Bästa kalium tillskottet 2024

Som du säkert redan vet så är kalium ett grundämne som är livsnödvändigt, du kanske äter för lite av den mat som innehåller just kalium är därför intresserad utav de bästa kalium tillskottet 2024? Några av symtomen vid brist på kalium är bland annat muskelsvaghet, trötthet och sämre aptit, detta vill du nog säkert inte uppleva och då kan kalium tillskott vara en bra lösning. Det är dock viktigt att du inte överdoserar mängden kalium tillskott då det kan påverka hjärtat, alltså att hjärtat slår oregelbundet. Dock är det inte ens nödvändigt att överdosera kalium eftersom små förändringar av kalium kan ha väldigt stor betydelse eftersom vi har så pass låga kalium nivåer i vårat blod.

Det absolut bästa med kalium är att det bidrar till en normal och bra reglering utav muskel- och nervfunktionen, blodtrycket och din njurfunktion. Om du är en fysiskt aktiv person som tränar regelbundet så kommer ditt behov utav kalium att öka. Kaliumbehovet kan också öka om du ökar ditt vätskeintag eller går på en diet, därför kan det vara bra att alltid ha en burk med kalium tillskott hemma.

I denna artikel kommer du att få läsa om de allra bästa kaliumtillskotten 2024 för att du enkelt ska kunna välja vilket kaliumtillskott som passar dig bäst.

Top 10 bästa kalium tillskotten 2024

  1. Kalium 750
  2. Premium Kalium
  3. Holistic Kalium
  4. Kalium Optimal
  5. Kaliumcitrat
  6. Kaliumglukonat
  7. Kaliumklorid
  8. Great Earth Kalium
  9. RevivaBio Kalium
  10. Kalium & Magnesium
Testvinnare

1. Kalium 750

4.9
/
5

Detta är ett kalium tillskott från Healthwell som innehåller en högdoserad mängd med kalium, detta tillskott är självklart av väldigt hög kvalitet. Kalium tillskottet från Healthwell kommer i väldigt lättsvalda och vegetabiliska kapslar, perfekt för dig som har svårt för att svälja tabletter. Endast en kapsel utav detta tillskott från Healthwell räcker för att få rätt mängd av den dagliga dosen utav kalium. Dessa kapslar med kalium är en motpol till natrium och de reglerar vattenbalansen och blodtrycket väldigt bra.

2. Premium Kalium

4.9
/
5

Detta är premium kalium från märket Better You. Better You har många bra produkter för hälsa och välmående och detta premium kaliumtillskott innehåller bland annat fikonextrakt, kaliumcitrat och magnesiumbisglycinat som bidrar väldigt mycket till bland annat vätskebalansen i din kropp.

Denna produkt innehåller ju som sagt fikonextrakt, och visste du att fikon faktiskt är helt naturligt rikt på kalium? Du kan alltså äta fikon och få i dig kalium på det sättet men om du inte tycker om fikon smaken fungerar det alltså utmärkt med detta tillskott som innehåller extrakt från fikonen.

3. Holistic Kalium

4.7
/
5

Detta kaliumtillskottet från Holistic innehåller organiska mineralföreningar, detta innebär att det har ett mycket bättre och lättare upptag än kaliumtillskott som inte innehåller organiska mineralföreningar, du behöver alltså inte ta lika stor mängd utav detta tillskott som du kan behöva utav andra kaliumtillskott. En burk med Holistic kalium innehåller 90 kapslar och självklart är kapslarna vegetabiliska.

4. Kalium Optimal

4.5
/
5

Detta är ett helt och hållet rent kaliumtillskott som kommer att bidra till att du får en normal muskelfunktion och ett normalt blodtryck. Detta kosttillskott är faktiskt helt utan tillsatser, vilket innebär att du kan vara hundra procent säker på att du får i dig kalium, och då endast kalium och inga tillsatser.

Denna produkt har även den vegetabiliska kapslar, vilket innebär att du som är vegetarian eller vegan kan äta dessa kapslar utan några problem alls. Kalium Optimal kommer från märket Helhetshälsa, som är ett märke som har många bra och hälsosamma produkter, oftast helt utan tillsatser.

