Kollagen bäst i test 2024 – Hitta bästa kollagen pulver

1. Core Collagen Pro 2. Healthwell Collagen Plus 3. Core Collagen
Core Collagen Pro bästa kollagen tillskottet

Healthwell Collagen Plus

Core Collagen

Se priset här → Se priset här → Se priset här →

Kollagen är ett ord som de allra flesta kopplar samman med skönhet och en friskare, slätare hud, men visste du att kollagen faktiskt utgör så mycket som 30 % av allt protein som finns i din kropp? På så sätt är kollagen en av våra absolut främsta byggstenar som kroppen behöver för att hålla sig stark, smidig och frisk. Faktorer som stress, rökning, felaktig kost eller naturligt åldrande bidrar till att kollagenet i din kropp minskar och det främsta symptomet på detta är att du får ont i muskler och leder, att du blir stel och får tydligare ålderstecken, men också att du får problem med håret, tarmen och magen.

Lösningen på problemet kommer i form av ett kollagen tillskott och ett kollagen pulver bäst i test där du får möjlighet att läsa om de absolut bästa kollagen tillskotten på marknaden. Vi har granskat, testat och jämfört 5 produkter som ligger i topp när det kommer till kvalitet såväl som pris och innehåll.

Vi vill göra det enklare för dig att hitta det absolut bästa kollagen tillskottet och har därför sett till att plocka ut ett flertal alternativ från kända och trygga tillverkare. Alla kosttillskott som vi har listat är säkra att använda sig av och innehåller godkända nivåer av kollagen. Kom ihåg att alltid följa föreskrifterna och inte ta en större dosering än rekommenderat. Många tror att detta bidrar till ett ökat kollagenuppdrag och en bättre effekt, men så är alltså inte fallet.

Topp 5 bästa kollagen tillskottet 2024

 1. Core Collagen Pro
 2. Healthwell Collagen Plus
 3. Core Collagen
 4. Great Earth Biocell Collagen II Hyaluronsyra
 5. Healthwell Collagen Pulver
Testvinnare

1. Core Collagen Pro

4.9
/
5

Svenskt Kosttillskott står bakom ett flertal riktigt bra och populära kosttillskott, vilket bland annat inkluderar deras Core Collagen Pro. Core Collagen Pro är ett kollagentillskott som kommer i form av ett pulver och där tillverkaren använder sig av både MSM, Kollagen, Kondroitin och Vitamin C för ett bättre upptag. Core Collagen Pro passar för dig som söker ett högkvalitativt kollagen tillskott och som upplever stelhet och smärta i muskler och leder. Det vi gillar lite extra är att Svenskt Kosttillskott har sett till att bli av med den tråkiga smaken som annars kommer med bovint. Nu smakar kollagenpulvret friskt med en touch av citrus. Eftersom Core Collagen Pro innehåller just bovint är tillskottet inte rekommenderat för veganer eller vegetarianer.

Fördelar

 • Innehåller MSM och Vitamin C
 • God smak av citrus
 • Främjar bättre och starkare ligament
 • Bra pris

2. Healthwell Collagen Plus

4.7
/
5

Tycker du att det är svårt och osmidigt med pulver som ska blandas kan Healthwell Collagen Plus kapslar vara ett bättre alternativ. Dessa kapslar lämpar sig för dig som inte tycker om smaken av kollagen, men som ändå vill ta del av alla fina och näringsgivande egenskaper. Healthwell Collagen Plus ligger lite dyrare i pris om vi jämför med pulver, men de är också betydligt smidigare och är lättare att ha med sig i väskan. Precis som alla andra kollagen tillskott som vi har med i vårt bäst i test så innehåller Healthwell Collagen Plus även C-vitamin för att främja upptaget i kroppen. Här rekommenderas du ett dagligt intag på 1-2 kapslar. Kapslarna bör tas i samband med måltid och ger dig 0,5-1 gram kollagen, vilket förvånansvärt är betydligt mindre än många pulvervarianter rekommenderar. Huruvida kapseldosen är för låg eller pulverdosen alldeles för hög är svårt att säga, men Healthwell Collagen Plus har många positiva omdömen från tidigare kunder.

