är bra!

Vilket magnesium spray är bäst i test?

I samma serie som magnesiumdropparna ovan så finns även Holistic Magnesiumspray. Dessa anser vi är bäst av de sprayerna som vi testat än så länge.

 

Sammanfattning

Magnesium är ett mycket viktigt mineral som behövs för flera hundra olika kroppsfunktioner och enzymprocesser. Bland annat behövs magnesium för att immunförsvaret och muskel- och nervfunktionen ska fungera normalt. Om du tränar mycket är det extra viktigt att du ser till att du får i dig den dagliga rekommendationen.

Ett kosttillskott med magnesium är ett bra sätt att komplettera kosten och säkerställa det dagliga intaget av det livsviktiga mineralet. Vi har jämfört och utsett 10 olika preparat med magnesium som är bäst i test. Det bästa magnesiumtillskottet är Great Earth Super Magnesium som tack vare sin unika formula med bland annat gurkmeja, vitamin C och svartpepparextrakt både är skonsamt och lätt för kroppen att absorbera. Det är ett mycket bra tillskott även för dig som vill förebygga magnesiumbrist.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5 out of 5
5 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Malin Samuelsson
Malin Samuelsson

Malin Samuelsson har skrivit om hälsa och näring på Bigheart.se från 2020. Malin har en bakgrund som skribent på en utav Sveriges största sajter om hälsa. Malin håller alltid ett vakande öga på Livsmedelsverket och EU-kommissionen för att se vilka nyheter som kan dyka upp här näst.

Articles: 16