5. Kaliumcitrat

4.1
/
5

Det här är ett kaliumcitrat från märket Bättre Hälsa. Det bästa med denna produkt är att den är en väldigt lättupptaglig form utav kalium, vilket är superbra för dig som kanske har svårt att få ned tillskott.

Även dessa är vegetabiliska kapslar, vilket betyder att du som vegan och vegetarian kan äta dessa kapslar. En burk av denna produkt innehåller 90 kapslar som räcker till hela 45 doser.

6. Kaliumglukonat

3.9
/
5

Detta är ett kaliumglukonat, även denna produkt från Bättre Hälsa. Bättre hälsa har funnits med sina hälsosamma och näringsrika produkter sedan år 1980. Detta kaliumglukonat innehåller 595 mg kaliumglukonat och hela 99 mg elementärt kalium.

När du tar detta tillskott kommer du att få i dig 396 milligram med kalium per dos, vilket är väldigt bra om du vill få i dig en bra mängd med kalium.

7. Kaliumklorid

3.8
/
5

Denna produkt är ett kaliumklorid som även denna kommer från märket Bättre Hälsa. Anledningen till att vi tar med många produkter från Bättre Hälsa är för att deras produkter är riktigt bra. Denna kalium produkten passar utmärkt för dig som kanske har brist på kalium.

Denna produkt passar också perfekt för dig som eventuellt har ett förhöjt elektrolyt behov, vilket du kan få när du bland annat badar mycket bastu, när du svettas väldigt mycket och ofta och om du går på en lågkolhydratdiet. Även om du använder just denna produkt för att du har brist på kalium så är det väldigt viktigt att du inte överdoserar själva dosen, då du kan få besvärliga biverkningar när du överdoserar doser av kalium, följ därför produkt tillverkarens eller läkarens ordination istället för att ta för mycket eller för lite. Denna fantastiska produkt innehåller hela 120 kapslar och räcker faktiskt till 60 doser då du ska ta två kapslar åt gången.

8. Great Earth Kalium

3.7
/
5

Detta är ett vegetabiliskt kalium tillskott som inte bara är bra för dig, utan även för planeten. Denna kalium produkt kommer från märket Great Earth som har många bra produkter som är bra både för oss människor men också för själva planeten som vi lever på.

Dessa kapslar är självklart vegetabiliska och passar bra för dig som är vegan, vegetarian eller köttätare. Denna produkt innehåller 99 milligram kalium och i burken finns det hela 100 stycken kapslar.

9. RevivaBio Kalium

3.6
/
5

Detta är en kalium produkt från RevivaBio. Produkten innehåller förutom kalium även 180 milligram trikaliumcitrat per kapsel, tar du 4 kapslar så får du alltså i dig 720 milligram trikaliumcitrat. Kapseln är gjort utav gelatin, vilket gör att den är väldigt lätt att svälja. Produkten innehåller även ett smörmedel som består utav magnesiumtearat, vilket också är väldigt hälsosamt och bra för kroppen.

Du kan ta 1-4 kapslar utav denna produkt per dag för att få i dig rätt mängd med kalium, men det är viktigt att du inte överskrider det. Det är som sagt ganska stor skillnad på kalium innehållet i 1 kapsel och 4 kapslar. En burk med denna produkt innehåller 60 kapslar och räcker olika långt beroende på hur många kapslar du tar per dag.

10. Kalium & Magnesium

3.5
/
5

Sist men absolut inte minst så har vi en kombination med kalium och magnesium från Healthwell. De största fördelarna med denna produkt är att den är bra för både blodtryck, nerver och muskler och har även ett otroligt bra och snabbt upptag. Kalium och magnesium har nämligen en liknande funktion i kroppen och när kalium och magnesium får arbeta tillsammans så får du de bästa möjliga resultatet. Denna produkt kombination är även bra om du känner dig väldigt trött och utmattad då den motverkar både utmattning och trötthet.

Kapslarna är självklart vegetabiliska och är väldigt lätta att svälja. En dos av denna produkt innehåller hela 300 milligram elementärt kalium och hela 240 milligram elementärt magnesium.