Fördelar

 • Kommer i form av kapslar
 • Enkla att ta med sig
 • Innehåller C-vitamin
 • Smidig dosering

3. Core Collagen

4.5
/
5

Om du letar efter ett bra och mycket prisvärt kollagentillskott är Core Collagen något som vi starkt kan rekommendera. Det här kollagen tillskottet är tillverkat av mycket hög kvalitet och kommer i två olika smaker, så att du kan variera eller välja din absoluta favorit. Core Collagen hittar du bland annat med en naturell smak eller med en smak av jordgubb, men vi ska inte sticka under stol med att det är många kunder som menar att smaken inte är värd att hurra för, utan att den faktiskt inte är speciellt god. Kollagen har en tendens att smaka rätt illa och det är inte alltid som tillverkarna lyckas dölja denna. Även om Core Collagen är mycket bra och ett prisvärt alternativ för den som inte vill betala alldeles för mycket, så kan vi inte säga att det är det bästa pulvret på marknaden. Själva innehållet är dock riktigt bra och ger dig en stor dos med kollagen på en daglig basis.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Utmärkt innehåll
 • Enkel att blanda
 • Kommer i olika smaker

4. Great Earth Biocell Collagen II Hyaluronsyra

4.3
/
5

Letar du efter ett kollagentillskott där tillverkaren har använt sig av kyckling är Great Earth Biocell Collagen II Hyaluronsyra värt att titta närmare på. Great Earth Biocell Collagen II Hyaluronsyra är berikat med en mycket unik och bra kombination där tillverkaren har använt sig av kollagen från kyckling, men också kondroiti, samt hyaluronsyra som finns naturligt i din kropp. Genom denna blandning kan Great Earth Biocell Collagen II Hyaluronsyra skydda dina leder och hjälpa dig att bygga brosk. För att det ska vara enkelt för dig att få i dig kosttillskottet kommer Great Earth Biocell Collagen II Hyaluronsyra i form av smidiga kapslar som du sväljer ner med vatten. Tack vare denna fantastiska mix har kollagentillskottet till och med vunnit ett mycket betydelsefullt pris – Swedish Health Awards 2017. Att du får en högkvalitativ produkt som gör att du känner dig starkare, friskare och fräschare är det således inget snack om.

Fördelar

 • Prisvinnare
 • Innehåller även hyarulonsyra
 • Skyddar dina leder
 • Smidiga kapslar

5. Healthwell Collagen Pulver

4.1
/
5

Vi tittar vidare på ytterligare ett kollagentillskott från Healthwell och den här gången är det Healthwell Collagen Pulver Fisk som gäller. Med det här kosttillskottet får du ett mycket bra och högkvalitativt alternativ och ett pulver som är mycket enkelt att blanda. Healthwell Collagen Pulver Fisk passar för dig som vill undvika bovint och som istället vill ha kollagen från fisk. Det här tillskottet består av precis samma sak som finns i Healthwells kapslar, men skillnaden är att pulver är betydligt billigare och att Healthwell använt sig av kollagen från olika källor. Dock är fisk i sig dyrare än bovint, så om du inte har något större önskemål gällande formen kan du spara in en hel del pengar på Core Collagen istället. Gällande smaken så är detta nästan alltid en diskussionsfråga. Vissa tycker att Healthwell Collagen Pulver Fisk smakar helt okej, medan andra upplevde svårigheter och en smak som höll i sig mycket länge. Ett plus är att du kan blanda den med varm dryck, vilket gör att du med enkelhet kan ha den i ditt kaffe eller te.

Fördelar

 • Kan blandas i varm dryck
 • Kollagen som kommer från fisk
 • Smidigt pulver som är enkelt att dosera

Vanliga frågor och svar kring kollagen

1. Vad är kollagen?

Enkelt förklarat är kollagen ett fiberprotein som finns i alla människor och däggdjur och som förekommer helt naturligt. Din kollagenproduktion fungerar som bäst när du är i ca 25-30 års åldern, men därefter avtar kollagenproduktionen och du kan börja uppleva ålderstecken. Det kan t.ex. handla om fina linjer och rynkor, men också andra ålderstecken. Kollagen hittar du främst i brosk, hud och ben, men också i håret, muskler, naglar, ligament och blodkärl. Din hudstruktur är t.ex. uppbyggd med hela 70 % kollagen.