Vanliga frågor och svar

Nu har vi gått igenom en hel del kalium produkter som är de absolut bästa för år 2024. Vi antar att du därför kanske har en hel del frågor som du vill ha svar på. Därför har vi valt att svara på de allra vanligaste frågorna som du kan tänkas ha.

Vad kostar kalium?

Kalium är ett kosttillskott som inte är speciellt dyrt, priset för kalium skiljer sig inte mycket från andra kosttillskott. Oftast ligger priset på kalium tillskott från 100 kronor till 200 kronor, det är dock väldigt sällan som de ligger under 100 kronor och även sällan de ligger över 200 kronor.

Vad bör jag tänka på när jag ska äta kalium tillskott?

När du ska äta kalium tillskott bör du tänka på att inte överdosera mängden som du tar dagligen. Överdoserar du mängden finns det risk att du råkar ut för allvarliga biverkningar.

Vilket kalium tillskott ska jag välja?

Vilket kalium tillskott du ska välja bestämmer du självklart helt själv, men vi skulle rekommendera dig att välja något av kalium tillskotten som vi har listat ovan. Produkt nummer 1 i vår lista är det absolut bästa kalium tillskottet 2024 tycker vi.

Är kalium ett kosttillskott?

Ja, kalium är faktiskt ett kosttillskott och ska inte tas istället för mat, kalium är alltså endast ett tillskott utöver maten.

Hur vet jag om jag behöver ta kalium tillskott?

Om du äter lite eller inget alls utav den maten som naturligt innehåller kalium bör du köpa kalium tillskott och äta istället. Du kan också få reda på om du behöver äta kalium tillskott om du går till en läkare och tar prover som visar att du har brist på kalium i din kropp.

Kan jag ta kalium tillskott i samband med maten?

Ja, självklart kan du ta kalium tillskott i samband med maten. Det är ju som sagt ett extra tillskott utöver maten. Om du precis har ätit mat som innehåller mycket kalium bör du dock vänta med att ta kalium tillskott till dagen efter så att du inte får i dig för mycket av din dagliga dos med kalium.

Måste alla människor äta kalium tillskott?

Nej, alla människor behöver inte äta kalium tillskott. Vi får ju som sagt i oss kalium naturligt via maten, detta betyder att det i princip bara är du som inte äter mat som innehåller kalium som behöver äta just kalium tillskott.

Sammanfattning

Nu har vi gått igenom en hel del kalium produkter och svarat på några av de vanligaste frågorna om kalium. Så vad har vi kommit fram till egentligen? Jo vi har kommit fram till att det finns många väldigt bra varianter utav kalium tillskott och alla av dem har sina för- och nackdelar. Den absolut bästa kalium produkten 2024 som i alla fall vi har kommit fram till är som sagt Kalium 750. Anledningen till att denna produkt enligt oss är det bästa kalium tillskottet 2024 är för att den är väldigt enkel men fortfarande fantastiskt bra. Kapslarna är väldigt lätta att svälja och upptagningen utav kalium i kroppen går väldigt snabbt. Produkten är också från ett välkänt märke, nämligen Healthwell, som gör otroligt bra produkter i allmänhet. Produkten är även prisvärd och är inte speciellt dyr.

Självklart är alla dessa produkter som vi har listat väldigt bra och du kan enkelt välja vilken som passar dig allra bäst. Kalium är ju trots allt något som finns naturligt i maten som vi äter så om du känner att du inte vill äta kalium tillskott så behöver du ju självklart inte göra det.

Innehåll

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för gymgrossisten.se, meds.se, Greatlife, Grön Gåva, Sportkost.se, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Vitaminbutiken Kenkou, Vitaminer.nu.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%
Malin Samuelsson
Malin Samuelsson

Malin Samuelsson har skrivit om hälsa och näring på Bigheart.se från 2020. Malin har en bakgrund som skribent på en utav Sveriges största sajter om hälsa. Malin håller alltid ett vakande öga på Livsmedelsverket och EU-kommissionen för att se vilka nyheter som kan dyka upp här näst.

Articles: 16