2. Hur mycket av det bästa collagen tillskottet behöver jag?

Kollagen i form av tillskott är ingenting som du behöver upp till ca 25-30 års ålder, men är du äldre än så kan ett tillskott vara ett riktigt bra sätt att få i sig alla nödvändiga ämnen och proteiner. Kosten utgör en del av den kollagen som du får i dig, men sällan tillräckligt när produktionen börjar att avta. Det är viktigt att läsa på förpackningen om vilken dosering som gäller, men det vanligaste är ca 5-10 gram om dagen. Detta är ungefär lika mycket som 1-2 teskedar av tillskottet.

3. Finns det några biverkningar med kollagen tillskott?

I dagsläget finns det inga studier eller forskning som visar att ett överskott av kollagen kan vara hälsofarligt, men det innebär inte att du ska överskrida den rekommenderade dagliga dosen ändå. Orsaken till detta är helt enkelt för att du inte kommer att få någon bättre effekt av att äta mer kosttillskott, något som många tyvärr tror. Eftersom kollagen finns naturligt i kroppen kan ett intag inte orsaka någon toxicitet.

4. Finns det någon koppling mellan C-vitamin och kollagen?

Majoriteten av alla produkter som vi har listat i vår collagen bäst i test innehåller C-vitamin och det finns goda anledningar till varför. C-vitamin har nämligen en otroligt viktig och central uppgift, vilket är att se till att din kropp har en normal kollagenproduktion. Av denna anledning känns det självklart för många tillverkare att använda sig av just denna kombination, även om det idag är mycket ovanligt att lida av C-vitaminbrist. Med denna vitamin i kosttillskottet optimeras inte bara produktionen, utan din kropp får lättare att ta upp kollagenet.

Summering

Att välja kollagen tillskott är inte det allra enklaste och det finns flera saker som du behöver ta hänsyn till. Är du vegan eller vegetarian behöver du säkerställa att kollagenet kommer från växtriket och att tillverkaren inte använt sig av kollagen från t.ex. fisk, kyckling eller bovint. I vårt bäst i test för bästa kollagen tillskottet kan du hitta ett flertal riktigt bra och populära alternativ som har fått riktigt fina omdömen från tidigare kunder. Med kollagen tillskott kan du se till att minska risken för att produktionen minskar i takt med att du blir äldre. Kollagenet bidrar till att du får starkare och friskare leder, men också starkare hår, finare naglar och en hud som ser mer ungdomlig ut.

Brist på kollagen visar sig vanligtvis runt 30 års ålder och uppåt. Det är nämligen då som kollagenproduktionen börjar att avta. Det vanligaste symptomet på att kollagenet i kroppen börjar att gå ner är att du får tidiga ålderstecken som rynkor och fina linjer. Det är heller inte ovanligt att din hårkvalitet blir sämre eller att du lättare får ont i leder och senor. Med hjälp av ett kosttillskott kan du främja en god kollagenproduktion i kroppen och både se och känna dig mycket starkare.

Vilket kollagentillskott som du ska välja kan bara du bestämma. Eftersom många upplever svårigheter med smaken är det också många som föredrar kapslar framför pulver. Fördelen med pulver är dock att det kan tas upp mycket snabbare i kroppen och därav ge effekt på ett lite bättre sätt. Kapslar lämpar sig för den som vill ha ett enkelt doseringssätt och som just vill undvika smaken från kollagenet. Påbörja din väg mot en hälsosammare, friskare och ungdomligare vardag och hitta ditt kosttillskott idag!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Rebecca Svensson
Rebecca Svensson

Rebecca Svensson har skrivit för BigHeart.se sedan 2020. Rebecca har en bakgrund som näringsspecialist. Rebecca har läst allt du kan tänka dig från kost- och näringsspecialister. Rebecca besöker ofta Livsmedelsverket.se för att ha koll på de senaste uttalandena.

Articles: 37